![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Cytat:
Można i tak ![]() U mnie bez zmian. Nastal czas balkonowy i tak jakoś wychodzi, że co wieczór wpada piwo. A wczoraj przesadziłam z ilością zupy, jaką w siebie zmieściłam. Ugotowałam botwinkę. Wyszła mi cudownie pyszna, niestety zabielana 18% śmietanką ![]() Cel wciąż nieosiągalny ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2019-05-26 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Lyrcia Twój cel jest już tak blisko - a mojego nawet nie widać jest taki odległy...
Dziś dostałam rafaello i jak żyć... Ale na razie schowałam głęboko będę ćwiczyć moja słabą silną wolę ![]() Pogoda piękna dziś a mnie się nie chce z domu wyjść, balkon niestety nie nastraja do wyjścia na niego. Za to dziś grzecznie - ugotowałam w piątek krem z brokulów i dziś dojadłam teraz latte i jestem pełna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
![]() Odbiór ![]() Wczoraj zjadłam z grila kiełbaskę i dwa skrzydełka i dzisiaj 1 kg więcej na wadze.Bez sensu. Byliśmy motorem pojeździć i w pewnej chwili skończył nam się asfalt ![]() Trzeba było spojrzeć w mapy ![]()
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie paskudna pogoda. Wieje, zimno, deszcz popaduje. Najgorsze jak może być. Dzięki temu łatwiej iść do pracy
![]() Jeśli mi coś nie odwali przez kolejne 2-3 dni, to powinnam dotrzeć do mety wagowej. W pracy mi dieta idzie perfekcyjnie, bo i godziny posiłków co do minuty i przygotowane żarcie na tip top. W menu u mnie standard. I śniadanie - kromka chleba z górą zieleniny i wędliną II śniadanie - 2 kromki w tym samym przekąska - pół jabłka obiad 100g uduszonego kurczaka + 30 g kaszy gryczanej+ 300 g. warzyw lekko podduszonych (papryka, cebula, pieczarki pokrojone na duże kawałki, zamarynowane w kapce oliwy z ziołami, usmażone na chrupko jak się robi do szaszłyków). kolacja - 125g. chudego twarogu+60g jogurtu+ 5g oleju lnianego+ przyprawy Wczoraj miałam niemal tak samo, tylko mięsko inne ![]() Waga - 67kg Miłego dnia
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Dobry (?)
![]() U mnie po stanięciu na wagę oraz zmierzeniu cukru na czczo dostałam kubeł zimnej wody na łeb i się opamiętałam.Przytyłam masakrycznie i od dziś dieta ale na 101%,W ostatnich 2 tygodniach folgowałam tak ze rozepchałam żołądek monstrualnie ,po obiedzie zaraz czułam głód.. Dziś tak: Śniadanie - sałatka z pomidorków koktajlowych, ogórków ,rzodkiewki ,cebulki zielonej, papryki , 5 oliwek ,sałata lodowa i 25gram fety.Bez sosu ino z łyżeczką octu balsamicznego.Do tego kawka z mlekiem, świeży sok z jabłka, pomarańczy i marchewki oraz morwa. II śniadanie - 2 nektarynki i miał być kefir ale kupiłam inny niż zwykle i ohydny- będzie do koktajlu. Obiad- właśnie kończę gotować: kalafior z wody, mizeria na jogurcie i buraczki z papryką ze słoika wyrobu mamy (na ksylitolu) Kolacja -kupiłam truskawki więc pewnie koktajl.Do tego poszło 2 l. wody a to jeszcze nie koniec. Stawiam w tym tygodniu na głównie warzywa i owoce, niestety muszę odstawić pieczywo bo rano ograniczyłam się do 3 kromek ale późny wieczór to był dramat... wolę się na razie nie kusić.
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-05-27 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
Lyrcia no to czekamy na TADAM!!!!
Milenka co ty tam jadłaś takiego że rozepchalas żołądek, ja cały czas czytam jak przykładnie się odżywiasz??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście się opamiętałam i kilka dni ścisłej diety mi nie zaszkodzi.
![]() |
![]() |
#1388 |
Rozeznanie
|
Milenka no to trzymam kciukasy 😆
Ja niestety też dietę odpuściłam a tak pięknie szło, wróciłam do starego odżywiania i niestety waga wraca do punktu wyjścia. Muszę się też ogarnąć, zmniejszyć racje żywnościowe. Na szczęście jeszcze nie odpuściłam ćwiczeń... Kondycja powoli wraca. W sumie jeszcze nie jest ze mną źle, ostatnio byłam na szkoleniu rko to niektóre po reanimacji manekina na podłodze nie mogły wstac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Stylowa to fajnie że kondycja jest u mnie dno ale ja wiadomo-z tym nieruchawych
![]() Dziś piłam pierwszy raz w tym roku koktajl truskawkowy-smakował wybitnie ![]()
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Takkkk! Ale odpowiedź jest bardziej nieoczywista. W pracy odklejalam z taśmy chrupki i mi sie rozerwały..... A tak mi sie ich chciało. Pyszne
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Lyrcia no chodzą takie przypadki po ludziach
![]() Ja też się trochę opamietalam plan - 30 dni fit... ![]() ![]() ![]() Teraz zbieram się na zajęcia, a tak mi się nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mega wqrwa po nieprzyjemnym dniu w pracy- było blisko pocieszenia się jedzeniem ale.... Dałam radę! Na dodatek jadąc z powrotem rowerem z pracy wpadłam w największy deszcz i tak mnie dolało że miałam spodnie przyklejone do nóg
![]() 17 naleśników z serem na słodko dla małża chilli sin carne - też dla niego zupę pomidorową- dla siebie odlałam przed zabieleniem i zjadłam na kolację z makaronem ryżowym shirataki. Poza tym zrobiłam sałatkę do pracy na jutro i tyle. Menu dziś podobne do wczoraj tj Śniadanie -kawa z mlekiem ,morwa, sałatka. II śniadanie -truskawki ,pomarańcza,(miała być jeszcze nektarynka ale mi się zapomniało) Obiad-kalafior z wody,mizeria na łyżeczce jogurtu naturalnego, reszta buraczków ze słoika i 2 małe młode ziemniaki. Kolacja -wspomniana zupa pomidorowa I 3 Hallsy strong.(jakby nie było ponad 60kcal)Do tego 2 litry wody i jeszcze popijam.Miłego wieczorku ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-05-28 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie się nie chcę chodzić na zajęcia, ale chodzisz. Mnie się nie chce, wiec nie chodzę. Z nas dwóch Ty jesteś bardziej rozsądna i mądrzejsza. Cytat:
Ja miałam jakiś czas temu w pracy taki zbieg kilku zdarzeń i nawet poprosiłam o widzenie z samym szefem. Przedstawiłam mu sprawę i to, jak to serce do tego miejsca przestaję mieć, i że jak jest ze mnie niezadowolony to niech mi powie a jeśli zadowolony, to niech powie gówniarce, która koordynuje, żeby mi się do mojego działu nie wpierd...li. Sytuacja się rozluźnia i od jakiegoś czasu znowu do pracy przychodzę bez wstrętu. Zobaczymy, jak długo ten stan się utrzyma. Cytat:
Weź się zmobilizuj. Domyślam się, że gdy zaczęłaś ćwiczyć, organizm zaczął się upominać o zwiększone kalorycznie menu a Ty mu ustąpiłaś. Masz dietę, wykupiłaś. Wyzeruj i od nowa start. Zdążysz być fit do wakacji tylko zacznij od dziś ![]() U mnie wczoraj wpadło trochę za dużo kalorii niż mam zadeklarowane, bo w domu byłam i silą rzeczy więcej ziemniaczków do obiad wpadło a potem garstka orzechów arachidowych niesolonych (tak mi się zachciało, że szok). Dziś w pracy i mam przygotowane tyle jedzenia, ile trzeba i koniec kropka. Do mety 300g..................... ............... . Miłej środy ![]()
![]() |
![]() |
#1397 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta.... trochę w rozjazdach byłam....
![]() U mnie jako tako,nadal trzymam się zasad ogólnych..... to znaczy 4-5 posiłków dziennie, 3 litrów płynów, dbam by była porcja warzyw/owoców .... czasem zaglądam na fitness/basen.... to zapewnia mi stabilną wagę.... ale nadal z jakieś 5 kg mam do zrzucenia jeszcze ... bo czasem jednak po coś słodkiego sięgam .... i o spadki trudniej . A tak ogólnie,to nie mogę narzekać....lubię wiosnę,nawet z tymi jej charakterystycznymi kaprysami pogody.... lata jakoś szczególnie nie planuję,żyję tak całkiem spontaicznie,i całkiem mi dobrze z tym....
![]() |
#1398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co meta osiągnięta? U mnie cel się po wczoraj oddalił bo w ramach "leczenia "chandry poszłam z małżonkiem na piwko i lody.Co prawda przekroczyłam limit kalorii o 100 ale humor od razu lepszy. Cytat:
![]() W menu dziś tak: Śniadanie - sałatka ,kawka z mlekiem i morwa. II śniadanie -truskawki, jabłko ,jogurt naturalny. Obiad-kalafior i brokuł z wody,2 młode ziemniaki i mizeria. Kolacja -zawijańce z sałaty z warzywami w środku Do tego 2 litry wody i 3 hallsy ![]()
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-05-30 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja trzymam się też jako tako dietetycznie, dziś zjadłam bułkę zamiast przekąski. Ale poszłam na basen 40 długości jak ba pierwszy raz po przerwie zaliczyłam. Dziś już nie chce mi się szykować obiadu na jutro - więc zamienię go na sałatkę Lyrcia to pojutrze już będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
No chyba ten alko ma wpływ na wzrosty wagi....bo jak czytam co jadasz,to bym raczej głodna była ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Kupiłam 2 stroje kąpielowe,więc mam motywację do basenu.... no i kręgosłup zaraz w lepszej formie...basen dla niego jak dobry masaż ![]()
![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałam nowy kostium - ale stary mam idealny więc szkoda kasy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1404 | |
Wtajemniczenie
|
Truskaweczki krajowe też kocham.....
![]() ![]() ![]() ![]() No nic...majowo trochę odpuściłam,ale co się odwlecze,to jeszcze nie porażka ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
Ja dodatkowe/nadprogramowe dyżury przeznaczam na takie przyjemności.... dla rekompensaty ![]()
![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Dobry na wieczór
![]() Dziś zakańczam dzień ładnie, bez grzeszków. Menu mało urozmaicone, w zasadzie prawie tak samo jak wczoraj. Śniadanie - kawa z mlekiem, sałatka i morwa. II śniadanie -koktajl z truskawek na kefirze, robiony o 5:10 rano -blender pod kołdrę żeby zminimalizować huk-działa ![]() ![]() Obiad-kalafior ,brokuł i ziemniaki z wody +mizeria. Kolacja-2 zawijańce z sałaty z warzywami i odrobiną fety. Do tego 3 małe herbatniki holenderskie, zmieściłam się mimo to w kaloriach . Do tego 2 literki czystej.
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- ![]() ![]() Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2019-05-31 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Dziś piękna pogoda - cały dzień na rowerku 90 km zaliczone. Dietetycznie ładnie - tylko jeden mały lód ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | ||
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta..
![]() Ja dzisiaj zaliczyłam basen z jacuzzi .... i od razu samopoczucie lepsze. Żywieniowo tez całkiem znośnie.....wracam do zdrowszych nawyków,bo aż zal by nie wykorzystać nowalijek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Też lubię rowerek,ale w mieście nie bardzo mam go gdzie trzymać ,i ostatecznie jeszcze go nie kupiłam.... ![]() Za to zamówiłam koteczce siatkę na okno,żeby swobodnie mogła na ulubionym parapecie się wylegiwać ![]()
![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Chyba bym okrakiem chodziła ![]() ![]() Ja nie chudnę i nie tyję ![]()
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coś w tym jest.... karteczki mają dziwną moc ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-06-02 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tymi karteczkami???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.