Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-25, 21:01   #3031
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Możliwe żeby Kazik miał apetyt co 1,5h na 120ml mm? No dziś to pod korek a i tak mało co spał

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Mój tak ma. Pije 120, 150 ml i od kilku dni budzi się właśnie co 1,5-2 godziny. Też się zastanawiam czy to normalne no ale może pić im się chce przez te upały

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Wpadłam na pomysł, że musimy z tz robić tak że ze dwa, trzy razy w tygodniu on po powrocie z pracy zajmuje sie 2 h małym ale tak jakby mnie nie było, a nie ze podaj to podaj tamto. Teraz poszłam na godzinę do pokoju obok i jak przyszłam bo płakał to inaczej do niego podeszłam, bez nerwów

Świetny pomysł. U mnie jest tak że informuje tż ze idę odpocząć i żeby zajął się małym i tak np godzinę, dwie totalnie nic nie robię co związane z małym tylko robi to tż.

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 21:18   #3032
Eceea
Zakorzenienie

Skoki, yhy. To Kazik chyba opanował nowa umiejętnośc, a mianowicie wypluwanie smoczka na odległość

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Może to ma sens... Skok "wrażenia" bo Kazinka dzisiaj płytki sen w dzień, wierci się, zauważył czarną lampę w salonie i tv. Poza tym odruch moro, a już nie widziałam u niego

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 21:23   #3033
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

My chrzciny 4.08
Stary 2019-06-25, 21:25   #3034
Eceea
Zakorzenienie

U nas chrzest albo ostatnia niedziela sierpnia albo 2 września... Liczę, że do tego czasu ogarniemy się sami ze sobą

Stary 2019-06-25, 21:30   #3035
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
sQ, jeszxze chyba możemy smerfetkę dorzucić.
Wiem, upał jak cho.lera ale w ciągu dnia (9-18) pewnie i tak nigdzie nie wyjdziemy ( czy z chustą czy bez). Jak coś, to dopiero wieczorem.
Co zauważyłam tak na szybko że jak ją ten brzuch boli, to macha nogami mocno, a w chuście nie może. I to dodatkowo ja pewnie złości.
No ale muszę jakoś próbować, chociaż na te 5 minut dziennie. (Kurła, motanie w moim przypadku będzie trwało dłużej niż noszenie ). Zwłaszcza, że trzeba to wszystko dobrze podciągać.

Zamotaj byle jak to może się uspokoi i już później popraw. Jak 5-10 min będzie średnio związana to nic się nie stanie. Ale. Rozumiem. Moja 2 dzieci tak robiła. Jak wylo to się w C ale w drugą stronę wywijalo.. Nogi na prosto, głowa do tylu... W chuste tylko jak spokojne... Tylko po kij wtedy w chuste wkładać

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Ja na rodziców czekam, mała wykąpana, w łóżeczku, mam nadzieję że zaraz zasnie. Coś jej się na uszku na samej górze zrobiło, nie wiem czy się zadrapala czy co, ale taka skorupka, przemywam jej woda lekko, jak nie zejdzie to się do pediatry przejdę. Małego zaraz wykapie, ubierze się w piżamę i zaczeka na dziadków, w sumie za max godzinę powinni być. A jak nie wytrzyma to rano się zobaczą, ale widzę że bardzo chce poczekać dziś już się zaczynają zjeżdżać, koło 14 przyjechał brat ksiądz, teraz rodzice... A na chrzciny to już w ogóle multum osob będzie. Bardzo duzo.

Posmaruj grubo zielonym linomag iem jak masz i zdrap paznokciem po 2h

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
W Lidlu będą body bez rękawów za 6zł, ja niestety nie skorzystam bo rozmiary od 62 ale może któraś z was

My mamy poproszonych chrzestnych i tyle Ja w tej kwestii nie ruszę palcem bo chrzcin nie chce a TŻ coś to wolno idzie. Ale jego rodzice to już sra... mają hehe

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Na jesień się sprawiają takie body jako podkoszulka więc może też kup

Cytat:
Napisane przez Faiza Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy może jej ta temperatura nie przeszkadza, tym bardziej że ja dodatkowo zgrzana. Skok chyba dopiero w 5-6 tygodniu? Teraz się trochę uspokaja

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Powodzenia z chustą! Ja na razie pocwiczylam motanie z miśkiem

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Piękna data!

W 3 tyg jest kryzys laktscyjny (w 3 albo po 3, nigdy nie pamiętam) )

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
sq już napisała o tej próchnicy i bakteriach.
Ja dodam do tego, że to samo ma się jeśli chodzi o lizanie widelca, łyżeczki, loda itp.

oczywiście
ja na spacerze po prostu przemywam wodą z butelki jak akurat mam.
Chociaż nasz luz to nic...jak bylam w szpitalu to przyszła mnie odwiedzić koleżanka z półtorarocznym synkiem, smoczek mu spadł na podłogę, ale w ogóle się nie przejęła porozwalał zabawki na podłodze, przychodzi piguła i taka oburzona "pani się nie boi tych szpitalnych bakterii?"no cóż, w szpitalu już większy hardcore, no ale co ja tam mam do tego

ja miałam dla dziewczyn jakieś maty z Fisher Price, Rainforest czy coś. Kładłam to i tak na macie z puzzli piankowych, nie miały w sumie problemów z przemieszczaniem się, ta mata nie uciekała za bardzo. Ale teraz uznałam,że bez sensu kupować taką matę, skoro mam puzzle piankowe to po prostu kupię pałąk (dziewczyny pisały,że to baby gym) i będzie sobie leżał na tych puzzlach i się na nich bawił,żadne dodatkowe maty potrzebne nie są.I na pewno biorę jakieś niegrające baby gym. Muszę się dzisiaj w końcu zabrać za szukanie i kupić jakąś
Ja też idę w baby gym teraz.
Miałam taki pałąk na materiale ale Zawiozlam do rodziców i już niech tam będzie. A tu kupię drewniane. Ikea albo puste w ogóle i będę coś tam wieszać. Dla starszego dziecka mam mate skiphop Explore and more. Gra świeci trabi buczy. Kocham ją (nie. Moje dziecko nie było przebodzcowane...tak. Wydaje się być normalny ) służyła nam od 4 to 10 mca

Cytat:
Wpadłam na pomysł, że musimy z tz robić tak że ze dwa, trzy razy w tygodniu on po powrocie z pracy zajmuje sie 2 h małym ale tak jakby mnie nie było, a nie ze podaj to podaj tamto. Teraz poszłam na godzinę do pokoju obok i jak przyszłam bo płakał to inaczej do niego podeszłam, bez nerwów

Koniecznie! Ja też bym tak chciała. Tzn ja bym chciała cały dzień.
Jak któraś z Was narzeka na męża to proponuję. Ja wpadłam na to jak syn miał. 8mcy ale wiem że działa.
Wręczyć staremu dziecko od razu po przebudzeniu i niech robi wszystko. A jak przychodzi dać dziecko na kp to ma siedzieć obok i czekać. Mój koło 16 miał dość. I zrozumiał co to znaczy zajmować się dzieckiem.. Bo tak to mi dawał do kp, sam szedł gdzieś tam, przychodził 20mon po tym jak skończyłam karmić brał spokojne dziecko. A jak się zajął od A do Z i nie mógł lecieć siku jak ja karmie to mu klapki z oczu spadły.

Cytat:
Skoki, yhy. To Kazik chyba opanował nowa umiejętnośc, a mianowicie wypluwanie smoczka na odległość

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Może to ma sens... Skok "wrażenia" bo Kazinka dzisiaj płytki sen w dzień, wierci się, zauważył czarną lampę w salonie i tv. Poza tym odruch moro, a już nie widziałam u niego

Moro jest do 3 miesiąca i wrec im dalej tym mocniej. Tzn w 2-3 bardziej niż w 1 jak wlsnsie już słyszy lepiej, widzi więcej itp dobrze dobrze to ważny odruch

U nas dziś spoko dzień. Panienka waży 5.8kg trochę przystopowala z przybieraniem na szczepieniu płakała ale szybko przeszło a rota prawie babce wyssala z tego pojemnika
Póki co zero nopow

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

U nas chrzest 11.8 bo to jedyna niedziela kiedy chrzestny będzie w pl

Stary 2019-06-25, 21:33   #3036
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój wrócił w przerwie z pracy wykąpać dzieci i nakarmić starszego
Jak wczoraj młodszy o 19:50 spał na noc, tak dziś mamy właśnie 21:30 a ja słyszę jak radośnie cwierka w kołysce

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 21:49   #3037
ania_mala
Zadomowienie

My chrzcimy chyba 15go września.
Na szczepieniu ok. Płakał, ale cyc i przeszły smutki na razie nic się nie dzieje.
waży 6 kg!!! Od jutra dieta albo niech się prędko uczy chodzić

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 21:54   #3038
sysa09
Zakorzenienie

My chrzciny teraz 30.06 a dalej w szpitalu.

Dziewczyny, nie zapominajcie do teamu rozdartkow i nerwusow dorzucić mojej Helci, błagam.
Moja mała niecałe 4kg waży.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 21:58   #3039
smerfetk_a
Żona Gargamel

Jeju a moja dopiero 4kg przekroczyła

Co do mat i baby gym - to drugie mi się bardziej podoba ale czy mata nie jest lepsza? Jest więcej kolorów, różne materiały itd? Ktoś mądry może rozwinie temat? Bo pojęcia o tym nie mam

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 22:09   #3040
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Brak mi słów na mojego tz. Właśnie Kazio płacze dał mu 60ml mleka i smoczka. Wchodzę a on ryczy a ten mu palcem smoczka trzyma!!! No to powiedziałam czy jakby on płakał i ktoś by mu na siłę trzymam coś w buzi to by się uspokoił ;/

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Dawałam wodę. Ile dawać? Bo mam wrażenie ze on ile hym czegokolwiek dała to tyle by wypil

Wiesz co, czasem jak widzę że mała chce tego smoka ale ssie tak łapczywie że jej wypada to też przytrzymuje żeby zassała..znaczy nawet nie przytrzymuje, lekko nic ruszam, wtedy porządnie chwyci i już nie wypuszcza i się nie denerwuje
Cytat:

No! Koniecznie!
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Zamotaj byle jak to może się uspokoi i już później popraw. Jak 5-10 min będzie średnio związana to nic się nie stanie. Ale. Rozumiem. Moja 2 dzieci tak robiła. Jak wylo to się w C ale w drugą stronę wywijalo.. Nogi na prosto, głowa do tylu... W chuste tylko jak spokojne... Tylko po kij wtedy w chuste wkładać

Posmaruj grubo zielonym linomag iem jak masz i zdrap paznokciem po 2h

Na jesień się sprawiają takie body jako podkoszulka więc może też kup

W 3 tyg jest kryzys laktscyjny (w 3 albo po 3, nigdy nie pamiętam) )

Ja też idę w baby gym teraz.
Miałam taki pałąk na materiale ale Zawiozlam do rodziców i już niech tam będzie. A tu kupię drewniane. Ikea albo puste w ogóle i będę coś tam wieszać. Dla starszego dziecka mam mate skiphop Explore and more. Gra świeci trabi buczy. Kocham ją (nie. Moje dziecko nie było przebodzcowane...tak. Wydaje się być normalny ) służyła nam od 4 to 10 mca

Koniecznie! Ja też bym tak chciała. Tzn ja bym chciała cały dzień.
Jak któraś z Was narzeka na męża to proponuję. Ja wpadłam na to jak syn miał. 8mcy ale wiem że działa.
Wręczyć staremu dziecko od razu po przebudzeniu i niech robi wszystko. A jak przychodzi dać dziecko na kp to ma siedzieć obok i czekać. Mój koło 16 miał dość. I zrozumiał co to znaczy zajmować się dzieckiem.. Bo tak to mi dawał do kp, sam szedł gdzieś tam, przychodził 20mon po tym jak skończyłam karmić brał spokojne dziecko. A jak się zajął od A do Z i nie mógł lecieć siku jak ja karmie to mu klapki z oczu spadły.

Moro jest do 3 miesiąca i wrec im dalej tym mocniej. Tzn w 2-3 bardziej niż w 1 jak wlsnsie już słyszy lepiej, widzi więcej itp dobrze dobrze to ważny odruch

U nas dziś spoko dzień. Panienka waży 5.8kg trochę przystopowala z przybieraniem na szczepieniu płakała ale szybko przeszło a rota prawie babce wyssala z tego pojemnika
Póki co zero nopow

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

U nas chrzest 11.8 bo to jedyna niedziela kiedy chrzestny będzie w pl

Dzięki no właśnie nie mam...ale.wiesz co, jakbyś mi podpowiedziała.jaki jest główny składnik tej maści? Poszukam.u siebie może coś takiego znajdę, albo mi w aptece podpowiedza
Dobrze wymyśliłaś z tym karmieniem. W sensie że tz kołkiem miał siedzieć przy tobie. Ja akurat na tz nie mam co narRkac w tym zakresie, bo dzieciakami się zajmuję jak tzreba, jak mówię mu że potrzebuje wyjść to bez problemu, dwójkę ogarnie
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mój wrócił w przerwie z pracy wykąpać dzieci i nakarmić starszego
Jak wczoraj młodszy o 19:50 spał na noc, tak dziś mamy właśnie 21:30 a ja słyszę jak radośnie cwierka w kołysce

No, moja niby zasnela po 19, ale kupsko poszło i się wybudzila jak przewijalam... Oczy jak 5 zł, padła dopiero przed chwilą.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 22:34   #3041
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, czasem jak widzę że mała chce tego smoka ale ssie tak łapczywie że jej wypada to też przytrzymuje żeby zassała..znaczy nawet nie przytrzymuje, lekko nic ruszam, wtedy porządnie chwyci i już nie wypuszcza i się nie denerwuje No! Koniecznie!Dzięki no właśnie nie mam...ale.wiesz co, jakbyś mi podpowiedziała.jaki jest główny składnik tej maści? Poszukam.u siebie może coś takiego znajdę, albo mi w aptece podpowiedza
Dobrze wymyśliłaś z tym karmieniem. W sensie że tz kołkiem miał siedzieć przy tobie. Ja akurat na tz nie mam co narRkac w tym zakresie, bo dzieciakami się zajmuję jak tzreba, jak mówię mu że potrzebuje wyjść to bez problemu, dwójkę ogarnie
No, moja niby zasnela po 19, ale kupsko poszło i się wybudzila jak przewijalam... Oczy jak 5 zł, padła dopiero przed chwilą.

To nie chodziło o przytrzymanie żeby zassał niestety

Stary 2019-06-25, 22:40   #3042
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
My chrzcimy chyba 15go września.
Na szczepieniu ok. Płakał, ale cyc i przeszły smutki na razie nic się nie dzieje.
waży 6 kg!!! Od jutra dieta albo niech się prędko uczy chodzić

Jest jest jedt!!!!!! Dziękujemy chłopaku za przescigniecIe Helenity!
Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
My chrzciny teraz 30.06 a dalej w szpitalu.

Dziewczyny, nie zapominajcie do teamu rozdartkow i nerwusow dorzucić mojej Helci, błagam.
Moja mała niecałe 4kg waży.

Kochana a jak Helcia się miewa? Co Wam dają? Jak główka? Przestało się sączyc?

No tak. Hele takie są
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Jeju a moja dopiero 4kg przekroczyła

Co do mat i baby gym - to drugie mi się bardziej podoba ale czy mata nie jest lepsza? Jest więcej kolorów, różne materiały itd? Ktoś mądry może rozwinie temat? Bo pojęcia o tym nie mam

Ja powiem tak. Dla syna miałam na start mate z prostym palakiem i jakieś 4 zabawki. Coś a la babygym. To to wg mnie do 3-4 mca. Kwestia uderzenia i grzechotka brzeczy i tyle...i baby gym na tyle wystarczy
Druga opcja to maty interaktywne np. Skiphop. Gdzie już coś gra, rusza się.
Ta moja miała sowe za którą się ciągnie i huczy, liska który się rusza na dźwięk, lusterko poziome, do tego grzechotka i język grający które dodatkowo dało się odczepic to taka mata dużo dłużej
Nasza wyjątkowo długo bo do 10mca bo ten cały wielki pałąk się kladl na mate i dziecko siedzące również mogło się bawić a nie tylko leżąc pod
Zapewne młody bawiłby się dłużej ale zaczął uczyć się wstawać a ten pałąk był niski i jak 2 razy przeleciał na 2ga stronę na głowę to schowałam
Cytat:
Wiesz co, czasem jak widzę że mała chce tego smoka ale ssie tak łapczywie że jej wypada to też przytrzymuje żeby zassała..znaczy nawet nie przytrzymuje, lekko nic ruszam, wtedy porządnie chwyci i już nie wypuszcza i się nie denerwuje No! Koniecznie!Dzięki no właśnie nie mam...ale.wiesz co, jakbyś mi podpowiedziała.jaki jest główny składnik tej maści? Poszukam.u siebie może coś takiego znajdę, albo mi w aptece podpowiedza

Wiesz co sam tłuszcz... to taka natluszczajaca pod pieluche. Równie dobrze możesz wziąć masło dobrej jakości Google na pewno wie co w składzie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ah ale ta skiphop na 2-3mxe to za szybko bo do niczego dziecko nie siega
A dzięki takiej macie uczą się że mają ręce plus jak nimi obsługiwać

Stary 2019-06-25, 22:49   #3043
ania_mala
Zadomowienie

Sq e tam, dziś dzień bez kupy po prostu, jutro będzie tyle ile Twoja panna

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 23:00   #3044
Eceea
Zakorzenienie

Uwaga, uwaga... przebrałam Kazika na śpiocha, zmieniłam ubranko i psmpera i odłożyłam do kołyski. Pierwszy raz taki manewr. Szok. Chce tak!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

Linomag zielon Skład

substancję czynną leku jest☠olej lniany pierwszego tłoczenia z Linum usitatissimum L., semen (nasienie lnu zwyczajnego), (3:1) — 20 g

1 g maści zawiera 200 mg oleju lnianego

substancje pomocnicze:☠lanolina bezwodna, wazelina biała.

Chodzi o natluszczenie. Może to ciemieniucha

Stary 2019-06-25, 23:14   #3045
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, uwaga... przebrałam Kazika na śpiocha, zmieniłam ubranko i psmpera i odłożyłam do kołyski. Pierwszy raz taki manewr. Szok. Chce tak!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Linomag zielon Skład

substancję czynną leku jestolej lniany pierwszego tłoczenia z Linum usitatissimum L., semen (nasienie lnu zwyczajnego), (3:1) — 20 g

substancje pomocnicze:lanolina bezwodna, wazelina biała.

Cytat:
Jest jest jedt!!!!!! Dziękujemy chłopaku za przescigniecIe Helenity! Kochana a jak Helcia się miewa? Co Wam dają? Jak główka? Przestało się sączyc?

No tak. Hele takie są Ja powiem tak. Dla syna miałam na start mate z prostym palakiem i jakieś 4 zabawki. Coś a la babygym. To to wg mnie do 3-4 mca. Kwestia uderzenia i grzechotka brzeczy i tyle...i baby gym na tyle wystarczy
Ta moja miała sowe za którą się ciągnie i huczy, liska który się rusza na dźwięk, lusterko poziome, do tego grzechotka i język grający które dodatkowo dało się odczepic to taka mata dużo dłużej
Nasza wyjątkowo długo bo do 10mca bo ten cały wielki pałąk się kladl na mate i dziecko siedzące również mogło się bawić a nie tylko leżąc pod
Zapewne młody bawiłby się dłużej ale zaczął uczyć się wstawać a ten pałąk był niski i jak 2 razy przeleciał na 2ga stronę na głowę to schowałam Wiesz co sam tłuszcz... to taka natluszczajaca pod pieluche. Równie dobrze możesz wziąć masło dobrej jakości Google na pewno wie co w składzie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dziękuję dziewczyny

Ciemieniucha nie wiem, bo to tylko kawałek na uchu, a głowa czysta oprócz kilku potówek. Poprobuje z masłem i może dostanę olej lniany, a jak nie to wiem że tu się podobno oliwa z oliwek traktuje różne takie, więc w ostateczności spróbuję i tego

Jeszcze raz dzięki

Eceea super że Kazik taki mocny sen złapał

Padam. Idę się myć i spac. Może uda mi się przeczytać więcej niż jedno zdanie z książki

Stary 2019-06-25, 23:20   #3046
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Linomag zielon Skład

substancję czynną leku jestolej lniany pierwszego tłoczenia z Linum usitatissimum L., semen (nasienie lnu zwyczajnego), (3:1) — 20 g

substancje pomocnicze:lanolina bezwodna, wazelina biała.

Zazdro.!!!!

Stary 2019-06-25, 23:36   #3047
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdro.!!!!

sQ Helenita prędzej czy później też złapie... Ja wiem że to utarte ale prawdziwe - nic nie trwa wiecznie, i w końcu przyjdzie ten dzień - a jeszcze lepiej ta noc kiedy twardo zaśnie i nic jej nie ruszy .

Stary 2019-06-25, 23:59   #3048
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQ Helenita prędzej czy później też złapie... Ja wiem że to utarte ale prawdziwe - nic nie trwa wiecznie, i w końcu przyjdzie ten dzień - a jeszcze lepiej ta noc kiedy twardo zaśnie i nic jej nie ruszy .

Pampka udaje się przebrać w nocy, np teraz
Ale w dzień choćby odlozenie jej to niczym praca sapera. Serio..
Łącznie z tym że jak trzymam ot tak za nogę podczas usypiania i jak zaśnie puszczę nogę to się panna budzi. A gdzie tu odlozenie na brzuch.. Jest taka delikatna że masakra. Muszę się skupić i po urlopie na jakieś masaże ją wziąć żeby się zrelaksowala..
Plus byłoby dobrze rezygnować z otulacza na noc.. A się nie zanosi :/

Stary 2019-06-26, 00:06   #3049
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Pampka udaje się przebrać w nocy, np teraz
Ale w dzień choćby odlozenie jej to niczym praca sapera. Serio..
Łącznie z tym że jak trzymam ot tak za nogę podczas usypiania i jak zaśnie puszczę nogę to się panna budzi. A gdzie tu odlozenie na brzuch.. Jest taka delikatna że masakra. Muszę się skupić i po urlopie na jakieś masaże ją wziąć żeby się zrelaksowala..
Plus byłoby dobrze rezygnować z otulacza na noc.. A się nie zanosi :/

O matko to mega wrażliwa panienka! Faktycznie, może taki relaks przy masażu coś da, trzymam kciuki!
Kiedy jedziecie na urlop? Pisałaś ale ja mam sklerozę

Stary 2019-06-26, 00:47   #3050
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

U nas pierwsze karmienie w zasadzie od 22. Jakoś wyjątkowo wcześnie bo czasem i do 1.30 pośpi.

sQ, super ten pomysł na "towarzystwo" tż podczas karmienia. Haha.musze też chyba starego tak uziemić. Niech zobaczy jak to jest. Jak znam życie, jak Olka uśnie, to po 5, max 10 minutach będzie ją już chciał do łóżeczka odłożyć. Powodzenia,

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 02:42   #3051
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja mojemu wczoraj od 16 spać nie dałam, ale marudzi. Jednak podzialalo i spał od 20 do 2. Tak mi dał popalić zeszlej nocy, że sam był senny cały dzień i chciał tylko spać. Teraz się karmimy i mam nadzieję, że pospi do 6.
Dałam mu trochę rumianku to go ruszyło z pierdami i kupa.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 03:03   #3052
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Jest jest jedt!!!!!! Dziękujemy chłopaku za przescigniecIe Helenity! Kochana a jak Helcia się miewa? Co Wam dają? Jak główka? Przestało się sączyc?

No tak. Hele takie są Ja powiem tak. Dla syna miałam na start mate z prostym palakiem i jakieś 4 zabawki. Coś a la babygym. To to wg mnie do 3-4 mca. Kwestia uderzenia i grzechotka brzeczy i tyle...i baby gym na tyle wystarczy
Zapewne młody bawiłby się dłużej ale zaczął uczyć się wstawać a ten pałąk był niski i jak 2 razy przeleciał na 2ga stronę na głowę to schowałam Wiesz co sam tłuszcz... to taka natluszczajaca pod pieluche. Równie dobrze możesz wziąć masło dobrej jakości Google na pewno wie co w składzie

Helcia już ma drugie mleko tutaj. Po pierwszym miała duże bóle brzuszka i niesamowicie krzyczała. Pielęgniarki w szoku ale ja to mam na co dzień od 5 tygodni więc dla mnie standard. Kolejne dostaje od poniedziałku, godzin popołudniowych. Wymiotowala po nim znowu ale kazali przetrzymać, że może to reakcja żołądka na trzecie mleko pod rząd w krótkim odstępie czasu i faktycznie jest lepiej, nie zapeszajac. Tylko bardzo mało go zjada. Wcześniej, w domu, jadła od 80-120 co 3h a teraz tego zje 30-60 i odpływa. Daje jej co 2h, żeby się nie odwodnila bo umieram że strachu ale średnio z tym jedzeniem a waga stoi w miejscu od soboty i mnie to martwi. Bardzo chcialabym, żeby w końcu załapała bo już bardziej pomóc nam nie mogą z tym mlekiem, nie ma już więcej nic dla niej. Ze zmianami lepiej, niestety mamy atopowe zapalenie skóry więc będzie potrzebna wizyta u alergologa. Nie wiadomo czy to faktycznie od mleka czy kolejna jednostka chorobowa. Musimy myć się i smarować w emolium itp. Ma teraz troszkę na buzi i sporo na karku, szyi, uszka już dużo ładniejsze. Właśnie niedawno obudziłam Helcie na jedzenie, zjadła 50ml i odpłynęła znowu. Bez bujania 1h, dziwne i nowe dla mnie. Pampers suchy, boje się, że coś jest nie tak. Dziękuję, że pytasz

30.06.2018
Stary 2019-06-26, 03:17   #3053
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86936935]Ja mojemu wczoraj od 16 spać nie dałam, ale marudzi. Jednak podzialalo i spał od 20 do 2. Tak mi dał popalić zeszlej nocy, że sam był senny cały dzień i chciał tylko spać. Teraz się karmimy i mam nadzieję, że pospi do 6.
Dałam mu trochę rumianku to go ruszyło z pierdami i kupa.[/QUOTE]

Rumianku w sensie herbatki?
Stary 2019-06-26, 03:48   #3054
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
O matko to mega wrażliwa panienka! Faktycznie, może taki relaks przy masażu coś da, trzymam kciuki!
Kiedy jedziecie na urlop? Pisałaś ale ja mam sklerozę

Za 2 tygodnie jakos
Cytat:
U nas pierwsze karmienie w zasadzie od 22. Jakoś wyjątkowo wcześnie bo czasem i do 1.30 pośpi.

sQ, super ten pomysł na "towarzystwo" tż podczas karmienia. Haha.musze też chyba starego tak uziemić. Niech zobaczy jak to jest. Jak znam życie, jak Olka uśnie, to po 5, max 10 minutach będzie ją już chciał do łóżeczka odłożyć. Powodzenia,

Klasyka... To niczym jak podaje hele na chwilę mężowi lecę siku i słyszę że płacze... A spała... Bank stary usiadł... Ja mogę chodxic 40min ale on po3 musi usiąść...
Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Helcia już ma drugie mleko tutaj. Po pierwszym miała duże bóle brzuszka i niesamowicie krzyczała. Pielęgniarki w szoku ale ja to mam na co dzień od 5 tygodni więc dla mnie standard. Kolejne dostaje od poniedziałku, godzin popołudniowych. Wymiotowala po nim znowu ale kazali przetrzymać, że może to reakcja żołądka na trzecie mleko pod rząd w krótkim odstępie czasu i faktycznie jest lepiej, nie zapeszajac. Tylko bardzo mało go zjada. Wcześniej, w domu, jadła od 80-120 co 3h a teraz tego zje 30-60 i odpływa. Daje jej co 2h, żeby się nie odwodnila bo umieram że strachu ale średnio z tym jedzeniem a waga stoi w miejscu od soboty i mnie to martwi. Bardzo chcialabym, żeby w końcu załapała bo już bardziej pomóc nam nie mogą z tym mlekiem, nie ma już więcej nic dla niej. Ze zmianami lepiej, niestety mamy atopowe zapalenie skóry więc będzie potrzebna wizyta u alergologa. Nie wiadomo czy to faktycznie od mleka czy kolejna jednostka chorobowa. Musimy myć się i smarować w emolium itp. Ma teraz troszkę na buzi i sporo na karku, szyi, uszka już dużo ładniejsze. Właśnie niedawno obudziłam Helcie na jedzenie, zjadła 50ml i odpłynęła znowu. Bez bujania 1h, dziwne i nowe dla mnie. Pampers suchy, boje się, że coś jest nie tak. Dziękuję, że pytasz

Lo masz... współczuję bardzo... Oby to była alergia na bmk!!! I nci nic więcej!!!
Nie martw się mama, nabierze sil i będzie dobrze. A co mówią na to że mniej je i waga stoi?

Stary 2019-06-26, 04:13   #3055
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86936935]Ja mojemu wczoraj od 16 spać nie dałam, ale marudzi. Jednak podzialalo i spał od 20 do 2. Tak mi dał popalić zeszlej nocy, że sam był senny cały dzień i chciał tylko spać. Teraz się karmimy i mam nadzieję, że pospi do 6.
Dałam mu trochę rumianku to go ruszyło z pierdami i kupa.[/QUOTE]Rumianek w sensie herbatka?
A to można takim maluchom?
Moja mama ciągle mówi że na brzuszek herbatkę z koperku dawać, ale ja jakoś nie bardzo jestem przekonana, chociaż wiem, że kiedyś to był standard. ( I podobno działało).

Sysa, o matko, współczuję Ci bardzo tych przeżyć, ale na pewno jesteście w dobrych rękach. Będą obserwować co i jak...

Stary 2019-06-26, 04:25   #3056
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

Ciemieniucha nie wiem, bo to tylko kawałek na uchu, a głowa czysta oprócz kilku potówek. Poprobuje z masłem i może dostanę olej lniany, a jak nie to wiem że tu się podobno oliwa z oliwek traktuje różne takie, więc w ostateczności spróbuję i tego

Jeszcze raz dzięki

Eceea super że Kazik taki mocny sen złapał

Padam. Idę się myć i spac. Może uda mi się przeczytać więcej niż jedno zdanie z książki

Może być oliwa z oliwek, prawdziwe masło, olejek migdałowy, kokosowy...

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

Cytat:

I pospal do 3:30 <3

---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ----------

Cytat:

To i tak długo by czekał. Mój po skończonej butelce pyta gdzieCi go odłożyć

Stary 2019-06-26, 04:46   #3057
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Rumianku w sensie herbatki?
Cytat:
Rumianek w sensie herbatka?
A to można takim maluchom?
Moja mama ciągle mówi że na brzuszek herbatkę z koperku dawać, ale ja jakoś nie bardzo jestem przekonana, chociaż wiem, że kiedyś to był standard. ( I podobno działało).

Sysa, o matko, współczuję Ci bardzo tych przeżyć, ale na pewno jesteście w dobrych rękach. Będą obserwować co i jak...

Tak, zrobiłam lekki wywar i dałam małemu.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-26, 06:44   #3058
sysa09
Zakorzenienie

Nic nie mówią, mam wrażenie, że nie zwracają uwagi na wagę. A co do ilości mówili, żeby dawać mniej a częściej, że to też lepsze na brak wymiotów itd. Ale matka oczywiście świruje bo jak to możliwe, że w domu tyle jadła a tym mlekiem gardzi i dziennie ledwo 400ml zjada.

30.06.2018
Stary 2019-06-26, 07:38   #3059
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Kurczę, sysa, powiem Ci że nieciekawie. Też bym się martwiła.zwlaszcza ta sucha pieluchą. Ilością zjadanego mleka może trochę mniej. Bo w końcu dajesz jej. Częściej a mniej, więc głodna pewnie nie jest. Ale powinna powolutku przybierać, no i sikać.
Panienka śpi, mam czas się ubrać

Stary 2019-06-26, 08:13   #3060
Konto usunięte

Od tej 2 nie śpię. Niech mnie ktoś dobije
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości