|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
szlak z Kasprowego Wierchu
Hej
![]() mam pytanie do wszystkich którzy chodzą po górach i choć troszkę się na tym znają. Dzisiaj w nocy planuję jechać z rodzinką do Zakopanego, na Kasprowy Wierch(po raz 1 ![]() ![]() z góry dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szlak z Kasprowego Wierchu
oj na Swinice to ty sie kochana nie zapedzaj
![]() podstawowe pytanie: czy macie buty trekkingowe? jak z kondycja? masz juz jakies doswiadczenie z Tatrami? ja bym raczej polecila zejsc sobie zoltym szlakiem do schroniska Murowaniec, jak chcecie to odbic nad Czarny Staw Gasienicowy i potem do Kuznic. edit: a jak planowalas przejsc ze Swinicy pod Czarny Staw?? czyba nie tym czerwonym i niebieskim szlakiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Kasprowego można również przejść grzbietami na Czerwone Wierchy, ale jest to długa trasa!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy z tych Czerwonych Wierchów można przejść do Kuźnic ? hmm .długa trasa.. a nie wiesz ile tak mniej więcej godzin ? tak około ? ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki.. już zrezygnowałam z tej Świnicy ![]() ![]() ![]() Kasprowy Wierch -> Murowaniec -> Czarny Staw -> Kuźnice nie wiesz ile może nam zająć czasu taka trasa ? ![]() Aha, a czy idąc tą trasą będziemy przechodzić przez halę gąsienicową i dolinę 5 stawów ? czytałam jeszcze, żę można iść przez Suchą Przełęcz ale hmm ... wiesz coś o tym szlaku ? a jeśli chodzi o to jak planowałam przejść ze Świnicy pod Czarny Staw to nie wiem jakim szlakiem tak przeczytałam gdzieś i stąd wiem, że można.. chyba pisali to jacyś doświadczeni w chodzeniu po górach ![]() z góry dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() koniecznie kup sobie mape, gdzie masz wyrysowane wszystkie szlaki z czasami przejscia. przez Hale Gasienicowa owszem przejdziecie, ale do Pieciu Stawow to oj daleko... ![]() Sucha Przelecz jest zaraz pod Kasprowym i ten szlak ci polecalam - zolty w strone Murowanca. taka wycieczka Kasprowy - Murowaniec - Czarny Staw - Murowaniec - Kuźnice zajmie wam jakies 3 godziny 30 minut (samego chodzenia, trzeba doliczyc odpoczynki czy przerwy na zdjecia). z Murowanca mozecie zejsc do Kużnic albo przez Skupniow Uplaz albo przez Doline Jaworzynke. tylko prosze, nie ubierajcie sandalkow, klapek itp. bo w latwy sposob mozna sobie rozwalic palce na kamieniach albo polamac nogi, a TOPR na prawde ma i tak sporo do roboty... i pamietaj, ze pogoda w gorach zmienia sie szybko. wezcie kurtki przecwideszczowe lub chociaz pelerynki. i koniecznie cos cieplego (polar, bluza) jeszcze raz polecam kupic mape. nieduzy to wydatek, a przynajmniej uchroni was moze przed niejednym glupstwem. a jak planujesz wycieczke to polecam najpierw przejrzec przewodniki, opisy w necie, zdjecia, filmiki na you tube... bo w Tatrach trasa trasie nierowna, a wielu ludzie chodzi po nich kompletnie nieprzygotowani. a potem slyszymy w tv, ze ktos spadl w przepasc albo zlamal noge, bo pozadnych butow nie mial, albo wesolo zapedzil sie na taki szlak, ktoremu nie podolal i jeszcze zagrazal innym swoja bezmyslnoscia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poczekaj ze Świnicą aż nabędziesz więcej doświadczenia, Tatry nie uciekną. Miłego pobytu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.