Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-05-27, 12:36   #631
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja mam w swojej okolicy 3 hebe i w każdym jest.
O dziękuję Ci bardzo za to info!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-27, 14:49   #632
Korah
Zakorzeniona Zmorah

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86837585]Mam kuferek ale on mnie wkurza bo duzy, ciezki a mało pojemny.
A malować się nie planuje.[/QUOTE]Ja też mam jedną mniejszą kosmetyczkę, mniej więcej tej wielkości, co Twoja, ale inny kształt i kuferek, a raczej taką miękką, ale dużą kosmetyczko-torbę i bardzo jej nie lubię, prawie nigdy nie zabieram, nawet jak potrzebuję wziąć suszarkę do włosów lub kosmetyki dla kogoś, to wolę wziąć tę mniejszą kosmetyczkę, a suszarkę i resztę luzem wrzucić między ubrania do dużej torby podróżnej. Bardzo nieporęczna, nie lubię.
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Chciałam napisać kilka słów o żelu pod prysznic z rokitnikiem Alterry. Doszłam do wniosku, że on w ogóle nie myje, ślizga się po skórze, pach w ogóle nie jest w stanie domyć z antyperspirantu, nie kupię go więcej, bo nie czuję się umyta
Dobrze wiedzieć, już ostatnio czytałam podobną opinię o tym żelu rokitnikowym. Było brać peeling kawowy, jak dla mnie jest bardzo dobry.
Cytat:
Napisane przez Ishani Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś nowe wątkowe bestsellery? Coś warto spróbować? Btw znowu szukam jakiegoś lekkiego specyfiku na dzień, pod minerały lżejszego niż tradycyjny krem. Macie może jakieś nowe odkrycia w tym temacie? Jakieś sera, esencje? Korah, Chimay, co tam u Was teraz króluje?

Nie będę odkrywcza, od wielu miesięcy używam tego samego, serum aloesowego Avy i toner BHA aloe Benton, bardzo mi pasują, ale jak patrzę po nowościach, to coraz więcej tego typu produktów, prawie każda firma ma w ofercie, trudno nadążyć za wszystkim.
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Cześć podczytuje wątek od dłuższego czasu, mimo że moja pielęgnacja nie jest do końca naturalna. Ale powoli przestawiam się, szczególnie z pielęgnacją twarzy.
Na początek chciałabym dać znać, że w Hebe jest promocja -50% na kosmetyki Feel Free - któraś z Was chwaliła mleczko do ciała. Ja na razie kupiłam żel do mycia twarzy, ale myślę jeszcze nad tym mleczkiem do ciała, kremem pod oczy i do rąk. Ale najpierw muszę przejrzeć swoje zapasy, bo tyle tego jest, że wstyd pisać

Też mam ten żel i mam takie same wrażenia. Bardzo podoba mi się jego zapach. Szkoda że się nim myć nie da na pocieszenie kupiłam też balsam z rokitnikiem Alterry i on już się całkiem dobrze sprawuje.
Dla mnie te żele Alterry są mało wydajne - w promocji kupię, ale zdecydowanie bardziej wolę Yope. Chociaż zapachy mają ciekawe, lubię też ten z aloesem.
Witaj, z Feel free ponoć kiepski ten krem pod oczy.[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86849067]Załącznik 7677705[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Wracając do tematu szczotek... jakich używacie do włosów
Chciałabym coś, co posłuży dłużej, nie będzie z plastiku ( jak TT ), najlepiej z dzika i nie za 150 euro
Obecnie mam na stanie TT, który u mnie leży, bo się nie polubiliśmy. Ten plastik nie służy moim włosom.
Używam Styling brush The Body Shop, ale nie jest z włosia. Bardzo dobra i jak są promocje, to za 20 zł można wyhaczyć.

Linka, świetne zakupy!

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2019-05-27 o 14:53
Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-27, 18:24   #633
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Nie będę odkrywcza, od wielu miesięcy używam tego samego, serum aloesowego Avy i toner BHA aloe Benton, bardzo mi pasują, ale jak patrzę po nowościach, to coraz więcej tego typu produktów, prawie każda firma ma w ofercie, trudno nadążyć za wszystkim.
To widzę, że mamy podobne doświadczenia Ja też nie nadążam za nowościami od jakiegoś czasu, nie śledzę na bieżąco ofert sklepów, blogów. I też mam czarnego Bentona, tylko jeszcze nieotwarty.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-27, 22:10   #634
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Załącznik 7677701
I zdjecie nie wiem czemu do gory nogami mi je wstawia..

Ależ się obkupiłaś dziewczyno! Same cuda

A ja ciągle czekam na mój samoopalacz z Madary

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Cześć podczytuje wątek od dłuższego czasu, mimo że moja pielęgnacja nie jest do końca naturalna. Ale powoli przestawiam się, szczególnie z pielęgnacją twarzy.
Na początek chciałabym dać znać, że w Hebe jest promocja -50% na kosmetyki Feel Free - któraś z Was chwaliła mleczko do ciała. Ja na razie kupiłam żel do mycia twarzy, ale myślę jeszcze nad tym mleczkiem do ciała, kremem pod oczy i do rąk. Ale najpierw muszę przejrzeć swoje zapasy, bo tyle tego jest, że wstyd pisać

Też mam ten żel i mam takie same wrażenia. Bardzo podoba mi się jego zapach. Szkoda że się nim myć nie da na pocieszenie kupiłam też balsam z rokitnikiem Alterry i on już się całkiem dobrze sprawuje.
Dla mnie te żele Alterry są mało wydajne - w promocji kupię, ale zdecydowanie bardziej wolę Yope. Chociaż zapachy mają ciekawe, lubię też ten z aloesem.
To ja chwaliłam to mleczko i podtrzymuję moją opinię, bo już zaczęłam tęsknić za nim. Krem pod oczy też mam i trzymam w kosmetyczce podróżnej, więc na co dzień nie używam. Zdanie mam takie, że szału nie ma, ale przynajmniej nawilża i nie podrażnia. Cena jest niska więc nie ma cudów. Chociaż swoją drogą bardziej mi pasuje niż np kremy pod oczy Sylveco.

Masz rację co do żeli Alterry, szybko schodzą. Chociaż ja lubie te ich kremowe żele. Podchodzą mi zapachy, bo lubiłam wersję pomarańczową, bardzo nawet lubiłam z bawełną i ten rokitnikowy również.
Z Yope kończyny żel dla dzieci i chyba zostaniemy przy nich na dłużej.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
To widzę, że mamy podobne doświadczenia Ja też nie nadążam za nowościami od jakiegoś czasu, nie śledzę na bieżąco ofert sklepów, blogów. I też mam czarnego Bentona, tylko jeszcze nieotwarty.
Ja zdecydowanie wolę Bentona ślimakowego

Jeszcze chciałam dodać, że nie posłucham się Was i zamówiłam olejek Clochee do demakijażu, bo był w promo w kuferku natury
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-28, 10:03   #635
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście w Rossmanie jakaś nowa marka pasty do zębów.

Ostatnio odkryłam cykl na YouTubie filmików z Elle o tym co mają w kosmetyczkach różne znane osoby, a że lubię zaglądać do kosmetyczek to chętnie oglądam krótkie filmiki. Trochę poczułam się rozczarowana zawartością kosmetyczki założycielki marki Yope.
https://youtu.be/h56ZyszHhbwResized_20190523_103533_1347.jpgResized_20190523_103527_1827.jpg

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-28, 13:50   #636
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Ktoś reflektuje? Kiedyś to był hit z tkm do suchej https://www.limango.pl/shop/detail?p...d=44345&page=4
Pojedynczo też można kupić po 44,95 zł.
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-28, 17:17   #637
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Mnie trochę nudzą składy tych wszystkich serum, wszędzie wszystko na jedno kopyto, kwas hialuronowy, aloes, parę ekstraktów, trochę oleju i gliceryna, w rozpiętości cenowej od zera do milionera, działanie ich jest właściwie zawsze tak samo jednakowe bez względu na cenę. Ostatnio zwróciło moją uwagę serum Plantea, ale pewnie nie kupię, bo pojemność malutka. Bardziej się skłaniam w stronę naturalnych azjatyckich, ciekawe marki są w sklepie korbeauty KLIK. Znacie może te marki? A czarny Benton mam zamiar kupić, tylko na razie muszę pozużywać inne rzeczy, żeby się nie zmarnował.
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, nie wiem czy widziałyście w Rossmanie jakaś nowa marka pasty do zębów.
Fajny skład

Dziewczyny macie już może opinię o tym aloesie Natural Secrets, kojarzę, że kilka z Was kupiło, Miramej?

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2019-05-28 o 17:18
Stary 2019-05-28, 17:46   #638
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie trochę nudzą składy tych wszystkich serum, wszędzie wszystko na jedno kopyto, kwas hialuronowy, aloes, parę ekstraktów, trochę oleju i gliceryna, w rozpiętości cenowej od zera do milionera, działanie ich jest właściwie zawsze tak samo jednakowe bez względu na cenę. Ostatnio zwróciło moją uwagę serum Plantea, ale pewnie nie kupię, bo pojemność malutka. Bardziej się skłaniam w stronę naturalnych azjatyckich, ciekawe marki są w sklepie korbeauty KLIK. Znacie może te marki? A czarny Benton mam zamiar kupić, tylko na razie muszę pozużywać inne rzeczy, żeby się nie zmarnował. Fajny skład

Dziewczyny macie już może opinię o tym aloesie Natural Secrets, kojarzę, że kilka z Was kupiło, Miramej?
ja jestem zachwycona tym serum. Naprawdę jedno z lepszych, jakie miałam w całym swoim życiu. Tylko faktycznie ma jedynie 20 ml.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

Ostatnio odkryłam cykl na YouTubie filmików z Elle o tym co mają w kosmetyczkach różne znane osoby, a że lubię zaglądać do kosmetyczek to chętnie oglądam krótkie filmiki. Trochę poczułam się rozczarowana zawartością kosmetyczki założycielki marki Yope.
https://youtu.be/h56ZyszHhbwZałącznik 7677887Załącznik 7677888

fajna ta pasta. Zaglądnę za nią.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-28, 22:59   #639
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:

https://youtu.be/h56ZyszHhbwZałącznik 7677887Załącznik 7677888

Chyba nas czyta bo ma peeling Cure
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-29, 09:36   #640
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Chyba nas czyta bo ma peeling Cure
to chyba ja jedyna się oparłam temu peelingowi. Jakoś mnie nie ciągnie do azjatyckich kosmetyków

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2019-05-29, 09:41   #641
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
to chyba ja jedyna się oparłam temu peelingowi. Jakoś mnie nie ciągnie do azjatyckich kosmetyków

Tez nie mam
I tez mnie nie ciągnie do azjatyckich kosmetykow.

Uwazam, ze one nie sa dla mnie.
Pamietam jak skusilam sie za namowa krem bb
Co to był za koszmar
Europejki nie sa tego koloru.

I nie wierze juz w zapewnienia - kup maja odcięć żółty

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2019-05-29 o 09:44
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-29, 09:58   #642
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zachwycona tym serum. Naprawdę jedno z lepszych, jakie miałam w całym swoim życiu. Tylko faktycznie ma jedynie 20 ml.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

fajna ta pasta. Zaglądnę za nią.
O tym mowa? https://www.lostalchemy.com/serum-i-...BoC1wMQAvD_BwE

Stary 2019-05-29, 10:09   #643
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
tak Ja na pewno jeszcze do niego wrócę. jest boskie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86858222]Tez nie mam

Co to był za koszmar

I nie wierze juz w zapewnienia - kup maja odcięć żółty [/QUOTE]

Też się skusiłam na jakiś bb i byłam niezadowolona.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2019-05-29, 13:25   #644
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam już za sobą testy azjatyckich. Nic mnie nie powaliło Zwłaszcza kremy bb.

Szukałam mydła w TK i nic nie ma. Wszystkie z tetrasodium edta
Stary 2019-05-29, 13:28   #645
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

U mnie jest jedno na które poluje Ale pochwale sie jak kupie

I też mnie to zaskoczyło, że dużo mydel niby naturalne a maja w skladzie EDTA
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-29, 13:30   #646
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
tak Ja na pewno jeszcze do niego wrócę. jest boskie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Też się skusiłam na jakiś bb i byłam niezadowolona.
Dzięki
BB u mnie tez się nie sprawdzily.
Teraz wracam do mineralow. Uzywalam Clare Blanc ale teraz sprobuje z Anabelle Minerals.

Stary 2019-05-29, 13:35   #647
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też nic ciekawego z mydel. Ale dla mnie to dobrze. Mogę zużywać zapasy.

Stary 2019-05-29, 19:24   #648
jujka
Rozeznanie

Czy istnieje jakiś produkt do nadania objętości, ale używając go na suche włosy? Tak żeby odświeżyć fryzurę w ciągu dnia?

jujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-29, 23:14   #649
Ishani
Zadomowienie

Cytat:
Mnie trochę nudzą składy tych wszystkich serum, wszędzie wszystko na jedno kopyto, kwas hialuronowy, aloes, parę ekstraktów, trochę oleju i gliceryna, w rozpiętości cenowej od zera do milionera, działanie ich jest właściwie zawsze tak samo jednakowe bez względu na cenę. Ostatnio zwróciło moją uwagę serum Plantea, ale pewnie nie kupię, bo pojemność malutka. Bardziej się skłaniam w stronę naturalnych azjatyckich, ciekawe marki są w sklepie korbeauty KLIK. Znacie może te marki? A czarny Benton mam zamiar kupić, tylko na razie muszę pozużywać inne rzeczy, żeby się nie zmarnował. Fajny skład

Mam dokładnie takie same odczucia co do tych ser. Dlatego liczyłam na Was, że może wypatrzylyscie jakieś perełki w tym oceanie przecietniactwa

Ja kocham esencje benton, są to jedyne produkty do twarzy do których wracam regularnie (no i emulsja do mycia twarzy alterry)

Ślimakowej spokojnie używam solo latem na dzień, czarna jest genialna do mieszania z innymi, cięższymi produktami. Obie fantastycznie uspokajają moja kapryśna skórę.

Teraz mieszam je na dzień z kremem aqua aloea z aromatica. Szkoda że już nie ma tej marki w azjatyckim domu piękna bo spoko jest ten krem, będę szukać czegoś na jego podobieństwo (on ma dosyć prosty skład, i żadnych olejów w składzie, jak to aqua zresztą).

Jestem ciekawa nowych produktów benton, sporo nowości, ktoś próbował czegoś z tej serii green tea albo cacao Albo centella?

Btw powiem Wam że z obecną pielęgnacja naprawdę udało mi się wyprowadzić skórę na prostą, moja ostatnia zmora były czarne kropki na nosie i bardzo rozszerzone pory, udało mi się zniwelować problem, jestem nawet zaskoczona bo watpilam, że się uda. Pomógł mi olejek myjący z LHA, oraz serum e-naturalne z azeloglicyna I karagenianem (to z ich listy bestsellerów)

Moja pielęgnacja to w ogóle jest ciągły miks produktów kupowanych i DIY, raz się zawiode gotowcami to się zabieram za tworzenie własnych, i później na odwrót

Btw ciągle czekam i się nie mogę doczekać aż Ewa Szałkowska wypuści swoje produkty, bo podobniez planuje. Wiem, że jest średnio lubiana tutaj ale bardzo jej ufam jeśli chodzi o kosmetyki.
Tylko obawiam się, że znając jej ambicje to te produkty będą nie tylko kosmicznej jakości, ale również w kosmicznych cenach. Ona też teraz sama dużo pisze o markach które kosztują po 200-300 zł. Dla mnie przeginka.
Nie wierzę w to że jeden produkt jest w stanie tyle zdziałać, żeby był wart tej ceny. To już po prodtu zabawa dla zamożnych.

Ishani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-29, 23:28   #650
Konto usunięte

Ja teraz uzywam serum trilogy very gentle calming
Po serum z ava kiedy moja skóra była w zlym stanie. A ono mi uspokoiło moje obrazenia.
Stary 2019-05-29, 23:41   #651
Ishani
Zadomowienie

A propo azjatyckich marek to sprzedawca ebay u którego kupowałam benton wydaje się mieć jakieś ciekawe marki w ofercie, o których nie słyszałam, między innymi iunik oraz pyunkang yul.

Soro ser, esencji i lekkich kremów o ciekawych składach i w rozsądnych cenach, chyba zrobię research i będę testować :3

Ishani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 05:57   #652
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Btw powiem Wam że z obecną pielęgnacja naprawdę udało mi się wyprowadzić skórę na prostą, moja ostatnia zmora były czarne kropki na nosie i bardzo rozszerzone pory, udało mi się zniwelować problem, jestem nawet zaskoczona bo watpilam, że się uda. Pomógł mi olejek myjący z LHA, oraz serum e-naturalne z azeloglicyna I karagenianem (to z ich listy bestsellerów)

Btw ciągle czekam i się nie mogę doczekać aż Ewa Szałkowska wypuści swoje produkty, bo podobniez planuje. Wiem, że jest średnio lubiana tutaj ale bardzo jej ufam jeśli chodzi o kosmetyki.
Tylko obawiam się, że znając jej ambicje to te produkty będą nie tylko kosmicznej jakości, ale również w kosmicznych cenach. Ona też teraz sama dużo pisze o markach które kosztują po 200-300 zł. Dla mnie przeginka.
Nie wierzę w to że jeden produkt jest w stanie tyle zdziałać, żeby był wart tej ceny. To już po prodtu zabawa dla zamożnych.

Ja już tylko walczę, żeby się nie rozsypać, dzisiaj skończyłam 35 lat Próbuję ratować te resztki piękna, które mi zostały

Jeżeli Ewa wypuści swoje kosmetyki, to mam niestety obawy, że będzie chciała zadowolić wszystkich na raz jedną linią, co niestety niekoniecznie będzie dobre dla mojej cery i czy tanie czy drogie, to i tak będzie miało skład dla mnie nieakceptowalny. Mam niestety kłopot ze znalezieniem fajnego bloga, z którego autorem bym się zgadzała przy większości wpisów, nie podoba mi się rzekoma wiedza oraz sposób jej przekazywania, wiecznie coś mnie denerwuje, wystarczy jedno źle sformułowane zdanie. Próbowałam kilka najbardziej szanowanych blogów, jak Kosmostolog, ale nie potrafię Mademoiselle Eve zaczęła się za bardzo gubić w zeznaniach, pisać chaotycznie i do tego skupiać się na mało istotnych kwestiach.[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86858222]Tez nie mam

Co to był za koszmar

I nie wierze juz w zapewnienia - kup maja odcięć żółty [/QUOTE]Nigdy nie próbowałam azjatyckiej kolorówki, dla mnie naszpikowana chemią, nie wszystko co azjatyckie jest super, mają jednak marki i kosmetyki naturalne bardzo dobrej jakości.

Stary 2019-05-30, 07:14   #653
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już tylko walczę, żeby się nie rozsypać, dzisiaj skończyłam 35 lat Próbuję ratować te resztki piękna, które mi zostały

Jeżeli Ewa wypuści swoje kosmetyki, to mam niestety obawy, że będzie chciała zadowolić wszystkich na raz jedną linią, co niestety niekoniecznie będzie dobre dla mojej cery i czy tanie czy drogie, to i tak będzie miało skład dla mnie nieakceptowalny. Mam niestety kłopot ze znalezieniem fajnego bloga, z którego autorem bym się zgadzała przy większości wpisów, nie podoba mi się rzekoma wiedza oraz sposób jej przekazywania, wiecznie coś mnie denerwuje, wystarczy jedno źle sformułowane zdanie. Próbowałam kilka najbardziej szanowanych blogów, jak Kosmostolog, ale nie potrafię Mademoiselle Eve zaczęła się za bardzo gubić w zeznaniach, pisać chaotycznie i do tego skupiać się na mało istotnych kwestiach.Nigdy nie próbowałam azjatyckiej kolorówki, dla mnie naszpikowana chemią, nie wszystko co azjatyckie jest super, mają jednak marki i kosmetyki naturalne bardzo dobrej jakości.
Wszystkiego naj Korah, samych kosmetycznych hitów i czego tam sobie jeszcze zamarzysz.

35 lat piękny wiek (nie wiem czemu myślałam, że jesteś starsza, ale to może przez wiedzę jaką masz i chyba masz starsze dziecko, ja niedawno skończyłam 36 lat).

Stary 2019-05-30, 08:59   #654
beeets
Zakorzenienie

Ja jestem bardzo zadowolona z booster Alkemie
https://www.lostalchemy.com/wymagaja...867231338.html

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2019-05-30, 09:02   #655
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli Ewa wypuści swoje kosmetyki, to mam niestety obawy, że będzie chciała zadowolić wszystkich na raz jedną linią, co niestety niekoniecznie będzie dobre dla mojej cery i czy tanie czy drogie, to i tak będzie miało skład dla mnie nieakceptowalny. Mam niestety kłopot ze znalezieniem fajnego bloga, z którego autorem bym się zgadzała przy większości wpisów, nie podoba mi się rzekoma wiedza oraz sposób jej przekazywania, wiecznie coś mnie denerwuje, wystarczy jedno źle sformułowane zdanie. Próbowałam kilka najbardziej szanowanych blogów, jak Kosmostolog, ale nie potrafię Mademoiselle Eve zaczęła się za bardzo gubić w zeznaniach, pisać chaotycznie i do tego skupiać się na mało istotnych kwestiach.Nigdy nie próbowałam azjatyckiej kolorówki, dla mnie naszpikowana chemią, nie wszystko co azjatyckie jest super, mają jednak marki i kosmetyki naturalne bardzo dobrej jakości.

ubawiłam się. Wszystkiego Najlepszego!

Ja już wcale nie czytam blogów. Za dużo lokowania produktów i marek własnych Na yb też usunęłam większość beauty guru. Oglądam kilka starszych babeczek (40-50), bo one nie gonią ślepo za trendem, rzetelnie testują produkty.
Stary 2019-05-30, 09:06   #656
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dokładnie takie same odczucia co do tych ser. Dlatego liczyłam na Was, że może wypatrzylyscie jakieś perełki w tym oceanie przecietniactwa

Ja kocham esencje benton, są to jedyne produkty do twarzy do których wracam regularnie (no i emulsja do mycia twarzy alterry)

Ślimakowej spokojnie używam solo latem na dzień, czarna jest genialna do mieszania z innymi, cięższymi produktami. Obie fantastycznie uspokajają moja kapryśna skórę.

Teraz mieszam je na dzień z kremem aqua aloea z aromatica. Szkoda że już nie ma tej marki w azjatyckim domu piękna bo spoko jest ten krem, będę szukać czegoś na jego podobieństwo (on ma dosyć prosty skład, i żadnych olejów w składzie, jak to aqua zresztą).

Jestem ciekawa nowych produktów benton, sporo nowości, ktoś próbował czegoś z tej serii green tea albo cacao Albo centella?

Moja pielęgnacja to w ogóle jest ciągły miks produktów kupowanych i DIY, raz się zawiode gotowcami to się zabieram za tworzenie własnych, i później na odwrót

Orientujesz się kim ta Ewa jest z wykształcenia? Wypowiada się o tematach ginekologicznych, ma z tym coś wspólnego zawodowo?
Poczytałam i średnio mi podchodzi styl pisania, nie pamiętam co tam się dziewczynom nie podobało. Ta Ewa określiła swój blog jako "bez zadęcia, spiny i zbędnego intelektualizowania" nie zgodziłabym się do końca.
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona z booster Alkemie
https://www.lostalchemy.com/wymagaja...867231338.html
Alkemie patrząc na składy i w ogóle całokształt bardzo kusi i robi wrażenie.

Stary 2019-05-30, 09:08   #657
Linka25
Zakorzenienie

Korah wszystkiego co najlepsze

Kusum kogo oglądasz?

Z Alkemie mialam serum z wit C. Nie zrobilo na mnie wrazenia.

Stary 2019-05-30, 09:20   #658
Konto usunięte

Korah kochana wszystkiego co najlepsze i duzo miłości

Wiem, ze sa kosmetyki tez naturalne i do tych mnie ciągnie juz prędzej

Ja mam pytanko czy warto brać collagen w tabletkach?
Stary 2019-05-30, 09:56   #659
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Korah wszystkiego co najlepsze

Kusum kogo oglądasz?

Z Alkemie mialam serum z wit C. Nie zrobilo na mnie wrazenia.

Jeśli chodzi o testy to najlepiej robi je: https://www.youtube.com/user/HotandFlashy/videos

Jeśli chodzi o nowości to Tati, chociaż jej recenzje są bardzo pobieżne i niezbyt uczciwe.

Makijaże Hindash: https://www.youtube.com/user/MHindash
Lisa Eldridge i Karima McKimmie https://www.youtube.com/user/karimamckimmie

Naturalsy: https://www.youtube.com/user/SunKissAlba

A poza tym większość moich subów to joga i siłownia.
Stary 2019-05-30, 10:00   #660
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli chodzi o testy to najlepiej robi je: https://www.youtube.com/user/HotandFlashy/videos

Jeśli chodzi o nowości to Tati, chociaż jej recenzje są bardzo pobieżne i niezbyt uczciwe.

Makijaże Hindash: https://www.youtube.com/user/MHindash
Lisa Eldridge i Karima McKimmie https://www.youtube.com/user/karimamckimmie

Naturalsy: https://www.youtube.com/user/SunKissAlba

A poza tym większość moich subów to joga i siłownia.
Zero Pl YT jak u mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości