|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Dzień dobry
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dla odmiany kiepska noc
Spała od 23:00 do 3:00 i od tamtej pory pobudki co godzinę. Czuję się jak zombie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj tż podjechał pod taki ładny domek z elewacją z drewna. Pani przesympatyczna, wypytał co i jak. I już mamy jakiekolwiek pojęcie o drewnie na elewacji. Piwko "0" to taka lemoniada. Z piwem to ona ma chyba wspólny tylko wygląd- bo w puszce. Ja bardzo lubię. Najbardziej w tym roku podeszła mi Warka grejpfrut-pomarańcza. ![]() Muszę tż poprosić żeby mi kupił. Smerfetko, moje dziecko też czasem wariuje przy cycku. Wczoraj wieczorem przeszła samą siebie. No tak się wierciła, wyżarła chyba wszystko z jednej piersi, z drugiej, za chwilę znowu chciała, to ja przystawiałam. Niby jak ścisnęłam to mleko leciało, ale ja nie wiem czy ona aż tak efektywnie zasysa żeby i jej leciało, bo okropnie się wierciła przy tej piersi. Mam wrażenie że jak już tak wyjje dobrze, to później niby mleko jest, ale strasznie się złości że jej ciężko wyssać. No i rozkrzyczała się wczoraj przy tym ssaniu. Ale chwilę przysnęła, mleka się chyba więcej zebrało, possała jeszcze i padła. Mnie też czasem jak szybko złapie to boli, ale wyciągam jej i poprawiam, bo bym miała masakrę. Czasem tylko jak tak wariuje to dają się we znaki. Ale generalnie to luz. Dlatego może faktycznie skonsultuj się z cdl jak ona się przystawia, bo może za płytko łapie, albo nie "pod górę". Od soboty zasadniczo nie dajemy żadnych kropelek na żołądek. Tfu tfu odpukać jakoś nie było dramatów. A jak coś, to faktycznie suszarka załatwiała temat. Wczoraj moje dziecko padło o 22. Karmienie było po 1, później po 4 i po 6. Także nieźle. Stary dzisiaj zaspał, to panna nawet "pozwoliła" mi kanapki mu zrobić, mnie zjeść śniadanie. Także spoko. Zaczytuje się ostatnio w artykuły na stronie "Dzieci są ważne". Jak któraś nie zna, to polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2019-07-01 o 08:54 |
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłoszenie dziecka w zusie do ubezpieczenia zdrowotnego... wuem, że było na to 7 dni, mąż to ogarniał... ale jakbto spr? Trseba samemu czy kadrowa? Skoro byliśmy juz na wizytach na nfz to chyba ok, tak?
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- A gdzie mogę sprawdzić zasiłek macierzyński? Mam te profile pue i inne. Tam gdzieś się da? Bo nie widzę Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też ostatnio próbowałam tej Warki, dobra jest W lodówce jeszcze jabłko z miętą, ale nie lubię tego połączenia.Ja też od lat czerpię z "Dzieci są ważne" dużo fajnych artykulów tam jest.
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się muszę przyznać trochę boję robactwa i gryzoni, które mogą pod to się pchać, mimo iż się siatki zakłada na to. Ale wizualnie bardzo nam się to podoba. Zresztą sam projekt mamy też w takiej aranżacji. My najprawdopodobniej zdecydujemy się na specjalny rodzaj drewna Thermory- nie trzeba tego impregnować, olejować itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3697 | |||
|
Żona Gargamel
|
Pamarudziła i drzemałyśmy do teraz, od początku maja tyle snu nie miałam
Przeżyć dzisiejszy upał i będzie spoko pogoda... Cytat:
Cytat:
Są w Rossie? Dużo z tym babrania?[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86952984]Mnie też bolą. Zeszłam z nakładek i myślałam, że przejdzie, a tu nic nie lepiej i chyba do nich wrócę. Mam za małe brodawki i mały za płytko chyta, myślę że dlatego. Codziennie na noc smaruje je kremem z medeli i rano jest ok, a w ciągu dnia to samo. Kiedyś myślałam, że karmienie to taka prosta sprawa...[/QUOTE]Piątka ![]() Cytat:
Jestem zmęczona ale o dziwo funkcjonuje Wszyscy mi mówili że mam drzemać w dzień wtedy kiedy ona. Ale jestem najgorszym drzemaczem ever, może ze 2 razy pół godziny spałam? Nie umiem, a jak mi się mocno zachce spać to akurat ona nie śpi a potem mi przechodzi No i zazdroszczę ludziom co kładą się i śpią. Nigdy tak nie umiałam, myślałam że teraz ze zmęczenia będę padać i spać od ręki - a gdzie tam, marnuje cenny czas na zasypianie Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem beznadziejna w drzemaniu! Szkoda mi czasu, no i często później nie mogę się otrząsnąć po drzemce i chodzę zamulona.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Żywiec ma piwo Ipa 0% nawet niezłe. Kupiłam też Białe 0% na spróbowanie a z tych smakowych najbardziej lubię Lech z granatem, ale to faktycznie taka oranżada
|
|
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#3700 |
|
Żona Gargamel
|
Co do piw to ja najbardziej lubię warke grejfrut z czymś tam albo cytrynę - na upały idealny napój
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3701 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas noc chyba średnia. Już nawrt bue sprawdzam kiedy wstaje i ile razy.. Do 3 1 raz a później kij wie.. Mniej wiem to mi lepiej i tak tego nie przeżywam.. Właśnie wracamy z godzinnego spaceru. Ślicznie spała na brzuchu... Ale już czuję że słońce pali.. Ale taki był plan. Do10 muszę ogarnąć sprytny plan dnia i go wycwiczyc bo w sobotę na urlop i chce z niego dużo wyciągnąć, kłaść ją spać w południe na dłużej a nie np o 15 ![]() Dziś też pierwszy dzień cateringu pudelkowego... Jaki ja czułam wieczorem komfort że wstanę i będę miała co jeść normalnego już wiem że tego nie przejem. Te 5 posiłków się nie wpisze w mój plan dnia... Będę jedno oddawała mężowi do pracy Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3702 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
catering pudelkowy mega ale nie na moja kieszen
![]() u nas nocka nie zla, zasnela po 21 muielismy jej dac pedicetamol bo strasznie plakala przez brzuszek, spalam prawie do 2 potem pobudki dwie co 2 godzinki i teraz spi juz od 9.. Nie bylo kupy u nas od sobotniej nocy.. niby to normalne przy kp choc mam wrazenie ze te krzyki wczoraj byly przez to ze nie moze zrobic.. cos zastosowac?
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masuk brzuszek przy zabawach itp Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Eh i mogę sobie planowac dzień... Dalej śpi a ja chciałem kłaść na dłuższą drzemke ok 12... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś tz gotuje, w zasadzie to wczoraj robił a dziś dokończył lasagne. A ja zaraz lecę do sklepu, sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyny minus że musiałam się powstrzymać od drożdżowek lodów itp na spacerze
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3708 |
|
Dostojna peema.
|
Ja miałam catering pudełkowy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Hej. U nas po całodziennym relaksie nocka koszmarna,a i dzień nie zapowiada się lepiej. Młody złapał katar, z którym sobie kompletnie nie radzi. W nocy co chwila pobudki i straszne krzyki, a piersi ssać nie chciał. Młodsza córka też pół nocy się darła nie wiadomo o co, ale tu najprawdopodobniej zęby, a najgorsze jest to, że mąż w nocy dostał temperatury, więc miałam troje chorych dzieci i tylko starsza spala jak aniołek
Dziś trochę chłodniej, to może jakimś cudem młody pośpi trochę dłużej. Na razie usnął przy włączonym odkurzaczu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nakładek, to zaczęłam używać kiedy mi zmasakrował sutka. I nie bolą itp. No ale minus to że je trzeba myć, co może być problemem np. Na spacerze. Może jakby mieć więcej par, nie wiem. W każdym razie mój się do nich przyzwyczaił i teraz cycka za płytko łapie, ale chciałabym powoli je odstawić. Więc przystawiam raz tak, raz tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3711 |
|
Dostojna peema.
|
Mój umie złapać bez nakładki, bo testowałam to, ale skubany nie chce
ja raz dziennie wrzucam nakładki i smoczki do miseczki, zagotowuje wodę, zalewam nią i po paru minutach wyjmuję. Trzymam w jednym miejscu, na czystej pieluszce tetrowej albo papierowym ręczniku. Czasami przed spacerem przepłuczę wodą przegotowaną, nawet chłodną. Wychodzę z założenia, że cycka tez nie jest myta przed każdym karmieniem xDWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha ano nie myje. Czasem, na spacerze, dostanie takiego słonego, bo spoconego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Probowalyscie termoforu z pestek wiśni na brzuszek?
U nas lepiej sie sprawdza niż wszelkie kropelki |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam i średnio jej spasowal. Dziala jedynie suszarka ale czasem i tak sie wije jak wąż jak pusci baka
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wypycha językiem krzywi się i tak 2-3 razy a później oczy jak 5zl i turbo ssanie jakby zrozumiała że to cyc ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z kolei czasem padnie o 19, właśnie około 22/23 się przebudzi, zje i śpi dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3718 |
|
Dostojna peema.
|
Stasiek zdobił se drzemkę 3h, co za cudowny dar od losu
i ja kimnęłam. Jesteśmy u mojej babci, dziś duża impra rodzinna bo mojej mamy młodsza siostra przylatuje z dziećmi i mężem z USA na wakacje,mój tata i tż pojechali po nich na lotnisko. Wszyscy wrócą tu jakoś około 16 i będzie biesiada do wieczora to może dlatego Stasiek regeneruje siły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
Ja usypialam małego i też przysnelam. Za to obiadu chyba nie zjem, bo wstał przede mną i odłożyć nie wolno.
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
A ja mam do Was pytanie z innej beczki... Czy Wasze dzieci potrafią się same soba zająć? My parę dni temu założyliśmy karuzele nad łóżeczko, Maja potrafi nawet do pół godziny (zależnie od humoru) leżeć i na nią patrzeć. Teraz usnęła w bujaczku (mam ingenuity czy jakoś tak) po leżeniu w nim 30 min bez marudzenia i śmianiu się do ślimaka wiszącego na bujaku. Już się kręci... Czyli za długo nie pospala, ale jednak. Starszej córki nie mogliśmy odłożyć nigdzie na 5 minut, a Maja czasami woli poleżeć sama, a matka oczywiście sobie wkręca, że coś nie tak... Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Spała od 23:00 do 3:00 i od tamtej pory pobudki co godzinę. Czuję się jak zombie.