|
|
#181 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy feminizm jest nadal potrzebny?
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;86973836]Nadal st ndardowym pytaniem na rozmowie kwalifikacyjnej jest pytanie o plany macierzyńskie, status cywilny. Aneksy do umowy o niezachodzeniu w ciąże w czasie X też nie są rzadkością.[/QUOTE]Jest standardowym pytaniem, czyli jak częstym? Bo sporo rozmów mam za sobą, a pytań o ciążę i stan cywilny dokładnie zero. Wspomnianych aneksów do umowy nigdy nie widziałam również.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wrażliwość czy delikatność rzeczywiście jest wadą i obiektywnie utrudnia życie, więc nie dziwię się, że jest to uważane za negatywną cechę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ty wolisz zwalać winę na feminizm zamiast na głupie wybory indywidualnych ludzi. Skoro jakaś kobieta wybrała sobie, że będzie robić na 3 etaty, bo praca-dom-dziecko, to ma tak, bo sobie wybrała i to wyłącznie jej problem, że wybrała źle. To jej dał feminizm - wybór. Nikt z niej przemęczonego niewolnika na siłę nie zrobił. Cytat:
Natomiast nie rozumiem o co chodzi z tym żerowaniem na pracodawcy przez lata. Od pewnego momentu to wcale nie on płaci jeśli dobrze się orientuję. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Rodzenie to co innego niż karmienie, zmieniane pieluch, zostawanie latami na macierzyńskim i generalnie zajmowanie się dzieckiem. |
||||||||
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Czy Polska waszym zdaniem jest krajem w którym dba się o prawa kobiet ?
Zwolenniczki (i zwolennicy) dostępu do aborcji odpowiedzą na pewno przecząco i tęsknym wzrokiem spojrzą na Szwecję albo Francję. Ale przecież z drugiej strony Rosja która ma najbardziej liberalne przepisy dotyczące aborcji na świecie jest krajem w którym zarazem pobicie albo zgwałcenie żony oficjalnie nie jest przestępstwem, a przypuszczam że w praktyce obcej kobiety bardzo często też nie. Wystarczy choćby wspomnieć niedawną historię sióstr Chaczaturian. Podobne przepisy dotyczące aborcji są też w dużej części Australii i Nowej Zelandii gdzie premierem jest feministka Jacinda Andern. Co o tym myślicie ?
|
|
|
|
|
#183 |
|
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86980860]
Poza tym rozumiem, ktoś sobie może uważać, że płód to człowiek, ok. Nikt nigdy nie będzie w stanie udowodnić od kiedy człowiek się zaczyna, bo to kwestia semantyki raczej. Ale ja nie nakazuję robić aborcji. A anty-choice nakazują innym rodzić i dosłownie wciskają swoje niemożliwe do udowodnienia poglądy innym do macicy. A jak już dziecko się urodzi to żadnego z nich nie obchodzi, co się z nim stanie. Chore, wręcz trzeba być psychopatą. No i - absurdalne, ale osobiście jestem pewna, że gdyby to mężczyźni nagle zaczęli się rodzić z macicami i zachodzić w ciążę to aborcja natychmiast zostałaby całkowicie zalegalizowana, na całym świecie.[/QUOTE] Ale kwestia aborcji nie jest na takiej zasadzie " ja nie uznaję ale wy sobie róbcie co chcecie" ponieważ przeciwnicy uważają że to zabicie człowieka a więc nie może tu być z ich strony na akceptacji.Granica wolności człowieka się kończy tam gdzie zaczyna się ingerencja w cudze życie.Idąc takim tokiem myślenie obrońcy zwierząt powinni wygłosić my zwierząt nie zabijamy ale wy swoje własne możecie macie do tego prawo. Dodam nie jestem przeciwniczką aborcji ale akurat to rozumiem i nigdy tak nie będzie że te dwie grupy dojdą do jakichkolwiek porozumień. |
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie skrajnie niemoralne jest, kiedy patologiczna parka przepijajaca wszystkie swoje dochody robi sobie szóstkę dzieciaków, a jakoś nie postuluje, żeby te osoby przymusowo sterylizowac - właśnie dlatego, że jak sama piszesz, jest to ingerencja w czyjeś życie. Każdy ma prawo do samodzielnego decydowania o prokreacji, a więc może sobie rodzic tyle dzieci ile sobie zamarzy i nie można mu tego zakazać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz patrzcie na to
Wiceprzewodniczącym komisji praw KOBIET Zostaje mężczyzna. Czaicie absurd? Screenshot_2019-07-11-15-17-29-062_com.facebook.katana.jpg Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Przecież czepianie się że został wiceprzewodniczacy jest jakimś absurdalnym zaprzeczeniem feminizmu i równości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy... No a mi się wydaje, że Wiceprzewodniczącym do spraw kobiet powinna być kobieta.
Bo teraz na dość ważnym stanowisku, jakby nie patrzeć - decydującym i występującym w kwestii PRAW KOBIET siedzi facet. Dlaczego Wiceprzewodniczącym w komisji ds praw kobiet nie może być kobieta? Mało to kobiet, które nadawałyby się na to stanowisko? Kojarzysz te wszystkie zdjęcia, memy , kiedy np. O sprawach aborcji, czarnego marszu - wypowiadają się sami faceci? Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko. Kogo bezpośrednio dotyczy aborcja - kobiet? Kto o tym dyskutuje? Mężczyźni. Screenshot_2019-07-12-07-18-15-560_com.android.chrome.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
może wybór był między nim a Szydło
(taki tam głupi żarcik...)
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym on nie będzie decydował o żadnych prawach czy ich braku. On jest tylko wiceprzewodniczacym komisji a nie dyktatorem czy królem. No a jemy kojarzę ale jakoś nie opieram swoich poglądów o memy. Bardziej mnie śmieszy to że sytuacja z mama Biedronia jest co najmniej podejrzana a tu obrońca praw kobiet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2019-07-12 o 09:48 |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A że go wybrali na to stanowisko...demokracja, nie?
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla mnie nadal to paranoja, że w komisji ds praw kobiet siedzi facet. Ot i tyle. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy Polska waszym zdaniem jest krajem w którym dba się o prawa kobiet ?
Cytat:
Wysłane z
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86985216]Jest standardowym pytaniem, czyli jak częstym? Bo sporo rozmów mam za sobą, a pytań o ciążę i stan cywilny dokładnie zero. Wspomnianych aneksów do umowy nigdy nie widziałam również.[/QUOTE]
O aneksach słyszałam dwa razy, co prawda 3 i 5 lat temu (raz od kolegi prawnika i raz sąsiadka). O sprawy osobiste byłam pytana na 2 z 5 rozmów odbytych po skończeniu studiów. Warszawa, biura o wielkości 20-100 pracowników. |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy Polska waszym zdaniem jest krajem w którym dba się o prawa kobiet ?
Cytat:
A to czy zapadają takie wyroki to inna sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;86987105]O aneksach słyszałam dwa razy, co prawda 3 i 5 lat temu (raz od kolegi prawnika i raz sąsiadka).
O sprawy osobiste byłam pytana na 2 z 5 rozmów odbytych po skończeniu studiów. Warszawa, biura o wielkości 20-100 pracowników.[/QUOTE]Ja również byłam pytana o dzieci i męża, a najlepsze jest to, że wtedy chciałam pracować na stoisku w galerii, na zleceniu. Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, bycie gejem nie czyni cie genderowo kobietą. Gender (jak to nazwać po polsku, płeć kulturowa?) jest kwestią tego jak sama siebie postrzegasz i tak długo jak Biedroń traktuje siebie jako normalnego faceta, tak jest facetem. A sam Biedroń strasznie odwalił - 0 zwłaszcza, że dotychczas w swoim PR-ze mocno grał kartą nie zajmowania miejsc kobietom w momencie kiedy dyskusja dotyczy kobiet. Edytowane przez Kymonka Czas edycji: 2019-07-12 o 14:46 |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Biedron nigdy nie wspominal, że czuje się kobietą (?) Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2019-07-12 o 17:51 |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meskość to suchość, gorąco, słońce i prawa strona. Dlatego miłościwie nam panujący prezes prawicy jest słońcem narodu! To wszystko się łączy w jedną całość! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Widzisz, nawet nie musisz korzystać ze słownika symboli (czy twórczości Świetlickiego, że Księżyc to Żyd), aby wiedzieć intuicyjnie, że mężczyzna to słońce a kobieta symbolizuje księżyc.
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2019-07-12 o 18:21 |
||
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba wiadomo nie od dziś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#204 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;86987105]O aneksach słyszałam dwa razy, co prawda 3 i 5 lat temu (raz od kolegi prawnika i raz sąsiadka). O sprawy osobiste byłam pytana na 2 z 5 rozmów odbytych po skończeniu studiów. Warszawa, biura o wielkości 20-100 pracowników.[/QUOTE]Ale ja nie pytałam o dowody anegdotyczne, tylko o konkretne dane. |
|||
|
|
|
|
#205 |
|
Konto usunięte
|
Na poczatku tez bylam oburzona wyborem Biedronia, ale jest 4 wice, pozostale trzy wice to kobiety.
Chociaz jakby byla komisja do spraw mezczyzn to juz widze jak te lesne dziadki chociaz jedna kobiete by tam dopuscily. |
|
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
tak długo jak długo za przeproszeniem idiotki będą wygłaszać tezy z gatunku ''nie jestem feministką'' bojąc się by przypadkiem nie zostać zaklasyfikowaną jako przysłowiowa baba z wąsem jest potrzebny.
feminizm to nie jest napieprzanie na facetów i udowadnianie czy wniesie się szafę na 4 piętro czy nie. nie mówiąc o tym że nie wszędzie kobiety mają swobodę i jest równouprawnienie. |
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Violentacrez Czas edycji: 2019-07-14 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawajcie arcybiskupi, więcej mądrości, więcej pie*dolenia, więcej ukrywania pedofilii! Jeśli Kościół musi zginąć i pociągnąć za sobą inne ofiary w skutek swojego zachowania, to ja jestem gotowa na to poświęcenie. Skoro inaczej się nie ugną, to niech gniją. Już wolę tych "homoseksualistów należy kamienować, tak mówi Biblia" niż "ja nic nie mam do homoseksualistów, to Bóg ma" bo z tymi pierwszymi łatwiej się walczy, nawet nie udają normalnych ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś w rozmowie z koleżanką określiłam się jako feministka i ona mocno się zdziwiła. Wytłumaczyłam jej moje poglądy i ona sama stwierdziła, że ma bardzo podobne. Tylko oczywiście feminizm (mówię o zwykłym feminizmie, nie radykalnym) ma bardzo zły pr. I wiadomo, że feministka to sfrustrowana i nieatrakcyjna kobieta, która nienawidzi mężczyzn. To bardzo smutne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.