Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-28, 16:25   #3451
agadzie
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Brawo! Ja ładuje do wózka, w koszyk, w gondole, ile wejdzie My jedziemy nad morze w lipcu plus rozważam wrzesien/październik jakiegoś lasta U mnie chyba się sprawdza... Pierwsza ciaza beztroska, poród wywołany ale jednak normalny, bez stresu, synek spokojne niemowlę.
Z hela przed /koło 20tc wyszło że zagrożona. To było jakiegoś 20.12, stres,.. 7.01 wyszło że guzek u synka ma być operowany i poddany badaniu pod kątem nowotworym.. Mega stres, opareacja po 3tyg, oczekiwanie 2tyg na wyniki podczas których były 3 wizyty i ja zawsze umierałam czy już będzie wynik..poród ekspres chaos strach
I jaka jest Hella każdy wie.. Hm już odpisałam wyżej.. Coś źle pocytowalam

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Rany sq to o tym kiedyś pisałaś... Cholera, aż mi mrowki przeszly, ja bym chyba z nerwów nie wiem co... Dzielna baba jesteś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 16:30   #3452
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Można już z takim leżeć przy basenie i driny popijać?

Driny bez alko a i owszem
Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Napiszę proszę jak to wygląda w praktyce. Np taki jeden dzień z życia urlopowego z małym dzieckiem

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
My pojechaliśmy z 5 msc Bartkiem w Bieszczady (a jakże ). Zapakowałam go w chustę i łaziliśmy wszędzie gdzie nas poniosło. Jako, że był na cycu to butle miałam z głowy. Na szczycie leżał i się rozglądał, pokazywaliśmy mu sporo. Już taki polezy na brzuchu więc tylko pilnowalismy żeby trawy nie zjadał. Do wody wchodził razem z Tż na rękach, ten go tam pluskał, mały się cieszył. Łatwiej niż z raczkującym, bo nie ucieka.

Teraz byliśmy na jednodniowych wycieczkach. Młody w wózku, więc jedynie mieliśmy problem z zamkiem w Kazimierzu, bo się nie da chodzić. Więc wózek zostawiliśmy, a jego nosilismy na rękach.

Z dzieckiem się da, ale trzeba bardzo zwolnić, postawić na spacery, w południe wybrać miejsce z cieniem, mieć na uwadze, że jego potrzeby są pierwsze więc jak beczy głodny to karmie jego nawet jeśli obiad mi stygnie. Ja z takim maluchem nie wyobrażam sobie zorganizowanych wycieczek czy chodzenia z przewodnikiem, bo dla mnie wtedy jest za szybko. Mam wrażenie, że z dzieckiem bardziej odpoczywamy, bez dziecka cisnelismy byle więcej zobaczyć i przejść. A tu spokojnie, powoli, szukasz zupełnie innych atrakcji No i ze starszakiem pierwsze co to znajdujesz dobre lody i plac zabaw

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Mój Tż mówi, że jutro niby idziemy na kolacje rocznicową. Oczywiście z małym cyckiem

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 16:40   #3453
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Kochana, już się spakowałam starałam się nie szaleć ale jednak sporo tego - chociaż kiedyś to ja pakowałam kilka toreb na swoje ciuchy z których większości nawet nigdy nie założyłam, teraz ja i stary w jednej niedużej torbie się mieścimy a reszta młody ale szczerze mówiąc zapakowałam go w torbe do wozka, oddzielny koszyczek apteczka i jakieś grzechotki i książeczki bo tym się jest już w stanie zainteresować. Najwięcej miejsca zajmie wózek i kokon (nie bierzemy łóżeczka turystycznego, ja z nim będę spała na łóżku i on w tym kokonie. Przemawia do mnie ta wizja ale wątpię, haha ja to widzę tak, że jedno się kąpie, drugie zabawia dziecko i na zmianę. Posiłki w miarę spoko, już w restauracji byliśmy z małym no to zrobiłam tak, żeby był najedzony pod korek wcześniej to go to trochę zmulilo, trochę przysypiał, trochę chciał do nas na ręce. Ale było miło.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Agadzie, dzięki, jak coś to będę się odzywać Super z tą działka Twoich rodziców! Moi dziadkowie mają działkę nad jeziorem, to już okolice Mazur chcoiaz jeszcze Podlasie. Jest rzeka, jezioro, sauna. Tam też na pewno będziemy sporo w te wakacje.

Marzy mi się jezioro, uwielbiam. Kojarzy mi się z dziecinstwem. Na pewno też zaliczymy
Wczoraj młodemu kupiliśmy dmuchany basen na działkę do teściow, jutro rano jedziemy. Za rok i młoda już się będzie z bratem pluskać.
W ogóle dziewczyny!! Moja Agatka wpatrzona w dziadka jak w obrazek! Dziś nie mogłam jej uspokoić (brzuszek ale już się wypierdziala i pampersa zafajdala), nic nie pomagało, lulanie, bujanie, noszenie, nic. Wziął ja mój tata - jak ręką odjął. I żeby to raz. Przypadek. Ale nie, to już się zdarzyło któryś raz z rzędu

Stary 2019-06-28, 16:42   #3454
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U mnie wczoraj była dawna koleżanka z oazy, dowiedziała się z fb, że mam dzidziusia i przywiozła mi ciuszki do roku Ponosila małego i odczarowała go z 5 minutowych drzemek

Stary 2019-06-28, 16:43   #3455
Elsabel
Zakorzenienie

Agadzie, wybieramy się do Świnoujścia
Jeszcze zanim wybierzemy się na wczasy chcemy zabrać Alę do mojego rpdzinnego miasta. To jakieś 160 km drogi. Taki mały przedsmak. Ciekawe jak nam się to uda

Dziewczyny, jakie Wasze maluchy mają najdłuższe przerwy między karmieniami w nocy?

Edytowane przez Elsabel
Czas edycji: 2019-06-28 o 16:50
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 16:55   #3456
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Squaara bardzo współczuję takich przeżyć ale nic nie dałaś po sobie poznać. Przynajmniej ja nie kojarzę byś coś pisała.

A my właśnie siedzimy na daczy i powiem wam, że mamy średnią walizkę dla nas i Ady, torbę od wózka, córka w małą torbę weszła, syna nie ma bo nad morzem z teściową. Z tym, że do domu mamy 15 km, więc jak coś to po wszystko można podskoczyć.

Nawet dziś jechaliśmy do budowlanego, bo UWAGA! tż powiedział, że nie będzie bulił tyle kasy za kilka patyków i sam właśnie robi Baby gym marnie to widzę, ale niech się bawi. Wydaje mi się, że on to robi tylko po to byśmy mu głowy nie zawracały

No a jaką ja rano miałam pobudkę! Ada w nocy na cycu co 2 godz więc rano tż ją zabrał, a ja kimałam do 9. Obudziłam się i leżałam póki mnie nikt nie wołał no i słyszę, że mama z Adą wróciła ze spaceru i tż się pyta gdzie starsza córka. Na co mama mówi, że myślała że jest z nim. Na co mój tata mówi, że ona za moją mamą pobiegła w stronę jeziora. Na co mama mówi, że ona w drugą stronę w lesie była. Jak się nie zerwałam spanikowana, tż już zdążył wybiec z domu i krzyczeć za nią. A młoda akurat już wracała. Poszła nad jezioro na molo szukać babci, z 10 minut w jedną stronę. 4 dorosłych w domu, a dziecko się szlaja samo po wsi i to jeszcze tylko w dwuczęściowym stroju kąpielowym, bo tak się wystroiła. Po tych wszystkich wydarzeniach ostatnich co trąbią w mediach to nawet boję się myśleć co by się mogło stać... No masakra...

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2019-06-28 o 16:56
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 16:57   #3457
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Anuha no to pobudka niezła

Stary 2019-06-28, 17:10   #3458
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Anuha no to pobudka niezła

Kawy nie potrzeba do śniadania!

My też myślimy pojechać nad nasze morze. Bardzo bym chciała w góry ale to od nas ok 600 km i jakoś nie widzę tego za bardzo.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 17:12   #3459
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Jeszcze zanim wybierzemy się na wczasy chcemy zabrać Alę do mojego rpdzinnego miasta. To jakieś 160 km drogi. Taki mały przedsmak. Ciekawe jak nam się to uda

Dziewczyny, jakie Wasze maluchy mają najdłuższe przerwy między karmieniami w nocy?
4h to absolutny rekord
Zazwyczaj 3-3,5h pierwsze spanie a potem gorzej...

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 17:13   #3460
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszę proszę jak to wygląda w praktyce. Np taki jeden dzień z życia urlopowego z małym dzieckiem

Jak w domu ale na urlopie to zależy jaki urlop. Co innego polskie morze bez wyżywienia, co innego allincl, co innego jakieś jeziora góry cuda

Jedybe wyzwanie to to co wspomniała Magda : szukanie cienia. I dlatego teraz to morze mnie przeraża i serio liczę że płacę zabaw są w cieniu bo młody będzie wył jak nie będę mu pozwalala w południe tam latać. A przecież tsz nie na plaży... Jakos to będzie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Rany sq to o tym kiedyś pisałaś... Cholera, aż mi mrowki przeszly, ja bym chyba z nerwów nie wiem co... Dzielna baba jesteś

No co ja mogłam... Przeplakalam kilka tygodni i nie mogłam nic tylko czekać do wyniku. Szczęście że udało się prywatnie sYbko (na nfz oczekiwanie 15-20mcy) i że to była operacja 1 dniowa. Rano w szpitalu a po wybudzeniiu z narkozy i kilku testach już do domu

Cytat:

OK 6h. Chodzi spać koło 19-20 a są dni z pobudka 1-2 choć jednak to taki 1 na 3 dni. Częściej jednak budzi się o 23

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Squaara bardzo współczuję takich przeżyć ale nic nie dałaś po sobie poznać. Przynajmniej ja nie kojarzę byś coś pisała.

A my właśnie siedzimy na daczy i powiem wam, że mamy średnią walizkę dla nas i Ady, torbę od wózka, córka w małą torbę weszła, syna nie ma bo nad morzem z teściową. Z tym, że do domu mamy 15 km, więc jak coś to po wszystko można podskoczyć.

Nawet dziś jechaliśmy do budowlanego, bo UWAGA! tż powiedział, że nie będzie bulił tyle kasy za kilka patyków i sam właśnie robi Baby gym marnie to widzę, ale niech się bawi. Wydaje mi się, że on to robi tylko po to byśmy mu głowy nie zawracały

No a jaką ja rano miałam pobudkę! Ada w nocy na cycu co 2 godz więc rano tż ją zabrał, a ja kimałam do 9. Obudziłam się i leżałam póki mnie nikt nie wołał no i słyszę, że mama z Adą wróciła ze spaceru i tż się pyta gdzie starsza córka. Na co mama mówi, że myślała że jest z nim. Na co mój tata mówi, że ona za moją mamą pobiegła w stronę jeziora. Na co mama mówi, że ona w drugą stronę w lesie była. Jak się nie zerwałam spanikowana, tż już zdążył wybiec z domu i krzyczeć za nią. A młoda akurat już wracała. Poszła nad jezioro na molo szukać babci, z 10 minut w jedną stronę. 4 dorosłych w domu, a dziecko się szlaja samo po wsi i to jeszcze tylko w dwuczęściowym stroju kąpielowym, bo tak się wystroiła. Po tych wszystkich wydarzeniach ostatnich co trąbią w mediach to nawet boję się myśleć co by się mogło stać... No masakra...
No bo ja nic nikomu nie pisałam. Wiedziało kilka osób.. Rodzice nasi do dziś nie wiedzą

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Anuha ludzie bym chyba na zawał. Padla

Stary 2019-06-28, 17:17   #3461
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Moi rodzice też nie wiedzą o wielu rzeczach. O tym, że byłam w szpitalu w marcu też nie wiedzą.
Sq dobrze, że jest dobrze!

Stary 2019-06-28, 17:19   #3462
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak w domu ale na urlopie to zależy jaki urlop. Co innego polskie morze bez wyżywienia, co innego allincl, co innego jakieś jeziora góry cuda

Jedybe wyzwanie to to co wspomniała Magda : szukanie cienia. I dlatego teraz to morze mnie przeraża i serio liczę że płacę zabaw są w cieniu bo młody będzie wył jak nie będę mu pozwalala w południe tam latać. A przecież tsz nie na plaży... Jakos to będzie

No co ja mogłam... Przeplakalam kilka tygodni i nie mogłam nic tylko czekać do wyniku. Szczęście że udało się prywatnie sYbko (na nfz oczekiwanie 15-20mcy) i że to była operacja 1 dniowa. Rano w szpitalu a po wybudzeniiu z narkozy i kilku testach już do domu

OK 6h. Chodzi spać koło 19-20 a są dni z pobudka 1-2 choć jednak to taki 1 na 3 dni. Częściej jednak budzi się o 23

No bo ja nic nikomu nie pisałam. Wiedziało kilka osób.. Rodzice nasi do dziś nie wiedzą

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Anuha ludzie bym chyba na zawał. Padla

Że ile trzeba czekać?? Jeeezu.... Mój tata ostatnio powtarza że żeby chorować w pl to trzeba mieć nieźle zdrowie ale wyobrażam sobie co przezywalas, jeszcze w ciąży.

Stary 2019-06-28, 17:19   #3463
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Z maluchem to obojętne, ale ze starszakiem to muszę mieć hotel z własną łazienką i albo aneks a pokoju albo dostępna kuchnie.

Stary 2019-06-28, 17:51   #3464
Eceea
Zakorzenienie

To może i ja rozważę jakiś wyjazd we wrześniu...

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Tak się zastanawiam... Gdy dziecko karmione jest butelką to co mu zastępuje odruch i potrzebę ssania dla ssanie, nie dla jedzenia? Smoczek? A co jeśli smoczka się nie daje?

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 18:06   #3465
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Tak się zastanawiam... Gdy dziecko karmione jest butelką to co mu zastępuje odruch i potrzebę ssania dla ssanie, nie dla jedzenia? Smoczek? A co jeśli smoczka się nie daje?

Pewnie za paluchy się bierze moja nawet pieluszke czasem pomiętoli

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 18:13   #3466
Eceea
Zakorzenienie

No ten Kazik to twardy zawodnik. Drzemał rano na spacerze i w sumie od tamtej pory nic...

Stary 2019-06-28, 18:13   #3467
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Moja ma smoczek ale nie jest do niego jakoś szczególnie przywiązana rączki do buzi pcha

Stary 2019-06-28, 18:33   #3468
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mój ma smoczek ale krótko go używa, przy zasypianiu czasami albo jak jest zdenerwowany żeby się uspokoić. Jak efekt osiągnięty to wypluwa.

Stary 2019-06-28, 18:40   #3469
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Z maluchem to obojętne, ale ze starszakiem to muszę mieć hotel z własną łazienką i albo aneks a pokoju albo dostępna kuchnie.

Ja z maluchem też łazienkę... Wtedy z 5mcznym miałam 2 pokoje dalej... Ludzie... Lejesz wodę, niesiwsz w ręczniku, Ogarnia dziecko, później łazienkę. Ludzie masakra.
Cytat:

To że ma odruch nie znaczy że potrzebę. Wladuje rece

Aaa wiem. Ktoś pisał o ssaniu paluszki. Ja póki ssie dlon to luz jak 1 konkretny palec to wyciągam

Moja ładuje ręce tak że palce proste i raz się wyrzygala

Stary 2019-06-28, 18:56   #3470
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja z maluchem też łazienkę... Wtedy z 5mcznym miałam 2 pokoje dalej... Ludzie... Lejesz wodę, niesiwsz w ręczniku, Ogarnia dziecko, później łazienkę. Ludzie masakra. To że ma odruch nie znaczy że potrzebę. Wladuje rece

Aaa wiem. Ktoś pisał o ssaniu paluszki. Ja póki ssie dlon to luz jak 1 konkretny palec to wyciągam

Moja ładuje ręce tak że palce proste i raz się wyrzygala

Przeżyłam z łazienką na korytarzu z takim maluchem ale fakt. Łazienka w pokoju to zawsze lepiej niż na korytarzu. Nawet bez dziecia

Stary 2019-06-28, 18:59   #3471
Eceea
Zakorzenienie

A co do blizny. Mnie dzisiaj boli blinza po naciśnięciu krocza... Na szkole rodzenia położna mówiła, że to jeszcze może przez dłuższy czas boleć np. na zmianę pogody. Hmmm

Stary 2019-06-28, 19:04   #3472
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Przeżyłam z łazienką na korytarzu z takim maluchem ale fakt. Łazienka w pokoju to zawsze lepiej niż na korytarzu. Nawet bez dziecia

To może też kwestia że ja byłam sama. Więc zostawiłam go w pokoju samego i lecialam ogarniać łazienkę... Łatwiej w pokoju bo to wanienka może stać aż się położy dziecko a tu ryk płacz a ja go zostawiam i rura sprzątać

Co do wyjaxdu to ja byłam 1 raz jak mały miał 2.5mva i byki super... Jedynie ciężko coś zaplanować bo to jeszcze taki dzień bez planu super konkretnego, wszystko się dynamicznie zmienia i raz np młody nam w windzie hotelowej zasnął jak zjezdzalismy na basen ale wtedy udało mi się na jakiś spa pójść czy coś.
Plus henna rzęsy itp. Bo wszystko hylo na -1 to łatwiej niż z domu gdzieś jechac

Stary 2019-06-28, 19:13   #3473
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Moja ma smoczek ale nie jest do niego jakoś szczególnie przywiązana rączki do buzi pcha

No to ja częściej smoczek daję bo to taka marudka. No po jedzeniu trochę się porozgląda i kwęka, płacze, wierci się. No nie wiem. A w ogóle to aż mi się slabo zrobiło bo leżał w kołysce obok i się nagle mocno rozpłakał, myślałam że smoczek wypadł a to nie, on nóżkę przez szczebelki przełożył aż do kolanka i nie mógł wyjąć. Mam nadzieję że nic sobie nie zrobił . Btw już się nastawiłam ze idziemy na wesele a tz wraca i mowi ze jutro do 14 w pracy. Ślub na 15:30. Ja nie wiem, myślałam że wolne ma to by Kazika przypilnował i ja hym się wyszykowala, bo jak mam czekać na jego drzemkę to podejrzewam, że musiałabym bez makijażu isc albo malować się na spacerze A tu jeszcze trzeba do teściów cały majdan zawieść i poinstruować co i jak z mlekiem i w ogóle. To chyba jednak nie ma sensu bo nie zdazymy ani na ślub, ani na obiad. No może na obiad ledwo ledwo

Stary 2019-06-28, 19:47   #3474
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ale fajnie, zainspirowałyście mnie
Ja też myślałam o tym żeby lecieć do Włoch, czy możesz Motylku zdradzić jakieś szczegóły? Czy to do rodziny, czy gdzieś z biura podróży itp?

Ja trochę boję się tej logistyki lotu i wakacji z dzieckiem, ale właśnie tak sobie myślę też, że jak się nie zdecyduję, to się przecież nie przekonam. W sumie to na pewno nie będzie zwiedzanie w opór czy leżenie plackiem na plaży, ale też chyba da się odpocząć a przynajmniej coś zobaczyć. Myślę, że urlop w ogóle zniwelowałby moje poczucie straty czegoś Na pewno gdzieś sie wybierzemy tylko rozważamy czy bardziej w Polskę czy właśnie za granicę. Gdybyśmy dobrali sobie jakichś znajomych z dzieckiem to byśmy chyba polecieli do Turcji na jakieś ultra all inclusive. Takie typowe wakacje trochę bardziej basenowo-jedzeniowe :P
Nie, samolotem bym jeszcze nie poleciała z Karolem.No i samolot to dla mnie ostateczność, nie znoszę
My jesteśmy z tych, co to nie przepadają za leżeniem plackiem na plaży, także wolimy jechac autem i przy okazji coś zobaczyć, gdzieś sobie pojeździć.
W zeszłym roku tak fajnie objeździliśmy Toskanię.
W tym roku północne Włochy, bo mamy tam podobną drogę jak nad nasze morze. Ja zawsze sama wszystko organizuję, został mi taki dryg po moim tacie Już w grudniu rezerwowałam noclegi w First Minute.My zawsze jeździmy większą ekipą i raczej rezerwuję apartamenty lub domki. Domki to w sumie najlepszy wybór, dziwcyznki mają swój pokój, my swój, a wieczorem siedzimy z resztą dorosłych na werandzie, grillujemy itp.
Na campingu jest spokój, dzieciaki mogą pobiegać, jest kilka placów zabaw i basenów. Nam odpowiada taki wypoczynek

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 20:06   #3475
Eceea
Zakorzenienie

Popłakałam się ze śmiechu tz ma ewidentnie szczęście do kup raz przy zmianie pampersa poszła na niego, innym razem na spodnie bo gdzieś bokiem poszło, a teraz jak go tz karmil kupsko takie, że az ubranka do zamiany

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Czym zmyć kupę z ubranka? Zapralam lovela recznie. Żółte nadal

Stary 2019-06-28, 20:08   #3476
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Popłakałam się ze śmiechu tz ma ewidentnie szczęście do kup raz przy zmianie pampersa poszła na niego, innym razem na spodnie bo gdzieś bokiem poszło, a teraz jak go tz karmil kupsko takie, że az ubranka do zamiany

Haha, mój stary też obrywa. Już 2 razy dostał.
Kurczę, była położna dzisiaj i Ola za mało przybrała. Od ostatniej wizyty wychodzi 20 g dziennie. Szit hapen. Dalej nie mamy 4 kg. Kurczę, ale przecież, jej nie żałuję. Je z cycka kiedy chce, opróżnia jeden na luzie a i tak ja przystawiam często jeszcze do drugiego ... Hmmmm. No nic bedzie za 2 tyg, spróbuję ją jeszcze podtuczyć tym mlekiem co mam zamrożone.

sQ miałaś okropne przeżycia w tej ciąży, naprawdę. Super że wszystko ok, ale co się musiałaś ostresować to twoje...

W ogóle ciąża to taki przerypany stan: wszyscy mówią nie stresuj się, dbaj o siebie, a człowiek i tak drży o to istnienie małe, żeby wszystko było ok. A życie nie oszczędza.

Edytowane przez grejpfrutowa01
Czas edycji: 2019-06-28 o 20:12
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 20:08   #3477
butterfly20
Zakorzenienie

Sq ale miałaś przejścia, coś przeokropnego

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

o mamo, padłabym na zawał

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 20:28   #3478
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Czym zmyć kupę z ubranka? Zapralam lovela recznie. Żółte nadal

zimna woda płucze byle zmyc kupe a pozniej odplamiacz SIL mam niemiecki w psikaczu jak plyn do szyb. daje rade na maxa psikam i po kilku godzinach/dniach do prania
Stary 2019-06-28, 20:30   #3479
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Na plamy mydło odplamiające beckermana czy jak mu tam. W Rossie do kupienia za 5 zł. Najlepsze

Stary 2019-06-28, 20:37   #3480
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Haha, mój stary też obrywa. Już 2 razy dostał.
Kurczę, była położna dzisiaj i Ola za mało przybrała. Od ostatniej wizyty wychodzi 20 g dziennie. Szit hapen. Dalej nie mamy 4 kg. Kurczę, ale przecież, jej nie żałuję. Je z cycka kiedy chce, opróżnia jeden na luzie a i tak ja przystawiam często jeszcze do drugiego ... Hmmmm. No nic bedzie za 2 tyg, spróbuję ją jeszcze podtuczyć tym mlekiem co mam zamrożone.

sQ miałaś okropne przeżycia w tej ciąży, naprawdę. Super że wszystko ok, ale co się musiałaś ostresować to twoje...

W ogóle ciąża to taki przerypany stan: wszyscy mówią nie stresuj się, dbaj o siebie, a człowiek i tak drży o to istnienie małe, żeby wszystko było ok. A życie nie oszczędza.

Ja bym się teraz nie przejmowała. Siatki centylowe zostały stworzone przy karmieniu mlekiem modyfikowanym. Koleżanki dziecko też nie przybierało na kp tak jak chciał pediatra i tabelki a wszystko ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości