Pierwszy raz- POMOCY!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 12:35   #1
diversely
Rozeznanie

Exclamation

Pierwszy raz- POMOCY!!!

przeszukałam juz cale forum ale nietsety nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania [jezeli jednak cos przeoczylam, bardzo przepraszam].
chcialabym abyscie odpowiedzialy mi na ponizsze pytania w miare mozliwosci. bylabym baaardzo wdzieczna!!

1. czy przy pierwszym razie grubosc penisa ma znaczenie? ze np chlopak ma grubego, a ja jako dziewica mam problem z wsadzeniem 2 palców do pochwy...

2. czy blone dziewicza mozna zobaczyc?

3. czy na pierwszy raz prezerwatywa jest dostatecznym zabezpieczeniem?

4. czy krwawienie zawsze wystepuje?

5. czy mozna samemu sie rozdziewiczyc?

za odpowiedzi z gory dziekuje, to dla mnie baaardzo wazne

Edytowane przez diversely
Czas edycji: 2008-08-20 o 13:55
diversely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 14:26   #2
biia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy raz- POMOCY!!!

odpowiedź na wszystko możesz znaleźc w necie, ale ułatwię ci robote:

1) pewnie ma, ale to może powiedzieć tylko dziewczyna która ma porównanie, więc nie ja
2) ponoć można. jest płytko przy wejściu, więc z lusterkiem to nie problem. ja szukałam swojej kiedyś ale nie zauważyłam.
3) jak nie pęknie, to tak
4) nie
5) tak
biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 18:17   #3
Michiru
Zakorzenienie

1. grubego... jak grubego?? podobno oni wszyscy mają "grubych" nie wiem czy ma. podejrzewam, że nawet jeśli niemagrubego to i tak może wystąpić dyskomfort i to jest całkiem naturalne. tym się absolutnie nie przejmuj

2. nie wiem czy można zobaczyć, ale podejrzewam, że można ją wyczuć. nie wiem jakim cudem weszła Ci tam (o rany, ale użyłam określenia) prawie cała marchewka :O wiesz, ona jest dość długa (ta marchewka, oczywiście).... jednak błona chyba nie jest tak blisko "wyjścia" położona.

3. dostatecznym. o ile nie pęknie.

4. nie zawsze zawsze występuje. to zależy od grubości Twojej błony dziewiczej. możesz bardzo krwawić i być obolała (wiem z autopsji, niestety) ale rownie dobrze możesz nawet nic nie poczuć

5. tak.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 18:57   #4
diversely
Rozeznanie

dziekuje bardzo Wam prosilabym jeszcze o jakies odpowiedzi co do pytania 2 bo w koncu nie wiem jak to jest

Stary 2008-08-19, 18:59   #5
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

błona dziewicza jest tuż przy wejściu do pochwy a nie jakos głęboko i obawiam ze moglas sie rozdziewiczyc to marchewka.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 21:31   #6
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
błona dziewicza jest tuż przy wejściu do pochwy a nie jakos głęboko i obawiam ze moglas sie rozdziewiczyc to marchewka.
Też mi się tak wydaje.

Zresztą jak wiadomo czasem kobieta nie czuje przerwania błony dziewiczej.
Stary 2008-08-20, 10:16   #7
diversely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
to w takim razie czemu czujeopór pozniej? marchewka nie byla długa, weszlo moze z 10 cm...

a skoro błona jest tak blisko to jakim cudem wkladalam tampony głęboko??

Stary 2008-08-20, 10:34   #8
Asienka187
Zakorzenienie

Błona ma otwory, dzięki czemu wydzielina miesiączkowa wydostaje się na zewnatrz... nie uczą już biologii w szkole, czy opuściłaś kilka lekcji?
Opór mógł nastąpic, bo np. wkładalaś marchewke pod złym kątem...
Stary 2008-08-20, 11:37   #9
Nathaliaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diversely Pokaż wiadomość
to w takim razie czemu czujeopór pozniej? marchewka nie byla długa, weszlo moze z 10 cm...

a skoro błona jest tak blisko to jakim cudem wkladalam tampony głęboko??
A palec plus tampon to według ciebie ile mają łącznie długości? Mniej więcej tyle, ile ci się zmieściło marchewki. Pochwa ma mniej więcej taką długość, a pod wpływem podniecenia jej rozmiar może się zwiększyć. Są kobiety, które nie mają pochwy długiej nawet na te 10 cm. Wiec nie masz sie czym martwić.
Choć faktycznie, mogłaś się pozbyć błony za pomocą tej marchewki. Do tego nieraz wystarczy palec lub tampon, które są i krótsze, i cieńsze od marchwi (matko, jak to zabrzmiało! )
Nathaliaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 11:43   #10
alesya24
Raczkowanie

diversely z całym szacynkiem,ale z tą marchewką przesada, chcesz rozpocząć współżycie to jeszcze poczekaj kilka lat aż dorośniesz.
Marchewka jest do jedzenia droga panno !!!
Przed rozpoczeciem współzycia powinnas porozmawiac z ginekologiem o najlepszej dla was antykoncepcji bo chyba o dzieciach nie myslicie !!!

Wczoraj zakupilam fajna torbe z dodatku z gazeta dziewczyna - załamałam ręce jak zaczełam czytac ! Artykuł o aborcji tylko przemawia za tym, ze seks jest bez probelu, jak sie wpadnie dzwonisz na ogloszenie i jedziesz na zabieg. Kto to pisze!!!! Jak sie nastolatki tego oczytaja to nic dziwnego ze potem takie głupie pytania zadają!!!!!!

Niebawem jak dalej dzieciaki zaczną się brac za seks to już chyba nic gorszego społeczeństwa nie czeka.
Zastanów się nad tym powznym krokiem dziewczyno, po co sie spieszysz? dla faceta?
alesya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:39   #11
ana2239
Raczkowanie

Ehh.. no tak niestety już jest;/ już coraz młodsi decydują się na współżycie, a potem co krok słyszy się o niechcianych ciążach... przykre to w moim otoczeniu też niestety się tak dzieje... już wiekszosc moich kolezanek z podstawowki wyszlo za mąż <lol> a mam dopiero 20 lat ;D więc nie wiem dlaczego się tak im wszystkim spieszy... ;D heh póki co ja właśnie od pazdziernika zaczynam drugi rok studiow i jakos mi sie nie spieszy do garów ;D pozdrawiam i przepraszam, jesli kogos obrazilam moją wypowiedzią
ana2239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 13:57   #12
diversely
Rozeznanie

alesya24

nie uwazam sie za dzieciaka. pelnoletnia jestem i nie robie tego dla niego, tylko dlatego, ze jestesmy ze soba dlugo i oboje tego chcemy.

niektore wizazanki potrafia odpowiedziec na pyrtania bez zbednych komentarzy, za co jestem dozgonnie wdzieczna.

nie wiele wiesz a komentujesz. zostaw to dla siebie kochana.

Stary 2008-08-21, 12:11   #13
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Może pełnoletnia jesteś ale czy dojrzała? No wybacz, MARCHEWKĘ sobie wsadzać to chyba niezbyt mądre...co ja piszę w ogóle, to nie jest "niezbyt mądre" to jest idiotyczne.
marchewkowe pole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:01   #14
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diversely Pokaż wiadomość
alesya24

nie uwazam sie za dzieciaka. pelnoletnia jestem i nie robie tego dla niego, tylko dlatego, ze jestesmy ze soba dlugo i oboje tego chcemy.

niektore wizazanki potrafia odpowiedziec na pyrtania bez zbednych komentarzy, za co jestem dozgonnie wdzieczna.

nie wiele wiesz a komentujesz. zostaw to dla siebie kochana.
Jestes pełnoletnia i takie pytania zadajesz?????

O co chodzi z ta marchewka? Ktos cos wykasował?
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:03   #15
skrzypovita
Przyczajenie

Smile Dot.: Pierwszy raz- POMOCY!!!

Witam,
co Wy się tak tej marchewki uczepiłyście?? Dziewczyna była ciekawa i zrobiła to. Są różne sposoby na badanie swojego ciała. Ja też robiłam dziwne rzeczy i myślę, że to dobrze, że ktoś chce poznać swoje ciało. Ludzie!!! Co w tym bulwersującego?? Co do pierwszego razu, nie potrzebowałam porad. Powinien być spontaniczny- wtedy nie bli i nie ma traumy. Polecam, bo w moim przypadku tak było.
skrzypovita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:07   #16
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Jestes pełnoletnia i takie pytania zadajesz?????

O co chodzi z ta marchewka? Ktos cos wykasował?
edytowała pierwszy post.
w drugim pytaniu było dopisane że chciała kiedyś zobaczyć swoją błonę to sobie wsadziła marchewkę w poszukiwaniu jej.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:12   #17
skrzypovita
Przyczajenie

I znowu ta marchewka .
Stary 2008-08-21, 13:30   #18
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzypovita Pokaż wiadomość
Witam,
co Wy się tak tej marchewki uczepiłyście?? Dziewczyna była ciekawa i zrobiła to. Są różne sposoby na badanie swojego ciała. Ja też robiłam dziwne rzeczy i myślę, że to dobrze, że ktoś chce poznać swoje ciało. Ludzie!!! Co w tym bulwersującego??Co do pierwszego razu, nie potrzebowałam porad. Powinien być spontaniczny- wtedy nie bli i nie ma traumy. Polecam, bo w moim przypadku tak było.
No prosze Cie, wpychanie sobie marchewki ma być formą poznawania ciała? Pamiętam, że kiedys jakas dziewczyna pisała, że jej się sznurek od tampona urwał, a że nie mogła sobie poradzic z wyciagnieciem go palcami próbowała śrubokrętem...
Stary 2008-08-21, 13:42   #19
skrzypovita
Przyczajenie

To może brzmi dziwacznie, ale pewnie wstydziła się pójść z tym do lekarza i próbowała czym mogła- może ja bym tak nie zrobiła, ale to chyba 2 różne rzeczy. Wyciąganie tamponu a sprawdzanie błony dziewiczej. Może ja nie miałam takich metod, ale też byłam ciekawa. Nie widzę w tym nic zdrożnego po prostu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 13:49   #20
Asienka187
Zakorzenienie

No tak to 2 różne rzeczy, ale tak mi się przypomniało Mimo wszystko bawi mnie troche ta marchewka. Z drugiej strony autorka ma naprawde znikomą wiedze i to w tym wieku... ale dobrze, że zadaje pytania i chce się doinformować
Stary 2008-08-21, 14:04   #21
skrzypovita
Przyczajenie

Jasne pytać trzeba
Stary 2008-08-23, 20:29   #22
ycnan
Zadomowienie

Niektóre z Was chyba troszkę przesadzają. Po pierwsze, dziewczyna nie jest "dzieckiem", ma 18 lat, i zachowuje sie dojrzale pytając o to, czego nie wie. Nie wszyscy maja mame, która na takie tematy potrafi rozmawiać, a koleżankom ufać do końca nie można.
BTW. 18 lat to i tak dość "późno" na rozpoczęcie współżycia jak na dzisiejsze czasy :/

A marchewka to tylko tańszy i naturalny odpowiednik wibratora :P
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 15:28   #23
skrzypovita
Przyczajenie

Nareszczcie! Dziękuję za wsparcie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości