Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XIV - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-05-29, 23:47   #4591
Amazoniak
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XIV

Cytat:
Napisane przez Kafkazmlekiem Pokaż wiadomość
Finansowo mogłam sobie pozwolić na tyle czasu, nawet na więcej, i te dziewczyny zresztą też, dlatego każda z nas szukała jednak czegoś dobrego. Chociaż nieźle już świrowałam, tyle odmów źle wpływa na człowieka
A inna sprawa, że mając kilka lat doświadczenia w pewnej branży, niezbyt "seksownej", że tak to ujmę rekruterzy krzywo patrzyli na chęć przebranżowienia się.

Przyznam, że szukanie pracy, mając pracę wydaje mi się ciężkim zadaniem. Kiedy przeglądać te oferty.. i kiedy chodzić na spotkania?
Ja już szukam ok 2 miesiące (w domu jestem 4 bo ok miesiąc- 1 5 sobie odpuściłam zupełnie) i powiem, że szału nie ma. Choć podobnie jak wy szukam czegoś lepszego więc wiem, że to musi potrwać. Samoocena spada rzeczywiście więc trzeba sobie znaleźć jakieś zajmujące hobby, ja się uczę o social mediach
Stary 2019-05-30, 05:59   #4592
Kafkazmlekiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amazoniak Pokaż wiadomość
Ja już szukam ok 2 miesiące (w domu jestem 4 bo ok miesiąc- 1 5 sobie odpuściłam zupełnie) i powiem, że szału nie ma. Choć podobnie jak wy szukam czegoś lepszego więc wiem, że to musi potrwać. Samoocena spada rzeczywiście więc trzeba sobie znaleźć jakieś zajmujące hobby, ja się uczę o social mediach
Ja też się uczyłam o social mediach, co mi się teraz trochę przyda w nowej pracy, ale tego, czego oni potrzebują i tak nie wiem i muszę się douczyć
No i odświeżałam niemiecki. I duuużo czasu spędzałam na portalach z ogłoszeniami o pracę. Tak generalnie 8 - 16/17 to robiłam rzeczy "pożyteczne", żeby się totalnie nie rozleniwić.

Ale tak myślałam, że jak pójdę do pracy, to nie będę mogła wysiedzieć po 8 godzin w biurze (zwłaszcza, że rok podróżowałam), ale w ogóle nie mam takiego problemu. Dłuży mi się tylko, jak jest za spokojny dzień

O powodzeniu decydują cztery czynniki.
Niestety nikt ich nie zna.
Kafkazmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 07:58   #4593
polny_mak
Raczkowanie

Niestety, ja powoli zaczynam wierzyć, że nigdy nie dostanę pracy. Na początku miałam sporo chęci, uczyłam się excela, powtarzałam angielski, czytałam, teraz nie mam już sił na nic, nawet ogłoszenia rzadko przeglądam. Przestałam wychodzić, całymi dniami śpię albo słucham muzyki. Ostatnie rozmowy mnie dobiły, nie mówiąc o tym, że za mną już coś około 20 rozmów i stałej pracy brak.

Moje ostatnie trzy rozmowy wyglądały mniej więcej tak:

1. Ostatni etap dowiadują się, że nie spełniam ich wymagań i w ogóle nie będą ze mną rozmawiać, ciekawe, że wcześniej spełniałam i przeszłam przez dwa wcześniejsze etapy

2. Ostatni etap, dwa za mną, osoba zajmująca się rekrutacją w firmie informuje mnie, że projekt jest przewidziany na 3-5 miesięcy. W agencji rekrutacyjnej nikt mi o tym nie powiedział.

3. Również ostatni etap. Zapoznana z zakresem obowiązków i przygotowana z odpowiednich ustaw i działów prawa, beztrosko powiedziałam, że praca ta dałaby mi szansę na wykorzystanie mojego dotychczasowego doświadczania i wiedzy, a jednocześnie pogłębianie i zdobycie doświadczenia w dziale, w którym docelowo chciałabym pracować. Na twarzach osób rekrutujących pojawiała się konsternacja, okazało się, że po ukazaniu się ogłoszenia zmieniono wizję i teraz osoba na tym stanowisko pracowałaby w innym dziale, robiąc rzeczy podobne, ale jednak nie te same. W ogóle zakres obowiązków został mocno okrojony. Pracy i tak nie dostałam, gdyż chciałam wynagrodzenie /domyśliłam się, że na więcej nie ma co liczyć nawet/ na poziomie pracownika magazynu lub sklepu typu żabka, biedronka, ale dla nich nawet takie kwoty nie wchodziły w grę.

To tylko 3 ostatnie przykłady. Wiem, trzeba szukać dalej i się nie poddawać, ale cholernie mi ciężko. Ofert jest mało, aktualnie rekrutują głównie na wakacyjne staże. Nie mam pomysłu, co jeszcze mogłabym zmienić, wydaje mi się, że już raczej nie ma co zmieniać.

Powodzenia wszytskim szukającym i tym pracującym także

Edytowane przez polny_mak
Czas edycji: 2019-05-30 o 07:59
polny_mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 08:37   #4594
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie się włącza stres adaptacyjny, potrzebuję kilku kilkunastu dni aby się wdrożyć

Chciałam pracę po rehabilitacji, nie wiedziałam że dostanę propozycje pracy w projekcie. Jak ktoś poprosi mnie na rozmowę a odezwą się z projektu będzie niezręcznie dla mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez maniaczkakolorowania
Czas edycji: 2019-05-30 o 08:40
maniaczkakolorowania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 08:48   #4595
polny_mak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maniaczkakolorowania Pokaż wiadomość
U mnie się włącza stres adaptacyjny, potrzebuję kilku kilkunastu dni aby się wdrożyć

Chciałam pracę po rehabilitacji, nie wiedziałam że dostanę propozycje pracy w projekcie. Jak ktoś poprosi mnie na rozmowę a odezwą się z projektu będzie niezręcznie dla mnie

Strasznie kombinujesz, martwisz się na zapas, istne błędne koło. Chyba powinnaś skorzystać z pomocy specjalisty jak jeszcze tego nie robisz.
Stary 2019-05-30, 09:14   #4596
Kafkazmlekiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Maniaczko, nie obraź się ale strasznie wymyslasz, Ty chyba wcale nie chcesz iść do pracy.

A poza tym myślisz, że nikt się nie stresuje nową pracą?

polny_mak a ile już szukasz?

Stary 2019-05-30, 09:16   #4597
Amazoniak
Zadomowienie

Cytat:
Ale tak myślałam, że jak pójdę do pracy, to nie będę mogła wysiedzieć po 8 godzin w biurze (zwłaszcza, że rok podróżowałam), ale w ogóle nie mam takiego problemu. Dłuży mi się tylko, jak jest za spokojny dzień
Super! To znaczy, że atmo jest ok i wciąga cię ta praca. Oby tak dalej sama bym sobie życzyła czegoś takiego

Polny makjak długo szukasz? Z twego opisu wydaje mi sie, se to jakiejś mniejsze miasteczko, aż bije Januszostwem. Choc jego skala jest przerażająca! Te twoje opowieści z rozmów to istny koszmar zwracają człowiekowi dupe, a sami nie wiedzą czego chcą albo im się zmienia widzimisie. Nie dziwie ci się, że jesteś przygnebiona. Po takich doświadczeniach to mozna się podłamać. Nie poddawaj się jednak, nie jesteś sama

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-05-30, 09:23   #4598
polny_mak
Raczkowanie

Hej, to ja niv_ - w poprzednim poście zjadło mi wstęp Poprzednio konto mi się zablokowało chyba na zawsze.

Tak więc to nie jest jakieś małe miasteczko ani małe firmy tylko Kraków, a wszystkie 3 opisane przypadki - to dwie znane międzynarodowe korporacje i jedna dość duża i też znana polska firma. Co jeszcze bardziej mnie zdołowało, ale cóż trzeba dalej robić swoje.

Edytowane przez polny_mak
Czas edycji: 2019-05-30 o 09:32
Stary 2019-05-30, 09:49   #4599
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polny_mak Pokaż wiadomość
Strasznie kombinujesz, martwisz się na zapas, istne błędne koło. Chyba powinnaś skorzystać z pomocy specjalisty jak jeszcze tego nie robisz.
Nie chcę być zapamiętaną jako osoba która się zgłosiła i zrezygnowała. Potem będę skreślona wrazie w. Nie lubię rozmawiać z pracodawcami więc im mniej rozmów tym lepiej

Stary 2019-05-30, 10:02   #4600
Myszkaa20
Raczkowanie

Cytat:
Nie chcę być zapamiętaną jako osoba która się zgłosiła i zrezygnowała. Potem będę skreślona wrazie w. Nie lubię rozmawiać z pracodawcami więc im mniej rozmów tym lepiej

Czyli po prostu nie chcesz pracować. Jakim cudem chcesz dostać pracę jak nie chcesz rozmawiać z pracodawcą? Im mniej rozmów tym mniejsze szanse na dostanie pracy...

Myszkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 10:28   #4601
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszkaa20 Pokaż wiadomość
Czyli po prostu nie chcesz pracować. Jakim cudem chcesz dostać pracę jak nie chcesz rozmawiać z pracodawcą? Im mniej rozmów tym mniejsze szanse na dostanie pracy...

Nie potrzebna mi rozmową o pracę kiedy powiem ze czekam na ofertę i za tydzień czy dwa zostanę zatrudniona

Stary 2019-05-30, 11:37   #4602
stokrotkapolna1
Raczkowanie

Byłam dziś na rozmowie. Firma i atmosfera wydają się być fajne; godziny pracy spoko, dojazd jakieś 10 minut samochodem. Super bo bez tkwienia w korkach. Stanowisko office managera, mega samodzielne, odpowiedzialne, ciekawe itp. Sami stali, długoletni pracownicy. Miałabym zastępować kobietę, która odchodzi na L-4, bo jest w ciąży. Jest to umowa na zastępstwo, ale że firma się rozwija to będą się starali, aby ta osoba później została u nich na stałe.

Podoba mi się, ale mam wrażenie, że poszło mi słabo.

W poniedziałek wyniki, więc trzymajcie kciuki.
To będzie cud jeśli w końcu znajdę pracę, z której będę zadowolona
stokrotkapolna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 11:56   #4603
Myszkaa20
Raczkowanie

Cytat:
Nie potrzebna mi rozmową o pracę kiedy powiem ze czekam na ofertę i za tydzień czy dwa zostanę zatrudniona

A jesteś pewna że tą pracę dostaniesz ? Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie żeby chodzić na rozmowy ale nie mówić że na coś czekasz w najgorszym wypadku bedziesz miała jakiś wybór
Cytat:
Napisane przez stokrotkapolna1 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na rozmowie. Firma i atmosfera wydają się być fajne; godziny pracy spoko, dojazd jakieś 10 minut samochodem. Super bo bez tkwienia w korkach. Stanowisko office managera, mega samodzielne, odpowiedzialne, ciekawe itp. Sami stali, długoletni pracownicy. Miałabym zastępować kobietę, która odchodzi na L-4, bo jest w ciąży. Jest to umowa na zastępstwo, ale że firma się rozwija to będą się starali, aby ta osoba później została u nich na stałe.

Kciuki ! Zawsze się wydaje że poszło słabo, ale nie można się poddawać.

Ja miałam dzisiaj dostać na 100% odpowiedź z jednej rozmowy nawet jeśli będzie odmowa...i oczywiście telefonu brak, bardzo tego nie lubie...

Stary 2019-05-30, 12:54   #4604
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 13:50   #4605
Amazoniak
Zadomowienie

Cytat:
Hej, to ja niv_ - w poprzednim poście zjadło mi wstęp Poprzednio konto mi się zablokowało chyba na zawsze.

Tak więc to nie jest jakieś małe miasteczko ani małe firmy tylko Kraków, a wszystkie 3 opisane przypadki - to dwie znane międzynarodowe korporacje i jedna dość duża i też znana polska firma. Co jeszcze bardziej mnie zdołowało, ale cóż trzeba dalej robić swoje.
O cześć niv! Welcome back ja też działam na krakowskim rynku i rzeczywiście jakieś straszne januszostwo się u nas ostatnio panoszy niby brakuje rąk do pracy ale nie chcą płacić przyzwoicie. Chyba cały czas im się wydaje, że to czasy niewolnictwa...
Stary 2019-05-30, 14:23   #4606
stokrotkapolna1
Raczkowanie

Amazoniak, Polny_Mak; ja też atakuje rynek krakowski i około krakowski
stokrotkapolna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 16:00   #4607
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszkaa20 Pokaż wiadomość
Nie każda praca przy sprzątaniu jest stresująca, możesz sprzątać w urzędach/biurach/szkołach gdzie praca jest tak naprawdę lekka i zero stresu zwłaszcza jak sprzątasz po południu

Nie wiem jak w pozostałych 2, ale w znanych mi urzędach, zdobycie posady sprzątaczki to wzięcie udziału w zamówieniu publicznym. I albo szukają 1 osoby i jest umowa zlecenie albo szukają firmy i jest współpraca, obie na rok. A potem nowe zamówienie (aby nie weszło w umowy wieloletnie). Więc tak średnio fajnie, planować coś w życiu itp. Mowy nie ma o etacie, zwłaszcza tam, gdzie jest okrojona 'etatyzacja'
Maniaczkokolorowania, nie znam nikogo kto lubi chodzić na rozmowy. Ale dzisiaj tak się zdobywa pracę. I im więcej rozmów tym Twoje doświadczenie w nich będzie większe oraz większa szansa na sukces. Efekt skali (czasami gdzieś można przeczytać o wskaźnikach, kilkadziesiąt CV, z tego kilka procent rozmów i 1 oferta). Nie ma co czekać na mgliste obietnice, tylko brać sprawę w swoje ręce (czyli uderzać wszędzie). Najgorsze co się może zdarzyć, to to że będziesz odmawiać. Mała szansa że kogoś kiedyś spotkasz, albo będą pamiętać, zresztą możesz mówić że 'z powodów zdrowotnych/osobistych nie możesz podjąć współpracy' (a nie innej oferty).
Czasem się o tym zapomina, ale do czasu podpisania umowy o pracę nie masz żadnych zobowiązań. I to działa w obie strony. Są ludzie którzy zrezygnowali z 1. oferty by tylko za obietnice lepszej pracy w końcu zostać na lodzie...

Dziwne z tym Krakowem. Byłam przekonana, że nie ma tam problemów (poza pieniędzmi, to słychać od dawna).
Ja dołączam do tych co na Śląsku szukali 3 tygodnie. Praca z katalogu tych na stałe i wymagających, ale tylko połowicznie w mojej tematyce. Za to mogę wiele wyciągnąć plus pensja ok, dlatego mimo to powoli się przekonuję...

Edytowane przez andra
Czas edycji: 2019-05-30 o 16:07
andra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 16:58   #4608
Kafkazmlekiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Niv!
Pewnie świństwa wypisywałaś jakieś i Cię zbanowali

Cytat:

Trzymamy

Cytat:
Napisane przez Amazoniak Pokaż wiadomość
O cześć niv! Welcome back ja też działam na krakowskim rynku i rzeczywiście jakieś straszne januszostwo się u nas ostatnio panoszy niby brakuje rąk do pracy ale nie chcą płacić przyzwoicie. Chyba cały czas im się wydaje, że to czasy niewolnictwa...
Właśnie to jest jakaś bzdura z tym rynkiem pracownika. To niby dotyczy głównie ekspertów ale i tak się mówi, jak to niby jest super. A wcale nie jest i płacić też wcale nie chcą dobrze, w Łodzi jest to samo.
Amazoniak, czy w związku z trudnościami na bezrobociu nie żałujesz trochę odejścia?

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Dziwne z tym Krakowem. Byłam przekonana, że nie ma tam problemów (poza pieniędzmi, to słychać od dawna).
Ja dołączam do tych co na Śląsku szukali 3 tygodnie. Praca z katalogu tych na stałe i wymagających, ale tylko połowicznie w mojej tematyce. Za to mogę wiele wyciągnąć plus pensja ok, dlatego mimo to powoli się przekonuję...
Ja też, ale ja słyszałam, że w Krakowie to właśnie płace są bardzo dobre. A tu taki zonk.
No to fajnie, że generalnie jesteś zadowolona

Stary 2019-05-30, 17:47   #4609
andra
Wtajemniczenie

Tak generalnie tak i nie będę poszukiwać nic nowego. Zresztą nawet nie mam umowy na okres próbny, tylko określony, dużo dłuższy - im też zależy.

Ale pozostaję na wątku, zadomowiłam się
andra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-30, 17:52   #4610
Kafkazmlekiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak generalnie tak i nie będę poszukiwać nic nowego. Zresztą nawet nie mam umowy na okres próbny, tylko określony, dużo dłuższy - im też zależy.

Ale pozostaję na wątku, zadomowiłam się
No to super
Ja też tu zostaję, mimo, że nie szukam już. Fajnie tu jest

Stary 2019-05-30, 17:52   #4611
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
No to super
Ja też tu zostaję, mimo, że nie szukam już. Fajnie tu jest
Potwierdzam

Stary 2019-05-30, 18:07   #4612
koralina3
Rozeznanie

I znów dupa, niestety... Z mopsu nie dzwonili, ale jest już wynik naboru na ich BIP. I osoba wybrana to bynajmniej nie jestem ja..... Po cichu bardzo liczyłam. Chyba mam dosyć wszystkiego. Ostatnie dwa miesiące, tyle prób i nic.... Mam 48 lat i dla mnie już chyba nie mam szans, nie w tym życiu.... Szukam od początku roku...

Maniaczkakolorowania , nie narzekaj ciągle , głowa do góry i zauważ , że masz duży atut - to Twój wiek.
Stary 2019-05-30, 18:57   #4613
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vilgefortz Pokaż wiadomość
Cześć, mam pytanie. Czy powiadamiacie swojego pracodawcę, że szukacie lepszej pracy ? Czy ktoś był w takiej sytuacji.
Nie.

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, a czy mówiliście swoim współpracownikom, że chcecie zmienić prace ?
Nie wiem jakie masz kompetencje, ale chyba wolałbym na produkcję z tych wszystkich możliwości co przedstawiłaś.
Też nie. Nikogo nie informowałam.

Wyzwanie zwane życiem ---> "Milion cudownych listów"
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 19:26   #4614
Vilgefortz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koralina3 Pokaż wiadomość
I znów dupa, niestety... Z mopsu nie dzwonili, ale jest już wynik naboru na ich BIP. I osoba wybrana to bynajmniej nie jestem ja..... Po cichu bardzo liczyłam. Chyba mam dosyć wszystkiego. Ostatnie dwa miesiące, tyle prób i nic.... Mam 48 lat i dla mnie już chyba nie mam szans, nie w tym życiu.... Szukam od początku roku...

Maniaczkakolorowania , nie narzekaj ciągle , głowa do góry i zauważ , że masz duży atut - to Twój wiek.
Najgorsze to się załamać, wyjdź gdzieś na spacer, przemyśl wszystko i szukaj dalej. Wiem, że czasami są dni beznadziejne i człowiekowi się wydaje, że nic już pozytywnego się nie wydarzy. Nigdy nie wiesz co przyniesie nowy dzień.
Cytat:
Napisane przez magi18 Pokaż wiadomość
Nie.

Też nie. Nikogo nie informowałam.
Dziękuję za radę, u mnie się okazało, że koleżanka już wiedziała. Ktoś życzliwy doniósł, bo wcześniej razem pracowaliśmy w tej instytucji do której wracam. Nowa praca niesie dla mnie sporo wyzwań, w tej dziedzinie jest bardzo mało prawdziwych fachowców, muszę chodzić na kursy i spotkania takich grup roboczych z całego województwa.
Stary 2019-05-30, 19:39   #4615
Kafkazmlekiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję za radę, u mnie się okazało, że koleżanka już wiedziała. Ktoś życzliwy doniósł, bo wcześniej razem pracowaliśmy w tej instytucji do której wracam. Nowa praca niesie dla mnie sporo wyzwań, w tej dziedzinie jest bardzo mało prawdziwych fachowców, muszę chodzić na kursy i spotkania takich grup roboczych z całego województwa.
Ooo.. To słabo.. I jak koleżanka zareagowała?
To chyba fajnie, że się stale rozwijasz? Chociaż pewnie czasem człowiek ma dość

Stary 2019-05-30, 19:53   #4616
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, szkoda. Koleżanka dobrze przyjęła tą wiadomość?

Wyzwanie zwane życiem ---> "Milion cudownych listów"
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-05-30, 20:03   #4617
Vilgefortz
Raczkowanie

W sumie nic nie gadaliśmy więcej, tak że nie wiem co koleżanka naprawdę myśli, :-(. Pewnie zakulisowo coś mnie tam obgadała, szkoda bo naprawdę nam się świetnie pracowało jak byliśmy w jednym biurze. Może ma mi trochę za złe, ale poinformowałem zgodnie z Waszymi radami, gdy już wiedziałem, że się przenoszę, a że ktoś wcześniej doniósł, na to już wpływu nie miałem. Tego rozwoju to często faktycznie człowiek ma dość, w dzisiejszych czasach co chwilę coś nowego. Przepisy i wytyczne zmieniają się na okrągło. Dziękuję za rady i gratulacje. Będę dalej na forum wspierać wszystkich, którzy szukają pracy .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-05-30, 20:08   #4618
Myszkaa20
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak w pozostałych 2, ale w znanych mi urzędach, zdobycie posady sprzątaczki to wzięcie udziału w zamówieniu publicznym. I albo szukają 1 osoby i jest umowa zlecenie albo szukają firmy i jest współpraca, obie na rok. A potem nowe zamówienie (aby nie weszło w umowy wieloletnie). Więc tak średnio fajnie, planować coś w życiu itp. Mowy nie ma o etacie, zwłaszcza tam, gdzie jest okrojona 'etatyzacja'
Maniaczkokolorowania, nie znam nikogo kto lubi chodzić na rozmowy. Ale dzisiaj tak się zdobywa pracę. I im więcej rozmów tym Twoje doświadczenie w nich będzie większe oraz większa szansa na sukces. Efekt skali (czasami gdzieś można przeczytać o wskaźnikach, kilkadziesiąt CV, z tego kilka procent rozmów i 1 oferta). Nie ma co czekać na mgliste obietnice, tylko brać sprawę w swoje ręce (czyli uderzać wszędzie). Najgorsze co się może zdarzyć, to to że będziesz odmawiać. Mała szansa że kogoś kiedyś spotkasz, albo będą pamiętać, zresztą możesz mówić że 'z powodów zdrowotnych/osobistych nie możesz podjąć współpracy' (a nie innej oferty).
Czasem się o tym zapomina, ale do czasu podpisania umowy o pracę nie masz żadnych zobowiązań. I to działa w obie strony. Są ludzie którzy zrezygnowali z 1. oferty by tylko za obietnice lepszej pracy w końcu zostać na lodzie...

Nie prawda, mam w swoim otoczeniu osoby pracujące w szkole i wystarczyło tam złożyć cv umowa o pracę i po pół roku na stałe. Może gdzieś indziej jest inaczej.

Stary 2019-05-30, 21:08   #4619
maniaczkakolorowania
Raczkowanie

Już mówię jak to bylo. Byłam w stowarzyszeniu które zajmuję się osobami niepełnosprawnymi, pomaga najbardziej wykluczonym dać miejsce pracy, i prowadzi dom pomocy. pracuję tam też moja koleżanka z poprzedniego miejsca pracy. Też przeszła swoje zex pracodawcą . Teraz jest bardzo zadowolona

Poszłam na rozmowę i pani prezes powiedziała że realizuję teraz projekt asystenta seniora, jest świeżo po podpisaniu umowy i potrzebuję 2-3 tyg przygotowania całego przedsięwzięcia. ze zajmowałabym się seniorami umilała im czas czy stacjonarnie czy terenowo? Pomogła zjeść coś, poczytała. Wspomniała że wcześniej miała projekt asystenta niepełnosprawnego i opiekun, np rodzic mógł wyjść coś załatwić czy choćby wyjść do fryzjera

W chwili kiedy byłam tam, był pan który miałby zajmować się projektem. On sam mial to ogarnąć. Pani prezes powiedziała że bierze ode mnie CV i orzeczenie i powiedziała ze zaraz przekaże koordynatorowi. Spytała o kurs pierwszej pomocy, powiedziała że spokojnie przeszkoli mnie

Od koleżanki wiem że wywarłam pozytywne wrażenie i że mam czekać i się wstrzymać z inną pracą bo chciałyby mnie. Powiedziała że podpyta jeszcze co i jak, i gdyby było coś nie halo da mi cynk.

Stary 2019-05-31, 08:55   #4620
megamag
BAN stały

Cytat:
Amazoniak, Polny_Mak; ja też atakuje rynek krakowski i około krakowski
Kraków to wcale nie jest fajny rynek pracy. Szukałam w życiu w trzech miastach i w Krakowie było najgorzej. Zdecydowanie za dużo chętnych w stosunku do liczby ofert.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości