![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
dziewczyny damy radę jakby co i nawet 20 kilo zrzucimy
![]() a mnie codziennie głowa boli, kurcze nie wiem czemu, to takie migrenowe bóle, czasem trwa chwile a czasem cały dzień ![]()
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mnie czasem też nękają....Staram sobie jakoś poradzić robię zimne okłady...masuje skronie....w skrajnych przypadkach (a były takie 2) wzięłam apap....bo niestety nie pomagało nic...a mnie aż się płakać z bólu chciało... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2 kilo to niewiele. Moja szwagierka schudła jakieś 6 kilo ![]() I też się nie przejmuję tym ile przytyję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A słyszałyście może czy możemy brać renni na zgagę?? Czytałam w pewnym (pewnie bardzo "mądrym" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ja nie miałam złamanej nogi ani nic w tym stylu ale zarówno ja jak i moja siostra strasznie odczuwamy zmiany pogody właśnie na nogach.Od małego zresztą...bolą mnie całe nogi!!!spać niemogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,4528.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie a skoro zdaje się jest w 4 to jeszcze za wcześnie.No i oczywiście nie pomijajmy faktu, że zależy od aparatu USG.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak ja byłam to było jak byłam potwierdzic ciaze.... jakies niecale 2 tyg po spozniajacej się @ (mam zawsze regualrne co 28 dni wiec juz wiedzialam ze cos jest grane) i były 2 krechy na tescie. Jak lekarka zapytała kiedy mialam ostatnia @ to jej powiedzialam ze 31 maja a byłam u niej 9 lipca to powiedziala ze jeszcze raczej nic nie bedzie widać bo za wczesnie ale ze zobaczymy... zbadała mnie na fotelu i mowi ze macica powiekszona ze to raczej 100 % ciaza i zrobila usg dopochwowe i zaskoczona była ale pecherzyka było juz widac 2 mm i serducho jak biło a zeby zobaczyc jak bije to kazala mi wstrzymac oddech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a juz pisalam wczesniej, dzis w nocy mnie dopadl taki ostry bol z lewej strony nad pachwina zaraz, trwal ze 20 minut, bez krwawienia i przeszedl ale na prawde ostry byl, spotkalyscie sie kiedys z czyms takim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My raczej też nie mamy żadnych oporów w takich sytuacjach.Zreszta mój miał tak "maślane oczy" że cała reszta go mało obchodziła ![]() Ja w nocy nieraz mam skurcze jak się chce przekręcić z boku na bok....oj boli to bardzo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
ja też mam takie skurcze, choć rzadko właśnie jak śpię i obracam się z boku na bok, albo jak się rozciągam, wtedy budzi mnie takie ukłucie raz trwało kilka minut ale usnełam, ale z reguły takie chwilowe jest.
kurcze ta głowa nie daje mi spokoju, ostatnio bolala mnie normalnie, dziś jakoś dziwnie, niby nie boli ale jak wstaje z łóżka to tak mnie boli z lewej strony ale głowa a nie czoło, jak się już podniosę to po chwili przechodzi, jakby od ciśnienia, tyle, że nie wiem czy to wina że za niskie mam ciśnienie czy za wysokie ciśnienie ogólnie mam niskie, tzn. raz miałam 90/60, a wczoraj 110/70 może powinnam troszkę kawy się napić?
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee....110/70 to uznawane jeszcze za normalne jest....ale jak przy wstawaniu to chyba od ciśnienia....Też tak nieraz mam!!!czuję się jakby mi ciśnienie miało zaraz głowę rozwalić.... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zadomowienie
|
Czesc dzeiwczyny!
Jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle stron do przeczytania! ancia19 - ja na poczatku jak tu pisalam, to myslalam, ze nikt nie widzi moich postow przez kilka dni, nawet sie logowalam z innego komputera, zeby zobaczyc, czy moje posty sie w ogole pojawiaja na forum. Mowie wam jak sie wczoraj strachu najadlam. Tak mnie strasznie bolal brzuch, a raczej takie dziwne uczucie w tym brzuchu mialam. Ginekolog mi mowil kiedys, ze po bokach, tak w pachwinach i okolicy to bedzie bolec, bo sie w srodku rozciaga wszystko. A ten bol wczoraj byl po srodku. I nie wiedzialam, czy to zoladek od czegos, co zjadlam, czy to cos z dzieckiem. I SKAD JA MAM TO NA PRZYSZLOSC WIEDZIEC?? Az mi sie plakac chcialo, maz sie patrzyl na mnie i nie wiedzial co zrobic, a ja siedzialam w tej restauracji i sie gapilam na niego ze lzami w oczach. On chcial jechac do lekarza, ale ja jakos czulam, ze to chyba zoladek. Po przyjsciu do domu sie polozylam i od razu zasnelam, i przeszlo. A dzisiaj (85 dzien ciazy) wedlug kalendarza babyzone spada drastycznie ryzyko poronienia. Boje sie, ze cos sie wczoraj bobasowi stal, a ja nawet nie wiem, tylko sie na tym usg na zespol Downa w poniedzialek dowiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami taki mam... ze gdzies z boku czy z przodu cos zakłuje i albo po chwili przechodzi albo musze sie na chwile polozyc i przechodzi...wydaje mi sie ze to beda jakies nerwobole spowodowane rozciagajaco sie macica i ona na cos pewnie lekko uciska... zapytam w piatek lekarza o to zrobie sobie cala liste pytan....no chyba ze ktos idzie wczesniej to niech zapyta...ALe w nocy nigdy takiego czegos nie mialam tylko w dzien... jak za duzo chodze czy cos robie... czasem jak sie budze rano to pobolewa mnie brzuch...ostatnio przez 3 dni pobolewal mnie zoladek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
ja chyba zaraz jadę do kina, taki nieplanowany wypad heh może się uda
![]()
#1249 |
Zakorzenienie
|
Czytałam własnie taki artykuł na temat nacinania przy porodzie i pisze zeby nie pozwolic sie nacinac!! poczytajcie
![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79332.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się....ja od paru dni raz dziennie mam dość mocne takie jakby "kłucie" w miejscu "mojej starej macicy" ![]() A teraz co do mojej wizyty....muszę się przecież pochwalić!!a co!! ![]() Wszystko w porządku dzidzia się pięknie rozwija ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mojej wagi....dziewczyny widziałyście jaki mam już brzuchol prawda?? a jak weszłam na wagę to sie okazało, że SCHUDłAM 2 kg!!!!!!!!! ![]() następną wizytę mam 19 września. Poprosiłam ginkę o zwolnienie ona bez zbędnych pytań wyciągnęła druczek i się pyta na ile....już chciałam powiedzieć, że jak najdłuzej a ona mówi "To wypiszę do następnej wizyty, bo jak rozumiem będzie Pani już chciała do końca zostać na zwolnieniu??" aż mi ulżyło ![]() Pytałam się również kiedy można zacząć próbować rozpoznać płeć dziecka...powiedziała, że wcześniej jak między 22-24 tygodniem to nie ma sensu bo się może jeszcze zmienić ![]() I jeszcze ciekawa rzecz wyszła....Nie wiem czy pamiętacie ale ja miałam wyliczoną date porodu z USG jak ostatnio byłam...I USG wskazywało ostatnio tydzień młodszą ciążę niż z OM.i wg tego powinnam być w 11/12 tygodniu a dzisiaj sie jakoś dziwnie na USG okazało, że to 12/13 tydz a dokładnie zdaje się o ile dobrze ginkę rozczytałam 12t6d.Ja to jestem dziwna ![]() A oto moje maleństwo ![]() P.S nie śmiejcie się z jego dziwnych na tym zdjęciu oczu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jest to najczęściej stosowana procedura chirurgiczna. Rzeczywista konieczność nacięcia zachodzi w 15 proc. porodów. Nacięcie ma wiele negatywnych konsekwencji nie tylko fizjologicznych (zrosty, blizny), ale także psychologicznych (niechęć do współżycia, poczucie mniejszej atrakcyjności). A jakie są Wasze doświadczenia dotyczące tego tematu? " Każda może mieć inne zdanie na ten temat oczywiście, ale co do konsekwencji fizjologicznych to jednak sądzę, że dużo ma tu do rzeczy doświadczenie osoby która to robi i jej wiedza...a co do psychiki...pewnych rzeczy się nie przeskoczy.Jeżeli ktoś rzeczywiście jest podatny na takie rzeczy to może mieć z tym problem ale ja osobiście nie spotkałam dziewczyny czy kobiety która po nacięciu miała jakieś problemy natury fizjologicznej czy psychiczną blokadę.Choć jak pisałam wcześniej psychikę ma każdy inną Co do bólu...Nie chciałaby kogos tu przestraszyć ale sądzę, że już czytałyście coś na te temat, niektóre same już rodziły a te które nie rodziły mają chyba pewność świadomość tego co powiem.Chodzi o to, że jak się np zapytałam mojej siostry po porodzie czy bolało...to powiedziała, że bolało jak skur***** ale nie żałuję a co do nacięcia to nacinają w momencie kiedy dziecko tak bardzo napiera, że i tak tego nie czujesz....ponieważ w tym momencie ta część ciała jest niedokrwiona.Zresztą sądzę, że na ten i inne podobne tematy można by dłuuuugo dyskutować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Alinko śliczny bobasek
![]() zmykam do kina papa
#1253 |
Zakorzenienie
|
O rany alkamor jak super widac !!! Jeju ja tez chce juz swoje takie zobaczyc!!! może w poniedziałek bo bede miała jeszcze dopochwowo wiec jak na dłoni wszytsko powinno byc widac!
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozwolę sobie jeszcze coś dodać a propo artykułu ![]() "Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia porodów z nacięciem powinno być nie więcej niż 20%. Ale to przecież oznacza, że nawet co piąta kobieta może go potrzebować. To prawda. Ale jest jeszcze jedna sprawa. Jeżeli kładzie się kobietę na wznak i oczekuje, że ona wypchnie z siebie dziecko, to trudno się dziwić, że to się nie udaje! W ten sposób stwarza się problem - gdyby pozwalano kobietom na swobodne poruszanie się i rodzenie w pozycji np. na czworaka, mogłoby go nie być. Bo w tej pozycji kość ogonowa odgina się ku tyłowi i kanał rodny poszerza się o 2 cm! Dziecko łatwiej i szybciej pokonuje więc drogę na świat." Z tym się akurat zgadzam.Ponieważ sama czytałam, ze kobieta odczuwa mniejszy ból jeżeli np kuca niż jak leży.Ale niestety nie możemy żyć wynikami badań naukowców ani tym podobnymi rzeczami....może te z Was które rodzą poza granicami Polski będą miały lepiej (a trochę Was tu dziewczęta jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chodzisz prywatnie czy na kase chorych ? Zdjecia super ![]() A mialas USG dopochwowe czy juz na brzuchu? ja juz nie mogę sie doczekac wizyty u lekarza a jeszcze caly tydzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam dopochwowe USG...ale wydaje mi się, że to już chyba ostatnie dowcipne USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zadomowienie
|
Alkamor, dzidzia piekna, szczegolnie na tym naturalnym zdjeciu, bo na tym z twoja tworczoscia to sorki ale troche jak archiwum x wyglada
![]() Co do porodu to faktycznie tutaj w GB wiele szpitali pozwala rodzacej wybrac pozycje, ktora jej pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze fajnie sie masz ze lekarz ci nie robi problemow z L4! A mi robi pomimo tego ze wie jaka mam prace i ze nie moge tam pracowac. Upiera sie nad tym zaswiadczeniem zeby sobie tylek przykryc przed zus-em ja chyba trafiam na samych takich dupków bo to juz drugi ktory chce to zaswiadczenie. Kazdy sie dziwi jak o tym mowie ze chca jakies zaswiadczenia!!! Ile ja sie musialam naprosic, nachodzic, naponizac,zeby mi to cholerne zaswiadczenie wypisali ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Zadomowienie
|
alkamor ale masz slicznego bobaska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.