|
|
#361 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dot.: Majowe mamy 2019, cz. 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Gdyby nie stękania przez sen i rzucanie się po kołysce można byłoby się nawet wyspać. No co on taki zwiercony Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#363 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj pospałam! Położyłam małą o 22:00 i obudziła się dopiero o 5:00
Potem pospała jeszcze do 8:00. Tak to ja mogę żyć, w sumie już po tych 7 godzinach ciągiem byłam wyspana ![]() Lilianna, ja odciągałam jakieś 30 ml z obu piersi, w nocy trochę więcej, więc dałam sobie spokój. Szkoda laktatora brudzić na takie ilości. Sq, zdrówka dla Helci! Biedna malutka, tak się męczy Kiedy będziecie mieć wyniki tych badań które zlecił pediatra?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
potem was nadrobię bo jedziemy właśnie paszporty robic.Właśnie wyciągnęliśmy wkładkę z fotelika karola😳
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki nie płacze. Mam wyniki. Chlamydii brak. Krztusiec nie wiem bo norm nie ma, a że miała 1 szczepienie to UJ wie jak to interpretować. Zgodnie z umową wysłałam lekarzowi, niech analizuje. Dobrze ze tak szybko bo te 10 dni mnie przerażalo... Jak bedzieny musiały iść na rtg płuc to się zatrzaskam... Będzie wyglądała jak przesyłka w kosmos.. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem jak to mozliwe, bo młody tylko na piersi, w dzień co 2-3 h je,przybiera,więc się najada Widocznie on wyciaga więcej niż laktator ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() I nie wiem jak to mozliwe, bo młody tylko na piersi, w dzień co 2-3 h je,przybiera,więc się najada Widocznie on wyciaga więcej niż laktator
|
||
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedyne 27 osób przed nami,masakra wyrobić paszport w wakacje...poszli na spacer a ja kwitne
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Sq doczytałam ,strasznie mi Was szkoda z tym kaszlem Heli wiesz kiedy lekarz może się określić odnośnie tych wyników ?
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Eceea ja jestem takim przypadkiem i Sq z tego co pamietam tez
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ma dostać klacid więc walić taki silny antybiotyk na ślepo też bez sensu.. Prawda teraz nawet nie wyciagalam laktatora Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Dziś u mamylamy pojawił się wywiad z fizjo o bolesnym współżycia. Może warto pooglądać Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#373 |
|
Dostojna peema.
|
A ja mam pytanie do naszych wątkowych podwójnych i potrójnych mam
w sensie takich już z doświadczeniem. niektóre z Was mają dzieciaki dość małe (2-3 latka), inne większe. Ale interesuje mnie zdanie każdej.Jaki wiek u dziecka jest według Was najfajniejszy? Noworodek, niemowlak taki do pół roku, starszy? Roczniak, dwulatek? Jakos tak mnie ta kwestia nurtuje nie wiem dlaczego :P
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Sq, trzymam kciuki, żeby lekarz trafił z diagnozą i żeby Heli w końcu przeszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zamówiłam mate. https://mamabrum.eu/p/24/498/dwustro...SABEgKU8_D_BwE
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci się tak rozwijają, to jest tak fenomenalne i zadziwiające (dużo bierze się z niczego) że serio ciężko uznać że fkaniej było jak to dziecko np mniej mówiło, nie mówiło że kocham, nie przytulalo więc moja odpowiedź to 2.5 bo mój tyle ma ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ecea piekna ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#377 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
U mnie mata już czeka, baby gym udało mi się tanio odkupić na olx oczywiście, jeszcze zamówię zawieszki/gryzaki i będzie komplet Na czym kłaść dziecko do tego baby gym? Mata i do tego kocyk? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
️. Jeśli jestem na tyle przytomna to go budzę i karmię. Dlatego właśnie chciałam ten otulacz, wczoraj w smyku nie mieli stacjonarnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#380 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#382 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Mata ma amortyzowac upadek. Wszelkie koce i szmaty ułatwiają obroty, albo rozjezdzaja się rączki w pozycji na brzuchu.. Dociaga zabawki do siebie zamiast do nich pelzac
więc ich jak najmniej ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#384 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
na razie pewnie za żadnym minionym etapem nie tęsknisz bo masz malutką Helę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Lily podzielam zdanie Sq. Każdy wiek niesie nowe radości i niezapomniane chwile, takie jak pierwsze kroki, pierwsze słowa, pierwsze kocham Cię mamusiu
ale każdy wiek to też nowe problemy- zęby, bunty, itp. Że swojego doświadczenia napisze to, ci już kiedyś pisałam- dla mnie najtrudniejszy ze względu na rutynę, samotność i nudę jest wiek do pół roku mniej więcej. Później jak się obraca, przemieszcza i zaczyna przypominać człowieka jest trudniej, ale i dużo ciekawiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Faiza niezłe masz odciągi! Ja póki co kupuje wkładki Johnsona, ogarniają wypływy, gdzie rosmanowskie zupełnie nie dawały rady.
SQ mam nadzieję, że zaraz wszystko będzie jasne i Hela w końcu się wyleczy. Motylku ja też już dziś wyciągnęłam wkładkę z fotela, a tą część przy głowie odpięłam jakieś dwa tyg temu bo już się łepetyna nie wciskała ![]() Lilly ja chyba też nie jestem w stanie stwierdzić, który wiek najlepszy. Cieszę się, że z Adą tyle przed nami, ale i cieszę się że starszaki są jakie są, bo ogarnięte. Młoda wczoraj znów tak wyła wieczorem! I wyszłam z sypialni i chodziłam z nią po mieszkaniu i w końcu zasnęła. Tż nie chciał z nią wychodzić z sypialni, bo rutyna, ale stwierdziłam, że w d... mam tą rutynę skoro ewidentnie jej wieczorem sypialnia teraz nie pasi. tak się tylko zastanawiam, czy ona teraz za dużo bodźców nie ma przy kąpieli, bo leży na wkładce i bardzo to lubi, napierdziela nogami non stop całą kąpiel. Dzisiaj ją położe może bez mycia i zobaczymy. |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale da się Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#388 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
jak tak na Staszka patrzę to se myślę czasem Boże czy ja będę umiała kochać drugie dziecko tak jak jego? No ale pewnie to jak z miłością do męża i do dziecka, pewnie miłość do każdego dziecka jest i do każdego trochę inna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak jest u Was z pomocą dziadków przy maluchach? Czy często widują wnuki, czy oferują swoją pomoc, a może Wy prosicie? I czy w ogóle wypada prosić rodziców lub teściów o pomoc? Jestem ciekawa jakie są Wasze przemyślenia na ten temat
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ale. Okazuje się że najlepszą mata jest jednolita. Ma stanowić tło do zabawek. A nie dodatkowo być sama zabawką. Laski zafiksowałam się punkcie profilu kreatimo na Instagramie. ( Na FB też jest). To jest dziewczyna, która prowadzi zajęcia wczesnorozwojowe i ma ogromną wiedzę na ten temat. Polecam bardzo bardzo. Na Insta jest jeszcze wczorajszy live o zabawkach edukacyjnych. ( Tych wszystkich grających, świecących, gadających, uczniaczkach itp) A na FB udostępniony poprzedni live o stymulacji wzroku i organizacji łóżeczka i jego otoczenia. ( Trochę chaotyczny, bo pierwszy,). Uważam że naprawdę warto obejrzeć, przejrzeć profil. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2019-07-18 o 12:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

czy tam 1
Albo Ola nie umie tak wyssać.
Potem pospała jeszcze do 8:00. Tak to ja mogę żyć, w sumie już po tych 7 godzinach ciągiem byłam wyspana 

️. Jeśli jestem na tyle przytomna to go budzę i karmię. Dlatego właśnie chciałam ten otulacz, wczoraj w smyku nie mieli stacjonarnie.