|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
dzieki dziewczyny za wsparcie ;** postaram sie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1382 |
ma zielone pojęcie
|
Lazo, a chcesz całkowicie zrezygnować z jedzenia mięsa? Jeżeli tak to naprawdę najlepiej jest przestać jeść mięso jednego dnia niż stopniowo ograniczać jego spożywaną ilość. Przynajmniej u mnie się to sprawdziło (;
Dobrze mi być wege ![]()
#1383 |
Zakorzenienie
|
Nie uważam, aby nagłe wykluczenie mięsa było dobrym sposobem dla osoby która całe życia jadła mięso, skok na głęboką wodę nie jest w tym wypadku dobry, taka osoba może tęsknić za mięsem. Uważam, że nic na siłę. Jestem semiwegetarianką już kilkanaście lat, tzn. jadam tylko ryby i owoce morze, nie potrafię ich odstawić, lubię je i nie będę się do tego zmuszała na siłę. Uważam, że najlepiej jest odstawiać mięso stopniowo, w jednym tygodniu odłożyć czerwone mięso, w drugim kurczaka, w trzecim ryby itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny kupuje sobie już 2 miesiac tusz do rzes nie moge sie zdecydowac jaki i co pojede do sklepu mam juz kupowac to odkładam bo nie jestem pewna. powiedzcie mi skad pewnosc ze isa dora nie testuje?
bo jak narazie mam ten tusz upatrzony. |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Raczkowanie
|
logona to bardzo dobra firma przyjazna zwierzaczką, posiada certyfikat BDIH !
kryteria, jakimi kieruje się BDIH przy nadawaniu certyfikatu: przez cały cykl produkcji nie będą wykonywane testy na zwierzętach zakaz stosowania surowców pochodzących od martwych zwierząt (np. olej żółwi, olej z norki, tłuszcz z świstaka, kolagen zwierzęcy) to tylko dwa wymeinione,ale dla mnie najważniejsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
Film zrobiony przez organizacje PETA
http://www.youtube.com/watch?v=QkBA0LW_duo Sami obejrzyjcie... ![]() Jak dobrze że AVON , Ziaja i Dax Cosmetics nie testują na zwierzętach ![]() I mam nadzieje że Nivea też nie testuje |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
ma zielone pojęcie
|
Już w atku bylo pisane, że Nivea "nie dostawców surowców" czyli jej kosmetyki są testowane ![]()
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki VIPERA.
Zanim firmowe kosmetyki znajdą się na rynku, poddawane są wnikliwym badaniom mikrobiologicznym i fizykochemicznym na: PH, obecność metali cięzkich, stabilność oraz testom dermatologicznym, okulistycznym i aplikacyjnym. Kosmetyki są produkowane z składników naturalnych. Pozdrawiamy VIPERA COSMETICS - Sklep Hmm, a gdzie jakikolwiek podpis? |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Nie depcze krokusów
|
Co to są testy aplikacyjne? Komu aplikują?
![]() |
#1391 |
Przyczajenie
|
Cześć napisałam do Nivea, bo dosyć dużo produktów używam tej firmy. Oto odpowiedź:
Witam Panią serdecznie, Dziękuję za kontakt z nami. Chciałabym Panią poinformować, że zdecydowana większość składników kosmetyków NIVEA jest pochodzenia syntetycznego lub roślinnego. Tylko kilka składników jest pochodzenia czysto zwierzęcego np.: Sodium Tallowate (zawierają je mydła w kostce), Lanolin, Lanolin Alcohol, Chitin. Wszystkie te składniki są odpowiednio przygotowywane, oczyszczane i dokumentowane (pełna ocena bezpieczeństwa).Wspomnian e wyżej surowce (nazwy wg INCI - międzynarodowa nomenklatura) są wymienione (wraz z innymi składnikami produktu) zawsze na opakowaniu kosmetyku (deklaracja producenta). Na podstawie wymienionych składników konsument może łatwo zidentyfikować, czy kosmetyk zawiera surowce pochodzenia zwierzęcego.Chciałabym również Panią poinformować, że nasza Firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie Kosmetycznej z dnia 30 marca 2001 nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków.Informuję również, że ustawodawstwo UE nie wymaga od kilku lat stosowania specjalnego znaku informującego, że produkt nie był testowany na zwierzętach, gdyż jest to ogólnie przyjętym standardem. Taka jest Polityka naszej Firmy i wielu jeszcze innych renomowanych firm.Poza tym od 2009 zaczyna obowiązywać każdego producenta zakaz stosowania testów na składnikach kosmetyków, a więc i ten fakt stanie się ogólnie przyjętą normą.W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości proszę o bezpośredni kontakt. Łączę pozdrowienia, A oto moje pytanie: Dzień dobry! Mam bardzo znaczące pytania! Czy firma Nivea testuje swoje produkty na zwierzętach?Czy jakiekolwiek składniki używane w produktach są testowane na zwierzętach? Czy w produktach Nivea znajdują się składniki pochodzenia zwierzęcego?Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź! Już myślałam że nie odpiszą...teraz będę sprawdzać, ale patrze i w Nivea Visage Young nie ma produktów zwierzęcych...ufff ![]() Filmik przerażający! A tak wogóle to chyba się zarajestruje;p A narazie: Karola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Może się czepiam ale tutaj trzeba zachować ostrożność. Cholera, jakby nie mieli niczego do ukrycia to by nie lali tyle wody tylko by napisali "Nasze kosmetyki oraz ich składniki nie były testowane na zwierzętach" ;]
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny od 4 dni nie jem miesa
![]() ![]()
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o mnie to uwazam,ze odpowiedz od nivea jest przekonujaca. wlożyli przynajmniej troche wysiłku w napisanie tej odpowiedzi,a nie same :... nie testujemy..." ale nadal bede unikała nivea, do mnie jakoś przemawiają tylko firmy z certyfikatami- niestety tylko dostepne w necie.
jesli chodzi o miesa to co to jest 4 dni bez miesa? myśle,że ból brzucha nie jest tym napewno spowodowany. nie jestem wegetarianką,ale bardzo czesto sie zdarza,ze nie jem przez kilka lub kilkanascie dni i nic mi nie dolega. |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Nie depcze krokusów
|
Ja jem mięso praktycznie tylko raz w tygodniu, na weekendowy obiad. Ponieważ w tyodniu raczej nie jem obiadów, w weekend nie wyobrażam ich sobie bez mięsa.
Nivea odpisała trochę wymijająco, ale ładnie skonstruowała wypowiedź, podoba mi się.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiscie zajęło mi kilka lat żeby całkowicie wykluczyć mięso (mimo że nigdy go nie lubiłam i nie jadłam wiele). Doszłam do wniosku, że lepiej powoli przyzwyczajać organizm do tego.
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
ma zielone pojęcie
|
Ja, jak już wspominałam, rzuciłam mięso z dnia na dzień. Bez najmniejszych problemów. Wszystko zależy od organizmu. Mój ma takie same potrzeby jak mój duch- to mnie bardzo cieszy.
Wysłałam dzisiaj rano maila do Forte Sweden z pytaniem czy testują. Teraz czekam na odpowiedź ![]()
#1398 |
Rozeznanie
|
ja dostałam teki info dot. kosmetyków La Roche Posay:
" Szanowna Pani,Miło mi poinformować, że nasze produkty nie są testowane na zwierzętach. Jesteśmy jako koncern właścicielami metody alternatywnej - "episskin", którą to testujemy.Z poważaniemDział Konsumencki La Roche Posay"i nie wiem co o tym myśleć.... Niby l'oreal testuje, a tu piszą że nie. Ale na stronie pety jednocześnie przy L'orealu nie ma wypisanych jako testujących La roche posay ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
ma zielone pojęcie
|
Niektóre "podfirmy" L'oreala nie testują na zwierzętach- ale ja i tak nie kupuję produktów tych firm bo część pieniędzy z ich sprzedaży idzie do samego L'oreala ;/
#1400 |
Gość
|
Chatul robimy listę?
Ja nie lubię L'oreala (jedyne co z nich miałam to farba). A z aptecznych wolę Avene - tu jest bardziej pewnie. ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
ma zielone pojęcie
|
Jasne. Możemy się za to zabrać od razu
![]() Przy okazji- warto zrobić model maila pytającego o testowanie na zwierzętach. Dobrze żeby były w nim uwzględnione wszystkie ewentualności. Za to też się zaraz zabiorę ![]() Dobra, napisałam takie szablony listów. Pewnie zrobiłam sporo błędów w wersji angielskojęzycznej więc proszę w razie czego mnie poprawić ![]() Dzień Dobry! Mam kilka ważnych pytań odnośnie kosmetyków firmy [ nazwa firmy ] 1. Czy kosmetyki firmy [ nazwa firmy ] są testowane na zwierzętach? 2. Czy składniki kosmetyków firmy [ nazwa firmy ] są testowane na zwierzętach? Tj, czy firma [ nazwa firmy ] zleca komuś takie badania? Jeżeli nie to w jaki sposób testowane są kosmetyki tej firmy? 3. Jaką politykę wobec testowania na zwierzętach przedstawiają dostawcy surowców kosmetyków firmy [ nazwa firmy ]? Uprzejmie proszę o dokładną odpowiedź na każde zadane pytanie, pozwoli to uniknąć ewentualnych nieporozumień. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Good morning! I have few really important questions about [ name of company ]'s cosmetics. 1. Do [ name of company ]'s cosmetics are tested on animals? 2. Do igredients of [ name of company ]'s are tested on animals? I.e. do [ name of company ] commission to somebody do those tests? If not, how are tested this company's products? 3. What policy towards testing on animals declare suppliers of ingredients to [ name of company ]'s cosmetics? Please, answer precisely all my questions. It will help avoid possible misunderstandings.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2008-08-21 o 19:21 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
Oooo jaaa, mega cudownie, że powstał ten wątek - fajniaście, że powstały konkretne listy z kosmetykami testującymi i nie testującymi.
Sama nie korzystam już od jakiegoś czasu z kosmetyków firm, które testują, ale niestety w mojej rodzinie jestem osamotniona w tej walce ![]() Subskrybuję i pozdrawiam ciepło ![]()
#1403 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Przyczajenie
|
Co raczej nie zmieni moich uczuc do l'oreala na ciepłe ;/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() A sześcioletnia kuzynka odmówiła jedzenia mięsa bo ja go nie jem ![]() ![]() Ale nie poddawaj się, przekonuj rodziców i resztę rodziny. "Kropla drąży skałę nie siłą lecz częstym spadaniem". Cytat:
Ale mam nadzieję, że się mylę. Hmm, trzeba wystosować list to tych wstetnych testujących molochów ;/ Zbieram się do napisania tego i obmyślam strategię działania. Bo samo bojkotowanie firm testujących to według mnie za mało.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2008-08-21 o 21:17 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Nie depcze krokusów
|
Byłabym zachwycona, gdyby po 2009r. ten wątek umarł. Z powodu nietestowania.
![]() |
#1407 |
ma zielone pojęcie
|
Ja też...
#1408 |
Przyczajenie
|
A czy w tym liście nie wartoby wspomnieć także, czy składniki są pochodzenia (od)zwierzęcego? Bo niby są na opakowaniu wypisane, ale wiecie jak to czasami jest. Symbole i jakieś nie-do-końca-zrozumiałe-wyrazy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
powiem Wam ze coraz czesciej zaczynam sie juz gubic...ehhh gdyby tak mogli to po prostu jasno oznaczac...
a wiecie moze co z goshem w kocnu? bo chyba dalej nikomu nie udalo sie do tego dojsc z tego co kojarze...i dalej nie wiem czy jest "ok" A jeszcze chcialam Wam powiedziec co widzialam na allegro... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Nie depcze krokusów
|
Szpik jeszcze zrozumiem, ale łożysko mnie obrzydza...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.