|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Patrycja medal dla córki! Też mudsiała to bardzo przeżyć! Oby już nigdy więcej nic takiego was nie spotkało!
|
|
|
|
#3542 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż super odnajduje się w roli taty. Mówi, że on chętnie zostałby z nią rok w domu, żebym ja mogła wrócić do pracy. Tylko finansowo nam się to nie kalkuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaradna dziewczyna!Ale mieliśmy dzisiaj dobrą noc Mała przespała ciągiem 6 godzin, a później jeszcze 3. Oby to już teraz stało się normą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
Jestem bardzo dumna z córki, naprawdę... Nie ma 8 lat, a zachowała się mądrzej niż nie jeden dorosły.
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Woombie plus to fajna opcja. Tylko, ze Kazik gardzi. Taki mamy od koleżankiScreenshot_20190629-103940.jpg
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ma drozne drogi żeby nabrać powietrza do kaszlu więc, choć ciężko, no stress ![]() Ja po tym co Hela się flegma zakrztusila się doszkolilam Cytat:
Patrycja Współczuję!! Dziwię się że Was nie wzięli za obserwacje... Choć może jka był znany powod to nie biorą... Do nas wtedy o 5 rano też jechali prawie pół godziny i bez sygnału... :/ Starsza córka mnie wzruszyla!! Matka kawał dobrej roboty za wychowanie!!! ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() Elsabel 40 na dobę to ponad 200 na tydzień które każdy określa jako wymagana średnia Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Anuhaaa tablice jak zrobi to zamawiam! Nawet mam parę elementow z Ali bo sama chciałam robić! Plus jak mi zrobi Bujak a la goodwood to płacę jak za zboże (ale mniej niż goodwood ) Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Helka N 8tyg 2kg... To 250 na tydzień Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dieta jak nic! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-06-29 o 11:28 |
|
|
|
|
#3554 |
|
Dostojna peema.
|
Patrycja, współczuję przeżyć ale mega gratuluję starszej córki... Wspaniała dziewczynka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dziś kończy 2 miesiące
i powoli będziemy przechodzić na 68 z niektórych firm kto to widział... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do starszej... To ja chyba jej nie doceniam. I boje się, że tyle lat włożyliśmy w jej wychowanie, a szkoła i otoczenie zaraz mi ją zepsuje wiem głupie myślenie, ale my na głowie stawaliśmy żeby była zaradna, mądra, rozsądna... A jak widzę co się dzieje w szkołach, jakie są szieciaki... To mnie przeraża.Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja nie zepsuje, jeśli nadal tacy będziecie serio
|
|
|
#3558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A o szkole się nie martw, jak dalej tak ją będziecie wychowywać to szkoła jej nic złego nie zrobi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dołujcie mnie z tym przybieraniem. Moja 200 g przybrała w 1.5 tygodnia ( 9 dni) ![]() Patrzyłam to jest teraz jakoś na 25 centylu. ( Ale w książeczce zdrowia mam jakieś dziwne oznaczenia przy tych centylach) w internetach szukałam tej siatki dla kp- dzięki za linki Położna będzie za 2 tygodnie i zobaczymy co przez ten czas się będzie działo. Może nadrobi. Popijam femaltiker, myślałam że mam wystarczająco, ale może podkręcić jeszcze bardziej. Zastanawiam się czy moje dziecko jest hnb, rozmawiałam wczoraj o tym z położną. Ona uważa że po części na pewno. Może nie wybudza jej byle szmer, ale na pewno jest mega wrażliwa. Podpowiedziała mi na kolki patent z suszarką. Dzisiaj zadziałało. Nie wiem czy to kwestia ciepła, czy szumu, czy obu. (Nie wiem, chyba trzeba kupić nową suszarkę, bo jest jedną i na dodatek dość stara. Jak ja będziemy tak eksploatować to padnie. )Nie wiem co w związku z tym ewentualnym hnb mam ogarniać- jakich dodatkowych specjalistów, sensoryke ( za wcześnie) jakieś masaże, wyciszanie??? Kurła takie małe a tyyyyyyle potrzeb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Nie dołujcie mnie z tym przybieraniem. Moja 200 g przybrała w 1.5 tygodnia ( 9 dni) ![]() Patrzyłam to jest teraz jakoś na 25 centylu. ( Ale w książeczce zdrowia mam jakieś dziwne oznaczenia przy tych centylach) w internetach szukałam tej siatki dla kp- dzięki za linki Położna będzie za 2 tygodnie i zobaczymy co przez ten czas się będzie działo. Może nadrobi. Popijam femaltiker, myślałam że mam wystarczająco, ale może podkręcić jeszcze bardziej. Zastanawiam się czy moje dziecko jest hnb, rozmawiałam wczoraj o tym z położną. Ona uważa że po części na pewno. Może nie wybudza jej byle szmer, ale na pewno jest mega wrażliwa. Podpowiedziała mi na kolki patent z suszarką. Dzisiaj zadziałało. Nie wiem czy to kwestia ciepła, czy szumu, czy obu. (Nie wiem, chyba trzeba kupić nową suszarkę, bo jest jedną i na dodatek dość stara. Jak ja będziemy tak eksploatować to padnie. )Nie wiem co w związku z tym ewentualnym hnb mam ogarniać- jakich dodatkowych specjalistów, sensoryke ( za wcześnie) jakieś masaże, wyciszanie??? Kurła takie małe a tyyyyyyle potrzeb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Patrycja, o kurde, ale miałaś sytuację, szczerze współczuję ( oby nigdy więcej żadnej z nas nic podobnego się nie zdarzyło! A córa na medal!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa chustowanie może pomóc, masaż Shantala, suszarkę można zastąpić termoforem i szumusiem. Przy hnb musisz po prostu uzbroić się w morze cierpliwości, wyrozumiałości i wytrzymałości.
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa ale hnb to nie dziecko z zaburzeniami. To po prostu bardziej wymagające dziecko. To tak jak jeden dorosły potrzebuje przytulenoa coś a inny nie ma takiej potrzeby
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Chustuję ja powoli, tzn nie przepada za tym i generalnie się drze, ale muszę ją przetrzymać i przyzwyczaić. Ta dziewczyna która przyjechała uczyć mnie wiązać, ogarnia też shantala i miałyśmy się nauczyć, ale mała się tak rozwyła że było bez sensu męczyć i ja i siebie i tę instruktorkę. Muszę podjechać na jakieś indywidualne spotkanie gdzieś.
Cierpliwości to ja chyba nie mam za bardzo zwłaszcza jeżeli o kolki chodzi. Termofor mam, ale jakoś Olce nie podpasował, a Szumisia mamy wypożyczyć od kuzynki. Zobaczymy co będzie. Powiedzcie mi jeszcze. Jak stymulować małą do przekręcania głowy w obie strony ( zdecydowanie woli prawą). Za moim głosem jeszcze się nie obraca. Poza tym że na przewijaku ją "obracam" to co można jeszcze robić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Grejpfrutowa ja podkładam pieluszke z tamtej strony, żeby nie miał miejsca przekręcić głowy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólna moja konkluzja z obserwacji dzieci w rodzinie i wśród znajomych- niby nie wiem jak określić "normalne" dziecko, ale mam wrażenie że dużo dzieciaków ma takie większe potrzeby właśnie bliskości, przytulenia. Sporo ma problemy z sensoryką, wyciszeniem, skupieniem uwagi na dłużej, cierpliwością. Czy to teraz takie czasy że dzieci są "jakie są", czy po prostu my jako rodzice jesteśmy bardziej świadomi i wrażliwi i wyczuleni na potrzeby naszych dzieci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurka wodna. Mam dołek. Taki nieduży. Bo wszystko na raz- Ola jest jaka jest, dużo czasu trzeba jej poświęcić, a na tej naszej budowie się dzieje. Nie mamy jak i kiedy podjechać po deski ( aż do Radomia!), po kostkę, materiały. Nie mamy do końca koncepcji na elewację, kostkę właśnie, a nie ma jak pojeździć popatrzeć jak mają inni ( a nuż coś się spodoba). No cholera mnie trafia że jakoś tak nie potrafimy się ogarnąć. Niby z tż zeszło ciśnienie że musi być wszystko na już ( zwłaszcza że i tak wykonawcy się nie popisali, inni mieli wypadki losowe i wszystko się z miesiąc obsunęło), nakrzyczałam na niego że ma się tak nie przejmować, że jak się nie wprowadzimy w tym roku to świat się nie zawali. Ale jednak wypadałoby coś kupować i szykować. A tu nie możemy się zorganizować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2019-06-29 o 12:58 |
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja
Omg Wspolczuje! |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
A może ten moj Kazik się nie nahada tym brbilonem profutura? Od jakichs dwóch/trzech dni pod koniec butli jak biorę fo odbicia to się rozpłakuje rozżalony ze mu zabrałam, tak jakby nie zdążył się cokolwiek najeść do tego momentu. Wcześniej było tak tylko w połowie jak mu wyjmowałem butelkę.
|
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry,
Stary jest i mały tylko raz jadł w nocy o 2 i zasnal, tak dba o jego wypoczynek Wyspałam się, tyle dobrego A teraz śpi już 3 h i aż mi się nudzi, po całym tygodniu wiszenia na mnie. Zacznę żałować, że kupiłam szumisia bo może się nie przyda. Patrycja, straszne to co przeżyłas. Gratuluję bardzo mądrej córki i pomyśleć, że mój jest taki łapczywy, że nie raz mi się ksztusil mlekiem, na szczęście podniesienie i poklepywanie po plecach zawsze pomagał.Sq, już 68, ja dopiero 56 dzisiaj spakowałem do oddania i liczę, że 62 pochodzi dłużej niż miesiąc. |
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus wszelkie bujania itp możesz chwycić za stopy i rączki bujac z lewej na prawą. W tym wieku dąży się do tego aby dziecko patrzylo w sufit. A nie w któraś stronę.. Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

i powoli będziemy przechodzić na 68 z niektórych firm
kto to widział...
wiem głupie myślenie, ale my na głowie stawaliśmy żeby była zaradna, mądra, rozsądna... A jak widzę co się dzieje w szkołach, jakie są szieciaki... To mnie przeraża.
)
Wyspałam się, tyle dobrego