![]() |
#1021 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86890829]Mały śpi od 20 i tak czekam na karmienie 23-24 to mogę opisać w zasadzie
![]() W niedzielę 19.05 TŻ miał jechać o 4 w trasę, więc się modliłam, żeby się zaczęło szybciej, żeby mnie zawiózł, bo brzuch mi już bardzo opadł. O 23 wstałam siku do toalety i zanim tam doszłam odeszła mi z dobra szklanka wód. Obudziłam męża, a sama poszłam pod prysznic. 23:30 byliśmy już pod szpitalem, ale wszystkie wejścia były pozamykane i szukaliśmy, jak tu wejść ![]() Papiery i formalności trwały jakąś dobrą godzinę. Przyjęli mnie na patologię, przebrałam się w pidżamę i pożegnałam z TŻ. Zostałam zbadana, podłączono mnie pod ktg i oznajmiono, że nie rodzę i że we wtorek wywołają mi poród. Cały czas wylatywały ze mnie te wody. Położyłam się do łóżka i się zaczęło. W międzyczasie położna komentowała to, że mam prywatną położną (która i tak nie przyszła na mój poród: brak męża, brak jej, było mi strasznie smutno). Miałam coraz silniejsze skurcze, a do tego wymiotowałam i ganiało mnie na WC. O 4 budziłam położną, ale była sceptycznie nastawiona, bo skurcze były nie regularne i różnej długości, więc raczej nie rodzę. Ja chciałam już ściany gryźć z bólu. Do tego na sali miałam babki z niższą ciążą i miałam wyrzuty sumienia, że nie daję im spać. Do rana wymiotowałam już żółcią, chodziłam po korytarzu łapiąc się barierki. Chodzenie jakoś łagodziło mi ból. Rano przejęła mnie inna położna, podłączyli mnie pod ktg, skurcze nie regularne, ale jak mnie zbadali to szok, bo prawie pełne rozwarcie i szybko na porodówkę. Doczłapałam się tam z ledwością i położyłam na łóżku. W międzyczasie zadzwoniłam do swojej położnej i usłyszałam, że ona nie może dzisiaj przyjechać. Wkurzyłam się, ale ok. Jak się położyłam to nie byłam już wstanie się podnieść. Proponowano mi piłkę, drabinkę, ale ja już chciałam tylko urodzić. Jeszcze babka wypełniała plan porodu, bo nie wzięłam, a ja już nie byłam wstanie się podpisać. Jak usłyszałam, że już ma 10 cm to się ucieszyłam, bo to wszystko miało się skończyć. Niestety to był dopiero początek. Myślał, że parę partych i Fifi będzie z nami, ale skurcze były coraz krótsze i trwało to wszystko bardzo długo, a Fifi utknął. W końcu doprosiłam się oxy, dostałam takiego skurczu, że mnie rozerwało. W sumie to nie tylko ten skurcze, ale to że po nim akcja się skończyła, a dziecko jeszcze nie było całe na zewnątrz, więc położna musiała je ze mnie wyszarpnąć. No i ta jego ręka. Miał główkę z przodu spłaszczoną przez rączkę, a z tyłu stożek. Wyglądał trochę jak obcy - taka moje pierwsza podła myśl. Na szczęście szybko się to wyrównało. Po tym skurczu, mam wrażenie, że zemdlałam i ocknęłam się jak mnie szyto. Bardzo długo to trwało, bo się wszystko rozchodziło. Dostałam Fifiego i wszystko przestało mieć znaczenie <3 My z TŻ taki paskudy, więc nie spodziewałam się, że nas synek będzie taki śliczny ![]() 2 pierwsze tygodnie po porodzie też były dla mnie ciężki. Ledwo chodziłam, nie siadałam, a z łóżka i na - wchodziłam na czworaka. Mały płakał całe noce i te wszystkie dni w szpitalu niewiele spałam. Załatwienie się to 30-60 minut płaczu w wc z bólu. Skutecznie mnie to odstrasza przed kolejnym naturalnym porodem.[/QUOTE]O matko, współczuję bardzo ciężkiego porodu. W pewnym sensie był podobny do mojego, też długa II faza i krótkie nieefektywne skurcze. Dobrze, że to już za nami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Lilly ale tak naprawdę doceniłam ta jego samodzielność niedawno, pod koniec ciąży, a jak już mała się urodziła to w ogóle... Jest porównanie, jak mała płacze to mogę się domyślać dlaczego ( choć ona nie płacze jakoś strasznie często), natomiast Dominik już powie że np. boli go brzuszek/ jest zły/smutny itd, i wiem jak zareagować.
Oj tak, dziecko w żłobku to.juz też inny wymiar macierzyństwa ![]() ![]() ![]() Aaaa!!! Chwalę się, panna ma juz paszport ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa one tree hill
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Sysa moje śpi w foteliku zazwyczaj. Gorzej, że się budzi przy każdym zatrzymaniu auta i robi giga kupy w foteliku
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Dostojna peema.
|
Mój na ogół je co 3 godziny max ale pierwszy sen na noc ma dłuższy 4-5 godzin i nie wybudzam. Fajnie przybiera na wadze, jutro na szczepieniu to sprawdzimy ale myślę że spokojnie ponad 5 już waży, jak głodny to głośno się dopomina żarcia więc myślę, że nic mu nie będzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1026 |
Zakorzenienie
|
Aż sobie chyba obejrzę znowu.
![]() Jak będzie kiedy. Cdl do mnie- "jak mała Pani tak wisi na tym cycku to odpala pani kompa ogląda seriale i luz, jeszcze będzie pani tego brakować' ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała znow zacząć wyszywać ale jakoś się nie mogę zmobilizować, albo jestem padnięta już wieczorem. A mam tyle fajnych wzorów!! Jedyne co ostatnio zrobiłam to kalendarz adwentowy ale to w listopadzie a tak nic... No i przy wyszywaniu zawsze coś tam sobie oglądałam ;p zaległości mam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Żona Gargamel
|
Grejfrutowa a co ma się polepszyć po tych 6 tygodniach? Bardziej myślę że po 3 miesiącach może...
U nas od rana tylko jęki i stęki i wszystko źle, już chyba z 3 razy się nad nią pobeczałam... To chyba przez ten gorąc, zginiemy w te lato jak nic ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Dostojna peema.
|
Ja nie oglądam telewizji prawie w ogóle ale to nie przez małego, wcześniej też mało oglądałam. Trochę tak ale były dni że w ogóle nie odpalalam telewizora dopiero tż to robił wieczorem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1031 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a szczepicie tymi płatnymi szczepionkami skoro są też refundowane? Sama nie wiem co robić. Ta jedna szczepionka 250 zł na jakieś rotawirusy czy coś
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Siedzę obok gamonia. Pojadł, strzelil kupsko, leży na brzuchu i przez sen się uśmiecha
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Rozeznanie
|
One three hill the best. Chyba też obejrzę. I Veronica Mars
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Kocia i psia mama :)
|
Czy to możliwe, że trzy tygodniowe dziecko uśmiecha się już świadomie?
![]() Edytowane przez lilianna90 Czas edycji: 2019-06-10 o 11:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
Liliana moje nieświadomie, ale zaczął kręcić głową w kierunku głosu
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a 3 miesiące to już w ogóle (4 trymestr, wiadomo). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Cytat:
O Smerfetko, uśmiechać się też zaczynają jakoś w tym czasie i łzy się pojawiają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
E to łzy ja już mam
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
One nie są takie same. Nie zawierają tego samego. Nie podaje ich się tak samo... Więc to nie "po co placic jak jest na nfz" Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Najczęściej się uśmiechają jak siusiaja ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Na 51015 jest -50% można uzupełniać dziecięca garderobę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus jak robisz np 6w1 to dajesz 1 dawkę więcej wzw. Żeby tego uniknąć dajesz 5w1 i WZW lub na nfz Kwestia też wspomagaczy. Co tam w tej sCzepionce jest. Jak podasz 4 wklucia a 1 to różnica ile czego w dziecko się podaję ![]() 6w1 to nie zlane 4 szczepionki w 1 tylko skondensowana wersja jakby (choćby w ml) ![]() No wg mnie każdy powinien sobie poczytać. I to nie kwestia mojwgo widzimisię tylko masa lekrzay namawia na coś. A jak rodzic chce coś innego podać lub inaczej niż w kalendarzu to trzeba być gotowym na rozmowę z lekarzem. Albo nic nie czytać i nie pytać i robić jak mówi lekarz. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
sQ masz jakieś linki żeby się podzielić wiedzą?
Bo np my chcemy raczej 6 w 1 ale to też przecież są różne na rynku..? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Rozeznanie
|
Grejfrutowa, na 5-10-15 ciągle przeceny
![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Nie on przysypia tylko. Waży 3550 3 tyg i 3 dni. Urodzeniowa 3310
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Pomyliłam osoby Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany i u nas gorąco... A bym tak na plażę pojechała, wykąpać się. Poczekam aż rodzice przyjadą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Ja daje 6w1,pneumo i rota. Tylko nie wiem jak to wykombinować by nie wszystko na raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wczoraj nie dokarmialam mm, zapomniałam się pochwalić ![]() Mam jakiś nawał w prawym cycku od wczoraj, bo ciągle twardy. Ledwo mały ściągnie i na nowo, boję się jakiegoś zapalenia ![]() Miałam wogole zapytać czy wam też tak się chce jeść i pić przy karmieniu? Ja pochłaniam takie ilości jedzenia, że nie pamiętam, żebym tyle kiedyś jadła. Myślałam, że przy KP coś mi kg poleca, tym czasem ważę nadal 1 kg mniej niż w ciąży, a ograniczyć jedzenia nie mogę, bo strasznie głodna chodzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Wtajemniczenie
|
Ja chce szczepic na wszystko, chyba memingokoki sa zalecana ale nieobowiazkowe takie z gruby A W Y. Boje sie tych chorob przenoszonych przez afrykanczykow i ludzi z bliskiego wschodu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.