|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Dzień dobry
![]() U mnie krew z nosa to skutek acardu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Pink ja acardu nie biorę teraz. Będę brała po @ jak już zaczniemy starania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie 19dc. Jestem po owu a temperatura nie rośnie tak więc hmm znowu nici. I hsg mi nie pomoże ..ciężki mój los Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapewniam, że jak zajdziesz to będziesz wiedziała Tylko na mnie nie krzyczcie... Ale widzę, że źle to wpływa na AnnęLennę. Zamiast cieszyć się każdym dniem życia jakby był ostatnim, ona wpada w czarne myśli bo temperatura jest nie taka jaką by chciała... Zacznij szydełkować czy coś |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
tu co chwilę ktoras wpada w czarne myśli...z różnych powodówWięc nie rozumiem... A propos temperatury to faktycznie. Nie muszę jej mierzyc po owulacji. Co nie zmienia faktu , że to każda się czegoś doszukuje u siebie Zresztą nieważne Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4926 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli Ci to sprawia przyjemność - to nikt Ci nie zabroni! Ale przemyśl to, czy ciągłe sprawdzanie nie wpędza Cię w negatywne podejście. Trzymam kciuki aby mimo "nie takiej temperatury" była niespodzianka
|
||
|
|
|
#4927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
AnnaLenna dobry pomysł. Odłóż termometr i działaj dalej
może owu jednak jeszcze nie było. Może testy coś źle pokazały. 19dc to jeszcze wszystko może się wydarzyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A poza tym z wykresu ktory wstawilas ja widzę wzrost ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Ewidentnie widać że masz teraz temperatury wyższe niż najwyższa w pierwszej fazie. Będzie dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
Anna Lena jest sposób żeby sprawdzić 21-22 dc zrób progesteron masz na 100% pewność czy była owu.
A swoją drogą jak się tak porządnie zestresowałaś hsg to mogło ci to zablokować owu. Ja po ogromnym stresie w lutym nie miałam owu w marcu potwierdzone właśnie wynikiem progesteronu. W bezowulacyjnym miałam 3 a w owulacyjnym 17 więc widać jak na dłoni różnice. Poniżej 4 są bezowulacyjne. I to wiem od lekarki bo widziała moje wyniki także to pewna informacja.
|
#4930 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam co misty mówi. U mnie nawet 5 progesteronu było jak nie było owu i zrobiła się torbiel. Miesiąc później 15 i ładnie peknal pęcherzyk.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4931 |
|
Raczkowanie
|
Ja czytam i też siedzę cicho. Jakiś kryzys mam, troche się z TŻ pokłuciliśmy i się zastamawiam czy napewno dam sobie radę z dwójką (planowana różnica wieku 2-2,5) ehh..
Są tu może mamy dwójki lub planujące drugie dziecko z mała różnica wieku? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
kiperka ma rację..
Faktycznie każda może i wpadną w czarne myśli ale to najwcześniej jak przychodzi @ i to rozczarowanie ze znów się nie udało. Jesteśmy tu po to by się wspierać i tego się trzymajmy. Wiadomo, cieszy nas bardzo że kolejnej z nas się udało ale gdzieś w środku ( jestem pewna za każdą tak ma) jest ból, dlaczego jej A nie mi się udało. Na każdą przyjdzie czas! Jestem tego pewna. Sama mam czasem dół ale po chwili dociera do mnie że to nic nie da i trzeba korzystać z życia i cieszyć się każdym dniem. Dlatego ten cykl jest u mnie bez żadnych temperatur, monitoringow sprawdzania śluzu itp. Będzie co będzie. ![]() Ale się rozpisalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Andzia dokładnie tak jest. To jest trudne forum dla każdej z nas to bardzo ciężkie przeżycia bo każda z nas ma tu już na koncie sporo i jest ciężko. Wspieramy się jak możemy i jak dla mnie to naprawdę dużo także dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę że do was trafiłam ![]() Dlatego dziewczyny nie odbierajcie niektórych info jako atak na was. Chcemy jak najlepiej dla nas i są to tylko koleżeńskie rady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie po poronieniu, miałam okres czarnej rozpaczy. To właśnie wasze słowa, wasza wola walki uświadomiły mi, że całe życie przede mną. A każdy dzień muszę spędzać tak jakby jutra miało nie być. ![]() Zaczelam lepiej sypać. Chętniej wyjeżdżam z moim Tż (wcześniej trochę się odcinałam od jego hobby) i okazało się że te wyjazdy dają mi dużo satysfakcji, a nasz związek odzyl na nowo. ![]() Cieszę się że do was trafiłam. Same wiecie, że łatwiej jest powiedzieć o swoich troskach obcym, niż tym najbliższym. Dzięki rozmowom tutaj jestem silniejsza w realu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też jesteście inspiracją dowodem na to że można znów podnieść się i walczyć dalej
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Czy można się dołączyć do waszej paczki? Z TŻ zaczęliśmy się starać o pierwsze dzieciątko od stycznia i ... jak na razie nic. Zaczynam pomału świrować, chociaż ostatnio nawet już testów ciążowych nie robię. Od roku biorę Euthyrox 50 i Dostinex na zbicie prolaktyny - blokowała owulację. No ale zaczęły się skąpe miesiączki - 2 dni okres a 3 dni plamienia słabe. @ przychodzi jak w zegarku co 29 dni. W sobotę zrobiłam z badaniami tarczycowymi hormony (3 dc.) i wyszło tak: LH - 9,5 (normy 2,4-12,6) FSH - 6,1 (normy 3,5-12,5) estradiol - 26 (12,4-233). Czy z takim estradiolem w ogóle jest szansa na ciążę? Liczę na wasze doświadczenie dziewczyny bo wizyta dopiero 13 sierpnia... |
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaLenna-mierz tempke i obserwuj swoje cialo jesli to wazne dla Ciebie. Dla mnie mierzenie temperatury to najlepszy wyznacznik(zachęcam do poczytania metody Rötzera). Właśnie, bo oprócz temperatury obserwacja sluzu i szyjki macicy też się przyda w obserwacji cyklu. Można dzięki temu nauczyć się swojego ciala. Ja mierze temp cały cykl- i mimo że mam dużo objawów ciazowych w 2 fazie albo sobie wkrecam, to spadek temp jest pierwszym sygnałem, że @ jednak nadejdzie(bez latania po labo). Bo objawy ciazowe są przecież bardzo podobne do zbliżającej się @. No i poza tym są ładne wykresy w aplikacji🤪🤪
Oczywiście każda z nas jest tutaj po coś i mamy się wspierać ![]() Miałam fatalny dzień w pracy. Marzę o tej ciąży i żeby już tam nie chodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przesyłam ciążowe fluidy (mam nadzieję że właśnie sobie nie wywróżyłam trojaczków ) W kwestii hormonów nie pomogę. Jestem z tego zielona ![]() Rozgość się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
Oj nie, nie... Dziękuję. Wystarczy że z psem sobie nie radzę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robi co chce, a komend słucha jak widzi w tym w ogóle w tym jakiś cel - chrupaczek, drapanko.A co do ciąż wielopłodowych to mam w pracy dziewczynę z bliźniakami prawdopodobnie parka Ale ja bym podziękowała mimo wszystko nie wyobrażam sobie ogarnąć 2 malusich dzieci. Mieszkamy z dwoma chrześniakami i jeden ma 2 latka i jest diabłem wcielonym |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne żeby się udało i dzieci zdrowe byly. Wszystko inne się przetrwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tej chwili nie mam na nic czasu, a co później? Czas się magicznie rozciąga? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie odzywałam się dziewczyny, podłamał mnie okres ostatni, spóźnił się 3dni, bezobjawowo i niestety @... Jakoś nie jest łatwiej z czasem, ale nadzieja nadal Plan działania jest taki , że 16.07 wizyta u gin, było teraz sporo stresu, odpuściłam TŻ i sobie badania bo podejrzewam, ze nic by nie wyszło a tylko kasa stracona. Na tą chwilę owu, jeśli znów się nie uda idziemy na badanie nasienia ... Chociaż korci mnie żeby poczekać do roku, że nam to w końcu więcej stresu przyniesie itd, nie wie sama... |
|
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak przynajmniej mi się wydaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też czasami myślę : matko kiedy ja się wyrwę z tej roboty ![]() Amore witaj ![]() Dla mnie to są również starania o pierwsze dziecko. U nas stuknął 12 cykl niepowodzeń . Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() chyba dziś skończymy wątek- któraś ma ochotę założyć?
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

tak więc hmm znowu nici. I hsg mi nie pomoże ..ciężki mój los 

tu co chwilę ktoras wpada w czarne myśli...z różnych powodów

)
Robi co chce, a komend słucha jak widzi w tym w ogóle w tym jakiś cel - chrupaczek, drapanko.