|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to była przemoc domowa?
xxx
Edytowane przez x_clara_x Czas edycji: 2020-07-23 o 21:07 Powód: XYZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to była przemoc domowa?
Oczywiście, że to była przemoc domowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, miałaś do czynienia z przemocą fizyczną oraz psychiczną. Jesteś DDD - dzieckiem z rodziny dysfunkcyjnej i w pewnym sensie już do końca życia będziesz dźwigać bagaż swych przykrych doświadczeń, będziesz miała problemy z samooceną, ale nie tylko. Poczytaj sobie o DDD, wiele osób nie jest świadomych tego zjawiska i kojarzy tylko DDA, a gdy w rodzinie nie było alkoholu, to resztę czynników już się bagatelizuje, że pewnie w innych rodzinach zdarzają się rzeczy podobne. Nie, nie jest normalne to co przeszłaś i nic tego nie usprawiedliwia, nawet jeśli czasem sprawiałaś drobne problemy rodzicom. Zapewne doradzą Ci tutaj terapię, ale to ogółem nie jest prosta sprawa, o wiele lepsza pomoc jest dla dzieci alkoholików, problem DDD w naszym kraju jest wciąż bagatelizowany. Interesowałam się tym tematem swego czasu (sama też jestem DDD) i czytałam opowieści na pewnym forum i wychodzi na to, że szukanie terapii to sprawa bardzo frustrująca i często odbijanie się od ściany, bo tej pomocy brakuje...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zrodzona z burzy
|
i matka i ojciec stosowali wobec Ciebie przemoc. Czynną i bierną.
Dzieci się nie biję, na dzieci się nie drze, staje się w obronie dzieci. Zawsze i wszędzie niezależnie od tego co zrobiły.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Próbowałam ostatnio naprostować koleżankę, którą mama w wieku 24 lat dalej szarpie ładnie mówiąc
To mi powiedziała, że ona ma u mamy dobrze, bo jej mama od swojej mamy dostawała takie manto, że lądowała w szpitalu. Tak to jest przemoc domowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak, od obu rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
Niestety, ale to przemoc. Powinnaś skorzystać z pomocy psychoterapeuty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorka - tak to jest przemoc. Wiele rodzin stosuje przemoc i nawet nie są tego swiadomi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie wiem nad czym sie tu w ogole zastanawiać. Zachowanie twojej matki to pierwszorzędna przemoc domowa i nie da sie jej usprawiedliwić niczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.