Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-27, 15:20   #3301
Eceea
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Kazik jadł 5 h temu ;/ trochę pomarudzil po jedzeniu, zasnął i tak śpi... Tak źle i tak niedobrze

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 15:26   #3302
Lilly Greace
Dostojna peema.

Eceea, spoko, uwierz mi, ja Ciebie pod względem tęsknoty za dawnym życiem rozumiem w stu procentach. Ale wiesz co ? To normalne. X lat żyłaś swoim życiem aż tu nagle musisz przeprogramować się - nie jesteś już najważniejsza ty ale twój synek. Nawet jeśli tego wlanie chciałaś to masz prawo być smutna, masz prawo powoli dojrzewać do tej sytuacji. Dziecko dojrzewa w brzuchu mamy 9 miesięcy, potem się rodzi. Nic nie przychodzi od razu. Tak samo z mamą- mama też się rodzi, czasem w bólach ale naprawdę nie zamykaj się na rozrywkę, staraj się z czasem szukać jednak rozwiązań, żeby wyjść z domu czy żeby ktoś wpadł do was. Nic ci nie da zagrzebywanie się we łzach i tak dalej. Zobaczysz, pewnie za parę miesięcy powiesz,że nie mogło cię spotkać nic lepszego niż Twój syn. A na wesele idź i jeszcze na niejedno pójdziesz w życiu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-06-27, 15:34   #3303
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Eceea, ja Cię rozumiem bo sama miałam mega problem z tą tęsknotą za dawnym życiem ktoś mi jednak wytłumaczył, że ja sama mam największy wpływ na swoje myśli i zaczęłam starać się je kontrolować. Nic mi nie da to, że będę siedziala i płakała, że miałam takie super życie. Miałam ale trzeba spojrzeć na to logicznie - gdybym mogła mieć całe życie 20 lat i super luz to bym chciała, ale nikt tak nie ma. Życie idzie do przodu. Podjęliśmy decyzję, że chcemy być małżeństwem z dziećmi, więc musimy ten etap malutkiego dziecka przejść. Mogłabym nie rodzić dziecka teraz ale i tak chciałabym to zrobić więc za rok, dwa czy trzy byłoby to samo. Albo i nie bo może po prostu szczęśliwie udało mi się szybko zajść w ciążę w tym a nie innym czasie Co do imprez - zależy, jakie imprezy lubiliscie. My w klubie byliśmy może dwa razy do roku więc da się przeżyć, że już tego nie zrobimy na razie. Ale ogólnie często spotykaliśmy się w domu że znajomymi, wesela, wyjazdy na działkę. To da się zrobić z dzieckiem, szczególnie jeśli masz pomoc. My byliśmy na weselu, mama posiedziała z małym. Ok, może nie miałam czasu szukać sukienki miesiąc i malowac się godzinę, ale szykowałam się 20 minut i też było ok. Kieckę kupiłam jak akurat tz został z malym na dwie godziny.Dziś przychodza do nas znajomi. Zapraszali nas do siebie ale wytlumaczylismy,że łatwiej nam w tej chwili u nas. Ok. Jutro jedziemy do innych znajomych na działkę i zostajemy do niedzieli - jasne, że będzie większa logistyka bo trzeba zapakować rzeczy małego, ale będzie ok.. oczywiście nie mogę być pewna, czy on tam bez problemu będzie spał, ale jak nie pojadę to się nie dowiem. Jak będzie źle to odpuszczę takie wyjazdy na ten krótki czas a za rok będzie już łatwiej. Dążę do tego, że to co było już nie wróci ale czy na pewno chciałabyś żeby wróciło? Chciałabyś nigdy nie zostać mamą, tak z ręką na sercu? Mi było i jest ciężko ale nie widzę siebie jako kobiety bezdzietnej całe życie. Lepiej znaleźć sposób, żeby teraz też było fajnie. Inaczej, ale fajnie. Jeśli masz kogoś, kto oferuje, że posiedzi z małym, to w ogóle bajka. Trzeba szukać rozwiązań, jesteś młodą kobietą, musisz tylko sobie to poukładać w głowie. Ja też nie mam idealnego porządku w mieszkaniu, co z tego. Najważniejsze jest teraz zajmowanie się dzieckiem a jak już się oswoję z sytuacją to może i będzie więcej czasu i chęci do ogarnięcia. Ale moim zdaniem macierzynstwo to naprawdę nie musi być koniec jakichkolwiek imprez czy rozrywki.

Cytat:
Eceea, spoko, uwierz mi, ja Ciebie pod względem tęsknoty za dawnym życiem rozumiem w stu procentach. Ale wiesz co ? To normalne. X lat żyłaś swoim życiem aż tu nagle musisz przeprogramować się - nie jesteś już najważniejsza ty ale twój synek. Nawet jeśli tego wlanie chciałaś to masz prawo być smutna, masz prawo powoli dojrzewać do tej sytuacji. Dziecko dojrzewa w brzuchu mamy 9 miesięcy, potem się rodzi. Nic nie przychodzi od razu. Tak samo z mamą- mama też się rodzi, czasem w bólach ale naprawdę nie zamykaj się na rozrywkę, staraj się z czasem szukać jednak rozwiązań, żeby wyjść z domu czy żeby ktoś wpadł do was. Nic ci nie da zagrzebywanie się we łzach i tak dalej. Zobaczysz, pewnie za parę miesięcy powiesz,że nie mogło cię spotkać nic lepszego niż Twój syn. A na wesele idź i jeszcze na niejedno pójdziesz w życiu.

Nic dodać, nic ująć. Pięknie to wszystko napisałaś

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 15:39   #3304
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Nic dodać, nic ująć. Pięknie to wszystko napisałaś

Dzięki kochana Naprawdę tak zaczęłam myśleć. Wyszłam z etapu pt. "Moje życie się skończyło" i zaczęłam patrzeć na sprawę inaczej, starać się przyzwyczaić. Szukać rozwiązań. Patrzę na to w ten sposób, że dużo fajnych wyjazdów i imprez przeżyłam wcześniej i teraz też będę przeżywać ale po prostu będą trochę inne. Nikt jednak całe życie nie jest szalonym studentem i ludziom dookoła też się rodzą dzieci jak pojadę z małym na wakacje za rok to może będzie nawet fajniej niż we dwójkę, bo on będzie przecież doświadczał wszystkiego pierwszy raz. Z dzieckiem jest bardziej meczaco ale czy tak naprawdę gorzej to już bym chyba nie powiedziała. Jest coś ujmującego w małych dzieciach, dla których rodzice są całym światem. Myślę, że kryzys wieku nastoletniego będzie gorszy

Ale dodam, że wszystko wymaga pomocy partnera. My z tż po prostu staramy się tak dogadywać z opieką nad małym, żeby każde z nas miało szansę odpocząć np w weekend. Jeżeli ja powiedzmy w sobotę wstanę do niego od tej 7 to tż pospi sobie do 9 a potem ja idę się kimnąć jeśli chcę i on pozabawia Staszka

Edytowane przez Lilly Greace
Czas edycji: 2019-06-27 o 15:40
Lilly Greace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 15:45   #3305
smerfetk_a
Żona Gargamel

Ecea ja cię też rozumiem, przez kilka tygodni miałam taką załamkę, teraz od kilku dni jest lepiej, odpukać. Chociaż już zaczynam mieć nerwa bo on poniedziałku sama siedzę z dzieckiem cały dzień i dopiero w niedziele TŻ z nami będzie..

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 15:46   #3306
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:

Dziekuje Ci bardzo

Stary 2019-06-27, 15:47   #3307
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana Naprawdę tak zaczęłam myśleć. Wyszłam z etapu pt. "Moje życie się skończyło" i zaczęłam patrzeć na sprawę inaczej, starać się przyzwyczaić. Szukać rozwiązań. Patrzę na to w ten sposób, że dużo fajnych wyjazdów i imprez przeżyłam wcześniej i teraz też będę przeżywać ale po prostu będą trochę inne. Nikt jednak całe życie nie jest szalonym studentem i ludziom dookoła też się rodzą dzieci jak pojadę z małym na wakacje za rok to może będzie nawet fajniej niż we dwójkę, bo on będzie przecież doświadczał wszystkiego pierwszy raz. Z dzieckiem jest bardziej meczaco ale czy tak naprawdę gorzej to już bym chyba nie powiedziała. Jest coś ujmującego w małych dzieciach, dla których rodzice są całym światem. Myślę, że kryzys wieku nastoletniego będzie gorszy

U mnie było tak że w ciąży z Dominikiem właśnie tak myślałam - moje życie się skończyło. A.prawda jest taka, że jak się urodził, to moje życie się zaczęło. Chodzi mi o moje życie tutaj, w Hiszpanii. Jak tu przyjechałam te prawie 5 lat temu to nie miałam nikogo oprócz tz i jego rodziny. Jeszcze pół biedy jak mieszkaliśmy na początku w innym mieście, blisko Gibraltaru, a tam jest spora Polonia, wiec zawsze się kogoś spotkało. Ale jak przyjechałam tu gdzie mieszkam teraz - no tragedia. Zero znajomych, znajomość języka mniej niż średnia, no ogólnie załamka i posucha. Jak urodził się mały - nie od razu, ale stopniowo - wszystko się zmieniło. Zaczęłam poznawać nowych ludzi, potem jak poszedł do żłobka to i inne mamy (z niektórymi mam kontakt do dziś), ogólnie teraz jest tak że mam się do kogo odezwać, pójść na spacer itd. także tak - dziecko zmienia życie. Ale w dużej mierze to zależy od Ciebie mamo, czy to życie zmieni się na lepsze czy na gorsze a na pewno będzie inne. W tej chwili nie wyobrażam sobie jak mogłoby nie być Dominika czy Agatki

Stary 2019-06-27, 15:51   #3308
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
U mnie było tak że w ciąży z Dominikiem właśnie tak myślałam - moje życie się skończyło. A.prawda jest taka, że jak się urodził, to moje życie się zaczęło. Chodzi mi o moje życie tutaj, w Hiszpanii. Jak tu przyjechałam te prawie 5 lat temu to nie miałam nikogo oprócz tz i jego rodziny. Jeszcze pół biedy jak mieszkaliśmy na początku w innym mieście, blisko Gibraltaru, a tam jest spora Polonia, wiec zawsze się kogoś spotkało. Ale jak przyjechałam tu gdzie mieszkam teraz - no tragedia. Zero znajomych, znajomość języka mniej niż średnia, no ogólnie załamka i posucha. Jak urodził się mały - nie od razu, ale stopniowo - wszystko się zmieniło. Zaczęłam poznawać nowych ludzi, potem jak poszedł do żłobka to i inne mamy (z niektórymi mam kontakt do dziś), ogólnie teraz jest tak że mam się do kogo odezwać, pójść na spacer itd. także tak - dziecko zmienia życie. Ale w dużej mierze to zależy od Ciebie mamo, czy to życie zmieni się na lepsze czy na gorsze a na pewno będzie inne. W tej chwili nie wyobrażam sobie jak mogłoby nie być Dominika czy Agatki

A to słyszałam, że jak się rodzi dziecko to zaczynasz mieć znajomych wśród innych rodziców że żłobka itp także super, że u Ciebie zmieniło się na lepsze. Ja bym określiła moje życie jako bardziej skomplikowane aktualnie ale w sumie ciekawsze. Jak jest Staś to już nie polezymy bezczynnie tylko żeby nie zwariować no to to park, to do rodziców, to gdzieś tam. Trudno to uznać za zmianę na gorsze, więcej czerpiemy z życia, chociaż na początku oczywiście myślałam, że o ja pieeeeeerrrr......

Stary 2019-06-27, 15:57   #3309
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
A to słyszałam, że jak się rodzi dziecko to zaczynasz mieć znajomych wśród innych rodziców że żłobka itp także super, że u Ciebie zmieniło się na lepsze. Ja bym określiła moje życie jako bardziej skomplikowane aktualnie ale w sumie ciekawsze. Jak jest Staś to już nie polezymy bezczynnie tylko żeby nie zwariować no to to park, to do rodziców, to gdzieś tam. Trudno to uznać za zmianę na gorsze, więcej czerpiemy z życia, chociaż na początku oczywiście myślałam, że o ja pieeeeeerrrr......

Oj tak, poznajesz mnóstwo. Na początku to trochę minie zanim się zorientujesz które z dzieci są w tej samej grupie, które to mamy czy tatowie tych dzieci, a potem jak już jest rozeznanie to to samo przychodzi
Ale zobacz jak parki obczaisz koło roku wszelkie place zabaw w okolicy będziesz wiedziała gdzie huśtawki w które można wsadzić niemowlaka, gdzie duża piaskownica, no topografia opanowana pod tym kątem będzie czy chcesz czy nie

Stary 2019-06-27, 16:08   #3310
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O tak miasto poznałam najlepiej dzięki dzieciom. Wszystkie małe sklepiki z mega rzeczami, wszystko wiem gdzie jest! Miałam czas spacerować, szukać i przeglądać rzeczy. A potem ścieżki rowerowe, pobliskie zabytki, ciekawostki. W życiu by się nam nie chciało jeździć na kolejki albo szukać tras z ciekawymi rzeczami.
Choć teraz na wyjazdach najwięcej poznajemy placow zabaw

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2019-06-27 o 16:10
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 16:09   #3311
Eceea
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny, bardzo potrzebowałam tego by się przekonać ze nie tylko js czasami zaluje. Btw Kazio spi juz czwartą godzinę... Czemu ja nie poszłam spać!!!

Stary 2019-06-27, 16:13   #3312
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny, bardzo potrzebowałam tego by się przekonać ze nie tylko js czasami zaluje. Btw Kazio spi juz czwartą godzinę... Czemu ja nie poszłam spać!!!

Myślę, że za kilka miesięcy nie będziesz nawet pamiętała, że żałowałaś. Jest oczywiście jakaś grupa kobiet, której to nie przychodzi, ale nie jest aż tak liczna. Myślę, że jednak jakbyś pospała chociaż godzinkę podczas drzemki małego to już byś miała odrobinę lepszy humor

Stary 2019-06-27, 16:14   #3313
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Smaruje tormentalum ale on jakby nie pokrywa tych ranek tylko dookoła osiada
Rozumiem rozumiem.. Srebro pomoże. Możesz wziąć gaze namoczyć i jej na pupę pod pampka wsadzić to srebro ja dawałam waciki albo gaze. Gaza lepiej bo jednak oddycha

Co do dawnego życia to ja już nie pamiętam pociesze Was swoim nieszczęściem że o chiwke dla siebie jest ciężko. Póki co, póki hela na cycu a mąż do 17 w prscy nie mam co liczyć że wyjdę sobie szybko z koleżankami... Nie zostawię mu 2 dzieci do położenia w tym dziecka kp z butla..
Zazdrosze Lilly że zostawia Stasia i idzie... To z 1 dzieckiem było takie proste...
Z czasem pewnie i mi się będzie udawało ale póki co nie mysle nawet smaa kładlam 2 dwa razy i wiem jaki to hardcore.
Prędzej zrobię tak że położę hele i wyjdę zostawiając butelkę ale to też wymaga przecwiczenia muszę się skupić i gdzieś iść
No ale to będzie wieczór. A głupie pedi mani i inne cuda to mąż musi homeoffice brać..

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-06-27, 16:15   #3314
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam teraz trochę żal za życiem z jednym dzieckiem, bo juz się zdążyłam rozpędzić, rowery, góry, zostawianie go, samodzielne wychodzenie na całe dnie, wygłupy czy głupie oglądanie jutuba a w tym czasie odsypianie... Wiem, że znowu to będę miała, ale czasem mi tak tego brakuje. Ale popłakam sobie czasem pod prysznicem i wracam spowrotem

Stary 2019-06-27, 16:16   #3315
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że za kilka miesięcy nie będziesz nawet pamiętała, że żałowałaś. Jest oczywiście jakaś grupa kobiet, której to nie przychodzi, ale nie jest aż tak liczna. Myślę, że jednak jakbyś pospała chociaż godzinkę podczas drzemki małego to już byś miała odrobinę lepszy humor

Teraz będę drzemać z nim. Postaram się. Oby tak bylo. Np wczoraj złapałam się na tym ze juz nie pamiętałam bolu poranionych brodawek w szpitalu, a zacisklakam zęby z bólu

Stary 2019-06-27, 16:18   #3316
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A Tż tęskni za seksem bez zabezpieczeń sprzed ciąży

Stary 2019-06-27, 16:20   #3317
Eceea
Zakorzenienie

Co ja bym bez Was zrobila...

Btw. Co myślicie o podkładaniu książek pod łóżeczko by było pod skosem? Jedna dziewczyna mi poradziła, że wtedy dziecko lepiej spi bo mu się nie cofa

Stary 2019-06-27, 16:24   #3318
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Eceea tak się robi przy katarze

Stary 2019-06-27, 16:34   #3319
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to zrobiłaś? Moja dzisiaj miała dwugodzinne drzemki, a wczoraj darła się od 10:00 do 21:00. Znów jestem z nią sama do wieczora. Jak życ?
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Rozumiem rozumiem.. Srebro pomoże. Możesz wziąć gaze namoczyć i jej na pupę pod pampka wsadzić to srebro ja dawałam waciki albo gaze. Gaza lepiej bo jednak oddycha

Co do dawnego życia to ja już nie pamiętam pociesze Was swoim nieszczęściem że o chiwke dla siebie jest ciężko. Póki co, póki hela na cycu a mąż do 17 w prscy nie mam co liczyć że wyjdę sobie szybko z koleżankami... Nie zostawię mu 2 dzieci do położenia w tym dziecka kp z butla..
Zazdrosze Lilly że zostawia Stasia i idzie... To z 1 dzieckiem było takie proste...
Z czasem pewnie i mi się będzie udawało ale póki co nie mysle nawet smaa kładlam 2 dwa razy i wiem jaki to hardcore.
Prędzej zrobię tak że położę hele i wyjdę zostawiając butelkę ale to też wymaga przecwiczenia muszę się skupić i gdzieś iść
No ale to będzie wieczór. A głupie pedi mani i inne cuda to mąż musi homeoffice brać..

Muszę tu zaznaczyć, że bardzo Cię podziwiam, że tak super sobie radzisz z dwójką dzieci będąc z nimi sama przez większość dnia. Dla takich mało zaradnych matek jak ja to nie do wyobrażenia. Do tego nie narzekasz, nie żalisz się i aż bije od Ciebie pozytywne nastawienie, nawet jak Hela daje w kość. Musisz mieć ogromny instynkt macierzyński i morze cierpliwości

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 16:34   #3320
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja ogólnie kiedyś myślałam, że chce malutką różnicę wieku między dziećmi, ale teraz już widzę, że będą to 3-4 lata na pewno. Chcę po jednym dziecku odetchnąć, pożyć rok-dwa bez karmienia, z większym dzieckiem które mogę np bez wyrzutów sumienia zostawić rodzicom na noc jak idę na wesele. Na pewno jak mały będzie taki około roku to chce zaliczyć jeden weekend bez niego jakiś city break. Wolę mieć chyba w miarę samodzielnego 4-latka w domu jak ma się pojawić znowu newborn. Jednak takiemu dużemu przedszkolakowi to jednak dużo rzeczy się wytłumaczy czy mało pedagogicznie włączy bajkę.

Stary 2019-06-27, 16:34   #3321
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się zaliczam do tej co nie zaluje. Znaczy tak, nie żałuję tego życia sprzed Dominika ale jak mi wyszedł test z nim to byłam załamana
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Też nie lubię być sama w.porze jak moje do spania. Fakt że moja Agatka mega grzeczna i spokojna, Dominik też już sporo sam ogarnia, ale mimo wszystko czasem ciężko się zorganizować. Ja się boje września, jak tz będzie już musiał wracać do pracy i zostanę z nimi sama na 2 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A Tż tęskni za seksem bez zabezpieczeń sprzed ciąży

Mój za seksem w ogóle, ale ja jeszcze jakoś mam opory on chce mieć 3, ja mu powiedziałam że nie ma sprawy, pod warunkiem że będzie chodził w ciazy. Urodzić mogę ja, ostatnie 2 razy były ok. Ale w ciąży nie chce już być i basta

Stary 2019-06-27, 16:35   #3322
Faiza
Rozeznanie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86940812]Dzień dobry,

Co za duchota, nie ma czym oddychać. Czekam na porządny deszcz, bo zejść można w taką pogodę.
Mały śpi, ja nie. Dzisiaj popołudnie z małym w aucie, więc znowu się wyśpi a ja mam przekichane.
Wczoraj jak mu w dzień nie dawałam spać to mogłam go nagrać. Nic go nie ruszało, spał jak zabity, żeby on tak w nocy spał to by było super. A w nocy to ja na paluszkach, bo hrabia się obudzi.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj chłodniej. I powietrze też inne, bo gdzieś bokiem przeszła burza i trochę popadało.
Panna spała od 18( albo i wcześniej). do 22, karmilysmy się do 23.30 przynajmniej. Darcie się było też, a jakże. Przed północą padła i pobudka o 3.30 ( +darcie japki) i po 6 więc nieźle.
Teraz się przykleiła i zajada.
Naprawdę zaczyna mi brakować pomysłów na te kolki. (

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86940844]Mi mama doradza, żeby małego kłaść pozniej, ale nie wiem czy to ma sens i czy ja wytrzymam kładąc go 22-23, ciekawe czy by pospal do 3-4. Chyba zostawię jak jest: 19 kąpiel i do 21 Maks zasypia, czasem wcześniej.[/QUOTE]

Cytat:
U nas noc ok. Klasycznie pobudka około 2-3 i potem sen w swoim łóżeczku a potem pobudka o 5 to już spanie ze mną bo co chwila jęczenie i cycek. No ale ostateczną pobudka o 7 więc ok.za to ja wstałam z bólem brzucha takim dziwnym, przypomina mi obkurczanie się macicy po cc.

U nas trochę lepsza pogoda niż wczoraj - na spacer wyszliśmy o 7 rano to jak wracaliśmy już było ciężko wytrzymać w słońcu, dziś nawet trochę wieje i od razu panna w trochę lepszym humorku, nawet pospala 3h!!! A teraz już wisi na cycku ehh... Za to w nocy, odpukac, śpi bez problemu

Lily lepiej już z brzuchem?

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 16:36   #3323
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Jak to zrobiłaś? Moja dzisiaj miała dwugodzinne drzemki, a wczoraj darła się od 10:00 do 21:00. Znów jestem z nią sama do wieczora. Jak życ? Muszę tu zaznaczyć, że bardzo Cię podziwiam, że tak super sobie radzisz z dwójką dzieci będąc z nimi sama przez większość dnia. Dla takich mało zaradnych matek jak ja to nie do wyobrażenia. Do tego nie narzekasz, nie żalisz się i aż bije od Ciebie pozytywne nastawienie, nawet jak Hela daje w kość. Musisz mieć ogromny instynkt macierzyński i morze cierpliwości

Nie wiem jak. Też bym chciała wiedzieć wczoraj spał z 6 h. Myśleliśmy że to chwilowa drzemka, poszliśmy na balkon a on śpi i śpi w salonie wiec poszliśmy spać do sypialni. Też bym się wysoaka jakbym z nim poszla spać z 6 h by bylo

Stary 2019-06-27, 16:38   #3324
Lilly Greace
Dostojna peema.

Faiza, brzuch lepiej

Stary 2019-06-27, 16:39   #3325
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
sQ, wiem, wiem że to mija i że muszę przeczekać. Ale ona TAK płacze że ja płaczę razem z nią. Nic jej nie pomaga. Chociaż nie, zasadniczo uspokaja ja pierś. I jak już tak naprawdę jest źle to niehumanitarnie ją przystawiam. Czemu niehumanitarnie? Bo ona jeszcze się dopycha trochę jak ja przystawię. A pełny brzuszek raczej nie ułatwia trawienia.
Nawet teraz przy jedzeniu ( a zasadniczo przy ssaniu) tak się wierci i pręży, ale przynajmniej nie płacze.
Chociaż wczoraj ją odgazowałam. Rurką. Nie powiem, pomogło. Najpierw "wyszły"gazy, później sporo kupy, takiej rzadkiej, spienionej z powietrzem
Ale ulżyło jej zdecydowanie.
Wolałabym jednak tego nie powtarzać. A przynajmniej niezbyt często.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Grejpfrutowa mi się wydaje, że dzieciaki potrafią tak ssać, żeby trzymać cycka a mleko nie leciało

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
U nas to samo na dodatek mały ma cały zatkany nos.od ponad tygodnia i nie umiemy sobie z tym poradzić;(

Cytat:
Ale mam podły nastrój ;( nie wiem czy iść na to wesele czy nie. Czuję się jak k.upa

Grejpfrutowa ja też się boję takich 'sprzetow'

Z tym ssaniem bez ciągnięcia mleka to potwierdzam również, z resztą nie słychać wtedy że przełyka czyli nic nie leci

Agata a co zalecił pediatra?

Eceea ja bym nie poszła, ludźmi się nie przejmuj

Stary 2019-06-27, 16:39   #3326
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie kiedyś myślałam, że chce malutką różnicę wieku między dziećmi, ale teraz już widzę, że będą to 3-4 lata na pewno. Chcę po jednym dziecku odetchnąć, pożyć rok-dwa bez karmienia, z większym dzieckiem które mogę np bez wyrzutów sumienia zostawić rodzicom na noc jak idę na wesele. Na pewno jak mały będzie taki około roku to chce zaliczyć jeden weekend bez niego jakiś city break. Wolę mieć chyba w miarę samodzielnego 4-latka w domu jak ma się pojawić znowu newborn. Jednak takiemu dużemu przedszkolakowi to jednak dużo rzeczy się wytłumaczy czy mało pedagogicznie włączy bajkę.

A ja kiedyś myślałam, że chcę dwójkę dzieci Jak sobie teraz o tym pomyślę to gęsiej skórki dostaję. W życiu już nie dam się dotknąć bez zabezpieczenia Mała różnica wieku między dziećmi jest fajna, ale trzeba być hiperzorganizowanym żeby to ogarnąć. U nas niestety ani ja, ani tym bardziej TŻ nie jesteśmy.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 16:46   #3327
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
A ja kiedyś myślałam, że chcę dwójkę dzieci Jak sobie teraz o tym pomyślę to gęsiej skórki dostaję. W życiu już nie dam się dotknąć bez zabezpieczenia Mała różnica wieku między dziećmi jest fajna, ale trzeba być hiperzorganizowanym żeby to ogarnąć. U nas niestety ani ja, ani tym bardziej TŻ nie jesteśmy.

To samo powtarzam

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 17:10   #3328
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zrobiłaś? Moja dzisiaj miała dwugodzinne drzemki, a wczoraj darła się od 10:00 do 21:00. Znów jestem z nią sama do wieczora. Jak życ? Muszę tu zaznaczyć, że bardzo Cię podziwiam, że tak super sobie radzisz z dwójką dzieci będąc z nimi sama przez większość dnia. Dla takich mało zaradnych matek jak ja to nie do wyobrażenia. Do tego nie narzekasz, nie żalisz się i aż bije od Ciebie pozytywne nastawienie, nawet jak Hela daje w kość. Musisz mieć ogromny instynkt macierzyński i morze cierpliwości

Laska ja mam starszego w żłobie jadę po niego na 15.30 więc to dalekie od opieki nad2
Cierpliwości to ja nie mam. Mnie po prostu nie rusza że Ona rąk płacze.. Owszem poplacze po gorszym dniu z bezsilności pod prysznicem jak Magda ale to tyle. Nie ma czasu na więcej.. Uśmiecham się do Niej, uśmiecham do synka. Nie ma miejsca na smutki żale i wspominki
No ale wlsnsie dla siebie też nie ma. Tulko nie mam kiedy o tym pomyśleć.

Wracam od giną. Już jadę 30min. Jeszcze z 15 a Ona się drze... Nic nie poomgaa.. Masakra. Zaraz chrypki dostanie. A karmilam przed jazda więc nie wiem nie wiem... Serio znów będzie miała chrypke O_o

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Dla mnie moja różnica 2i 3mce jest spoko
Nadal w pieluszka h nie czuje żalu.. A jakbym wróciła do dawnego życia i znów to chyba ciężej... Raz a dobrze

Stary 2019-06-27, 17:17   #3329
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Damn! Przegapiłam drzemkę Kazia, a moglam z nim spać te 3-4h ;/ a siedzę i nic nie robię. Zero motywacji.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Tylko, ze jak mam isc do kosciola to juz i na wesele bym poszła skoro o tak jako tako trzeba wyglądać. Właśnie chodzi o to ze ny byliśmy imprezoei, mnóstwo znajomych. Nie byko tygodnia bez wyjścia... a teraz? ;( To mnie przytłacza i to ze nie mogę o siebie zadbać tam jakbym chciała, ze mieszkanie syf... wiem, że sami się ba to pisaliśmy, akey to mnie mega przytkacza. Btw. moj tz myślał ze jego rodzice zostaną z małym do rana, w sensie ze po weselu wracamy sami się wyspać. No nie wiem co on ma w głowie

Jezeli i tak dajesz mm to zostaw malego do rana, przyda wam sie odpoczynek. Ja bym w nocy nie ciagnela malego do domu.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-27, 17:19   #3330
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Wychodzimy !

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
Super!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości