![]() |
#301 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Dobry dobry
![]() ![]() Cytat:
ja rozumiem problem z zasypianiem przy piersi kiedy dziecko kiepsko przybiera. Mój zasypiał szybko, ale przybierał nad normę ![]() ![]() Cytat:
temperatura na pewno będzie w ulotce.No i nie na drzwiach lodówki tylko na półkach bliżej tylnej ścianki. A poza tym to nie wiem, ja zawsze umawiałam się na odbiór w aptece, brałam do torby termicznej i od razu do przychodni/szpitala. Cytat:
o to, to. Dla mnie też wiszenie jak dziewczynki są w przedszkolu jest ok. Fakt,że często go odłożę i idę np. się umyć, zjeść a on zaczyna płakać, ale trudno, musi tę chwileczkę zaczekać. A wczoraj nawet udało mi się zrobić obiad dwudaniowy, fakt,że szybki, ale zrobiłam i mam jeszcze na dzisiaj ![]() Natomiast jak już miałam dziewczyny i w dodatku byłam sama wieczorem, bo mąż był na próbie, to klękajcie narody...miałam farta,że na 15 minut jak je szybko kąpałam usnął w łóżeczku, ale tak to przy czytaniu książeczek i siedzeniu jak zasypiały wisiał na mnie i jak raz niby zasnął i go położyłam do łóżeczka, to po 5 minutach alarm, także potem już się nie dałam nabrać ![]() tyle dobrze,że Tuśka już duża i sama ogarnia siebie, pomaga Zośce i jeszcze mi też pomoże ![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej muszę hamak związać i liczę na lepsze czasy z odkładaniem...
Jakby ją pozycja na płasko wkurzala. Jak biorę na ręce klasycznie super. Jak już sobie położne na klatce żeby na boczku lezala to źle. Łóżko łóżeczko Bujak wózek kiepsko... Muszę hamak! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale jestem od dawna przwyzwyczajona, z tym,że jeszcze miesiac temu przesypiałam przy tym całe noce i byłam wyspana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hamak fajnie brzmi ![]() wczoraj widziałam gdzieś filmik, jak taki toddler miał w pokoju niskie łóżeczko-domek i nad łóżeczkiem rozwieszony taki mały hamak. I bujał się w tym i elegancko spał. Kurcze, sama bym tak chciała ![]()
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co, butle miała 3 razy w ustach odkąd w domu jesteśmy. W tym wczoraj raz z mm i w nocy raz z moim mlekiem ściągniętym Nie chciałabym bardzo ani ja karmić butelką ani mm. Czekam na położną jak na wybawienie. W międzyczasie siedzę i co chwila małą przystawiam. Raz do jednej piersi, raz do drugiej. Trochę possie i zasypia. Odłożyć niet. ![]() Leniwiec mały, zamiast się najeść porządnie i pójść spać to mi tak wisi... Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na mnie na burzchu tak. Na łóżku średnio... Cytat:
Jakby jakbyś nieodkladala ale bez piersi w buzi? Bo moja nie wisi ale nie daje się odłożyć ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Hamak... Może i ja bym zmontowała w kołysce. Jak miałam łóżeczko to w łóżeczku było idealnie
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
My mamy tylko 2 pobudki w nocy ale mi sie wstaje coraz gorzej zamiast lepiej. Dzisiaj ledwo zwleklam sie z lozka. Przez malego strajki do spania w dzien nawet nie moge drzemki z nim walnac eh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Jakieś 20 minut temu udało mi się ją odłożyć bo przysnęła przy piersi. No i już się budzi z marudzeniem. Grrrr.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Laski jest jakiś przycisk na dłoniach lub rękach który otwiera dłonie? Tak jak na stopach?
Mała ma je brudne a umycie graniczu z cudem... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie dawajcie butli!!! Jeśli chcecie karmić piersią. Mnie czeka baaaaardzo ciężka walka o kp.
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Dostojna peema.
|
U mnie mały tak z 2x w tygodniu je z butli, mój pokarm ale je, np. dziś zje bo mnie nie będzie wieczorem. Mam nadzieję, że nic mu się nie stanie od tego, bo kilkanaście razy dziennie jest przy cycku i nie widzę, żeby butla od czasu do czasu źle na niego działała. Chociaż kto wie, może się jeszcze negatywnie zdziwię...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#316 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Dostojna peema.
|
Dziś działałam od rana, biorąc do siebie to, co dziewczyny pisały wczoraj, że trzeba po prostu przetrwac niektóre dni. I jest mi lepiej. Całe rano nosiłam, przytulalam, karmiłam, gadalam do niego. Chciałam posprzątać kuchnię to wzięłam go tam w bujaku jak pisała Butterfly. 10 minut wytrzymał aż się znudził, ale mi przez ten czas udało się wypić kawę i ogarnąć zmywarkę oraz blaty. Podłogę do posprzątania zostawię tż
![]() Uspałam go i w wózeczku wystawiłam na balkon, tak żeby słońce na niego nie prażyło. Śpi sobie zadowolony, mam nadzieję, że pośpi chociaż z godzinkę. Na powietrzu zawsze lepiej, wiadomo. A ja w tym czasie póki co wyprostowałam włosy, umyłam zęby, zaraz sobie jakieś ubranie wyprasuję do lekarza. Jest dobrze póki co. Wczoraj miałam jakis tragiczny wieczór, nie chciało mi się w ogóle gadać z mężem a on tego potrzebuje, bo akurat zaklada firmę i dużo kwestii jest do obgadania. Muszę jakoś lepiej sie organizować w ciągu dnia, bo widzę, że sie da. Nie codziennie, bo czasem są fatalne dni, ale da się. Ja już się lepiej czuję, jak sie ogarnęłam chociaż minimalnie.
#318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A kiedy siedzę z malym to ogarniam na kompie firmowe sprawy, robię zamówienia. Za godzinę jedziemy do kosmetyczki, potem do domu na obiad i po dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- hmm mam matę "puzzlową" i tak właśnie szukam samego pałąka z jakimiś zawieszkami, ale żeby nie grał ![]()
![]() |
#319 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sama wiem, że dużo to kwestia nastawienia i organizacji, o ile oczywiście dziecko nie jest bardzo marudne, bo sa i takie dni. Wczoraj miał bardzo ciężki dzień mój młody, ale i tak mogłam wczorajszy dzień lepiej rozegrać. Aczkolwiek nie wiem, jak sobie radzą samotne matki czy dziewczyny bez wsparcia w mężu, serio. Ja w każdej chwili popołudniu czy wieczorem wiem, że mogę malego zostawić z tż na tę godzinę-dwie i nic się nie stanie. Muszę jeszcze tylko uświadomić męża, że potrzebuję więcej pomocy w kwestii porządków w domu, bo ja wieczorem już padam na ryjka najczęściej a widok brudnej kuchni czy dużego pokoju rano mnie dołuje :P
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Jezu jakie ja mam żarłoczne dziecko. Od jutra chyba już jej 120 robię bo 90 powoli nie starcza. Akurat na 2 tygodnie, normalnie jak na etykiecie z mm. Plus swoje mleko, ale wiadomo, na krócej starcza. Wprawdzie odciągam dość nieźle ale mojego potrzebuje 2xwiecej niż mm, ale aż takiej produkcji nie mam.
Zaraz na spacer, to w wózku będzie spala pewnie, w razie czego w torbie mam butelkę ze swoim mlekiem w kieszonce termicznej. Dziewczyny które miały problem ze spojeniem łonowym w ciąży - czy was jeszcze boli? Bo mnie trochę tak, wiadomo to już nie ten poziom bólu co na końcówce ciąży ale jednak boli przy niektórych ruchach. Ale i tak cieszę się życiem bez brzucha, wreszcie mogę się ubrać bez wysiłku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak u mnie Ale! Pilnuj się np pod koniec 3mca jak jest kryzys. Butla może wszystko zepsuć. Stąd są historie "w 3 mieaicu zniknęło mi mleko" ![]() W ogóle jak Wasza skóra po antybiotyku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo Lilly ![]() ![]() Ecea trzymam mocno kciuki! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dobrze ze sprawdziłam... Dziś rehabilitacja... Fikin szit! Muszę po młodego wcześniej jechać... No dupka blada.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Dostojna peema.
|
Sq, maść z antybiotykiem pomogła, stany zapalne zniknęły po trzech dniach
![]() Dzięki za uwagę o tym trzecim miesiącu, będę uważać ![]() Agadzie, fajnie, że masz panią do sprzątania! Zawsze to duża pomoc.
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2019-06-05 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Konto usunięte
|
Mój mały dzisiaj marudny, pewnie przez te upały. Zasnął właśnie i zaraz pewnie przyjdzie Położna i zacznie się marudzenie na nowo, bo go obudzę
![]() Lilly Ja mam teraz czysciej niż jak był tż, bo on jest balaganiarzem. Sama ogarniam na bieżąco jak mały śpi ![]() A co do butelki to mój mały już w szpitalu ja dostał i potem niechcial cyca, bo z butli lepiej leci i kilka dni sciagalam pokarm. Teraz staram się karmić, ale i tak czasem daje mm, jak widzę, że po karmieniu nadal głodny i marudzi, płacze itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny,
My świętujemy dzisiaj miesiąc. Wydaje się, że dopiero co położona przywiozła taką kruszynkę mi na sale, a to już "duży chłop". Wczoraj byliśmy u pediatry i mieliśmy ostatnią wizytę położnej. Młody urósł 3 cm i przytył przez ten miesiąc 1 kg. Co nie zmienia faktu, że niektóre z Waszych pociech w dniu urodzin były takie jak on teraz. I teraz pytanko: szczepicie 6 w 1? Jakim preparatem na pneumokoki? |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszliśmy na spacer o 10. Karmiłam tylko 3 razy ![]() Ja wczoraj miałam kryzys, ale oprócz płaczu młodego to męża nie było od 5-23 w domu no i miałam ich dwóch cały dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.