|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019 cz.2
jak pomysle o prasowaniu tej drobnicy to mi slabo
mam zamiar sie za to zabrac jak bede juz na wolnym bo tak po pracy to poprostu mi sie nie chce
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miała moja mama przyjechac okna umyć, to też sie wziął uniósł i powiedział, ze tydzień bedzie mył, ale on umyje i sam się nigdy nie przyzna (oficjalnie sie wykręcał), ale widziałam, że podobało mu się prasowanie tych malutkich ubranek mąż prasował, ja składałam i jakoś sprawnie poszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u mnie pranie juz zakonczone,prasuję teraz ciuszki po kilka godzin dziennie. Chyba jutro skonczę. Idzie dość sprawnie,ale muszę robić przerwy,bo padam:p miałam jeden dzień skurcze i od tej pory biorę magnez. Na szczęście póki co pomaga.
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie moge za bardzo stac bo zaraz mi slabo i obawiam sie ze prasowanie zajmie mi miesiac
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wszystko spakowane i poprasowane. Prasowanie zajelo mi... okolo 2 godziny. Wszystkie ubranka od nb do 3 mies, kocyki i tetra. Bardziej martwi mnie to, ze nie moge nic rozstawic, zeby sie wietrzylo. Do wymiany ogrzewania 8 dni a pozniej nastepne kilka dni bede doprowadzac mieszkanie do ladu, takze mi sie nie spieszy z rodzeniem.
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dlatego wstrzymuje sie z praniem jeszcze
Nie mamy wilgoci w mieszkaniu ale Martynka wiesz jak tu jest, mi ubraia smierdza jak sa 3 miesiace nieruszane
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ubranka i moje koszule do szpitala popakowane w woreczki strunowe i leza w torbie, sprawdzalam w zeszlym tygodniu i wszystko jest swieze. Rzeczy w komodzie tez sprawdzalam, ale na szczescie mam w miare suche mieszkanie i nic sie z tym nie dzieje. Tylko, ze ja nie mialam wyjscia, bo wole zeby moj maz nie zblizal sie do pralki i zelazka wiec w razie czego, zostalabym z niczym a nastepnie dostalabym z domu dostawe zle wyplukanych badz zafarbowanych ubranek
|
|
|
|
|
#2498 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do skurczy to Ci powiem, ze mnie nie lapaly NIGDY, nawet na 100 km biegach. A teraz tak Taki urok ciazy chyba.OMG jak blisko ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię uprasowane
ładniej się składają, mniej miejsca zajmują w szafce. Przy noworodkach dochodzi kwestia niby wysterylizowania ubranek wysoką temperaturą, ale jeżeli ubranka maja czekać na bobasa kilka tygodni, to nie wiem jak to się do tego ma. Poza tym. Moje prasowane przez męża są raczej 'muśnięte' żelazkiem, byle z grubsza były uprasowane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 36+2, do terminu 26 dni. Żeby było zabawniej w tum wieku ciąży urodził się starszy syn. Zaciskam wiec nogi i czekam aż tz wróci z delegacji
![]() Ja tez prasuje małe ciuszki. Bo lubię wyprasowane, taka niewyprasowana tetra to szmata przecież , a przez pierwszy miesiąc zaleca się prasowanie, żeby dodatkowo zabić bakterie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 37 dni do porodu, ale mam miec cc, wiec jakies 30 mi zostalo!
Travis u mnie dzis 34+4 i maluch mega aktywny, czasem daje w kość :P Co do prasowania ubranek to ja tez prasuje, tak naprawde prasowanie zabija wiecej bakterii niz pranie. |
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie cierpie prasowac ale wlasnie dla takiego malucha dobrze jest wyprasowac ze wzgledow higienicznych
Pewnie po 6 mc sie poddam i oleje temat
|
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Jako zarazkofoba, argument o zabijaniu bakterii mnie przekonuje, nie powiem
![]() Tez lubie prasowac, ale nie w ciazy jak mi ciezko siedziec :P Dla mnie za nieprasowaniem przemawial tez fakt, ze zamierzam ukladac ciuszki w ruloniki, o tak: (fota). Juz nawet kupilam segregatory do szuflad. Zawsze tak robimy z ciuchami sportowymi, bo te dry fity sa tak sliskie, ze inaczej sie z 'kostki' zsuwaja. |
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ile bede prasowac ubranka, ale pewnie po pierwszym miesiacu albo dwoch dam sobie spokoj, tak samo bylo przy corce. Pozniej prasowalam juz tylko te, ktore musialam bo byly wygniecione oraz tetre, bo bez prasowania wyglada okropnie.
Bylam u poloznej, cisnienie znow na granicy.
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mam kupione segregatory do szuflad. Każdy jeden rodzaj ubranka ma swój segregator. U mnie chwilowo wyglada to tak. Narazie bez większego ładu i składu, bo po dwa rozmiary ze wszystkiego - 50 i 56. IMG_0938.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie czujecie kopniaki w zebra?
Zastanawiam sie bo maly jest caly czas nozkami w gora, wierci sie non stop ale jak slysze ze ktos narzeka bo te ruchy bola itp to stwierdzam ze moje kopniaki nie bola, sa wrecz przyjemne ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Moj juz nie kopie w zebra, bo jest za duzy. Wciska mi pod zebra tylek czy nogi, ale to juz nie sa kopniecia tylko prezenie sie, ktore boli. |
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie chybs zebrowe kopniaki ominely
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio córka tam mi wlazła ze musialam plytko oddychac i nie mówić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
A ja lubię prasować więc po praniu prasuje wszystko, dla siebie, męża, córki i teraz synka. Jak nie miałam córki to nawet majtki mężowi prasowałam bo mi się ładniej w szufladzie układały
ale odkąd jest córka to małż chodzi w wygniecionych gaciach![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Martynka niezle. U nas sa upaly wiec rozlozylam troche w czasie prasowanie.
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mamy problem. Jedna z 3 swinek morskich dostala guzy. Bylam u veta stwierdzil ze to tluszczowe wiec Nie martwic sie bo czesto sie zdaza. Po kilku tyg jeden guz urosl i pekl wiec biegiem do veta juz innego ktory pekniecie obejrzal i wycisnela cokolwiek tam bylo. Diagnoza ze to rak i wlazla infekcja. No ok, ona to wyczyscila i dala nam antybiotyk i cos do dezynfekcji. Dwa tyg pozniej na wizycie powiedziala ze to sie nigdy Nie zagi. Do konca zycia prosiak bedzie z rana otwarta ( rana srednica 12mm) lazic i musimy to czyscic. Ok bo go to Nie boli, zachowuje sie normalnie, je i jest szczeslowy Teraz mimo czyszczenia, tak zaczela ta rana smierdziec ze Nie moge uzywac tego pokoju. Jutro znowu wizyta wie mam trzy opcje Operacja 10% szans ze przezyje, koszt £850 Uspic go ![]() ![]() ![]() Mieszkac w mieszkaniu gdzie smierdziec bedzie tak ze nikogo Nie zaprosze ![]() Teraz klatka przy otwartym olnie, drzwi do pokoju zamkniete itp No Ale tak Nie moge przeciez funkcjonowac. Z drugiej strony pozbyc sie go bo jest chory to takie niezgodne z moimi zalozemiami ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Dylemat moralny.
Najrozsadniej chyba znales rescue ktore zapewni mu opieke do konca jego dni. Kocham go ale nie moge pozwolic na taki zapach w mieszkaniu na stale ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
no nie, zwlaszcza jak dziecko w drodze. Rozumiem niestety. A to nie bedzie bardziej uciazliwe? Przeciez taka paprzaca sie rana musi w koncu zaczac dokuczac zwierzatku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

miała moja mama przyjechac okna umyć, to też sie wziął uniósł i powiedział, ze tydzień bedzie mył, ale on umyje
i sam się nigdy nie przyzna (oficjalnie sie wykręcał), ale widziałam, że podobało mu się prasowanie tych malutkich ubranek

, a przez pierwszy miesiąc zaleca się prasowanie, żeby dodatkowo zabić bakterie 

Ostatnio córka tam mi wlazła ze musialam plytko oddychac i nie mówić