|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Kazik jadł 5 h temu ;/ trochę pomarudzil po jedzeniu, zasnął i tak śpi... Tak źle i tak niedobrze
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3302 |
|
Dostojna peema.
|
Eceea, spoko, uwierz mi, ja Ciebie pod względem tęsknoty za dawnym życiem rozumiem w stu procentach. Ale wiesz co ? To normalne. X lat żyłaś swoim życiem aż tu nagle musisz przeprogramować się - nie jesteś już najważniejsza ty ale twój synek. Nawet jeśli tego wlanie chciałaś to masz prawo być smutna, masz prawo powoli dojrzewać do tej sytuacji. Dziecko dojrzewa w brzuchu mamy 9 miesięcy, potem się rodzi. Nic nie przychodzi od razu. Tak samo z mamą- mama też się rodzi, czasem w bólach
ale naprawdę nie zamykaj się na rozrywkę, staraj się z czasem szukać jednak rozwiązań, żeby wyjść z domu czy żeby ktoś wpadł do was. Nic ci nie da zagrzebywanie się we łzach i tak dalej. Zobaczysz, pewnie za parę miesięcy powiesz,że nie mogło cię spotkać nic lepszego niż Twój syn. A na wesele idź i jeszcze na niejedno pójdziesz w życiu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3304 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Naprawdę tak zaczęłam myśleć. Wyszłam z etapu pt. "Moje życie się skończyło" i zaczęłam patrzeć na sprawę inaczej, starać się przyzwyczaić. Szukać rozwiązań. Patrzę na to w ten sposób, że dużo fajnych wyjazdów i imprez przeżyłam wcześniej i teraz też będę przeżywać ale po prostu będą trochę inne. Nikt jednak całe życie nie jest szalonym studentem i ludziom dookoła też się rodzą dzieci jak pojadę z małym na wakacje za rok to może będzie nawet fajniej niż we dwójkę, bo on będzie przecież doświadczał wszystkiego pierwszy raz. Z dzieckiem jest bardziej meczaco ale czy tak naprawdę gorzej to już bym chyba nie powiedziała. Jest coś ujmującego w małych dzieciach, dla których rodzice są całym światem. Myślę, że kryzys wieku nastoletniego będzie gorszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ale dodam, że wszystko wymaga pomocy partnera. My z tż po prostu staramy się tak dogadywać z opieką nad małym, żeby każde z nas miało szansę odpocząć np w weekend. Jeżeli ja powiedzmy w sobotę wstanę do niego od tej 7 to tż pospi sobie do 9 a potem ja idę się kimnąć jeśli chcę i on pozabawia Staszka
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2019-06-27 o 15:40 |
|
|
|
|
#3305 |
|
Żona Gargamel
|
Ecea ja cię też rozumiem, przez kilka tygodni miałam taką załamkę, teraz od kilku dni jest lepiej, odpukać. Chociaż już zaczynam mieć nerwa bo on poniedziałku sama siedzę z dzieckiem cały dzień i dopiero w niedziele TŻ z nami będzie..
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pewno będzie inne. W tej chwili nie wyobrażam sobie jak mogłoby nie być Dominika czy AgatkiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3308 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
także super, że u Ciebie zmieniło się na lepsze. Ja bym określiła moje życie jako bardziej skomplikowane aktualnie ale w sumie ciekawsze. Jak jest Staś to już nie polezymy bezczynnie tylko żeby nie zwariować no to to park, to do rodziców, to gdzieś tam. Trudno to uznać za zmianę na gorsze, więcej czerpiemy z życia, chociaż na początku oczywiście myślałam, że o ja pieeeeeerrrr...... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobacz jak parki obczaisz koło roku wszelkie place zabaw w okolicy będziesz wiedziała gdzie huśtawki w które można wsadzić niemowlaka, gdzie duża piaskownica, no topografia opanowana pod tym kątem będzie czy chcesz czy nie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
O tak miasto poznałam najlepiej dzięki dzieciom. Wszystkie małe sklepiki z mega rzeczami, wszystko wiem gdzie jest! Miałam czas spacerować, szukać i przeglądać rzeczy. A potem ścieżki rowerowe, pobliskie zabytki, ciekawostki. W życiu by się nam nie chciało jeździć na kolejki albo szukać tras z ciekawymi rzeczami.
Choć teraz na wyjazdach najwięcej poznajemy placow zabaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2019-06-27 o 16:10 |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny, bardzo potrzebowałam tego by się przekonać ze nie tylko js czasami zaluje. Btw Kazio spi juz czwartą godzinę... Czemu ja nie poszłam spać!!!
|
|
|
#3312 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dawałam waciki albo gaze. Gaza lepiej bo jednak oddycha ![]() Co do dawnego życia to ja już nie pamiętam pociesze Was swoim nieszczęściem że o chiwke dla siebie jest ciężko. Póki co, póki hela na cycu a mąż do 17 w prscy nie mam co liczyć że wyjdę sobie szybko z koleżankami... Nie zostawię mu 2 dzieci do położenia w tym dziecka kp z butla..Zazdrosze Lilly że zostawia Stasia i idzie... To z 1 dzieckiem było takie proste... Z czasem pewnie i mi się będzie udawało ale póki co nie mysle nawet smaa kładlam 2 dwa razy i wiem jaki to hardcore.Prędzej zrobię tak że położę hele i wyjdę zostawiając butelkę ale to też wymaga przecwiczenia muszę się skupić i gdzieś iść ![]() No ale to będzie wieczór. A głupie pedi mani i inne cuda to mąż musi homeoffice brać.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz trochę żal za życiem z jednym dzieckiem, bo juz się zdążyłam rozpędzić, rowery, góry, zostawianie go, samodzielne wychodzenie na całe dnie, wygłupy czy głupie oglądanie jutuba a w tym czasie odsypianie... Wiem, że znowu to będę miała, ale czasem mi tak tego brakuje. Ale popłakam sobie czasem pod prysznicem i wracam spowrotem
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
A Tż tęskni za seksem bez zabezpieczeń sprzed ciąży
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja bym bez Was zrobila...
Btw. Co myślicie o podkładaniu książek pod łóżeczko by było pod skosem? Jedna dziewczyna mi poradziła, że wtedy dziecko lepiej spi bo mu się nie cofa Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Eceea tak się robi przy katarze
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3320 |
|
Dostojna peema.
|
Ja ogólnie kiedyś myślałam, że chce malutką różnicę wieku między dziećmi, ale teraz już widzę, że będą to 3-4 lata na pewno. Chcę po jednym dziecku odetchnąć, pożyć rok-dwa bez karmienia, z większym dzieckiem które mogę np bez wyrzutów sumienia zostawić rodzicom na noc jak idę na wesele. Na pewno jak mały będzie taki około roku to chce zaliczyć jeden weekend bez niego jakiś city break. Wolę mieć chyba w miarę samodzielnego 4-latka w domu jak ma się pojawić znowu newborn. Jednak takiemu dużemu przedszkolakowi to jednak dużo rzeczy się wytłumaczy czy mało pedagogicznie włączy bajkę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
on chce mieć 3, ja mu powiedziałam że nie ma sprawy, pod warunkiem że będzie chodził w ciazy. Urodzić mogę ja, ostatnie 2 razy były ok. Ale w ciąży nie chce już być i bastaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3322 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86940812]Dzień dobry,
Co za duchota, nie ma czym oddychać. Czekam na porządny deszcz, bo zejść można w taką pogodę. Mały śpi, ja nie. Dzisiaj popołudnie z małym w aucie, więc znowu się wyśpi a ja mam przekichane. Wczoraj jak mu w dzień nie dawałam spać to mogłam go nagrać. Nic go nie ruszało, spał jak zabity, żeby on tak w nocy spał to by było super. A w nocy to ja na paluszkach, bo hrabia się obudzi.[/QUOTE] Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86940844]Mi mama doradza, żeby małego kłaść pozniej, ale nie wiem czy to ma sens i czy ja wytrzymam kładąc go 22-23, ciekawe czy by pospal do 3-4. Chyba zostawię jak jest: 19 kąpiel i do 21 Maks zasypia, czasem wcześniej.[/QUOTE] Cytat:
Lily lepiej już z brzuchem? Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj spał z 6 h. Myśleliśmy że to chwilowa drzemka, poszliśmy na balkon a on śpi i śpi w salonie wiec poszliśmy spać do sypialni. Też bym się wysoaka jakbym z nim poszla spać z 6 h by byloWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3324 |
|
Dostojna peema.
|
Faiza, brzuch lepiej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3325 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym ssaniem bez ciągnięcia mleka to potwierdzam również, z resztą nie słychać wtedy że przełyka czyli nic nie leci ![]() Agata a co zalecił pediatra? Eceea ja bym nie poszła, ludźmi się nie przejmuj ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie teraz o tym pomyślę to gęsiej skórki dostaję. W życiu już nie dam się dotknąć bez zabezpieczenia Mała różnica wieku między dziećmi jest fajna, ale trzeba być hiperzorganizowanym żeby to ogarnąć. U nas niestety ani ja, ani tym bardziej TŻ nie jesteśmy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadę po niego na 15.30 więc to dalekie od opieki nad2 ![]() Cierpliwości to ja nie mam. Mnie po prostu nie rusza że Ona rąk płacze.. Owszem poplacze po gorszym dniu z bezsilności pod prysznicem jak Magda ale to tyle. Nie ma czasu na więcej.. Uśmiecham się do Niej, uśmiecham do synka. Nie ma miejsca na smutki żale i wspominki ![]() No ale wlsnsie dla siebie też nie ma. Tulko nie mam kiedy o tym pomyśleć. Wracam od giną. Już jadę 30min. Jeszcze z 15 a Ona się drze... Nic nie poomgaa.. Masakra. Zaraz chrypki dostanie. A karmilam przed jazda więc nie wiem nie wiem... Serio znów będzie miała chrypke O_o Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Dla mnie moja różnica 2i 3mce jest spoko ![]() Nadal w pieluszka h nie czuje żalu.. A jakbym wróciła do dawnego życia i znów to chyba ciężej... Raz a dobrze Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

ale naprawdę nie zamykaj się na rozrywkę, staraj się z czasem szukać jednak rozwiązań, żeby wyjść z domu czy żeby ktoś wpadł do was. Nic ci nie da zagrzebywanie się we łzach i tak dalej. Zobaczysz, pewnie za parę miesięcy powiesz,że nie mogło cię spotkać nic lepszego niż Twój syn. A na wesele idź i jeszcze na niejedno pójdziesz w życiu. 
Naprawdę tak zaczęłam myśleć. Wyszłam z etapu pt. "Moje życie się skończyło" i zaczęłam patrzeć na sprawę inaczej, starać się przyzwyczaić. Szukać rozwiązań. Patrzę na to w ten sposób, że dużo fajnych wyjazdów i imprez przeżyłam wcześniej i teraz też będę przeżywać ale po prostu będą trochę inne. Nikt jednak całe życie nie jest szalonym studentem i ludziom dookoła też się rodzą dzieci