Mam problem i nie wiem jak mam to rozwiązać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-26, 11:53   #1
kabimabi231
Przyczajenie

Mam problem i nie wiem jak mam to rozwiązać

Hejka
Piszę do Was abyście pomogli mi rozwiązać mój dany problem.
Mój narzeczony (Jesteśmy razem dwa lata) dostał zaproszenie od bratowej i brata na komunię świętą bratanicy. On otwiera te zaproszenie - a patrzy - na tym zaproszeniu widnieje jego imię i nazwisko ale co gorsza nie ma tam wpisanej mnie jako osoba towarzysząca :conf used:. Znam ich dobrze lecz czemu nie zostałam zaproszona?? Narzeczony się bardzo wściekł na nich a szczególnie bardziej na bratową (on od początku jej nienawidził):ma d:. Poszedł do niej porozmawiać na ten temat a ona jak to u niej znane jest nie widziała w tym wogóle żadnego problemu. Najbardziej mnie zirytowało iż dowiedziałam się że siostra rodzona mojego narzeczonego jest zaproszona na komunię ale idzie z chłopakiem swoim na tą uroczystość. Z tego powodu zrobiło mi się bardzo smutno i potraktowano mnie nie fair. Nie mogę być zła ani nie mogę obwiniać mojego bo to nie jest jego wina. On też z tego powodu był zły ale bardzo mu było przykro jak jego bratowa potraktowała mnie. Opowiedział to swojej mamie a mama była bardzo zaskoczona że mnie nie poproszono. Jego mama mnie bardzo lubi i akceptuje jako przyszłą żonę swojego syna. Nawet nie poprosiła dalszą rodzinę męża tylko bliską swoją rodzinę. To jest bardzo nieeleganckie i nieuczciwe zachowanie ze strony jego bratowej że w taki sposób mi zrobiła przykrość choć wiadomo że niedługo staniemy się rodzina. Może mi jest przykro ale cóż ja postanowiłam że ja się zemszczę i udowodnię tym że powinno jej się zrobić głupio. Data naszego ślubu jest ustalona na 14 września 2019 roku więc za miesiąc będziemy robić zaproszenia. Obydwoje ustaliliśmy już że ona nie zostanie poproszona na naszą uroczystość. Ciekawa jestem jaka będzie jej mina gdy nie otrzyma od nas zaproszenia.
Teraz do was pytania takie: Czy taka mała słodka zemsta będzie dobra? Czy później nie poniosę w tym żadnej konsekwencji?? Jak ogólnie widzicie to co napisałam - wyraźcie swoje zdania.
kabimabi231 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 12:25   #2
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mam problem i nie wiem jak mam to rozwiązać

Ale on ma zaproszenie z osobą towarzyszącą, czy pojedyncze?
Stary 2019-05-26, 12:32   #3
tinkerver2
Zakorzenienie

Wg mnie spoko. Oni cię nie akceptują jako rodzinę, więc nie musi być ich na ślubie i weselu.

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 12:51   #4
januszpolak
Zakorzenienie

Tak samo bym zrobiła z niezapraszaniem ich.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 12:55   #5
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Tak samo bym zrobiła z niezapraszaniem ich.
Autorka chyba chce zrobić analogicznie do nich - chce zaprosić brata swojego narzeczonego, ale bez jego żony.
Stary 2019-05-26, 12:57   #6
PoPoo
Zadomowienie

Niby robisz dobrze ale konsekwencje z pewnością poniesiesz głównie ty..

Pewnie już nigdy nie będziecie miały normalnych relacji

Ona pewnie odwróci kota ogonem ze tobtylko Komunia a ślub to co innego i zostaniesz czarna owca

Ja dla świetego spokoju bym jej dała zaproszenie na ślub ale ty zrobisz jak uważasz

Tylko nie licz na to ze nie będzie konsekwencji
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 13:20   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Kolejny wątek z zaproszeniem. Zaczynam wyczuwać trolisko
Cytat:
Napisane przez kabimabi231 Pokaż wiadomość
Znam ich dobrze lecz czemu nie zostałam zaproszona??
Z dowolnych powodów. Nie mają żadnego obowiązku zapraszać kogokolwiek ani się z tego tłumaczyć.
Cytat:
Narzeczony się bardzo wściekł na nich a szczególnie bardziej na bratową (on od początku jej nienawidził)
A to dziwne, że bardziej na nią, bo ona jak mniemam nie jest jedyną osobą odpowiedzialną za zaproszenia. Dlatego dziwi mnie, że wszyscy się czepiacie tylko jej.
Cytat:
Z tego powodu zrobiło mi się bardzo smutno i potraktowano mnie nie fair.
Nie wiesz czy potraktowano cię fair, bo nie znasz kryteriów, którymi kierowali się organizatorzy zapraszając gości. Mogli kierować się np. tym czy kogoś lubią.
Cytat:
Może mi jest przykro ale cóż ja postanowiłam że ja się zemszczę i udowodnię tym że powinno jej się zrobić głupio. Data naszego ślubu jest ustalona na 14 września 2019 roku więc za miesiąc będziemy robić zaproszenia. Obydwoje ustaliliśmy już że ona nie zostanie poproszona na naszą uroczystość. Ciekawa jestem jaka będzie jej mina gdy nie otrzyma od nas zaproszenia.
Teraz do was pytania takie: Czy taka mała słodka zemsta będzie dobra? Czy później nie poniosę w tym żadnej konsekwencji?? Jak ogólnie widzicie to co napisałam - wyraźcie swoje zdania.
Jak dla mnie oboje jesteście zabawni w tej "zemście". Twój facet jej nie lubi, więc nie wiem po co w ogóle ją rozważaliście na liście gości.
I ciekawe co na to ów brat, który za rozsyłanie zaproszeń na imprezę własnego dziecka był tak samo odpowiedzialny jak jego partnerka. Jakim cudem do niego żalu nie macie, a do niej tak?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 13:23   #8
glossyzuz
Rozeznanie

Cytat:
Czy taka mała słodka zemsta będzie dobra? Czy później nie poniosę w tym żadnej konsekwencji??.
ta zemsta jest idiotyczna i jak najbardziej poniesiesz konsekwencje. i nie tylko Ty, ale i Twój narzeczony, jego brat, wasze ewentualne dzieci. chcesz skłócić rodzinę? jesteś na dobrej drodze.

tak nawiasem, czemu pretensje są do bratowej, a nie do brata, skoro dziecko komunijne jest ich wspólne i to oni oboje decydują o gościach?
glossyzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 13:28   #9
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86849069]Kolejny wątek z zaproszeniem. Zaczynam wyczuwać trolisko [/QUOTE] Raczej po prostu mamy okres komunijny i pełno takich problemów również w realu.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86849069]
Jak dla mnie oboje jesteście zabawni w tej "zemście". Twój facet jej nie lubi, więc nie wiem po co w ogóle ją rozważaliście na liście gości.
I ciekawe co na to ów brat, który za rozsyłanie zaproszeń na imprezę własnego dziecka był tak samo odpowiedzialny jak jego partnerka. Jakim cudem do niego żalu nie macie, a do niej tak?[/QUOTE]
Też mnie to intryguje.
Stary 2019-05-26, 13:32   #10
kabimabi231
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ale on ma zaproszenie z osobą towarzyszącą, czy pojedyncze?
To jest pojedyncze zaproszenie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Raczej po prostu mamy okres komunijny i pełno takich problemów również w realu.

Też mnie to intryguje.
Ja do jego brata nie mam żalu, tylko czuję że on tak jakby jest pod jej pantoflem

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez glossyzuz Pokaż wiadomość
ta zemsta jest idiotyczna i jak najbardziej poniesiesz konsekwencje. i nie tylko Ty, ale i Twój narzeczony, jego brat, wasze ewentualne dzieci. chcesz skłócić rodzinę? jesteś na dobrej drodze.

tak nawiasem, czemu pretensje są do bratowej, a nie do brata, skoro dziecko komunijne jest ich wspólne i to oni oboje decydują o gościach?
Tak ale jeśli ona się rządzi a on nic nie ma do powiedzenia to jakbym miała go nazwac? Szkoda mi jest jego brata bo w tym nic nie miał do powiedzenia. Najbardziej liczyła się jej bliska rodzina niż jego
Stary 2019-05-26, 13:38   #11
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja do jego brata nie mam żalu, tylko czuję że on tak jakby jest pod jej pantoflem
A niech sobie będzie i pod dwoma pantoflami. Tak zdecydował, tak się ożenił, tak mu dobrze, oboje są tu rodzicami, osobami zapraszającymi i gospodarzami imprezy w imieniu dziecka biorącego komunię. Także odpowiadają oboje. A nie tylko ona.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Najbardziej liczyła się jej bliska rodzina niż jego
Na to pozwolił. Średnio to o nim świadczy.
Stary 2019-05-26, 13:45   #12
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Raczej po prostu mamy okres komunijny i pełno takich problemów również w realu.
Nie tylko o komunię mi chodzi, tylko ogólnie o zaproszenia. + Wydaje mi się, że w ubiegłych latach tego nie było.
Cytat:

Tak ale jeśli ona się rządzi a on nic nie ma do powiedzenia to jakbym miała go nazwac? Szkoda mi jest jego brata bo w tym nic nie miał do powiedzenia. Najbardziej liczyła się jej bliska rodzina niż jego
Ale co ma do rzeczy co ty czujesz? Nie wiesz tego, bo nie mieszkasz z nimi i nie obserwujesz życia codziennego. Albo jest pod pantoflem albo nie jest, ale i tak niezależnie od tego, to jest jego wybór. Jeśli się nie odezwał w sprawie zaproszeń, to również jego osobisty wybór. Więc nadal nie czaję dlaczego macie pretensje tylko do niej.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 13:50   #13
empfh
watch me as I sleep

Cytat:
Hejka
Piszę do Was abyście pomogli mi rozwiązać mój dany problem.
Mój narzeczony (Jesteśmy razem dwa lata) dostał zaproszenie od bratowej i brata na komunię świętą bratanicy. On otwiera te zaproszenie - a patrzy - na tym zaproszeniu widnieje jego imię i nazwisko ale co gorsza nie ma tam wpisanej mnie jako osoba towarzysząca :conf used:. Znam ich dobrze lecz czemu nie zostałam zaproszona?? Narzeczony się bardzo wściekł na nich a szczególnie bardziej na bratową (on od początku jej nienawidził):ma d:. Poszedł do niej porozmawiać na ten temat a ona jak to u niej znane jest nie widziała w tym wogóle żadnego problemu. Najbardziej mnie zirytowało iż dowiedziałam się że siostra rodzona mojego narzeczonego jest zaproszona na komunię ale idzie z chłopakiem swoim na tą uroczystość. Z tego powodu zrobiło mi się bardzo smutno i potraktowano mnie nie fair. Nie mogę być zła ani nie mogę obwiniać mojego bo to nie jest jego wina. On też z tego powodu był zły ale bardzo mu było przykro jak jego bratowa potraktowała mnie. Opowiedział to swojej mamie a mama była bardzo zaskoczona że mnie nie poproszono. Jego mama mnie bardzo lubi i akceptuje jako przyszłą żonę swojego syna. Nawet nie poprosiła dalszą rodzinę męża tylko bliską swoją rodzinę. To jest bardzo nieeleganckie i nieuczciwe zachowanie ze strony jego bratowej że w taki sposób mi zrobiła przykrość choć wiadomo że niedługo staniemy się rodzina. Może mi jest przykro ale cóż ja postanowiłam że ja się zemszczę i udowodnię tym że powinno jej się zrobić głupio. Data naszego ślubu jest ustalona na 14 września 2019 roku więc za miesiąc będziemy robić zaproszenia. Obydwoje ustaliliśmy już że ona nie zostanie poproszona na naszą uroczystość. Ciekawa jestem jaka będzie jej mina gdy nie otrzyma od nas zaproszenia.
Czyli co powiedziała?
empfh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 14:05   #14
Nimve
Zakorzenienie

Brat Twojego faceta tak bardzo boi się żony, że uznał iż wszystko spoko w niezaproszeniu narzeczonej własnego brata? No to coś nie halo z obojgiem, nie miej pretensji tylko do niej.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 14:06   #15
farmaceutka88
Rozeznanie

Ja bym nie zapraszała kogoś, kogo nie trawię, zarówno na ślub, jak i na komunię swojego dziecka. Ewentualnie jeśli już, to zaprosiłabym bratową na ślub, ale usadowiła przy kiblu, ew. przy głośniku. Nikt nie powiedział, że ze wszystkimi trzeba się kochać.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 14:44   #16
Jogurtowe_love
Raczkowanie

Znasz dobrze to dziecko, o którego komunii mowa? Lubicie się? Komunia to jest święto dziecka i impreza dziecka. Ty jesteś w związku z nim 2 lata więc możliwe że dla dziecka jesteś obcą osobą. No trochę niezręczna sytuacja że zaprosili go bez narzeczonej ale nie rozumiem tego ciśnienia części ludzi żeby koniecznie iść na komunię do dziecka z rodziny partnera. Serio, komunie są nudne.
Jogurtowe_love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 15:15   #17
Limonka2738
Zakorzenienie

Nie rozumiem problemu.

Skoro Cię nie lubią, to chyba oczywiste, dlaczego nie dostałaś zaproszenia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 16:27   #18
Hultaj
BAN stały

Skłócisz się z bratową na lata, jak dla mnie takie idiotki się olewa a nie pokazuje im że się je traktuje poważnie i jako ważne osoby grając z nimi w ich małe wojny.

Trochę niepotrzebne pokazanie że się przejęłaś.

Jak dla mnie twój narzeczony powinien zadzwonić do brata nie do bratowej udając głupka z oznajmieniem że może doszło do jakiegoś nieporozumienia (może bratowa zmęczona zaproszenia wypisywała czy coś ) chodzi na takie imprezy z narzeczoną i będziecie we dwójkę.
(Tylko dlatego nie olałabym tej komunii, i mam tu na myśli twojego faceta, że będzie tam cała rodzina i po co reszta ma plotkować a larwie dawać satysfakcję że ona jest dobra a ty coś źle zrozumiałaś i obrażalska jesteś). Oficjalnego zakazu raczej byś nie dostała (ale jeśli tak i mieliby tupet powiedzieć że masz nie przychodzić to wtedy podziękować grzecznie, powiedzieć że sorry brat ale chyba nie uda mi się przyjść bo szykuje mi się coś tam, i w konsekwencji nie iść na komunię a za pieniądze z prezentu kup sobie ładną sukienkę; i bez fochów itd. żyje się dalej). Zatrutego ciasta przecież ci nie poda a zawsze możesz udawać że nie masz smaka jeść pewnych potraw czyli nie częstować się ze specjalnie dla ciebie przyniesionego talerza.

Natomiast na miejscu twojej jeszcze niedoszłej teściowej zadzwoniłabym do synowej ale nie w imieniu twoim tylko syna (twojego faceta) z pytaniem dlaczego wiedząc o tym że za 4 miesiące jest ślub zaprosiła go samego i oznajmiła jej że nie życzę sobie robienia kwasów i fermentów w rodzinie i jeśli tak ma pogrywać to wcale na tą komunię iść nie muszę , dawać wnukowi prezentu jeszcze bardziej i jeśli chce to może się kłócić również ze mną i się na nią wypnę bo nie życzę sobie żadnych awanturek i antypatii. Możecie się nie kochać ale macie się umieć zachowywać przyzwoicie nie podoba się to nikt jej w rodzinie na siłę nie trzyma.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2019-05-26 o 16:36
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 16:28   #19
Rena
Zakorzenienie

W takim przypadku poszlabym na msze komunijna jak to gdzies blisko jest. Po mszy wracasz do domu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 16:35   #20
Hultaj
BAN stały

Cytat:
W takim przypadku poszlabym na msze komunijna jak to gdzies blisko jest. Po mszy wracasz do domu.
a ja bym się nie przejęła bratową tylko poszła. Bardzo by mnie obchodziło czy bratowa mnie tam chce czy nie. I co z tego że ona zaprasza i jest gospodynią, to jest impreza na której będzie cała rodzina a zamknięte kręgi to sobie paniusia niech robi dla własnych przyjaciółek.
Skoro ''problemu nie ma'' no to git.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2019-05-26 o 16:37
Stary 2019-05-26, 17:41   #21
I am Rock
lokalna gwiazda

A może dla bratowej twojego faceta nie jesteś żadną "narzeczoną", tylko obcą jej dziewczyną i twoja obecność jej do szczęścia potrzebna nie jest.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 18:30   #22
Hultaj
BAN stały

No i co z tego.

Wiedziała że szwagier się żeni za 4 miesiące i choć do tego czasu narzeczeństwo może się rozpaść to szanse są małe. Wystarczyło zadzwonić do szwagra i zapytać, choćby w żartach czy komunijne zaproszenie chciałby dla nich dwojga czy może wolałby wykorzystać ostatnie tygodnie wolności i przyjść sam lub z koleżanką. W żartach.

Ogólnie jestem zdania że na imprezy typu posiadówka z psiapsiólkami to się zaprasza kogo chce ale jak się robi rodzinne spędy i kogoś celowo pomija a nie jest to 10 woda po kisielu to się patrzy trochę dalej niż tylko lubię nie lubię. Jakoś siostrę męża umiała zaprosić z partnerem a brata z partnerką to już nie. Z jej rodziny to sobie może nie zapraszać ciotki której nie znosi ale to jest rodzina męża i sorry robi tylko w niej kwasy. A jak ma osobiste antypatie bo też jej wolno to bez pajacowania, nie zaprasza, na ślub potem nie przychodzi i nie utrzymują ze sobą kontaktów. A tu laska 2licowa, problemu nie ma, nio co ty chcesz. Pomyliła się to należało to odkręcić, nie pomyliła się to niech ma jaja powiedzieć że nienawidzi przyszłej szwagierki i do widzenia.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2019-05-26 o 18:33
Stary 2019-05-26, 18:51   #23
glossyzuz
Rozeznanie

Cytat:

ale Ty nie masz go nazywać i nie masz oceniać ich relacji tylko zachowywać się jak dorosła osoba. dziecko jest ich wspólne, imprezę organizują razem to ewentualne pretensje miej do obojga i to z obojgiem rozmawiaj, a nie tylko z jedną stroną. a to jak oni żyją, jak ze sobą rozmawiają i co ze sobą ustalają to już nie jest Twoja sprawa.
glossyzuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 19:35   #24
Nadnaturalny_Wieloryb
Przyczajenie

Z tą swoją zemstą zachowujecie się jak dzieci, nie jak dorośli ludzie.
Nadnaturalny_Wieloryb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 20:54   #25
PoPoo
Zadomowienie

Dla mnie ta zemsta to totalny brak klasy i jestem prawie pewna ze ta sytuacja obróci się przeciwko wam

Serio powaznie się zastanówcie bo będzie niezła afera
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 21:18   #26
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a ja bym się nie przejęła bratową tylko poszła. Bardzo by mnie obchodziło czy bratowa mnie tam chce czy nie. I co z tego że ona zaprasza i jest gospodynią, to jest impreza na której będzie cała rodzina a zamknięte kręgi to sobie paniusia niech robi dla własnych przyjaciółek.
Skoro ''problemu nie ma'' no to git.

Wpraszasz się wszędzie, gdzie uważasz, że powinnaś zostać zaproszona?

Właśnie to z tego, że ona zaprasza i może zaprosić, kogo chce.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 21:22   #27
empfh
watch me as I sleep

Autorko, nie napisałaś, jaka była ich reakcja na zapytanie, dlaczego Cię nie zaprosili, a to dosyć istotne. Jak dla mnie takie rozgrywki to żenada. Albo mówi wprost, że coś do Ciebie ma i jest jasna sytuacja, albo niech nie odstawia szopek.
empfh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 21:29   #28
thirky
on tired little feet

Ani słowa w tym wątku o osobie która jest najważniejsza, czyli dziecku obchodzącym komunie. Nie jest Ci przykro że nie będziesz z nim w ważnym dniu, że nie dasz mu prezentu, że nie spędzisz z nim czasu, nie zastanawiasz się nad tym jakie jest zdanie dziecka w tej sytuacji, więc najwyraźniej Ci na dzieciaku nie zależy. To po co tam iść niby.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.

Edytowane przez thirky
Czas edycji: 2019-05-26 o 21:31
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-26, 21:40   #29
kabimabi231
Przyczajenie

Ja jestem z natury osobą która nie wprasza się. Mam swój honor

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez empfh Pokaż wiadomość
Autorko, nie napisałaś, jaka była ich reakcja na zapytanie, dlaczego Cię nie zaprosili, a to dosyć istotne. Jak dla mnie takie rozgrywki to żenada. Albo mówi wprost, że coś do Ciebie ma i jest jasna sytuacja, albo niech nie odstawia szopek.
Czy może ma coś do mnie to ja nie wiem ale jakby miała tzw "jaja" to by mi to wprost powiedziała. Sama to zrobiła i myślę że na dłuższą metę jej nie będzie korzystnie z tym

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Ani słowa w tym wątku o osobie która jest najważniejsza, czyli dziecku obchodzącym komunie. Nie jest Ci przykro że nie będziesz z nim w ważnym dniu, że nie dasz mu prezentu, że nie spędzisz z nim czasu, nie zastanawiasz się nad tym jakie jest zdanie dziecka w tej sytuacji, więc najwyraźniej Ci na dzieciaku nie zależy. To po co tam iść niby.
Posłuchaj. Ja te dziecko pokochałam jak własne bo to dobra dziewczynka. Bardzo lubi się ze mną bawić. Liczyła na to że będę na jej komunii. Matka jej przykrość zrobiła po prostu że mnie nie zaprosiła. Jest mi bardzo przykro bo zżyłam się z nią. On mi powiedział że płakała że mnie nie ma
Stary 2019-05-26, 21:42   #30
thirky
on tired little feet

No czyli co ona właściwie odpowiedziała na pytanie dlaczego cię nie zaprosili? Bo nadal tego nie napisałaś

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Posłuchaj. Ja te dziecko pokochałam jak własne bo to dobra dziewczynka. Bardzo lubi się ze mną bawić. Liczyła na to że będę na jej komunii. Matka jej przykrość zrobiła po prostu że mnie nie zaprosiła. Jest mi bardzo przykro bo zżyłam się z nią. On mi powiedział że płakała że mnie nie ma
No to to jest faktycznie słabe, dziewczynka powinna mieć wpływ na listę gości. Może spróbuj sama pogadać z bratową?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości