![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Cytat:
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
jeżeli wyniki badań bedą złe lub są inne przeciwskazania do zażywania tabletek to tak.
#754 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
masz przyklejony wątek z uniwersalną ulotką, poczytaj poszukaj.
#756 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Hej. Mam mały problem z przerwą. Dzisiaj powinnam rozpocząć przerwę, ale w tym tygodniu wyjeżdżam i postanowiłam jej nie robić. Tym sposobem kolejna przerwa rozpocznie się 1 września. Wtedy okres dostane ok 3-4 września. Tyle że 4 września mam ważną imprezę rodzinną i też wolałabym nie mieć okresu w ten dzień.
Czy mam wziąć 3 opakowania pod rząd? Wolałabym nie :/ A czy mogę zrobić np. tak, że teraz po skończeniu tego opakowania wezmę tabsy przez 2 tygodnie, i rozpocznę przerwę 25 sierpnia? Albo powiedzmy brałabym do 27, a potem od 28 przerwa? I czy jak nie wezmę tego drugiego opakowania w całości to będę zabezpieczona? Bo ja sie już w tym pogubiłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
a ja mam inny problem. Wczoraj cos mi się pomylilo z dniami i wzięłam tabletkę 12 godzin wcześniej. I co ja mam teraz zrobić z pozostałymi? Brać normalnie czy nieco wcześniej? I czy skuteczność zostanie zachowana? Zależy mi bardzo na odpowiedzi a obawiam się, że mój lekarz wyjechał na urlop.
Dodam, że pomylona tabletka jest pierwszą z trzeciego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna laczyc wlasnie maksymalnie 3 opakowania podobno... ja proponuje na przyklad skrocic przerwe miedzy drugim a trzecim opakowaniem...jesli nie chcesz trzech laczyc...
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Raczkowanie
|
Tylko że skrócenie przerwy między 2 a 3 opakowaniem nic mi nie da - przerwa zacznie się 1 września, więc 3 tak czy owak dostanę okres
![]() Myślałam raczej żeby teraz nie robić przerwy (już wzięłam 1 tabletkę nowego opakowania) i z łączonego opakowania wziąć 7 lub 14 tabletek, wtedy przesunie mi się przerwa. Można tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Właściwie to same plamienia to nie problem. Chodzi mi raczej o ból związany z okresem i różne przypadłości które zawsze mam ;/. Chodzi mi tylko o to czy jak nie wezmę do końca tego drugiego opakowania to czy będę bezpieczna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
przeczytaj ulotkę dokładnie i postępuj tak jak w przypadku pominięcia tabletki w ostatnim tygodniu. Można np przerwać wtedy stosowanie i zrobić normalną przerwę 7 dniową o ile się nie mylę. Ale lepiej poczytaj albo zadzwoń do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy dobrze zrozumiałam
Cytat:
![]()
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tabletke z kolejnego opakowania bierzesz 8. dnia przerwy czyli w poniedzialek. Silica nie ma wpływu na tabletki ![]() Mozesz sobie pic piwo kiedy chcesz (no, moze tylko nie popijaj nim tabletek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie ... mianowicie biorę Kalms - ziołowo uspokajające tabletki i zaczełam brać Microgynon , zastanawiam się czy ma to jakiś wpływ na działanie tabletek anty ? mam jeszcze jeden problem : przez kilka miesięcy nie brałam tabletek, bo miałam bóle migrenowe, przeszły mi póki co , wiec chciałam od początku następnego cyklu zacząć brac tabletki . Wyjechałam w góry na tydzień , wróciłam ... i po 3 dniach dostałam okres... jest to dwa tygodnie przed terminem i podejrzewam że ze zwykłej zmiany klimatu, pomimo to pierwszego dnia wzięłam pierwsza tabletkę Microgynon i zastanawiam sie czy jest sens i czy w tym wypadku będą działały poprawnie, tak jak powinny . Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze nie działa na tabletki ale mogę sie niestety mylic. Dlaczego nie pytałaś lekarza o to?
Jeśli dostałaś okres to jesteś juz zabezpieczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
Bo wtedy jeszcze ich nie brałam. Ale dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanko zaczelam dzisiaj brać Diane35 wiem, że to pytanie na pewno sie nieraz powtorzylo ale prosze o pomoc. Moglybyscie napisac co wiecie o niej i czy stosowanie jest, az tak okropne jak na wielu forach czytalam? I jesli sa osoby ktore je stosowaly to piszcie... oraz czy ona tak naprawde ma skuteczne zabezpieczenie przed ciaza czy tylko jest lekarstwem? |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zabezpiecza przed ciązą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Po której tabletce Diany35 jestem zabezpieczona? Czy od pierwszej bede miec ta 99% pewnosc czy moze od innej? Błagam o szczere odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego od kiedy działa to powinno być napisane w ulotce. Diane 35 to tabletki starej generacji wiec nie dam głowy czy działają od pierwszej.
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
![]() Mam pytanie, zapomnialam o 7 dniowej przerwie i po skonczeniu opakowania wzielam kolejna z nastepnnego opakowania. Czy zaburzyłam w ten sposob skutecznosc tabletek? ![]() ![]() ![]() Czy ta o jedna wiecej tabletka spowoduje jakies skutki uboczne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
![]()
thx za pomoc
![]() pojawił się kolejny problem, w trakcie tej przerwy(4 dni) nie pojawia mi sie okres (za to mam wszytkie odjawy, ktore mu towarzysza:mdlości,bol brzucha,homorki,wypryski) , czy to sie zdaza przy stosowaniu tabletek anty? okres sam sie odblokuje, czy zglosic sie do ginekologa? tabletki stosuje ponad pol roku, wiec czy o mozliwe, ze mi nie odpowiadaja (stosuje novynette) ? |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko i prosze o szybka odp. Więc tak biore tabletki anty o 20.00 ale dzisiaj musze wyjsc wieczorem na taki maly spacerek rowerowy i ile wczesniej moglabym je wziasc aby ich skutecznosc sie nie zmienila? prosze o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.