Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-14, 20:35   #1381
laza
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

dzieki dziewczyny za wsparcie ;** postaram sie jak na razie dzis wyrzekalm sie hod-doga na ktorego mialam ochote ;p ale zjadlam zupe z neiwielka iloscia kurczaka i ryz z miesem i sosem ale nie bralam juz dokladki...wiem, ze to za malo jutro bardziej ogranicze
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 10:53   #1382
Chatul
ma zielone pojęcie

Lazo, a chcesz całkowicie zrezygnować z jedzenia mięsa? Jeżeli tak to naprawdę najlepiej jest przestać jeść mięso jednego dnia niż stopniowo ograniczać jego spożywaną ilość. Przynajmniej u mnie się to sprawdziło (;
Dobrze mi być wege
Stary 2008-08-15, 12:48   #1383
black-bubu
Zakorzenienie

Nie uważam, aby nagłe wykluczenie mięsa było dobrym sposobem dla osoby która całe życia jadła mięso, skok na głęboką wodę nie jest w tym wypadku dobry, taka osoba może tęsknić za mięsem. Uważam, że nic na siłę. Jestem semiwegetarianką już kilkanaście lat, tzn. jadam tylko ryby i owoce morze, nie potrafię ich odstawić, lubię je i nie będę się do tego zmuszała na siłę. Uważam, że najlepiej jest odstawiać mięso stopniowo, w jednym tygodniu odłożyć czerwone mięso, w drugim kurczaka, w trzecim ryby itd.
black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 15:53   #1384
maja7
Raczkowanie

czesc dziewczyny kupuje sobie już 2 miesiac tusz do rzes nie moge sie zdecydowac jaki i co pojede do sklepu mam juz kupowac to odkładam bo nie jestem pewna. powiedzcie mi skad pewnosc ze isa dora nie testuje?
bo jak narazie mam ten tusz upatrzony.
maja7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 15:59   #1385
maja7
Raczkowanie

logona to bardzo dobra firma przyjazna zwierzaczką, posiada certyfikat BDIH !
kryteria, jakimi kieruje się BDIH przy nadawaniu certyfikatu:

przez cały cykl produkcji nie będą wykonywane testy na zwierzętach
zakaz stosowania surowców pochodzących od martwych zwierząt (np. olej żółwi, olej z norki, tłuszcz z świstaka, kolagen zwierzęcy)
to tylko dwa wymeinione,ale dla mnie najważniejsze.
Stary 2008-08-17, 00:14   #1386
natisku
Raczkowanie

Film zrobiony przez organizacje PETA
http://www.youtube.com/watch?v=QkBA0LW_duo

Sami obejrzyjcie...

Jak dobrze że AVON , Ziaja i Dax Cosmetics nie testują na zwierzętach Bo głównie z tych firm kupuje ; )
I mam nadzieje że Nivea też nie testuje
natisku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 07:27   #1387
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez natisku Pokaż wiadomość
I mam nadzieje że Nivea też nie testuje

Już w atku bylo pisane, że Nivea "nie dostawców surowców" czyli jej kosmetyki są testowane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 15:23   #1388
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisku Pokaż wiadomość
Film zrobiony przez organizacje PETA
http://www.youtube.com/watch?v=QkBA0LW_duo

Sami obejrzyjcie...
przerażający ten film..
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 22:49   #1389
LivingDeadGirl
Przyczajenie

Kosmetyki VIPERA.

Zanim firmowe kosmetyki znajdą się na rynku, poddawane są wnikliwym badaniom mikrobiologicznym i fizykochemicznym na: PH, obecność metali cięzkich, stabilność oraz testom dermatologicznym, okulistycznym i aplikacyjnym. Kosmetyki są produkowane z składników naturalnych.

Pozdrawiamy VIPERA COSMETICS - Sklep

Hmm, a gdzie jakikolwiek podpis?
LivingDeadGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:42   #1390
Malla
Nie depcze krokusów

Co to są testy aplikacyjne? Komu aplikują?
Stary 2008-08-19, 13:38   #1391
kafolinka
Przyczajenie

Cześć napisałam do Nivea, bo dosyć dużo produktów używam tej firmy. Oto odpowiedź:
Witam Panią serdecznie,
Dziękuję za kontakt z nami.
Chciałabym Panią poinformować, że zdecydowana większość składników kosmetyków NIVEA jest pochodzenia syntetycznego lub roślinnego. Tylko kilka składników jest pochodzenia czysto zwierzęcego np.: Sodium Tallowate (zawierają je mydła w kostce), Lanolin, Lanolin Alcohol, Chitin. Wszystkie te składniki są odpowiednio przygotowywane, oczyszczane i dokumentowane (pełna ocena bezpieczeństwa).Wspomnian e wyżej surowce (nazwy wg INCI - międzynarodowa nomenklatura) są wymienione (wraz z innymi składnikami produktu) zawsze na opakowaniu kosmetyku (deklaracja producenta). Na podstawie wymienionych składników konsument może łatwo zidentyfikować, czy kosmetyk zawiera surowce pochodzenia zwierzęcego.Chciałabym również Panią poinformować, że nasza Firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie Kosmetycznej z dnia 30 marca 2001 nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków.Informuję również, że ustawodawstwo UE nie wymaga od kilku lat stosowania specjalnego znaku informującego, że produkt nie był testowany na zwierzętach, gdyż jest to ogólnie przyjętym standardem. Taka jest Polityka naszej Firmy i wielu jeszcze innych renomowanych firm.Poza tym od 2009 zaczyna obowiązywać każdego producenta zakaz stosowania testów na składnikach kosmetyków, a więc i ten fakt stanie się ogólnie przyjętą normą.W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości proszę o bezpośredni kontakt.
Łączę pozdrowienia,

A oto moje pytanie:
Dzień dobry!
Mam bardzo znaczące pytania! Czy firma Nivea testuje swoje produkty na zwierzętach?Czy jakiekolwiek składniki używane w produktach są testowane na zwierzętach? Czy w produktach Nivea znajdują się składniki pochodzenia zwierzęcego?Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź!

Już myślałam że nie odpiszą...teraz będę sprawdzać, ale patrze i w Nivea Visage Young nie ma produktów zwierzęcych...ufff
Filmik przerażający!
A tak wogóle to chyba się zarajestruje;p
A narazie: Karola
kafolinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 03:55   #1392
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kafolinka Pokaż wiadomość
Witam Panią serdecznie,
Dziękuję za kontakt z nami.
Chciałabym Panią poinformować, że zdecydowana większość składników kosmetyków NIVEA jest pochodzenia syntetycznego lub roślinnego. Tylko kilka składników jest pochodzenia czysto zwierzęcego np.: Sodium Tallowate (zawierają je mydła w kostce), Lanolin, Lanolin Alcohol, Chitin. Wszystkie te składniki są odpowiednio przygotowywane, oczyszczane i dokumentowane (pełna ocena bezpieczeństwa).Wspomnian e wyżej surowce (nazwy wg INCI - międzynarodowa nomenklatura) są wymienione (wraz z innymi składnikami produktu) zawsze na opakowaniu kosmetyku (deklaracja producenta). Na podstawie wymienionych składników konsument może łatwo zidentyfikować, czy kosmetyk zawiera surowce pochodzenia zwierzęcego.Chciałabym również Panią poinformować, że nasza Firma, zgodnie z wymaganiami określonymi w Europejskiej Dyrektywie Kosmetycznej oraz polskiej Ustawie Kosmetycznej z dnia 30 marca 2001 nie przeprowadza testów na zwierzętach, żeby ocenić bezpieczeństwo i skuteczność swoich kosmetyków.Informuję również, że ustawodawstwo UE nie wymaga od kilku lat stosowania specjalnego znaku informującego, że produkt nie był testowany na zwierzętach, gdyż jest to ogólnie przyjętym standardem. Taka jest Polityka naszej Firmy i wielu jeszcze innych renomowanych firm.Poza tym od 2009 zaczyna obowiązywać każdego producenta zakaz stosowania testów na składnikach kosmetyków, a więc i ten fakt stanie się ogólnie przyjętą normą.W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości proszę o bezpośredni kontakt.
Łączę pozdrowienia,
Ale jeszcze nie jest to normą. Więc składniki ich kosmetyków mogą być testowane na zwierzętach.
Może się czepiam ale tutaj trzeba zachować ostrożność.
Cholera, jakby nie mieli niczego do ukrycia to by nie lali tyle wody tylko by napisali "Nasze kosmetyki oraz ich składniki nie były testowane na zwierzętach" ;]
Stary 2008-08-20, 16:24   #1393
laza
Zakorzenienie

dziewczyny od 4 dni nie jem miesa tylko nie wiem czy to tak zdrowo, nagle je przestac jesc ? wczoraj w nocy strasznie bolal mnie brzuch i chcialo mi sie wymiotowac ;/ nie wiem od czego, myslalam moze ze od chruntoburgera ;p czyli hamburgera z samych warzyw ale nie wiem juz sama ;/
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 20:38   #1394
maja7
Raczkowanie

jesli chodzi o mnie to uwazam,ze odpowiedz od nivea jest przekonujaca. wlożyli przynajmniej troche wysiłku w napisanie tej odpowiedzi,a nie same :... nie testujemy..." ale nadal bede unikała nivea, do mnie jakoś przemawiają tylko firmy z certyfikatami- niestety tylko dostepne w necie.
jesli chodzi o miesa to co to jest 4 dni bez miesa? myśle,że ból brzucha nie jest tym napewno spowodowany. nie jestem wegetarianką,ale bardzo czesto sie zdarza,ze nie jem przez kilka lub kilkanascie dni i nic mi nie dolega.
Stary 2008-08-20, 21:13   #1395
Malla
Nie depcze krokusów

Ja jem mięso praktycznie tylko raz w tygodniu, na weekendowy obiad. Ponieważ w tyodniu raczej nie jem obiadów, w weekend nie wyobrażam ich sobie bez mięsa.

Nivea odpisała trochę wymijająco, ale ładnie skonstruowała wypowiedź, podoba mi się.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 21:28   #1396
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
dziewczyny od 4 dni nie jem miesa tylko nie wiem czy to tak zdrowo, nagle je przestac jesc ?
Ja bym się bała tak nagle. Słyszałam kiedyś (ile w tym prawdy nie wiem), że chłopak z dnia na dzień rzucił mięso i bardzo mu się przez to pogorszył wzrok. Pewnie jest to możliwe jeśli ktoś niezbilansuje diety, tylko po prostu odstawi produkty mięsne.

Osobiscie zajęło mi kilka lat żeby całkowicie wykluczyć mięso (mimo że nigdy go nie lubiłam i nie jadłam wiele). Doszłam do wniosku, że lepiej powoli przyzwyczajać organizm do tego.
Stary 2008-08-20, 22:31   #1397
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja, jak już wspominałam, rzuciłam mięso z dnia na dzień. Bez najmniejszych problemów. Wszystko zależy od organizmu. Mój ma takie same potrzeby jak mój duch- to mnie bardzo cieszy.

Wysłałam dzisiaj rano maila do Forte Sweden z pytaniem czy testują. Teraz czekam na odpowiedź Mam nadzieję, że nie testuja bo uwielbiam ich produkty.
Stary 2008-08-21, 10:32   #1398
martajg
Rozeznanie

ja dostałam teki info dot. kosmetyków La Roche Posay:

"
Szanowna Pani,Miło mi poinformować, że nasze produkty nie są testowane na zwierzętach. Jesteśmy jako koncern właścicielami metody alternatywnej - "episskin", którą to testujemy.Z poważaniemDział Konsumencki La Roche Posay"i nie wiem co o tym myśleć.... Niby l'oreal testuje, a tu piszą że nie. Ale na stronie pety jednocześnie przy L'orealu nie ma wypisanych jako testujących La roche posay
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 14:40   #1399
Chatul
ma zielone pojęcie

Niektóre "podfirmy" L'oreala nie testują na zwierzętach- ale ja i tak nie kupuję produktów tych firm bo część pieniędzy z ich sprzedaży idzie do samego L'oreala ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 16:51   #1400
noname12345TPa
Gość

Chatul robimy listę?
Ja nie lubię L'oreala (jedyne co z nich miałam to farba). A z aptecznych wolę Avene - tu jest bardziej pewnie.
Stary 2008-08-21, 19:00   #1401
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Chatul robimy listę?
Jasne. Możemy się za to zabrać od razu Wysłałam Ci już prywatną wiadomość z moimi danymi kontaktowymi (;
Przy okazji- warto zrobić model maila pytającego o testowanie na zwierzętach. Dobrze żeby były w nim uwzględnione wszystkie ewentualności. Za to też się zaraz zabiorę

Dobra, napisałam takie szablony listów. Pewnie zrobiłam sporo błędów w wersji angielskojęzycznej więc proszę w razie czego mnie poprawić

Dzień Dobry!
Mam kilka ważnych pytań odnośnie kosmetyków firmy [ nazwa firmy ]
1. Czy kosmetyki firmy [ nazwa firmy ] są testowane na zwierzętach?
2. Czy składniki kosmetyków firmy [ nazwa firmy ] są testowane na zwierzętach?
Tj, czy firma [ nazwa firmy ] zleca komuś takie badania? Jeżeli nie to w jaki sposób testowane są kosmetyki tej firmy?
3. Jaką politykę wobec testowania na zwierzętach przedstawiają dostawcy surowców kosmetyków firmy [ nazwa firmy ]?

Uprzejmie proszę o dokładną odpowiedź na każde zadane pytanie, pozwoli to uniknąć ewentualnych nieporozumień.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Good morning!
I have few really important questions about [ name of company ]'s cosmetics.
1. Do [ name of company ]'s cosmetics are tested on animals?
2. Do igredients of [ name of company ]'s are tested on animals? I.e. do [ name of company ] commission to somebody do those tests?
If not, how are tested this company's products?
3. What policy towards testing on animals declare suppliers of ingredients to [ name of company ]'s cosmetics?

Please, answer precisely all my questions. It will help avoid possible misunderstandings.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2008-08-21 o 19:21 Powód: dopisek
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 19:48   #1402
Veris
Zadomowienie

Oooo jaaa, mega cudownie, że powstał ten wątek - fajniaście, że powstały konkretne listy z kosmetykami testującymi i nie testującymi.
Sama nie korzystam już od jakiegoś czasu z kosmetyków firm, które testują, ale niestety w mojej rodzinie jestem osamotniona w tej walce.

Subskrybuję i pozdrawiam ciepło.

This moment is your LIFE!

Veris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 20:19   #1403
La Canela
BAN stały

.

Edytowane przez La Canela
Czas edycji: 2009-03-15 o 16:13
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 21:05   #1404
LivingDeadGirl
Przyczajenie

Co raczej nie zmieni moich uczuc do l'oreala na ciepłe ;/.
LivingDeadGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 21:15   #1405
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Sama nie korzystam już od jakiegoś czasu z kosmetyków firm, które testują, ale niestety w mojej rodzinie jestem osamotniona w tej walce.
Ja do tej pory przekonałam tylko mamę i tatę. Świetnych mam rodziców. Zawsze mnie wspierają No i babcię jedną magluję. Coraz lepiej mi idzie
A sześcioletnia kuzynka odmówiła jedzenia mięsa bo ja go nie jem Ale mnie to ucieszyło

Ale nie poddawaj się, przekonuj rodziców i resztę rodziny. "Kropla drąży skałę nie siłą lecz częstym spadaniem".

Cytat:
Napisane przez La Canela Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze zrozumiałam? Czyli za rok nawet L'Oreal nie będzie testował?
Nie wierzę. Bardziej będzie mu się opłacało płacić kary za testowanie albo zlecać testowanie komuś innemu. Znajdą miliony kruczków prawnych.
Ale mam nadzieję, że się mylę.

Hmm, trzeba wystosować list to tych wstetnych testujących molochów ;/ Zbieram się do napisania tego i obmyślam strategię działania. Bo samo bojkotowanie firm testujących to według mnie za mało.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2008-08-21 o 21:17 Powód: dopisek
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 22:30   #1406
Malla
Nie depcze krokusów

Byłabym zachwycona, gdyby po 2009r. ten wątek umarł. Z powodu nietestowania.
Stary 2008-08-21, 23:56   #1407
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Byłabym zachwycona, gdyby po 2009r. ten wątek umarł. Z powodu nietestowania.
Ja też...
Stary 2008-08-22, 23:03   #1408
FeelHarmony
Przyczajenie

GG do FeelHarmony

A czy w tym liście nie wartoby wspomnieć także, czy składniki są pochodzenia (od)zwierzęcego? Bo niby są na opakowaniu wypisane, ale wiecie jak to czasami jest. Symbole i jakieś nie-do-końca-zrozumiałe-wyrazy...
FeelHarmony jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 23:18   #1409
VeiN
Raczkowanie

powiem Wam ze coraz czesciej zaczynam sie juz gubic...ehhh gdyby tak mogli to po prostu jasno oznaczac...
a wiecie moze co z goshem w kocnu? bo chyba dalej nikomu nie udalo sie do tego dojsc z tego co kojarze...i dalej nie wiem czy jest "ok"

A jeszcze chcialam Wam powiedziec co widzialam na allegro......odżywke do włosów ze szpikiem końskim(!)....masakra.... jak ktos to moze sobie wylac na glowe?!...
VeiN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 23:24   #1410
Malla
Nie depcze krokusów

Szpik jeszcze zrozumiem, ale łożysko mnie obrzydza...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości