|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XIV
Cytat:
![]()
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i odświeżałam niemiecki. I duuużo czasu spędzałam na portalach z ogłoszeniami o pracę. Tak generalnie 8 - 16/17 to robiłam rzeczy "pożyteczne", żeby się totalnie nie rozleniwić. Ale tak myślałam, że jak pójdę do pracy, to nie będę mogła wysiedzieć po 8 godzin w biurze (zwłaszcza, że rok podróżowałam), ale w ogóle nie mam takiego problemu. Dłuży mi się tylko, jak jest za spokojny dzień ![]()
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
Niestety, ja powoli zaczynam wierzyć, że nigdy nie dostanę pracy. Na początku miałam sporo chęci, uczyłam się excela, powtarzałam angielski, czytałam, teraz nie mam już sił na nic, nawet ogłoszenia rzadko przeglądam. Przestałam wychodzić, całymi dniami śpię albo słucham muzyki. Ostatnie rozmowy mnie dobiły, nie mówiąc o tym, że za mną już coś około 20 rozmów i stałej pracy brak.
![]() Moje ostatnie trzy rozmowy wyglądały mniej więcej tak: 1. Ostatni etap dowiadują się, że nie spełniam ich wymagań i w ogóle nie będą ze mną rozmawiać, ciekawe, że wcześniej spełniałam i przeszłam przez dwa wcześniejsze etapy ![]() 2. Ostatni etap, dwa za mną, osoba zajmująca się rekrutacją w firmie informuje mnie, że projekt jest przewidziany na 3-5 miesięcy. W agencji rekrutacyjnej nikt mi o tym nie powiedział. 3. Również ostatni etap. Zapoznana z zakresem obowiązków i przygotowana z odpowiednich ustaw i działów prawa, beztrosko powiedziałam, że praca ta dałaby mi szansę na wykorzystanie mojego dotychczasowego doświadczania i wiedzy, a jednocześnie pogłębianie i zdobycie doświadczenia w dziale, w którym docelowo chciałabym pracować. Na twarzach osób rekrutujących pojawiała się konsternacja, okazało się, że po ukazaniu się ogłoszenia zmieniono wizję i teraz osoba na tym stanowisko pracowałaby w innym dziale, robiąc rzeczy podobne, ale jednak nie te same. W ogóle zakres obowiązków został mocno okrojony. Pracy i tak nie dostałam, gdyż chciałam wynagrodzenie /domyśliłam się, że na więcej nie ma co liczyć nawet/ na poziomie pracownika magazynu lub sklepu typu żabka, biedronka, ale dla nich nawet takie kwoty nie wchodziły w grę. To tylko 3 ostatnie przykłady. Wiem, trzeba szukać dalej i się nie poddawać, ale cholernie mi ciężko. Ofert jest mało, aktualnie rekrutują głównie na wakacyjne staże. Nie mam pomysłu, co jeszcze mogłabym zmienić, wydaje mi się, że już raczej nie ma co zmieniać. ![]() Powodzenia wszytskim szukającym i tym pracującym także ![]() Edytowane przez polny_mak Czas edycji: 2019-05-30 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
U mnie się włącza stres adaptacyjny, potrzebuję kilku kilkunastu dni aby się wdrożyć
Chciałam pracę po rehabilitacji, nie wiedziałam że dostanę propozycje pracy w projekcie. Jak ktoś poprosi mnie na rozmowę a odezwą się z projektu będzie niezręcznie dla mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez maniaczkakolorowania Czas edycji: 2019-05-30 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym myślisz, że nikt się nie stresuje nową pracą? polny_mak a ile już szukasz?
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Polny makjak długo szukasz? Z twego opisu wydaje mi sie, se to jakiejś mniejsze miasteczko, aż bije Januszostwem. Choc jego skala jest przerażająca! Te twoje opowieści z rozmów to istny koszmar ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Hej, to ja niv_ - w poprzednim poście zjadło mi wstęp
![]() Tak więc to nie jest jakieś małe miasteczko ani małe firmy tylko Kraków, a wszystkie 3 opisane przypadki - to dwie znane międzynarodowe korporacje i jedna dość duża i też znana polska firma. Co jeszcze bardziej mnie zdołowało, ale cóż trzeba dalej robić swoje. Edytowane przez polny_mak Czas edycji: 2019-05-30 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś na rozmowie. Firma i atmosfera wydają się być fajne; godziny pracy spoko, dojazd jakieś 10 minut samochodem. Super bo bez tkwienia w korkach. Stanowisko office managera, mega samodzielne, odpowiedzialne, ciekawe itp. Sami stali, długoletni pracownicy. Miałabym zastępować kobietę, która odchodzi na L-4, bo jest w ciąży. Jest to umowa na zastępstwo, ale że firma się rozwija to będą się starali, aby ta osoba później została u nich na stałe.
Podoba mi się, ale mam wrażenie, że poszło mi słabo. W poniedziałek wyniki, więc trzymajcie kciuki. To będzie cud jeśli w końcu znajdę pracę, z której będę zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam dzisiaj dostać na 100% odpowiedź z jednej rozmowy nawet jeśli będzie odmowa...i oczywiście telefonu brak, bardzo tego nie lubie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4606 |
Raczkowanie
|
Amazoniak, Polny_Mak; ja też atakuje rynek krakowski i około krakowski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maniaczkokolorowania, nie znam nikogo kto lubi chodzić na rozmowy. Ale dzisiaj tak się zdobywa pracę. I im więcej rozmów tym Twoje doświadczenie w nich będzie większe oraz większa szansa na sukces. Efekt skali (czasami gdzieś można przeczytać o wskaźnikach, kilkadziesiąt CV, z tego kilka procent rozmów i 1 oferta). Nie ma co czekać na mgliste obietnice, tylko brać sprawę w swoje ręce (czyli uderzać wszędzie). Najgorsze co się może zdarzyć, to to że będziesz odmawiać. Mała szansa że kogoś kiedyś spotkasz, albo będą pamiętać, zresztą możesz mówić że 'z powodów zdrowotnych/osobistych nie możesz podjąć współpracy' (a nie innej oferty). Czasem się o tym zapomina, ale do czasu podpisania umowy o pracę nie masz żadnych zobowiązań. I to działa w obie strony. Są ludzie którzy zrezygnowali z 1. oferty by tylko za obietnice lepszej pracy w końcu zostać na lodzie... Dziwne z tym Krakowem. Byłam przekonana, że nie ma tam problemów (poza pieniędzmi, to słychać od dawna). Ja dołączam do tych co na Śląsku szukali 3 tygodnie. Praca z katalogu tych na stałe i wymagających, ale tylko połowicznie w mojej tematyce. Za to mogę wiele wyciągnąć plus pensja ok, dlatego mimo to powoli się przekonuję... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez andra Czas edycji: 2019-05-30 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie świństwa wypisywałaś jakieś i Cię zbanowali ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Amazoniak, czy w związku z trudnościami na bezrobociu nie żałujesz trochę odejścia? Cytat:
No to fajnie, że generalnie jesteś zadowolona ![]()
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
Tak generalnie tak i nie będę poszukiwać nic nowego. Zresztą nawet nie mam umowy na okres próbny, tylko określony, dużo dłuższy - im też zależy.
Ale pozostaję na wątku, zadomowiłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też tu zostaję, mimo, że nie szukam już. Fajnie tu jest ![]()
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
I znów dupa, niestety... Z mopsu nie dzwonili, ale jest już wynik naboru na ich BIP. I osoba wybrana to bynajmniej nie jestem ja..... Po cichu bardzo liczyłam. Chyba mam dosyć wszystkiego. Ostatnie dwa miesiące, tyle prób i nic.... Mam 48 lat i dla mnie już chyba nie mam szans, nie w tym życiu.... Szukam od początku roku...
Maniaczkakolorowania , nie narzekaj ciągle , głowa do góry i zauważ , że masz duży atut - to Twój wiek.
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie. Nikogo nie informowałam.
![]() |
#4614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za radę, u mnie się okazało, że koleżanka już wiedziała. Ktoś życzliwy doniósł, bo wcześniej razem pracowaliśmy w tej instytucji do której wracam. Nowa praca niesie dla mnie sporo wyzwań, w tej dziedzinie jest bardzo mało prawdziwych fachowców, muszę chodzić na kursy i spotkania takich grup roboczych z całego województwa.
![]() |
#4615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba fajnie, że się stale rozwijasz? Chociaż pewnie czasem człowiek ma dość ![]()
![]() |
#4616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
W sumie nic nie gadaliśmy więcej, tak że nie wiem co koleżanka naprawdę myśli, :-(. Pewnie zakulisowo coś mnie tam obgadała, szkoda bo naprawdę nam się świetnie pracowało jak byliśmy w jednym biurze. Może ma mi trochę za złe, ale poinformowałem zgodnie z Waszymi radami, gdy już wiedziałem, że się przenoszę, a że ktoś wcześniej doniósł, na to już wpływu nie miałem. Tego rozwoju to często faktycznie człowiek ma dość, w dzisiejszych czasach co chwilę coś nowego. Przepisy i wytyczne zmieniają się na okrągło. Dziękuję za rady i gratulacje. Będę dalej na forum wspierać wszystkich, którzy szukają pracy
![]()
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Już mówię jak to bylo. Byłam w stowarzyszeniu które zajmuję się osobami niepełnosprawnymi, pomaga najbardziej wykluczonym dać miejsce pracy, i prowadzi dom pomocy. pracuję tam też moja koleżanka z poprzedniego miejsca pracy. Też przeszła swoje zex pracodawcą . Teraz jest bardzo zadowolona
Poszłam na rozmowę i pani prezes powiedziała że realizuję teraz projekt asystenta seniora, jest świeżo po podpisaniu umowy i potrzebuję 2-3 tyg przygotowania całego przedsięwzięcia. ze zajmowałabym się seniorami umilała im czas czy stacjonarnie czy terenowo? Pomogła zjeść coś, poczytała. Wspomniała że wcześniej miała projekt asystenta niepełnosprawnego i opiekun, np rodzic mógł wyjść coś załatwić czy choćby wyjść do fryzjera W chwili kiedy byłam tam, był pan który miałby zajmować się projektem. On sam mial to ogarnąć. Pani prezes powiedziała że bierze ode mnie CV i orzeczenie i powiedziała ze zaraz przekaże koordynatorowi. Spytała o kurs pierwszej pomocy, powiedziała że spokojnie przeszkoli mnie Od koleżanki wiem że wywarłam pozytywne wrażenie i że mam czekać i się wstrzymać z inną pracą bo chciałyby mnie. Powiedziała że podpyta jeszcze co i jak, i gdyby było coś nie halo da mi cynk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.