![]() |
#241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps.zazdroszcze podkładów. Olcia zaskakująco dużo ich zasikuje. Mniej więcej co drugie przewijanie i podkład do wywalenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 3cim jest kryzys laktscyjny ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- https://www.hafija.pl/2016/11/karmie...aktacyjny.html Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Uf ja jeszcze chwilę z laktatorem i chyba ide w ślady moich dzieci.
W przyszłym tygodniu urodziny x 2. Wtorek i czwartek, i chyba do września koniec. I muszę ogarnąć w końcu miejscówkę na urodziny Dominika. I kościół na chrzest, żeby nam na niecała godzinę udostępnili, bo księdza mamy własnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj no, w końcu może zaczną tam jakoś działać ![]() Ja mam podkłady tylko w torbie do wózka, na wyjścia. W domu mam te flanelowo-ceratkowe i je piorę często, ale jeśli chodzi o posikanie to zdarzyło nam się raptem kilka razy, kupa jakoś ze trzy razy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jestem zmęczona dziś. Już na szczęście żadne gorączki mnie nie męczą ale przez to wczorajsze to osłabiona jestem jednak. Aha, paszportu nie wyrobiliśmy bo na akcie urodzenia nie było adnotacji że jest podstawą do wydania paszportu ;/ teraz tz musi lecieć do urzędu, złożyć wniosek o ten papierek i po 2 dniach odebrać. Jedno zdanie cholera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do kogo zadzwonić by zapisać małego na sprawdzenie wedzidelka? Można to zrobić na nfz bo oci.pieje z tymi wydatkami. Usg bioderek 100 zł, szczepionki jakieś 250 zł podobno masakra masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Błagam Was, dajcie spokój tym truskawkom już
![]() Donoszę, że jeszcze żyjemy. I ogarnęłam 5/10 3 zagadnienia na egzamin w sobotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz później np miałam 0 przewijan w nocy.. Od 1rz przewijalam dziecko w domu 3x na dobe ![]() Cytat:
A tak to dobry chirurg, stomatolog ![]() A co do kp jak nie chcesz to nie musisz przecież... Cytat:
Położyłam dziś mała bez otulacza. Zobaczymy jaka noc będzie ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karmienia to jak mały będzie normalnie ssal i nie zasypial przy piersi to będę przeszczesliwa ![]() A co do dołków po porodzie to też czasami mam doła ale wsumie nie przez małego, tylko przez tą zakrzepice. Naprawdę dziewczyny cieszcie się swoim zdrowiem, dzieciaczkow zdrowiem bo np ja codziennie budzę się z myślą czy dzisiaj nic mi sie nie stanie czy dzisiaj nie jest TEN dzień. Nawet lekarka mi dziś powiedziała że życie z zakrzepica to taka trochę tykająca bomba takze głowa do góry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Jesteś jedną mama jaka zna ktora nie chce żeby dziecko przy piersi zasnelo...
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Tzn kumam problem z kp, że się nie najada czy coś.. Ale no kwestia że wola zaraz znów? Kp takie jest. Moja nie zaśnie czasem a i tak drze jape za 10min. Mamy dzieci które 30dni temu byly w brzuchu blisko i połączone. To jest 4 trymestr. Nie bez powodu się tak mówi. Nadal 2w1 ![]() Ciesz się że zasypia bo bujac do snu 4 razy na dzien 8kg dziecko jest ciężko. Będą z tego korzyści jeszcze. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#257 |
Dostojna peema.
|
Ja się mega cieszę jak mi przy piersi zasypia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#258 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Ale też podziwiam tu niektóre dziewczyny Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odwrotnie. Nie były smoczki a nagle dzieciom odbiło i zaczęły ssać cyca zamiast smoczka bo tak mają ochotę. Masz w domu kilkutygodniowe dziecko które potrzebuję Twojej bliskości bo 9mcy było w Tobie. Pierś to nie tylko jedzenie. Pierś to bliskość. Jak tego się nie akceptuje a oferuje pierś dziecku tylko jako picir i jedzenie to jak dla mnie nie ma szans i powodzenia na kp Nie bez powodu matki doświadczone pisało że kp zaczyna się od głowy. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#261 | ||
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Która mama wie jak przechowuje się szczepionki?
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#263 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mój teraz tez zrobił taka akcje 2h na cycku i zjadł 90 ml mm. I nie wiem czy mi się pokarm pogorszył z wieczora czy on taki głodny strasznie był. Inaczej by chyba dzisiaj nie zasnął. Zaraz idę w jego ślady. Cytat:
A co do wypraw z małym to ja nigdy nie wiem czy się ogarnę na czas, mam z tym problem, a przede mną maraton z lekarzami. I nie wiem jak ja to zrobię. Mały czasem je 15 minut, czasem 1h, a czasem powisi dłużej i nigdy nie wiem, ile czasu mi trzeba. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Ale mi gowniak malinke zrobił na cycku. Myślałam, że odlece
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- A apropo wiszenia. Miałam cierpliwość do jego wiszenia w szpitalu. Dzisiaj z 3latkiem, bez obiadu i z ogólnym balaganem miałam ochotę rzucić to pisdu. Muszę sobie rosołu ugotować jutro wielki gar i zamrozić kilka porcji na takie dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Mój chwilowo nawet nie ciumka cyca, śpi z nim w buzi i boje się wyjąć
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Magda u mnie właśnie gar rosołu się gotuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Żona Gargamel
|
Ja ostatnio otwarłam drugą paczkę podkładów 10szt. Raczej dokupię bo chyba to wygodniejsze niż tetra która trzeba prać, a nie schodzi tego tyle ile wcześniej myślałam
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Malinke też miałam.. W ogóle Helena tak ssie że robi sobie malibki na przedramionach... Jutro pykne zdjęcie! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie ostatni rosół wykorzystałam jakoś od razu po porodzie. Wyczyściłam zamrażarke i muszę uzupełnić koniecznie. Odprowadzimy młodego do przedszkola i szybciutko pójdziemy po warzywa..
Jeszcze pasata pomidorowa, z dwie gotowe zupne mrożonki i pewnie jak wszystko przygotuję to się przez miesiąc nie przyda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Co do karmienia piersią to zgadzam się z Sq, to się zaczyna w głowie, najpierw trzeba to sobie ułożyć w głowie. Tak mi tu dziewczyny radziły w trudnych chwilach, pisały o tym, że to bliskość itp. i mi to pomogło z kp. Pogodziłam się z tym, że on chce po prostu być jak najbliżej mnie, a nawet z czasem bardzo polubilam karmienie. Mam to ułożone w głowie, biorę to bardzo na spokój i akurat kp mi nie stwarza już żadnych problemów. Z tym, że ja mam dość na luzie podejście, chcę karmić pół roku i raczej nie dłużej. Ale akurat karmienie z opieki nad małym podoba mi się chyba najbardziej. xD
![]() |
#270 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.