|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). Zapakowałam go w chustę i łaziliśmy wszędzie gdzie nas poniosło. Jako, że był na cycu to butle miałam z głowy. Na szczycie leżał i się rozglądał, pokazywaliśmy mu sporo. Już taki polezy na brzuchu więc tylko pilnowalismy żeby trawy nie zjadał. Do wody wchodził razem z Tż na rękach, ten go tam pluskał, mały się cieszył. Łatwiej niż z raczkującym, bo nie ucieka.Teraz byliśmy na jednodniowych wycieczkach. Młody w wózku, więc jedynie mieliśmy problem z zamkiem w Kazimierzu, bo się nie da chodzić. Więc wózek zostawiliśmy, a jego nosilismy na rękach. Z dzieckiem się da, ale trzeba bardzo zwolnić, postawić na spacery, w południe wybrać miejsce z cieniem, mieć na uwadze, że jego potrzeby są pierwsze więc jak beczy głodny to karmie jego nawet jeśli obiad mi stygnie. Ja z takim maluchem nie wyobrażam sobie zorganizowanych wycieczek czy chodzenia z przewodnikiem, bo dla mnie wtedy jest za szybko. Mam wrażenie, że z dzieckiem bardziej odpoczywamy, bez dziecka cisnelismy byle więcej zobaczyć i przejść. A tu spokojnie, powoli, szukasz zupełnie innych atrakcji No i ze starszakiem pierwsze co to znajdujesz dobre lody i plac zabaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Mój Tż mówi, że jutro niby idziemy na kolacje rocznicową. Oczywiście z małym cyckiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj młodemu kupiliśmy dmuchany basen na działkę do teściow, jutro rano jedziemy. Za rok i młoda już się będzie z bratem pluskać. W ogóle dziewczyny!! Moja Agatka wpatrzona w dziadka jak w obrazek! Dziś nie mogłam jej uspokoić (brzuszek ale już się wypierdziala i pampersa zafajdala), nic nie pomagało, lulanie, bujanie, noszenie, nic. Wziął ja mój tata - jak ręką odjął. I żeby to raz. Przypadek. Ale nie, to już się zdarzyło któryś raz z rzędu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj była dawna koleżanka z oazy, dowiedziała się z fb, że mam dzidziusia i przywiozła mi ciuszki do roku
Ponosila małego i odczarowała go z 5 minutowych drzemek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Agadzie, wybieramy się do Świnoujścia
![]() Jeszcze zanim wybierzemy się na wczasy chcemy zabrać Alę do mojego rpdzinnego miasta. To jakieś 160 km drogi. Taki mały przedsmak. Ciekawe jak nam się to uda ![]() Dziewczyny, jakie Wasze maluchy mają najdłuższe przerwy między karmieniami w nocy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-06-28 o 16:50 |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Squaara bardzo współczuję takich przeżyć
ale nic nie dałaś po sobie poznać. Przynajmniej ja nie kojarzę byś coś pisała.A my właśnie siedzimy na daczy i powiem wam, że mamy średnią walizkę dla nas i Ady, torbę od wózka, córka w małą torbę weszła, syna nie ma bo nad morzem z teściową. Z tym, że do domu mamy 15 km, więc jak coś to po wszystko można podskoczyć.Nawet dziś jechaliśmy do budowlanego, bo UWAGA! tż powiedział, że nie będzie bulił tyle kasy za kilka patyków i sam właśnie robi Baby gym marnie to widzę, ale niech się bawi. Wydaje mi się, że on to robi tylko po to byśmy mu głowy nie zawracały ![]() No a jaką ja rano miałam pobudkę! Ada w nocy na cycu co 2 godz więc rano tż ją zabrał, a ja kimałam do 9. Obudziłam się i leżałam póki mnie nikt nie wołał no i słyszę, że mama z Adą wróciła ze spaceru i tż się pyta gdzie starsza córka. Na co mama mówi, że myślała że jest z nim. Na co mój tata mówi, że ona za moją mamą pobiegła w stronę jeziora. Na co mama mówi, że ona w drugą stronę w lesie była. Jak się nie zerwałam spanikowana, tż już zdążył wybiec z domu i krzyczeć za nią. A młoda akurat już wracała. Poszła nad jezioro na molo szukać babci, z 10 minut w jedną stronę. 4 dorosłych w domu, a dziecko się szlaja samo po wsi i to jeszcze tylko w dwuczęściowym stroju kąpielowym, bo tak się wystroiła. Po tych wszystkich wydarzeniach ostatnich co trąbią w mediach to nawet boję się myśleć co by się mogło stać... No masakra...
Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2019-06-28 o 16:56 |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Anuha no to pobudka niezła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też myślimy pojechać nad nasze morze. Bardzo bym chciała w góry ale to od nas ok 600 km i jakoś nie widzę tego za bardzo. |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Zazwyczaj 3-3,5h pierwsze spanie a potem gorzej... ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zależy jaki urlop. Co innego polskie morze bez wyżywienia, co innego allincl, co innego jakieś jeziora góry cuda ![]() Jedybe wyzwanie to to co wspomniała Magda : szukanie cienia. I dlatego teraz to morze mnie przeraża i serio liczę że płacę zabaw są w cieniu bo młody będzie wył jak nie będę mu pozwalala w południe tam latać. A przecież tsz nie na plaży... Jakos to będzie Cytat:
![]() Cytat:
choć jednak to taki 1 na 3 dni. Częściej jednak budzi się o 23 Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Anuha ludzie bym chyba na zawał. Padla Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice też nie wiedzą o wielu rzeczach. O tym, że byłam w szpitalu w marcu też nie wiedzą.
Sq dobrze, że jest dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyobrażam sobie co przezywalas, jeszcze w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Z maluchem to obojętne, ale ze starszakiem to muszę mieć hotel z własną łazienką i albo aneks a pokoju albo dostępna kuchnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja rozważę jakiś wyjazd we wrześniu...
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Tak się zastanawiam... Gdy dziecko karmione jest butelką to co mu zastępuje odruch i potrzebę ssania dla ssanie, nie dla jedzenia? Smoczek? A co jeśli smoczka się nie daje? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3465 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
moja nawet pieluszke czasem pomiętoliWysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
No ten Kazik to twardy zawodnik. Drzemał rano na spacerze i w sumie od tamtej pory nic...
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rączki do buzi pchaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3468 |
|
Dostojna peema.
|
Mój ma smoczek ale krótko go używa, przy zasypianiu czasami albo jak jest zdenerwowany żeby się uspokoić. Jak efekt osiągnięty to wypluwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaa wiem. Ktoś pisał o ssaniu paluszki. Ja póki ssie dlon to luz jak 1 konkretny palec to wyciągam Moja ładuje ręce tak że palce proste i raz się wyrzygala ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt. Łazienka w pokoju to zawsze lepiej niż na korytarzu. Nawet bez dziecia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
A co do blizny. Mnie dzisiaj boli blinza po naciśnięciu krocza... Na szkole rodzenia położna mówiła, że to jeszcze może przez dłuższy czas boleć np. na zmianę pogody. Hmmm
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu ryk płacz a ja go zostawiam i rura sprzątać ![]() Co do wyjaxdu to ja byłam 1 raz jak mały miał 2.5mva i byki super... Jedynie ciężko coś zaplanować bo to jeszcze taki dzień bez planu super konkretnego, wszystko się dynamicznie zmienia i raz np młody nam w windzie hotelowej zasnął jak zjezdzalismy na basen ale wtedy udało mi się na jakiś spa pójść czy coś.Plus henna rzęsy itp. Bo wszystko hylo na -1 to łatwiej niż z domu gdzieś jechac ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Btw już się nastawiłam ze idziemy na wesele a tz wraca i mowi ze jutro do 14 w pracy. Ślub na 15:30. Ja nie wiem, myślałam że wolne ma to by Kazika przypilnował i ja hym się wyszykowala, bo jak mam czekać na jego drzemkę to podejrzewam, że musiałabym bez makijażu isc albo malować się na spacerze A tu jeszcze trzeba do teściów cały majdan zawieść i poinstruować co i jak z mlekiem i w ogóle. To chyba jednak nie ma sensu bo nie zdazymy ani na ślub, ani na obiad. No może na obiad ledwo ledwoWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jesteśmy z tych, co to nie przepadają za leżeniem plackiem na plaży, także wolimy jechac autem i przy okazji coś zobaczyć, gdzieś sobie pojeździć. W zeszłym roku tak fajnie objeździliśmy Toskanię. W tym roku północne Włochy, bo mamy tam podobną drogę jak nad nasze morze. Ja zawsze sama wszystko organizuję, został mi taki dryg po moim tacie Już w grudniu rezerwowałam noclegi w First Minute.My zawsze jeździmy większą ekipą i raczej rezerwuję apartamenty lub domki. Domki to w sumie najlepszy wybór, dziwcyznki mają swój pokój, my swój, a wieczorem siedzimy z resztą dorosłych na werandzie, grillujemy itp.Na campingu jest spokój, dzieciaki mogą pobiegać, jest kilka placów zabaw i basenów. Nam odpowiada taki wypoczynek
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Popłakałam się ze śmiechu
tz ma ewidentnie szczęście do kup raz przy zmianie pampersa poszła na niego, innym razem na spodnie bo gdzieś bokiem poszło, a teraz jak go tz karmil kupsko takie, że az ubranka do zamianyWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Czym zmyć kupę z ubranka? Zapralam lovela recznie. Żółte nadal Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, była położna dzisiaj i Ola za mało przybrała. Od ostatniej wizyty wychodzi 20 g dziennie. Szit hapen. Dalej nie mamy 4 kg. Kurczę, ale przecież, jej nie żałuję. Je z cycka kiedy chce, opróżnia jeden na luzie a i tak ja przystawiam często jeszcze do drugiego ... Hmmmm. No nic bedzie za 2 tyg, spróbuję ją jeszcze podtuczyć tym mlekiem co mam zamrożone. sQ miałaś okropne przeżycia w tej ciąży, naprawdę. Super że wszystko ok, ale co się musiałaś ostresować to twoje... W ogóle ciąża to taki przerypany stan: wszyscy mówią nie stresuj się, dbaj o siebie, a człowiek i tak drży o to istnienie małe, żeby wszystko było ok. A życie nie oszczędza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2019-06-28 o 20:12 |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Sq ale miałaś przejścia, coś przeokropnego
Cytat:
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemiecki w psikaczu jak plyn do szyb. daje rade na maxa psikam i po kilku godzinach/dniach do prania
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Na plamy mydło odplamiające beckermana czy jak mu tam. W Rossie do kupienia za 5 zł. Najlepsze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

My jedziemy nad morze w lipcu plus rozważam wrzesien/październik jakiegoś lasta
U mnie chyba się sprawdza... Pierwsza ciaza beztroska, poród wywołany ale jednak normalny, bez stresu, synek spokojne niemowlę.
Hm już odpisałam wyżej.. Coś źle pocytowalam

Super z tą działka Twoich rodziców! Moi dziadkowie mają działkę nad jeziorem, to już okolice Mazur chcoiaz jeszcze Podlasie. Jest rzeka, jezioro, sauna. Tam też na pewno będziemy sporo w te wakacje.
ale nic nie dałaś po sobie poznać. Przynajmniej ja nie kojarzę byś coś pisała.

ale wyobrażam sobie co przezywalas, jeszcze w ciąży.
A tu jeszcze trzeba do teściów cały majdan zawieść i poinstruować co i jak z mlekiem i w ogóle. To chyba jednak nie ma sensu bo nie zdazymy ani na ślub, ani na obiad. No może na obiad ledwo ledwo