Dziewczyny w stylu SKATE - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-12, 16:50   #301
Doma17
Rozeznanie

Dot.: Dziewczyny w stylu SKATE

Cytat:
Napisane przez emogirl94 Pokaż wiadomość
IDEALNA WYPOWIEDŹ!
skate'owcy którzy mnie otaczają słuchają przede wszystkim nie jakiegoś Peji, czy Donia, ale punku, california punk, nawet mam znajomego skateboaringowca który gustuje w metalu, trashy metalu;].
Nawet w takich dziurze jak sa Suwałki(2 skate parki) sa rawdziwi skate'owcy;].
Sama pomykam na desce, ale to juz może zostawmy w spokoju bo ja sie bardziej kalecze niż jezdżę xD.

Teraz pełno panienek które kiedyś były typu'playboy girl" a teraz raptem sa skate. znam takich na pęczki, bynajmniej w mojej szkole jest takich b. dużo. Nałożą, kaptur i patrolówkę/tirówkę i szeroki obszerny dres co by 2 osoby w jedną nogawkę weszły słuchają polskiego kiczowatego hip-hopu typu; Doniu, Liber, Peja, 52 dębiec i myslą że one są takie cool, elo itp. a jak ostatnio poprosiłam taka jedną żeby mi pokazała trik na desce bo w końcu jest taka skate to z jej ust wyszły takie słowa"co styl skate ma współnego z deską?" no cóż...pozerstwo na zawsze pozostaine w każdych subkulturach, tak samo jak stereotypy.

ogólnie mam wstrent do spolszczenia słowa skate.;].

No cóż Każdy ma swoje poglądy i niech je realizuje, ale błagam, jak jest skatem na siłe to niech sobie to odpuści.
śmieszne słowo.

nie mów że jest kiczowaty bo niektórzy go naprawdę lubią, mów że dla Ciebie jest kiczowaty to raz, Doniu i Liber to nie jest hip hop to dwa.

jak już pisałam wcześniej chyba jest to wątek o ubraniach. i nie każda dziewczyna żeby się tak ubierać musi jeździć na desce. słucha hip hopu i utożsamia się z hip hopową kulturą to się ubiera tak. a nawet, niech nie słucha tego hh, tylko nawet emo, kuurde, to niech się ubiera jak chce.

Doma17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 11:29   #302
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Hm ... dziewuchy maja to do siebie, ze potrafia sobie oczy wydrapac o byle co tak czytam i czytam watek... duzo bulwersow ale powoli widze, ze sytuacja sie uspakaja Sama preferuje luzne ciuchy (przyznam sie, ze buszuje w meskiej odziezy od czasu do czasu, głównie w spodniach) i potrafie takim strojem podkreslic wlasna kobiecos, o dziwo! Bo ktos pisal, ze zero kobiecosci w tym stylu
Jesli o muzyke chodzi (choc to nie watek o hip hopie) ... owszem slucham starszych kawałków. Paktofonika, kaliber, dawne kawlaki wwo, obecnie zakochana w grammatiku, tymon etc etc ...
A teraz pytanie do was
Jak mozna nazwac dawny styl ubierania Alicii Keys (wybaczcie jesli zle napisalam) ?
Gdzie mozna dostac ta torbe ?
ORAZ !
Nie macie moze zdjec kobiet w tych duzych kolczykach (koła ;D) i jakiejs bandanie? Nie wiem jak to wytlumaczyc :p taka ghetto mama heh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (14,9 KB, 44 załadowań)

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 12:08   #303
Doma17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Hm ... dziewuchy maja to do siebie, ze potrafia sobie oczy wydrapac o byle co tak czytam i czytam watek... duzo bulwersow ale powoli widze, ze sytuacja sie uspakaja Sama preferuje luzne ciuchy (przyznam sie, ze buszuje w meskiej odziezy od czasu do czasu, głównie w spodniach) i potrafie takim strojem podkreslic wlasna kobiecos, o dziwo! Bo ktos pisal, ze zero kobiecosci w tym stylu
Jesli o muzyke chodzi (choc to nie watek o hip hopie) ... owszem slucham starszych kawałków. Paktofonika, kaliber, dawne kawlaki wwo, obecnie zakochana w grammatiku, tymon etc etc ...
A teraz pytanie do was
Jak mozna nazwac dawny styl ubierania Alicii Keys (wybaczcie jesli zle napisalam) ?
Gdzie mozna dostac ta torbe ?
ORAZ !
Nie macie moze zdjec kobiet w tych duzych kolczykach (koła ;D) i jakiejs bandanie? Nie wiem jak to wytlumaczyc :p taka ghetto mama heh
też bym chciała wiedzieć ską
a na all znalazłam tylko taką:
http://allegro.pl/item400666109_torb...ro_.html#photo

Stary 2008-07-17, 12:35   #304
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

niezła

Stary 2008-08-04, 15:42   #305
marzycielka093
Przyczajenie

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1172774651

zakochałam się w tych spodniach, widziałyście może gdzieś takie podobne? jesli tak to prosze pomozcie!
marzycielka093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 16:06   #306
Pellonpekko
Raczkowanie

Paskudna, tandetna, niekobieca moda. Do bólu okropna. Nie mam pojęcia, jak można się tak ubierać. Niestety, widać można.
Pellonpekko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 16:19   #307
Hillary99
Raczkowanie

Pellonpekko o gustach się nie dyskutuje, jeśli masz kogoś obrażać tylko dlatego, że masz inne upodobania jeśli chodzi o modę to może lepiej wogóle tu nie wchodź.

A tak ogolnie do osób, które zaglądają na niektóre wątki tylko po to by skrytykowac i wyrazić swoje obrzydzenie w stosunku do ludzi/rzeczy/zachowań/itp, które innym mogą się podobać:
ZANIM WYRAZICIE SWOJĄ OPINIE PRZYMIOTNIKAMI TYPU: OCHYDNA, OKROPNA, PASKUDNA, TANDETNA.....DODAJCIE NAJPIERW MOIM ZDANIEM, bo to diametralnie zmnienia sens wypowiedzi i nie razi tych, których poglądy na dany temat się różnią.
Hillary99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 19:58   #308
Pellonpekko
Raczkowanie

Moja droga Hillary, nie wiem, czy znana ci jest pierwotna idea forum ateńskiego. FORUM jest stworzone PO TO, żeby wyrażać na nim SWOJE opinie oraz żeby POLEMIZOWAĆ z innymi forumowiczami. Moja wypowiedź była tylko i wyłącznie moja opinią, do której mam ŚWIĘTE PRAWO.

Nawiasem mówiąc, skoro tak kultywujesz to idiotyczne hasło "de gustibus non est disputandum" warto jest, abyś odpowiedziała sobie na pytanie - PO CO w takim razie jesteś użytkowniczką forum, na którym dany gust jest przecież sprawą najważniejszą.

Kończąc, zwrócę Ci uwagę - ohydny piszę się przez samo h, moja ty przewodniczko myśli.
Stary 2008-08-04, 23:12   #309
Hillary99
Raczkowanie

Nie będę zaśmiecać wątku dyskusją z TOBĄ, ale chyba nie do końca zrozumiałaś wątek, gdyż autorka nie prosiła o opinie, ale o zdjęcia. Autorka nie zadała pytania: podoba się wam czy nie, ale zwróciła się z prośbą o zdjęcia dziewczyn mających taki styl.
Wracając do prawa do własnego zdania, owszem jak najbardziej Cię popieram, również uważam, że każdy ma absolutne prawo do własnej opinii, ale różnica między zdaniem : "To jest ohydne", a zdaniem "Ja uważam, że to jest ohydne" jest ogromna. Polega ona na tym, że to pierwsze to stwierdzenie, a dopiero to drugie to opinia (i właśnie do tego masz prawo).

Poza tym polemika, jaką chcesz tutaj uprawiać wydaje mi sie bezcelowa, gdyż niezależnie od jej wyniku, żadnej ze stron nic to nie da. Gdybyś miała dzięki swojej odmiennej opinii, pomóc komuś, czegoś nauczyć lub nakłonić do myślenia, to nie wtrąciła bym się, ale odniosłam wrażenie, że twoja uwaga wynikała tylko i wyłącznie z chęci skrytykowania.
Stary 2008-08-05, 01:08   #310
*brydzia*
Rozeznanie

GG do *brydzia*

Cytat:
Napisane przez marzycielka093 Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1172774651

zakochałam się w tych spodniach, widziałyście może gdzieś takie podobne? jesli tak to prosze pomozcie!

przylaczam sie!!!

*brydzia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-05, 08:29   #311
Pellonpekko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hillary99 Pokaż wiadomość

Poza tym polemika, jaką chcesz tutaj uprawiać wydaje mi sie bezcelowa, gdyż niezależnie od jej wyniku, żadnej ze stron nic to nie da. Gdybyś miała dzięki swojej odmiennej opinii, pomóc komuś, czegoś nauczyć lub nakłonić do myślenia, to nie wtrąciła bym się, ale odniosłam wrażenie, że twoja uwaga wynikała tylko i wyłącznie z chęci skrytykowania.
Odniosłaś w takim razie, droga Hillary, złe wrażenie. I bardzo mi miło, że dzięki mej uwadze w końcu zaczęłaś pisać słowo "ohydny" poprawnie. Najwyższy czas na to.
Stary 2008-08-05, 12:21   #312
Hillary99
Raczkowanie

Człowiek uczy się całe życie.
Stary 2008-08-11, 19:54   #313
spinka12
Przyczajenie

ja bym chciała buty czarne ze sznurówkami w szachownice koloru czarno różowy
spinka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 21:35   #314
ulciaczq
Przyczajenie

oj kobitki powiem wam..ze na allegro sa zajefajne niektóre spodnie jeansowe tzw pumpy..niektóre są poprostu swietne!! są tez materiałowe..ale wyglądaja masakrycznie ;/jesli chodzi o spodnie dresowe..hmm..w New Yorkerze widziałam ciekawe..tylko pech był taki..ze z boku miały motyw motyla WtF??wylądąło by to banalnie
ulciaczq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 00:16   #315
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A ja mam ochotę wskoczyć znów na deskę
Koło mojego TŻ-ta jakieś chłopaszki rozpoczynają swoją przygodę z jazdą i aż żal patrzeć, bo aż serce się rwie do starych czasów
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 18:55   #316
hhsoul
Raczkowanie

number 1: Hillary 99 i Pellonpekko czy jakoś tak to było nie ma co drzeć mordek jak Ci coś Pellonpekko nie pasi to wypiedalaj tak po prostu z wątku. out wiesz i po sprawie. number 2: spodnie z fotki są faktycznie zajefajne sama kupiłam sobie bardzo podobne w secondhandzie i się praktycznie z nimi nie rozstaję czasem można kupić za grosze coś co ciężko dostać nawet w skateshopie
Stary 2008-08-17, 19:48   #317
paulutkowa
Zakorzenienie

Cytat:
IDEALNA WYPOWIEDŹ!
skate'owcy którzy mnie otaczają słuchają przede wszystkim nie jakiegoś Peji, czy Donia, ale punku, california punk, nawet mam znajomego skateboaringowca który gustuje w metalu, trashy metalu;].
Sama pomykam na desce, ale to juz może zostawmy w spokoju bo ja sie bardziej kalecze niż jezdżę xD.

Teraz pełno panienek które kiedyś były typu'playboy girl" a teraz raptem sa skate. znam takich na pęczki, bynajmniej w mojej szkole jest takich b. dużo. Nałożą, kaptur i patrolówkę/tirówkę i szeroki obszerny dres co by 2 osoby w jedną nogawkę weszły słuchają polskiego kiczowatego hip-hopu typu; Doniu, Liber, Peja, 52 dębiec i myslą że one są takie cool, elo itp. a jak ostatnio poprosiłam taka jedną żeby mi pokazała trik na desce bo w końcu jest taka skate to z jej ust wyszły takie słowa"co styl skate ma współnego z deską?" no cóż...pozerstwo na zawsze pozostaine w każdych subkulturach, tak samo jak stereotypy.

No cóż Każdy ma swoje poglądy i niech je realizuje, ale błagam, jak jest skatem na siłe to niech sobie to odpuści.

Boze .........

paulutkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 23:13   #318
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

ahoj dziołchy jakies nowe patałaszki znalazlyscie? Przestanmy wałkowac ten sam temat albo zalozmy nowy watek 'HIP HOP' czy cos Czas kupic jakas bluze na jesien. Babie lato przed nami) swoja droga uwielbiam ten kawalek

Stary 2008-08-20, 07:18   #319
Pellonpekko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hhsoul Pokaż wiadomość
number 1: Hillary 99 i Pellonpekko czy jakoś tak to było nie ma co drzeć mordek jak Ci coś Pellonpekko nie pasi to wypiedalaj tak po prostu z wątku. out wiesz i po sprawie. number 2: spodnie z fotki są faktycznie zajefajne sama kupiłam sobie bardzo podobne w secondhandzie i się praktycznie z nimi nie rozstaję czasem można kupić za grosze coś co ciężko dostać nawet w skateshopie
Cudny masz zasób słownictwa, mua!

Ostatnio zrobiły się modne takie jakby dresowe spodnie dla kobiet w stylu skate, gdzie krok sięga aż do kolan. Wyjaśni mi ktoś, co to za spodnie?

I see so many little boys I wanna marry.

I see plenty little kids I get the hell.
Stary 2008-08-20, 07:44   #320
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
IDEALNA WYPOWIEDŹ!

Jakby mój TŻ zobaczył to, to by chyba walnął głową w ścianę

Btw. z ciuszków skate lubię bardzo buty, czapki, bluzki. Sama słucham rocka ale to nie powód żeby mieć na sobie pełno agrafek i ubierać się tylko na czarno, a co gorsza, żeby wrzucać na skejtów...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:34   #321
paulutkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby mój TŻ zobaczył to, to by chyba walnął głową w ścianę
ja walnelam w biurko

paulutkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 15:17   #322
ulciaczq
Przyczajenie

chcieliście foty..to nie bd odchodzić od tematu prosz..moje foty...nie są genialne...ale są

moje butkihttp://images47.fotosik.pl/3/ad628925ac858742.jpg

ja w moich dresikach http://images41.fotosik.pl/3/ce6bad65226060ef.jpg

i znowu ja http://images48.fotosik.pl/3/da8d947e50448fa5.jpg

pozdrawiam tylko nie krytykować
Stary 2008-08-22, 15:44   #323
Doma17
Rozeznanie

spodnie masz boskie

Stary 2008-08-22, 21:51   #324
wisnioowka
Przyczajenie

Hem. Ludzie moga mnie brac za 'skejta', choc na desce nie smigam. Slucham za to rapu i mam szerokie spodnie, bluzy, buty, ktore Wy nazywacie skate.
Kocham to.
Po prostu dobrze sie w tym czuje.
W moim otoczeniu nikt tak sie nie ubiera, dlatego czesto ludzie krzywo sie na mnie patrza.
wisnioowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 00:51   #325
miduni
Przyczajenie

ulciaczq skąd masz spodenki? boskie! ;>
Stary 2008-08-23, 14:28   #326
ulciaczq
Przyczajenie

a dzięki spodnie mam z H&M-u
Stary 2008-08-23, 23:10   #327
wisnioowka
Przyczajenie

Ja dodam zdjecie, slabej jakosci, bo robione tel ( i to jeszcze w lazience ), nie bardzo widac spodnie, kiedys dodam inne.

FoTeczQuii hih.jpg
wisnioowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 11:02   #328
Doma17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wisnioowka Pokaż wiadomość
Ja dodam zdjecie, slabej jakosci, bo robione tel ( i to jeszcze w lazience ), nie bardzo widac spodnie, kiedys dodam inne.

Załącznik 1692767
podoba mi się czapka
ogólnie ładnie.

Stary 2008-10-03, 22:41   #329
berry123
Przyczajenie

Witam! Moze ktoras z was wie gdzie moge dostac szerokie spodnie ale w malych rozmiarach na terenie poznania??
berry123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 10:50   #330
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berry123 Pokaż wiadomość
Witam! Moze ktoras z was wie gdzie moge dostac szerokie spodnie ale w malych rozmiarach na terenie poznania??
Może w Mayerze?
Na Półwiejskiej jest taki sklep, nie pamiętam nazwy, koło Starego Browaru po schodkach na dól się schodzi, taki typowo skate'owski
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości