|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
także moje obie córki są na mm (starsza 8 lat).Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh czuje się trochę osaczona przez moje koleżanki..
Parę dni temu naskoczyły na mnie ze musze nauczyć mala siedzieć z tz, że muszą iść sami na spacer bo nie wyjdę nigdzie A ostatnio jest bardzo mamusiowa i u tz placze po dłuższej chwili i tylko u mnie się uspokaja.. Teraz znow czemu z nia siedze w domu i wychodzę dopiero po 16 jak TZ wracs z pracy.. A ja mieszkam na 4 od, wozek mam w piwnicy, po cc boli mnie spojenie i staram sie nie dźwigać.. łatwiej mi się wyzbierać gdy on jest. Mala chce teraz byc często na rękach i w wozku jak nie spi to placze..oczywiście moich, cyca chce co godz co tez mnie stresuje jak ide z nia sama bo tylko myślę gdzie w razie czego znajdę miejsce zeby ja nakarmić.. jak zrobię mleko to staram się podawać nim upłynie godzina.. Nie wiem zle robie ze czekam na tz i czasem wychodzimy z domu dopiero 17/18?? One wszystkie mieszkają w domach gdzie rodzice sa piętro niżej A ja jestem sama.. Moze bedzie mi łatwiej się wyzbierać jak będzie starsza?
|
#4773 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Może któraś chce dla starszego? Kusiło mnie ale dla leżącego to nie ma sensu
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że dziecko uspokaja się u Ciebie to normalne. Z czasem polecam męża samego na spacer wysłać. Trudno będzie płacz. Ale krzywda się nie stanie a Ty odpoczniesz. Za chwilę będzie będą skwje wazyky (wasze bo moja już klocek) i serio nie da się nosić 24/7 Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
W hm są bluzy z kapturem dziecięce za 19zl Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4776 |
|
Dostojna peema.
|
Kupiłam przez internety w hm bluzę z kapturem
fajna całkiem przyszła, brałam już na 68 bo Stasiek niby nosi 62 ale już ponad 6kg kawaler waży. Nati, co te twoje koleżanki?! Bez sensu się wtrącają.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprosilabym takie koleżaneczki do pomocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
O to mi chodziłoScreenshot_20190711-193656.jpg
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
No jedna ma 7 letnią córkę, druga roczniaka A trzecia ma Core 1,5 roku i wszystkie mieszkają na 1 pt z rodzicami praktycznie za ścianą.. az złapałam dola ze robie coś zle
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Termosa nie mam A z taka nie podgrzana chyba nie wolno?
|
#4781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się odciela od takich ludzi co wzbudzają w Tobie poczucie winy. Przecież nie temu ma służyć relacja.W temp pokojowej jasne że wolno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mm to polecam na spacery takie rozrobione gotowe już buteleczki 90 ml. Otwierasz, przelewasz do butelki dziecka i gotowe
Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-07-12 o 11:58 |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak muszę to najpierw znoszę stelaż, a potem małego w gondoli i zawsze mam stres, żeby się gdzieś nie pośliznąć. Tak więc nie przejmuj się i tak jak radzą dziewczyny jak są takie mądre, to niech przyjdą i pomogą znieść wózek, torbę i dziecko. |
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Eh rozmiar do 80... Bardzo fajne alw Coz ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Wrocławia- wycieczka do ZOO z moją trójcą. Jakieś praktyczne rady, rekomendacje? Wybieramy się jutro, byłam dawno temu i niewiele już pamiętam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie widzę w sumie sensu budzić męża po to,żeby ze mną poszedł do pokoju małego i zmienił mu pieluchę, ot tak, dla zasady. mi to zajmuje dwie minuty, potem karmię, odkładam do łóżeczka i heja i wcale nie chodzi o to,że mi go żal, bo musi wstać do pracy, po prostu budzenie go byłoby baaardzo bez sensu. A już nie wspomnę,że najczęściej razem wstajemy o poranku
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Nati ja mam coś takiego, nie identyczne ale właśnie taki dozownik. Powiem ci że mega mi się sprawdza, zwłaszcza że ja tylko mm
https://m.ceneo.pl/21150957;pla?se=L..._BwE#tab=click Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4790 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Fajnie się tak gada jak się jest w zupełnie innej sytuacji, ja bym olała nie przejmuj się, mnie koleżanki robiły wyrzuty jak pracowałam na studiach że za mało mam czasu dla nich... tyle że żadna z nich pracować nie musiała ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przeciwko jest mała pizzeria i jest pyszna i normalne ceny Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wózek stoi na dole w klatce więc zarzucam torbę na jedno ramię, dziecię na drugie i idziemy. Jak był u góry to zjeżdżalam po schodach z dzieciakiem w środku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
Faiza, dzięki!
Choć miałam przed chwilą atak migreny i już mąż próbował mnie zniechęcić do wyjścia. Ale nie... Nie ma opcji. Idę, choćby na czworaka ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nieporadnie wychodzę ze sklepów z wózkiem że aż wstyd ;P
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z synkiem wychodziłam uciekłam jak płakał... A teraz trudno. Hela tyle płacze no jakoś muszę zakupsy zrobić. Państwo wybacza
![]() Tak samo sąsiadom na ulicy umila wieczory.. Tzn jak była płacząca całe dnie... Ale mam cudownych sąsiadów. Zajmowali się małym itp jak widzieli że coś się dzieje i muszę z nią do domu, żebym syna nie ciągnęła... Cudowni są!! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba uszkodziłam sobie rękę ;/ oby to nie było to co mysle bo wtedy gips ;/
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Sq, bardzo potrzebne wskazówki. O wózku tak właśnie myślałam, żeby tylko gondole, a później te drewniane
no i kawa w termos i pizza na obiad a jak gondolą? pewnie nie wszędzie wjade, ale najważniejsze, żeby rybki i małpę zobaczyć, bo takie ma życzenie starsza![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A co do sąsiadów. Pamiętam, że jak się tu wprowadziliśmy, to nikogo nie było poza jednymi starszymi sąsiadami i tak strasznie płakałam,że ja tu oszaleje, że nasze dzieci nie będą miały kolegów..minęły 3 lata, a obok doszedł jeden dom (starają się o dziecko)i w tym roku zaczęły się budować kolejne 4 rodziny (2 dzieci w wieku mojej starszej, dwoje wieku mojej młodszej, jedno miesięczne niemowlę i jedno szkolne).teraz będzie dopiero wesoło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ania_mala Czas edycji: 2019-07-12 o 13:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, od godziny czaję się żeby wyjść do sklepu. Młoda raz już zasnęła, ale zanim zdążyłam się zebrać to był koniec drzemki
Teraz ją odkarmiłam, przewinęłam i będziemy próbować ponownie. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4799 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

także moje obie córki są na mm (starsza 8 lat).
fajna całkiem przyszła, brałam już na 68 bo Stasiek niby nosi 62 ale już ponad 6kg kawaler waży. Nati, co te twoje koleżanki?! Bez sensu się wtrącają.

nie przejmuj się, mnie koleżanki robiły wyrzuty jak pracowałam na studiach że za mało mam czasu dla nich... tyle że żadna z nich pracować nie musiała 

Teraz ją odkarmiłam, przewinęłam i będziemy próbować ponownie. Trzymajcie kciuki!