Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-01, 08:25   #3691
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Dzień dobry

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 08:34   #3692
Elsabel
Zakorzenienie

U mnie dla odmiany kiepska noc Spała od 23:00 do 3:00 i od tamtej pory pobudki co godzinę. Czuję się jak zombie.

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 08:39   #3693
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bru bry
no wiaodmo,że na żywo lepiej. Jednak podziwiam z tym jeżdżeniem, ja to nawet nie mam poysu gdzie miałabym jeździć szukać inspiracji.

Piąteczka z tym mężem, mój też ciągnie biznesy, budowa, dzieci...ech

A z tym piwem 0%, to w pewnym momenci karmiłam Karola i znajomi wyciągnęli to piwo i pytają, czy chcę. Ja w sumie tylko łyka, ale już mi zdjęcia robili,że idealny obrazek- matka karmiąca, żłopiąca piwsko, jeszcze obok kolega w tatuażach z piwem może uchodzić za męża, a obok jeszcze dziewczynki miałam.No patola
My często jak jeździliśmy czy do znajomych, czy ogólnie, to zwracaliśmy uwagę na nowe domy- czasem się coś fajnego gdzieś podpatrzyło.
Wczoraj tż podjechał pod taki ładny domek z elewacją z drewna. Pani przesympatyczna, wypytał co i jak. I już mamy jakiekolwiek pojęcie o drewnie na elewacji.

Piwko "0" to taka lemoniada. Z piwem to ona ma chyba wspólny tylko wygląd- bo w puszce. Ja bardzo lubię. Najbardziej w tym roku podeszła mi Warka grejpfrut-pomarańcza.
Muszę tż poprosić żeby mi kupił.

Smerfetko, moje dziecko też czasem wariuje przy cycku. Wczoraj wieczorem przeszła samą siebie. No tak się wierciła, wyżarła chyba wszystko z jednej piersi, z drugiej, za chwilę znowu chciała, to ja przystawiałam. Niby jak ścisnęłam to mleko leciało, ale ja nie wiem czy ona aż tak efektywnie zasysa żeby i jej leciało, bo okropnie się wierciła przy tej piersi.
Mam wrażenie że jak już tak wyjje dobrze, to później niby mleko jest, ale strasznie się złości że jej ciężko wyssać. No i rozkrzyczała się wczoraj przy tym ssaniu.
Ale chwilę przysnęła, mleka się chyba więcej zebrało, possała jeszcze i padła.
Mnie też czasem jak szybko złapie to boli, ale wyciągam jej i poprawiam, bo bym miała masakrę. Czasem tylko jak tak wariuje to dają się we znaki. Ale generalnie to luz. Dlatego może faktycznie skonsultuj się z cdl jak ona się przystawia, bo może za płytko łapie, albo nie "pod górę".

Od soboty zasadniczo nie dajemy żadnych kropelek na żołądek. Tfu tfu odpukać jakoś nie było dramatów. A jak coś, to faktycznie suszarka załatwiała temat.
Wczoraj moje dziecko padło o 22. Karmienie było po 1, później po 4 i po 6. Także nieźle. Stary dzisiaj zaspał, to panna nawet "pozwoliła" mi kanapki mu zrobić, mnie zjeść śniadanie. Także spoko.

Zaczytuje się ostatnio w artykuły na stronie "Dzieci są ważne". Jak któraś nie zna, to polecam

Edytowane przez grejpfrutowa01
Czas edycji: 2019-07-01 o 08:54
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 08:53   #3694
Eceea
Zakorzenienie

Zgłoszenie dziecka w zusie do ubezpieczenia zdrowotnego... wuem, że było na to 7 dni, mąż to ogarniał... ale jakbto spr? Trseba samemu czy kadrowa? Skoro byliśmy juz na wizytach na nfz to chyba ok, tak?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

A gdzie mogę sprawdzić zasiłek macierzyński? Mam te profile pue i inne. Tam gdzieś się da? Bo nie widzę

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 08:53   #3695
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
My często jak jeździliśmy czy do znajomych, czy ogólnie, to zwracaliśmy uwagę na nowe domy- czasem się coś fajnego gdzieś podpatrzyło.
Wczoraj tż podjechał pod taki ładny domek z elewacją z drewna. Pani przesympatyczna, wypytał co i jak. I już mamy jakiekolwiek pojęcie o drewnie na elewacji.

Piwko "0" to taka lemoniada. Z piwem to ona ma chyba wspólny tylko wygląd- bo w puszce. Ja bardzo lubię. Najbardziej w tym roku podeszła mi Warka grejpfrut-pomarańcza.
Muszę tż poprosić żeby mi kupił.

Smerfetko, moje dziecko też czasem wariuje przy cycku. Wczoraj wieczorem przeszła samą siebie. No tak się wierciła, wyżarła chyba wszystko z jednej piersi, z drugiej, za chwilę znowu chciała, to ja przystawiałam. Niby jak ścisnęłam to mleko leciało, ale ja nie wiem czy ona aż tak efektywnie zasysa żeby i jej leciało, bo okropnie się wierciła przy tej piersi.
Mam wrażenie że jak już tak wyjje dobrze, to później niby mleko jest, ale strasznie się złości że jej ciężko wyssać. No i rozkrzyczała się wczoraj przy tym ssaniu.
Ale chwilę przysnęła, mleka się chyba więcej zebrało, possała jeszcze i padła.
Mnie też czasem jak szybko złapie to boli, ale wyciągam jej i poprawiam, bo bym miała masakrę. Czasem tylko jak tak wariuje to dają się we znaki. Ale generalnie to luz. Dlatego może faktycznie skonsultuje z cdl jak ona się przystawia, bo może za płytko łapie, albo nie "pod górę".

Od soboty zasadniczo nie dajemy żadnych kropelek na żołądek. Tfu tfu odpukać jakoś nie było dramatów. A jak coś, to faktycznie suszarka załatwiała temat.
Wczoraj moje dziecko padło o 22. Karmienie było po 1, później po 4 i po 6. Także nieźle. Stary dzisiaj zaspał, to panna nawet "pozwoliła" mi kanapki mu zrobić, mnie zjeść śniadanie. Także spoko.

Zaczytuje się ostatnio w artykuły na stronie "Dzieci są ważne". Jak któraś nie zna, to polecam

my też będziemy mieć elementy elewacji w drewnie, taka teraz wdzięczna moda

też ostatnio próbowałam tej Warki, dobra jest W lodówce jeszcze jabłko z miętą, ale nie lubię tego połączenia.

Ja też od lat czerpię z "Dzieci są ważne" dużo fajnych artykulów tam jest.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 09:00   #3696
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
my też będziemy mieć elementy elewacji w drewnie, taka teraz wdzięczna moda

też ostatnio próbowałam tej Warki, dobra jest W lodówce jeszcze jabłko z miętą, ale nie lubię tego połączenia.

Ja też od lat czerpię z "Dzieci są ważne" dużo fajnych artykulów tam jest.
Tylko kupujcie drewno drewno, a nie te "naklejki" albo te imitacje desek. Chociaż nam znajomi odradzają deski, bo to pracuje, skręca się, wysycha.
Ja się muszę przyznać trochę boję robactwa i gryzoni, które mogą pod to się pchać, mimo iż się siatki zakłada na to. Ale wizualnie bardzo nam się to podoba. Zresztą sam projekt mamy też w takiej aranżacji.
My najprawdopodobniej zdecydujemy się na specjalny rodzaj drewna Thermory- nie trzeba tego impregnować, olejować itp.

Stary 2019-07-01, 09:03   #3697
smerfetk_a
Żona Gargamel

Pamarudziła i drzemałyśmy do teraz, od początku maja tyle snu nie miałam
Przeżyć dzisiejszy upał i będzie spoko pogoda...
Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Smerfetka a w tym tygodniu tż będzie więcej w ciągu tygodnia żebyś mogła odetchnąć? Może warto byłoby skonsultować jak mała chwyta pierś, nie powinno już tak boleć.

U nas też nocka lżejsza, ale zasnęłam z cyckiem na wierzchu i zalałam siebie, dziecko, łóżko

Tż jeszcze dziś wolne, spaceruje z Adą póki chłodno. Mam nadzieję, że ogarniemy dziś trochę chatę, bo nie jest dobrze
Tak, w tym tygodniu ma na rano więc na szczęście będzie po południu... Ostro mnie wnerwił więc dam mu popalić, niech się zajmuje
Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Smerfetka, a może spróbuj karmić ją z nakładkami tak jak ja karmię? Szczerze mówiąc ja nie widzę minusów tego rozwiązania, mały je i przybiera na wadze w mega tempie.

Właśnie, nakładki!
Są w Rossie? Dużo z tym babrania?[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86952984]Mnie też bolą. Zeszłam z nakładek i myślałam, że przejdzie, a tu nic nie lepiej i chyba do nich wrócę. Mam za małe brodawki i mały za płytko chyta, myślę że dlatego. Codziennie na noc smaruje je kremem z medeli i rano jest ok, a w ciągu dnia to samo. Kiedyś myślałam, że karmienie to taka prosta sprawa...[/QUOTE]Piątka
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Jak wy wstajecie o 6 i ogarniacie?! Mnie nocki wykanczaja, mlody w dzien maruda a w nocy ppbudki. Dzis go karmilam 23:30, 24:30,2:30,4:20,5:40, o 6:50 nawet nie pamietalam czy odbeknal.

Ja wstaje i o 5, ale to maksymalnie po dwóch pobudkach i jeszcze zazwyczaj coś z nią rano drzemie na kanapie
Jestem zmęczona ale o dziwo funkcjonuje

Wszyscy mi mówili że mam drzemać w dzień wtedy kiedy ona. Ale jestem najgorszym drzemaczem ever, może ze 2 razy pół godziny spałam? Nie umiem, a jak mi się mocno zachce spać to akurat ona nie śpi a potem mi przechodzi
No i zazdroszczę ludziom co kładą się i śpią. Nigdy tak nie umiałam, myślałam że teraz ze zmęczenia będę padać i spać od ręki - a gdzie tam, marnuje cenny czas na zasypianie

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 09:33   #3698
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja też jestem beznadziejna w drzemaniu! Szkoda mi czasu, no i często później nie mogę się otrząsnąć po drzemce i chodzę zamulona.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Żywiec ma piwo Ipa 0% nawet niezłe. Kupiłam też Białe 0% na spróbowanie a z tych smakowych najbardziej lubię Lech z granatem, ale to faktycznie taka oranżada
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 09:44   #3699
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Pamarudziła i drzemałyśmy do teraz, od początku maja tyle snu nie miałam
Przeżyć dzisiejszy upał i będzie spoko pogoda...Tak, w tym tygodniu ma na rano więc na szczęście będzie po południu... Ostro mnie wnerwił więc dam mu popalić, niech się zajmujeWłaśnie, nakładki!
Są w Rossie? Dużo z tym babrania?Piątka Ja wstaje i o 5, ale to maksymalnie po dwóch pobudkach i jeszcze zazwyczaj coś z nią rano drzemie na kanapie
Jestem zmęczona ale o dziwo funkcjonuje

Wszyscy mi mówili że mam drzemać w dzień wtedy kiedy ona. Ale jestem najgorszym drzemaczem ever, może ze 2 razy pół godziny spałam? Nie umiem, a jak mi się mocno zachce spać to akurat ona nie śpi a potem mi przechodzi
No i zazdroszczę ludziom co kładą się i śpią. Nigdy tak nie umiałam, myślałam że teraz ze zmęczenia będę padać i spać od ręki - a gdzie tam, marnuje cenny czas na zasypianie

No wlasnie ja bym chciala z nim drzemac ale on sie budzi po 5 moze 10minuitach.wczoraj myslalam ze razdm ze mna w lozku pospi ale nie, zaraz byl ryk. Ja wczoraj obiad zrobic chcialam, to mi sie obudzil po nastawieniu garnka z woda. Mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej bo jest troszke chlodniej

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 09:58   #3700
smerfetk_a
Żona Gargamel

Co do piw to ja najbardziej lubię warke grejfrut z czymś tam albo cytrynę - na upały idealny napój

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 10:01   #3701
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Jak wy wstajecie o 6 i ogarniacie?! Mnie nocki wykanczaja, mlody w dzien maruda a w nocy ppbudki. Dzis go karmilam 23:30, 24:30,2:30,4:20,5:40, o 6:50 nawet nie pamietalam czy odbeknal.

Za kilka miesięcy to będzie dla Ciebie norma, organizm się nauczy spac szybciej
Cytat:
Hej

Mały dzisiaj spał ciągiem 8 godzin, aż go poszłam go na śpiocha nakarmić bo bez jaj...a potem jeszcze 3 godziny i jeszcze dosypia...chyba go zmęczyła wczorajsza wycieczka

Muszę się zebrać na jakieś zakupy bo w lodówce pustki...posprzątać też by się przydało...
Jadę na termyyyyyy!!!!
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
U mnie dla odmiany kiepska noc Spała od 23:00 do 3:00 i od tamtej pory pobudki co godzinę. Czuję się jak zombie.

Nadal chodzi spac tak późno a wieczory placze?
Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Zgłoszenie dziecka w zusie do ubezpieczenia zdrowotnego... wuem, że było na to 7 dni, mąż to ogarniał... ale jakbto spr? Trseba samemu czy kadrowa? Skoro byliśmy juz na wizytach na nfz to chyba ok, tak?

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

A gdzie mogę sprawdzić zasiłek macierzyński? Mam te profile pue i inne. Tam gdzieś się da? Bo nie widzę

Zadzwoń i zapytaj. Wizyte mogłaś mieć a rachunek może przyjść a kilka miesięcy.

U nas noc chyba średnia. Już nawrt bue sprawdzam kiedy wstaje i ile razy.. Do 3 1 raz a później kij wie.. Mniej wiem to mi lepiej i tak tego nie przeżywam..
Właśnie wracamy z godzinnego spaceru. Ślicznie spała na brzuchu... Ale już czuję że słońce pali.. Ale taki był plan. Do10 muszę ogarnąć sprytny plan dnia i go wycwiczyc bo w sobotę na urlop i chce z niego dużo wyciągnąć, kłaść ją spać w południe na dłużej a nie np o 15

Dziś też pierwszy dzień cateringu pudelkowego... Jaki ja czułam wieczorem komfort że wstanę i będę miała co jeść normalnego już wiem że tego nie przejem. Te 5 posiłków się nie wpisze w mój plan dnia... Będę jedno oddawała mężowi do pracy

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-07-01, 10:22   #3702
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Za kilka miesięcy to będzie dla Ciebie norma, organizm się nauczy spac szybciej Jadę na termyyyyyy!!!! Nadal chodzi spac tak późno a wieczory placze? Zadzwoń i zapytaj. Wizyte mogłaś mieć a rachunek może przyjść a kilka miesięcy.

U nas noc chyba średnia. Już nawrt bue sprawdzam kiedy wstaje i ile razy.. Do 3 1 raz a później kij wie.. Mniej wiem to mi lepiej i tak tego nie przeżywam..
Właśnie wracamy z godzinnego spaceru. Ślicznie spała na brzuchu... Ale już czuję że słońce pali.. Ale taki był plan. Do10 muszę ogarnąć sprytny plan dnia i go wycwiczyc bo w sobotę na urlop i chce z niego dużo wyciągnąć, kłaść ją spać w południe na dłużej a nie np o 15

Dziś też pierwszy dzień cateringu pudelkowego... Jaki ja czułam wieczorem komfort że wstanę i będę miała co jeść normalnego już wiem że tego nie przejem. Te 5 posiłków się nie wpisze w mój plan dnia... Będę jedno oddawała mężowi do pracy

Z chęcią taki catering bym sobie zamówiła ale to jednak to nie na moje możliwości finansowe. Za nami kiepska noc i kiepski wczorajszy dzień. Jadę dzisiaj o 13 do pediatry ponieważ mamy wysypki dostał.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 10:44   #3703
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

catering pudelkowy mega ale nie na moja kieszen
u nas nocka nie zla, zasnela po 21 muielismy jej dac pedicetamol bo strasznie plakala przez brzuszek, spalam prawie do 2 potem pobudki dwie co 2 godzinki i teraz spi juz od 9..

Nie bylo kupy u nas od sobotniej nocy.. niby to normalne przy kp choc mam wrazenie ze te krzyki wczoraj byly przez to ze nie moze zrobic.. cos zastosowac?
Stary 2019-07-01, 10:49   #3704
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Z chęcią taki catering bym sobie zamówiła ale to jednak to nie na moje możliwości finansowe. Za nami kiepska noc i kiepski wczorajszy dzień. Jadę dzisiaj o 13 do pediatry ponieważ mamy wysypki dostał.
No ja uznałam że oszczędność za brak zakupow+fakt że nie chodzę nigdzie itp itd to mniej więcej tyle
Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
catering pudelkowy mega ale nie na moja kieszen
u nas nocka nie zla, zasnela po 21 muielismy jej dac pedicetamol bo strasznie plakala przez brzuszek, spalam prawie do 2 potem pobudki dwie co 2 godzinki i teraz spi juz od 9..

Nie bylo kupy u nas od sobotniej nocy.. niby to normalne przy kp choc mam wrazenie ze te krzyki wczoraj byly przez to ze nie moze zrobic.. cos zastosowac?
Bardzo często dajecie Jej przeciwbólowe... Ja wiem ze cierpi i ciężko patrzeć ale konsultowalas to z pediatra? Nigdy się nie spotkałam z pbolem na kolki..

Masuk brzuszek przy zabawach itp

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Eh i mogę sobie planowac dzień... Dalej śpi a ja chciałem kłaść na dłuższą drzemke ok 12...

Stary 2019-07-01, 10:51   #3705
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Za kilka miesięcy to będzie dla Ciebie norma, organizm się nauczy spac szybciej Jadę na termyyyyyy!!!! Nadal chodzi spac tak późno a wieczory placze? Zadzwoń i zapytaj. Wizyte mogłaś mieć a rachunek może przyjść a kilka miesięcy.

Ale fajnie, pudełka to mega wygoda, ja sama nie miałam ale wiem jak mój brat, rodzice też raz brali.
U mnie dziś tz gotuje, w zasadzie to wczoraj robił a dziś dokończył lasagne. A ja zaraz lecę do sklepu, sama

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 10:55   #3706
sQuaara
Zakorzenienie

Jedyny minus że musiałam się powstrzymać od drożdżowek lodów itp na spacerze

Stary 2019-07-01, 10:57   #3707
N4TI
Zakorzenienie

Cytat:
No ja uznałam że oszczędność za brak zakupow+fakt że nie chodzę nigdzie itp itd to mniej więcej tyle Bardzo często dajecie Jej przeciwbólowe... Ja wiem ze cierpi i ciężko patrzeć ale konsultowalas to z pediatra? Nigdy się nie spotkałam z pbolem na kolki..

Masuk brzuszek przy zabawach itp

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Eh i mogę sobie planowac dzień... Dalej śpi a ja chciałem kłaść na dłuższą drzemke ok 12...

Był taki krzyk i wrzask ze prawie sie zapomniała.. staram sie podawać tylko w naprawdę w wyjątkowych sytuacjach. Co do pediatry to tez mówi zeby podawać zeby dziecko się nie meczylo..
Stary 2019-07-01, 11:04   #3708
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja miałam catering pudełkowy

Stary 2019-07-01, 11:08   #3709
ania_mala
Zadomowienie

Hej. U nas po całodziennym relaksie nocka koszmarna,a i dzień nie zapowiada się lepiej. Młody złapał katar, z którym sobie kompletnie nie radzi. W nocy co chwila pobudki i straszne krzyki, a piersi ssać nie chciał. Młodsza córka też pół nocy się darła nie wiadomo o co, ale tu najprawdopodobniej zęby, a najgorsze jest to, że mąż w nocy dostał temperatury, więc miałam troje chorych dzieci i tylko starsza spala jak aniołek Dziś trochę chłodniej, to może jakimś cudem młody pośpi trochę dłużej. Na razie usnął przy włączonym odkurzaczu..

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 11:26   #3710
Martita_2012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Hej. U nas po całodziennym relaksie nocka koszmarna,a i dzień nie zapowiada się lepiej. Młody złapał katar, z którym sobie kompletnie nie radzi. W nocy co chwila pobudki i straszne krzyki, a piersi ssać nie chciał. Młodsza córka też pół nocy się darła nie wiadomo o co, ale tu najprawdopodobniej zęby, a najgorsze jest to, że mąż w nocy dostał temperatury, więc miałam troje chorych dzieci i tylko starsza spala jak aniołek Dziś trochę chłodniej, to może jakimś cudem młody pośpi trochę dłużej. Na razie usnął przy włączonym odkurzaczu..

U nas też często odkurzacz idzie w ruch, ale do uspokajania gdy drze kapkę.
Co do nakładek, to zaczęłam używać kiedy mi zmasakrował sutka. I nie bolą itp. No ale minus to że je trzeba myć, co może być problemem np. Na spacerze. Może jakby mieć więcej par, nie wiem. W każdym razie mój się do nich przyzwyczaił i teraz cycka za płytko łapie, ale chciałabym powoli je odstawić. Więc przystawiam raz tak, raz tak.

Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 11:30   #3711
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mój umie złapać bez nakładki, bo testowałam to, ale skubany nie chce ja raz dziennie wrzucam nakładki i smoczki do miseczki, zagotowuje wodę, zalewam nią i po paru minutach wyjmuję. Trzymam w jednym miejscu, na czystej pieluszce tetrowej albo papierowym ręczniku. Czasami przed spacerem przepłuczę wodą przegotowaną, nawet chłodną. Wychodzę z założenia, że cycka tez nie jest myta przed każdym karmieniem xD

Stary 2019-07-01, 11:35   #3712
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hahaha ano nie myje. Czasem, na spacerze, dostanie takiego słonego, bo spoconego

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 12:12   #3713
Olusiaa_
Zakorzenienie

Probowalyscie termoforu z pestek wiśni na brzuszek?
U nas lepiej sie sprawdza niż wszelkie kropelki
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 12:14   #3714
N4TI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ja próbowałam i średnio jej spasowal. Dziala jedynie suszarka ale czasem i tak sie wije jak wąż jak pusci baka
Stary 2019-07-01, 12:16   #3715
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja. Ale denerwowala mnie ze tak szybko oddaje ciepło. Ledwo się zagrzal tak że dotknąć się nie da to 2min i zmniejszy niż ciało..
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hahaha ano nie myje. Czasem, na spacerze, dostanie takiego słonego, bo spoconego

Matko jakie moja wtedy miny robi wypycha językiem krzywi się i tak 2-3 razy a później oczy jak 5zl i turbo ssanie jakby zrozumiała że to cyc

Stary 2019-07-01, 12:47   #3716
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal chodzi spac tak późno a wieczory placze?

Dalej tak późno zasypia Czasem marudzi, a czasem leży w łóżeczku przy zgaszonym świetle i oczy jak 5 złotych. Ale spać między 20:00 a 23:00 nie chce i już.
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 12:55   #3717
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Ja próbowałam i średnio jej spasowal. Dziala jedynie suszarka ale czasem i tak sie wije jak wąż jak pusci baka
U nas ten termofor też średnio się sprawdził. Lepiej podpasowała suszarka.
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dalej tak późno zasypia Czasem marudzi, a czasem leży w łóżeczku przy zgaszonym świetle i oczy jak 5 złotych. Ale spać między 20:00 a 23:00 nie chce i już.
Ola zasypia około 22. Wczoraj np nie spała od 17 mniej więcej właśnie do 21 z minutami. Po 21 ją odłożyłam, bo myślałam że już śpi, a ta wiadomix, oczy jak 5 zł i od nowa usypianie.
A z kolei czasem padnie o 19, właśnie około 22/23 się przebudzi, zje i śpi dalej

Stary 2019-07-01, 13:04   #3718
Lilly Greace
Dostojna peema.

Stasiek zdobił se drzemkę 3h, co za cudowny dar od losu i ja kimnęłam. Jesteśmy u mojej babci, dziś duża impra rodzinna bo mojej mamy młodsza siostra przylatuje z dziećmi i mężem z USA na wakacje,mój tata i tż pojechali po nich na lotnisko. Wszyscy wrócą tu jakoś około 16 i będzie biesiada do wieczora to może dlatego Stasiek regeneruje siły

Stary 2019-07-01, 13:10   #3719
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja usypialam małego i też przysnelam. Za to obiadu chyba nie zjem, bo wstał przede mną i odłożyć nie wolno.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-01, 13:12   #3720
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cześć,
A ja mam do Was pytanie z innej beczki... Czy Wasze dzieci potrafią się same soba zająć? My parę dni temu założyliśmy karuzele nad łóżeczko, Maja potrafi nawet do pół godziny (zależnie od humoru) leżeć i na nią patrzeć. Teraz usnęła w bujaczku (mam ingenuity czy jakoś tak) po leżeniu w nim 30 min bez marudzenia i śmianiu się do ślimaka wiszącego na bujaku. Już się kręci... Czyli za długo nie pospala, ale jednak. Starszej córki nie mogliśmy odłożyć nigdzie na 5 minut, a Maja czasami woli poleżeć sama, a matka oczywiście sobie wkręca, że coś nie tak...

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości