Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-21, 08:14   #151
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Wczorajsze R/U:
  1. razowiec (duża kromka ok.60 g) z serkiem homo naturalnym, pomidor [8.30]
  2. twarożek domowy Piątnica, 5 śliwek [11.00]
  3. omlet z 1 jajka z pieczarkami, sałatka z sałaty lodowej z sosem z jog. naturalnego i musztardy Dijon, mały żółty pomidor [13.30]
  4. 2 gałki w mięsa mielonego, łyżka pasty szpinakowej (szpinak, ząbek czosnku, plaster fety), sałatka z czerwonych i zielonych pomidorów z cebulką [przed 17.00]
  5. TUTAJ niedozwolone na R - 1/2 małego rożka francuskiego z serem i 1/2 bułeczki z jabłkiem - w sumie ok.50 g, kakao bez cukru (woda, trochę mleka 0,5% i łyżeczka kakao naturalnego) [po obiadku]
  6. wieśniak lekki z malutką nektarynką, 1 śliwka, trochę czerwonej papryki, ok.100g jog. naturalnego Activia [po 19]
Stary 2008-08-21, 08:17   #152
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
gratuluję 1700 kcal, zawsze moze by clepiej

jeśli na tym nie tyjesz, proponuję Ci, żebyś zaczęła np. po kolacji jeść orzechy

trochę dziwnie, zwlaszcza kolacja - tak jakbyś miala ochotę na coś, ale bała się zjeść całego :P

rada: jedz więcej :P serio, tu jest tragicznie mało kalorii, a do P temu daaaaaaaaaleko. jedz orzechy, nie opuszczaj posiłków... podpatrz jadłospisy P dziewczyn, może to Ci pomoże ale generalnie na P możesz jeść to, co lubisz i dużo
Izuś nie do końca byłam tak zapchana nawet nie wiem czym ale miałam tak straszn ą ochote spróbować tego krokieta e nie wiem no więc sobie go troche podjadłam ale i tak potem jabłko zjadłam jak to ja
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 09:09   #153
Nuria147
Raczkowanie

Dzięki Iza. Wiem, że może być lepiej, przymierzam się do 2000 kcal (heh, moi rodzice chcieliby jeszcze więcej :/)
Nuria147 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 10:34   #154
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

R(+wegetarianizm)

śniadanie

pół miseczki otrębów + pół miseczki musli + mleko , herbatka Slim Max

obiad
serek wiejski, 2 pieczywka Wasa, pomidor, pół ogóreka

podwieczorek
grejpfrut,
herbatka Slim Max

z góry dzięki ; *

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
___just_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 10:54   #155
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ___just_me Pokaż wiadomość
R(+wegetarianizm)

śniadanie

obiad

podwieczorek
grejpfrut,
herbatka Slim Max

z góry dzięki ; *

a gdzie drugie śniadanie i kolacja? Nie wklejamy głodówkowych jadłospisów
w śniadaniu nie ma białka, podwieczorek to też nie posiłek, poza tym prawie brak dobrych węgli, białka i zupełny brak NNKT

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 11:05   #156
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

mogę gdzieś dodać jedno jajko ^^.
ja więcej nie wcisnę ; o

przed odchudzaniem jadłam prawie tyle samo, tylko, że po podwieczorku często jadłam coś słodkiego ;>

SZUKAM KREMU NA NOC Z IWOSTINU oraz [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]ŻELU DO MYCIA[/COLOR] TWARZY Z TEJ SAMEJ SERII ! ! !
Stary 2008-08-21, 11:16   #157
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
R(+wegetarianizm)

śniadanie

obiad

podwieczorek
grejpfrut,
herbatka Slim Max

z góry dzięki ; *

głodówka?? Ile tu jest kcal 500 - 600 ??
Dziewczyno rujnujesz Sobie zdrowie.
Stary 2008-08-21, 11:20   #158
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

ja po tym czuję się pełna ; <
mam jeść więcej, jak nie mam ochoty ;> ? nie potrafię ; o

Stary 2008-08-21, 11:25   #159
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
ja po tym czuję się pełna ; <
mam jeść więcej, jak nie mam ochoty ;> ? nie potrafię ; o
chcesz schudnąć tak ?? nie tędy droga, jedząc poniżej zapotrzebowania rujnujesz sobie nie tylko metabolizm a przede wszystkim zdrowie.A jeśli zaczniesz tyc na tym co jesz teraz ,to co potem?? dalej będziesz się ograniczać ??
A poza tym to nie wierzę że się tym najadasz i że czujesz sie pełna po serku wiejskim , musli i grejpfrucie przez cały dzień,
Stary 2008-08-21, 11:34   #160
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

Każdy z nas jest inny : )
Zmusiłam się kiedyś do ocenionego przez Was jadłospisu R i myslalam ze umrę, to bylo 2 razy za duzo jak dla mnie ;/ i oczywiscie przytylam... eh

Stary 2008-08-21, 11:39   #161
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy z nas jest inny : )
Zmusiłam się kiedyś do ocenionego przez Was jadłospisu R i myslalam ze umrę, to bylo 2 razy za duzo jak dla mnie ;/ i oczywiscie przytylam... eh
Przytyłaś po 1 dniu ??
nie mówię o wpychaniu w Siebie nie wiadomo jakich ilości , tylko o odpowiednio zbilansowanej diecie, która nie musi oznaczać "opychania " się ponad Swoje możliwości.
Długo jesz takie znikome ilości jedzenia ??
Stary 2008-08-21, 11:41   #162
___just_me
Rozeznanie

GG do ___just_me

nie przytyłam po jednym dniu, bo stosowałam się do tamtego jadłospisu ok tygodnia... po ktorym na wadze bylo 3kg wiecej ;/

a te wg Ciebie znikowe ilosci pochlaniam od jakiegos tygodnia, ale wczesniej jadlam tylko o slodycze wiecej ;>

Stary 2008-08-21, 11:46   #163
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka1982 Pokaż wiadomość
Witam bardzo serdecznie. Kolejny dzień R minął, już się zaczynam przyzywczajać do nowego sposobu odżywiania. Jedyne co mnie martwi, to uczucie ciężkości. Mam wrażenie, że strasznie obciążam swój układ pokarmowy. To pewnie przez białko, bo jest stosunkowo ciężkostrawne, a ja nie jadłam go wcześniej aż tak dużo jak teraz. Mam pytanie... czy to minie i organizm się dostosuje? a może mimo wszystko coś robię źle i stąd taka reakcja? Wlepiam mój dzisiejszy jadłospis z ogromną prośbą o ocenkę.

Śn I owsianko-otrąbianka z 4 łyżek płatków owsianych i 2 łyżek otrąb pszennych z dodatkiem jabłka + serek homo nat + ogroooomna brzoskwinia + kawka z mlekiem ładne śniadanie
Śn II wieśniak z 50 g mixu orzechowego ok
Śn III 2 kabanosy (wiem, że na redukcji nie za bardzo, ale zostały i musiałam zjeść, bo z zasady nie wyrzucam jedzenia) + pomidor + pół papryki ok, rozumiem
O 100 g makaronu fit + 75 g chudego twarogu (bez warzywek, bo to w biegu przez treningiem) może być, ale mogłyby się tu właśnie warzywa znaleźć
K 150 g gotowanej piersi z kurczaka (późno bardzo więc czyste białeczko). ok

Czy któraś z wspaniałych ekspertek mogłaby w dużym przybliżeniu określić ile to kcal? Poruszam się totalnie po omacku i nie wiem, czy takie ilości są w porządku, czy może za dużo/mało?
Bardzo dziękuję!
Duże postępy widzę, oby tak dalej. Czujesz głód między posiłkami, nie masz ochoty podjadać ? Jeśli nie czujesz głodu i nie jesteś pełna to ilości wystarczające.
Ja z uczuciem ciężkości miałam do czynienia na P, więc nie wiem czemu masz z nim do czynienia na R. Nie wiem jak wcześniej się odżywiałaś, może po prostu jadłaś produkty, który zapychały tylko na chwilę i potem od razu stawałaś się głodna?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Dzięki za odzew. w sumie sama widzę, że mogło by być więcej chyba, jestem zdziwona jak pod wieczór robię tu "spowiedź" bo wydawało mi się, że tyyyle zjadłam, a jak wypisze to jakoś tak... bez rewelacji. A mnie się zawsze wydawało ze jem sporo.
No ale głodna nie chodzę, z wagi nie widzę żebym spadała.
Może ja tyle jem po prostu?

czy ktoś mógłby pokusić się o pobieżne bardzo wyliczenie ilosci kalori?
Mogę się odwdzięczyć "co w czym jest" lub "co w czym znaleźć".
Może, wydawało mi się po prostu, że Twoje poprzednie jadłospisy były bardziej obfite, ale skoro nie chodzisz głodna to w porządku

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 12:07   #164
karolka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Duże postępy widzę, oby tak dalej. Czujesz głód między posiłkami, nie masz ochoty podjadać ? Jeśli nie czujesz głodu i nie jesteś pełna to ilości wystarczające.
Ja z uczuciem ciężkości miałam do czynienia na P, więc nie wiem czemu masz z nim do czynienia na R. Nie wiem jak wcześniej się odżywiałaś, może po prostu jadłaś produkty, który zapychały tylko na chwilę i potem od razu stawałaś się głodna?
Właśnie jest wręcz odwrotnie! Głodu prawie wogóle nie czuję! Jem regularnie co trzy godziny, ale reguluje mi to zegarek, nie uczucie głodu. Może właśnie dlatego mam wrażenie, że bardzo obciążam układ pokarmowy? Może powinnam jeść nieco mniej, żeby uczucie głodu powstało naturalnie? Ale z drugiej strony mniejsze ilości oznaczają mniejszą ilość kcal, a boję się, że padnę podczas wysiłku fizycznego (z którego nie zrezygnuję, choćbym miała wyglądać jak wieloryb!).
Co do wcześniejszego odżywiania, to wyglądało podobnie jak teraz, tzn. ok. 4-5 posiłków dziennie (tak już od wielu lat), tylko zawartość była nieco inna: jadłam dużo przetworów mlecznych (ale to niekoniecznie białko, co mi uświadomiliście), warzyw, owoców (nooo tego, to wyjątkowo dużo), słodyczy (jeszcze więcej). Ale największym "grzechem" było to, że ze wzglęgu na tryb życia - w biegu - zwykle najwięcej kcal jadłam na noc (po treningu spadał poziom cukru we krwi, więc trzeba było nadgonić i na to właśnie zwalam fakt, że teraz jestem na redukcji - szkoda, że nie wiedziałam wówczas, że wystarczy samo białeczko, które zapcha mnie na tyle, że na noc się objadać nie będę).
Dzięki za ocenkę. Myślę, że załapałam, o co w tym wszystkim chodzi, więc spróbuję dalej tak postępować. I będę obserwować wymiary oraz wagę. Jeśli tendencja będzie niekorzystna, to wówczas spróbuję coś jeszcze zredukować.

styczeń miesiącem bez słodyczy: 17/31
karolka1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 13:31   #165
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
nie przytyłam po jednym dniu, bo stosowałam się do tamtego jadłospisu ok tygodnia... po ktorym na wadze bylo 3kg wiecej ;/

a te wg Ciebie znikowe ilosci pochlaniam od jakiegos tygodnia, ale wczesniej jadlam tylko o slodycze wiecej ;>
Nie pozostaje mi nic jak tylko życzyć sukcesów w odchudzaniu.
Stary 2008-08-21, 13:34   #166
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wczorajsze R/U:
  1. razowiec (duża kromka ok.60 g) z serkiem homo naturalnym, pomidor [8.30]
  2. twarożek domowy Piątnica, 5 śliwek [11.00]
  3. omlet z 1 jajka z pieczarkami, sałatka z sałaty lodowej z sosem z jog. naturalnego i musztardy Dijon, mały żółty pomidor [13.30]
  4. 2 gałki w mięsa mielonego, łyżka pasty szpinakowej (szpinak, ząbek czosnku, plaster fety), sałatka z czerwonych i zielonych pomidorów z cebulką [przed 17.00]
  5. TUTAJ niedozwolone na R - 1/2 małego rożka francuskiego z serem i 1/2 bułeczki z jabłkiem - w sumie ok.50 g, kakao bez cukru (woda, trochę mleka 0,5% i łyżeczka kakao naturalnego) [po obiadku]
  6. wieśniak lekki z malutką nektarynką, 1 śliwka, trochę czerwonej papryki, ok.100g jog. naturalnego Activia [po 19]
Dziewczynki, może któraś z Was ma ochotę ocenić?
Stary 2008-08-21, 13:39   #167
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

kolejny dzien na Rrrrrrrrr

zielona herbata
S 100g mrozonych jagod+pol banana+otreby sojowe+odzywka bialkowa+mleko sojowe+pol jogurtu naturalnego 350

II serek Philadelphia light z nachos i salsa pomidorowa (calosc 150 kcal,przepyszne,musze czesciej kupowac,ciesze sie ze to odkrylam

lunch otreby sojowe+2lyzki muesli+pol jog natuarlnego+jogurt niskoslodzony truskawkowy 300

podwiecz 100g serka typu riccotta 120

obiadokolacja bedzie pol pizzy na cienikutkim spodzie z szynka i warzywami-400

razem 1320

Izus, ocenisz prosze? zreszta prosze wszystkich o ocene
Stary 2008-08-21, 14:19   #168
sailormoon00011
Raczkowanie

Chciałabym prosić o ocenę mojego U :

ok 7:30 - 70g musli tropikalnych z mlekiem 2%, banan

przed 11- grahamka (100g) z pomidorem, szczypiorkiem, cappucino

13-kiwi

ok 14:30 (przed obiadem)- brzoskwinia, 3 śliwki

15- pół woreczka ryżu z jagodami ,polane sokiem z nich , 100g fasolki szparagowej

17-18- serek wiejski ze szczypiorkiem 150g ,ogórek

20-21- 100g sera białego półtłustego z pomidorem, szczypiorkiem, łyżką ziaren słonecznika

może być??
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 17:06   #169
LaSeniorita
Raczkowanie

miało być U a chyba wyszło P:
Ś: duża grahamka z twarożkiem, szynką drobiową, pomidorem, kubek kakao, jabłko, kostka gorzkiej
IIŚ: kromka żytniego z serkiem wiejskim, żółtym serem, jakąś tłustą szynką i ogórkiem, lód Bambo w czekoladzie z orzechami
O: schabowy, ziemniaczki, fasolka szparagowa
P:prawie cała paczka granoli orzechowej, Lion, 250 g jogurtu jagodowego, czekoladka kasztanka, 2 mandarynki, paczka gum miętowych ( przy oglądaniu filmu)
K: pewnie serek wiejski+ warzywka
jutro będzie lepiej
Stary 2008-08-21, 17:15   #170
Margolcia0703181
Raczkowanie

Narazie tylko wklejam jadłospisy, bo oceniać się boję, nie chcę nikogo wprowadzać w błąd moim wypaczonym postrzeganiem jedzenia...
Mam nadzieję, że mo dzisiejszy jadłospis zasługuje już na P?jeśli nie, to będę oznaczać U, bo nie jestem w stanie jeść więcej

P/U
IŚN:
- puszka100g szprotek w sosie pomidorowym
- duża kromka chleba wieloziarnistego z serem żółtym, pomidorem i sałatą, 3 rzodkiewki
- kawa z mlekiem

IIŚN:
- jogobella z musli200g, spora garść orzechów
jabuszko, marchewka

O:
-porcja krupniku gęstego gotowanego na kościach

P:
- serek homo150g z łyżeczką siemienia lnianego
- 3 śliwki, jabłko

K:
- owsianka:3 łyżki pł owsianych,1 łyżka kaszy manny, 2 łyżeczki dżemu,1 szkl wody, 1/3 szkl mleka 3,2
- jabłko
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 17:52   #171
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
Narazie tylko wklejam jadłospisy, bo oceniać się boję, nie chcę nikogo wprowadzać w błąd moim wypaczonym postrzeganiem jedzenia...
Mam nadzieję, że mo dzisiejszy jadłospis zasługuje już na P?jeśli nie, to będę oznaczać U, bo nie jestem w stanie jeść więcej to, czy to P zależy od tego, czy tyjesz na tym, czy nie

P/U
IŚN:
- puszka100g szprotek w sosie pomidorowym
- duża kromka chleba wieloziarnistego z serem żółtym, pomidorem i sałatą, 3 rzodkiewki z masłem czy bez?
- kawa z mlekiem nie zmieściłabyś jeszcze jednej kromki ^^?

IIŚN:
- jogobella z musli200g, spora garść orzechów
jabuszko, marchewka hm... ok, choć zamiast jabłka mogłaś zjeść banana, to nabiłabyś trochę kcal ;p

O:
-porcja krupniku gęstego gotowanego na kościach żarcik? to obiad? a gdzie drugie danie? albo chociaż deser

P:
- serek homo150g z łyżeczką siemienia lnianego
- 3 śliwki, jabłko ok...

K:
- owsianka:3 łyżki pł owsianych,1 łyżka kaszy manny, 2 łyżeczki dżemu,1 szkl wody, 1/3 szkl mleka 3,2 skromna ta kolacja
- jabłko
to nie p... mało kalorii. jak nie dasz rady wcisnąć więcej, proponuję byś jadła 'ukryte' kalorie - więcej masła na kanapce, kilka plastrów szynki/sera, orzechy! podjadaj je jak najczęściej! nie wiem, co jeszcze Ci doradzić... :/ nie wiem, czy naprawdę chcesz przytyć, bo po tym jadłospisie tego nie widać

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 17:56   #172
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość

13-kiwi

15- pół woreczka ryżu z jagodami ,polane sokiem z nich , 100g fasolki szparagowej

20-21- 100g sera białego półtłustego z pomidorem, szczypiorkiem, łyżką ziaren słonecznika

może być??
moze byc... jestes wege?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 17:57   #173
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

13-kiwi

może być??
to u? jak dla mnie raczej r - kolacja prawie czysto białkowa, zresztą białko wszędzie, posiłki czysto dietetyczne, im później, tym więcej białka - no R, R typowe.

Stary 2008-08-21, 18:18   #174
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
moze byc... jestes wege?
Nie, nie jestem wege... lubie mięso może nie jem codziennie(tak jakos wychodzi) ale często

iza_wiosenna - hmm to co moglabym jeszcze jesc...?hmm wiem ,że może i mało ale ja wlasnie staram sie jesc wiecej bo wczesniej to bylo strasznie :/ trochę się boję dodawac kcal, ale to robię powoli miałam problemy z okresem ale mam nadzieje ze taka ilosc jedzenia juz mi nie zaszkodzi..
Stary 2008-08-21, 18:37   #175
star15
Zakorzenienie

moje dzisiejsze U:

I.
owsianka [pół szklanki płatków, 3/4 szklanki mleka, garść pistacji, łyżeczka kakao, cynamon]
II. opakowanie [150g.] sałatki rybnej z warzywami
mała bułeczka pszenna z sezamem
III. galaretka agrestowa
duże kiwi
2 kostki czekolady mlecznej
IV. zupa ze słodkiej kapusty
naleśnik razowy nadziewany twarogiem i szpinakiem podsmażanym na oleju z jajkiem, z przyprawami;
V. serek wiejski wymieszany z homo jabłecznikowym
2 marchewki
VI. kromka chleba z dynią posmarowana pastą z makreli, z sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
jogurt naturalny

"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 18:47   #176
Shiryuna
Zadomowienie

R
Dzisiaj mój pierwszy dzień diety i obawiam się, że mój jadłospis jest nie do końca prawidłowy, bardzo proszę o poprawkę w razie czego Czy nie jem za dużo białka?

śniadaniemlet z 3 białek jaj, 15 g białka, 80 kcal
jogurt naturalny z ziarnami zbóż danone, 7,1 g białka, 168 kcal, jabłko 55 kcal
II śniadanie: dorsz w galarecie 52 kcal, 10g białka, twaróg chudy- 88 kcal, 18,5 g białka, pomidor, pół ogórka
Obiad: wątróbka drobiowa- 200 kcal, 36 g białka, 2 łyżki jogurtu naturalnego- 100 kcal, 2,5 ogórka długiego- 50 kcal

ćwiczenia siłowe domowe 1h10min, skakanka 300 podskoków

kolacja: 2 kromki pumpernikla- 200 kcal, 185 g tuńczyka w sosie własnym- 173 kcal, 43.5 g białka, nektarynka 56 kcal
1 h przed snem: serek wiejski- 200 kcal, 22g białka

Bardzo proszę o odpowiedź czy to nie jest za duża ilość białka, bo nie chciałabym sobie zaszkodzić
Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 18:48   #177
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

iza_wiosenna - hmm to co moglabym jeszcze jesc...?hmm wiem ,że może i mało ale ja wlasnie staram sie jesc wiecej bo wczesniej to bylo strasznie :/ trochę się boję dodawac kcal, ale to robię powoli miałam problemy z okresem ale mam nadzieje ze taka ilosc jedzenia juz mi nie zaszkodzi..
jak to co? na U WSZYSTKO byle z umiarem! wychodzisz z ED?

Stary 2008-08-21, 19:17   #178
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jak to co? na U WSZYSTKO byle z umiarem! wychodzisz z ED?

Nie ,nie wychodze z ED az takich problemow to ja naszczescie nie mialam moja glupota bylo to ze ..nie jadlam po 16 i to przez dluzszy okres czasu...nie sprawialo mi to problemu ,a jak mialam na popoludnie do szkoly(2 razy w tyg.) to tragedia -w szkole kanapka i zero obiadu..albo czasem zupa przed szkola... ale naszczescie w zwykle dni to jadlam sporo ale przed 16.. (niby bylam zadowolona bo sobie myslalam ze moge jesc normalnie i nie musze sie przejmowac kaloriami) ale to i tak bylo niezdrowe i glupota- zrobilam sie blada, okresu nie mialam przez 7 miesiecy -pojawil sie (na poczatku sierpnia) jak zaczelam dodawac kalorie do ponad 1500 i mam nadzieje ze juz wiecej problemow nie bedzie. Wlasciwie to wiecej zaczelam chudnac jak zaczelam wieczorem jesc sam ser bialy (ale nic innego po 16) na to postanowilam sobie pozwalac.. i tak dlugi czas..
Stary 2008-08-21, 19:21   #179
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie jestem wege... lubie mięso może nie jem codziennie(tak jakos wychodzi) ale często

a ja Ci moge powiedziec gdzie jest za malo? np. do bulki dodaj cos innego niz warzywo: ser, szynke,paste
W obiedzie pol woreczka ryzu 100g fasolki? ja bym sobie nie pojadla...
Potem serek wiejski 150g...i twarog 100g...to pare kesow. Po za tym U nie opiera sie tylko na wiesniakach i homo
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 19:23   #180
kicia12702
Raczkowanie

U mnie znów nie wyszło :/, mój jadłospis na pewno nie kwalifikuje się pod R (

9:00 - 3 małe kromki z chudą szynką i pomidorem i szczypiorkiem
12:40 - mały jogurt z mango z dodatkiem musli
18:00 - 5 małych placków ziemniaczanych

Jestem załamana Ratujcie dziewczyny Najgorsze jest to że ja nie lubię serka twarogowego (ani żadnego innego zresztą też) a jak tak patrze to Wy się nim zajadacie. Nie wiem co robić.
kicia12702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości