|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019 cz.2
Cytat:
Podrzuć link ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Nazwij mnie lama, nie umiem linku wkleic ns telefonie
![]() Screenshot_20190719-113324.jpgScreenshot_20190719-113314.jpg Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Dam rade
dzięki. Aa jak by co, to share i tam powinno być skopiuj link ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
O ja tez znalazlam jakies na pilke, i tez robie od kilku dni, o TAKIE
Poza tym lacze sie w bolu chorych zwerzatek, travis. Rozchorowal nam sie kot. Jest jakas otepiala i...sie slini. Wymiotowala tez dwa razy. Bylismy z nia u weta, mowi ze fizycznie z nia wszystko ok. Wyglada na to, po riserczu na internetach, ze stresuje sie z powodu dziecka chyba. Wszedzie pisza, ze to objawy stresu. Drugi kot tez juz od jakiegos czasu jest zestresowany, zwlaszcza od kiedy poprzestawialismy rzeczy w mieszkaniu. Chodzi za mna i strasznie sie przylepia. Dobrze, ze trzeci nie ma prolemu, jako, ze jest debilem i pewnie nic nie ogarnia
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Ha! Chyba mi brzuch opadł troche! Jakiś postęp! I zgaga przeszła, a ostatnio było kiepsko. Albo bobas sie ze mnie nabija i tylko sie inaczej ułożył
![]() Klocki_Lego kurcze, smutne, myślałam, że koty czy psy to przezywają, ale jak dziecko się już pojawi w domu. Dobrze, że moja jaszczurka ma to w głebokim poważaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ha ha
|
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Moje swinie maja ta w 4 literach
Dopoki maja czysto, maja warzywa i sa miziane nie interesuje je tak naprawde kto sie nimi zajmuje ![]() Oddalismy ta chora, teraz mam tylko dwie wiec moge zmniejszyc rozmiar klatki.bo jednak 2,5m bylo zajetej przestrzeni przez nie. Mam silna potrzebe sprzatania i prania ale sily brak. Co 15 min przerwa na wizaz fb etc Pol mieszkania zrobione drugie Pol przede mna Chcialabym jeszcze pomys drzwi, futryny, okna, listwy podlogowe, odmalowac wc i przejzec rzeczy w szafie, pozbyc sie Co niepotrzebne ale w przyszlym tyg ma byc 32 stopnie wiec watpie ze rusze sie z kanapy dalej niz wc i lodowka W tym momencie zaluje ze rodzice tak daleko. Napewno mama by pomogla no i byloby do kogo gebe otworzyc jak tz w pracy cale dnie ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do towarzystwa, to sie zgadzam. U mnie od 2 tyg jest tato i robi to duza roznice, ze nie jestem sama w domu calymi dniami. Wspolczuje |
||
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak zeby odwiedzic popoludniu albo zeby oni wstapili etc Tata z pl do mexyku lolecial? Jesli tak to szacun Moj sie cyka z pl do uk leciec i bedzie w wrzesniu tylko mama tylko ze Moj Tata ma 61 lat i czasem ma omdlenia bez powodu i boi sie ze Jesli staloby sie cos w samolocie czy lotnisku to mama by zawalu dostala z bezradnosci, zaxne z nich nie mowi po angielsku. Na sile nie bede ciagnac bo jakby co to mialabym wurzuty sumieniaSent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz ma sie przeprowadzic na zime, bo juz bedzie na emeryturze. Loty znosi srednio, to fakt, ale daje rade.
|
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Moje dwa koty od ok 12tc zrobiły się bardziej przytulasne i cały czas pchały mi się spać na mój brzuch. Poza tym to chodzą za mną krok w krok, jak pieski. Dodatkowo co jęknę przy przekręceniu się na łóżku, a one akurat np poszły jeść, to zaraz są przy mnie - urocze to to.
Ja tez całymi dniami siedzę sama w domu, mąż w pracy. Gadam do kotów ![]() Dlatego np zbawieniem był dla mnie weekend co moja rodzinka przyjechała w odwiedziny. A tak poza tym po porodzie, jak już wyjdę ze szpitala, ma na 2 tygodnie przyjechać moja mama do pomocy. Potem ona wróci do siebie i mąż bierze 2 tygodnie urlopu. Dzięki temu przez pierwszy miesiąc nie będę sama z maluchami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama chciala przyleciec w sieroniu ale odmowilam. Najwczesniej ma pozwolenie 15 wrzesnia Mama nie mowi po angielsku, trzeba odebrac ja z lotniska 100km i nie chcialam takiego zobowiazania np jakby dziec byl spozniony 2 tyg i wyjdzie 7 wrzesnia nikt nie bedzie jechac na lotniska itp Zreszta jak mam gosci to sie strasznie przejmuje zeby bylo duzy wybor jedzenia ito a jesli bede gnic w wyrze to nie mam ochoty goscic nikogo nawet Mamy Ale Ty wiedzminka bedziesz miala 2 maluchow wiec rozumiem potrzebe pomocy Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, ze macie towarzystwo.
U mnie niestety problem, bo mama choruje i w samolot nie wsiadzie, tata juz ma swoje lata i mu sie nie chce (nie dziwie sie) a tesciowej nawet nie chce, bo bysmy sie pozabijaly. Z reszta ona by przyjechala jedynie jakby maz mial wolne i zaoferowal jej wycieczki w jakies ciekawe miejsca a nie zeby pomoc, wiec tym bardziej podziekuje, bo woziliby sobie tylki a ja bym siedziala w domu z dziecmi. |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama bedzie 2 tyg, koncem roju brat z dziewczyna maja przyjechac odwiedzuic Ja pewnie dopiero styczen badz luty odwiedze polske, w wakacje za rok litwe i lotwe Wlasnie sie orientuje jak ogarnac 3 obywatelstwa dla mlodego ![]() Ja polka, tz lotysz a dziec bedzie anglik haha ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uslyszalam ze lotwa niestery naklada ograniczenia i mozna wiec wiecej niz 1 obywatelstwo ale nie obejmuje to wszystkich krajow i jesli uk wyjdzie z ue to bycmoze nie damy rady zrobic lotewskiego wogole plus nie mamy zadnej rodziny tz na latwie zeby to ogarnac![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy również nie mam ochoty na razie gościć, ona najchętniej zamieszkałaby u nas żeby pomóc, ale ja bardzo nie lubię wpychania pomocy na siłę, także mam nadzieję, że sobie sami z tżtem dobrze poradzimy.
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Ej, a wiecie, że mąż może wziąźć zwolnienie lekarskie na opiekę nad żoną po porodzie? Do 14 dni. Mogą je wypisać w szpitalu, ginekolog, albo zwykły internista na podstawie wypisu ze szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis byly health visitor. Dwie, bo jedna sie przyuczala do zawodu. Weszly i oczywiscie jakie slodkie, jakie malenstwo i "dlaczego to dziecko jest takie male?" Juz mnie to oslabia. W koncu dobil do 2,5 kg.
Moj maz wrocil do pracy po 10 dniach z czego 5 przesiedzialam w szpitalu, wiec duzo mi nie zdazyl pomoc, ale juz lepiej sie czuje jak pospie w nocy te 4-5 godzin w ratach. |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ufam corce. Ostatnio wyrzucilam cale opakowanie mleka modyfikowanego, ktorego zaledwie 3 miarki uzylam. Tyle kasy poszlo w smietnik, bo corka postanowila pogrzebac miarka w mleku, gdzie kilkukrotnie powtarzalam, ze ma tego nie dotykac i tlumaczylam dlaczego. Oczywiscie rak wczesniej nie umyla a miarke wsadzila w proszek. Druga sytyacja- maly podkurczyl nozke do brzuszka i nogawka od spiochow spadla. Wyjrzalam z kuchni a mloda probowala mu ta nogawke poprawic. Powiedzialam, zeby zosrawila, za chwile patrze a ona znow probowala, bo myslala, ze nie patrze.O drzemce w dzien moge zapomniec jak maz jest w pracy, bo jak bym przysnela a corce by przyszlo do glowy zaopiekowac sie bratem, to mogloby sie zle skonczyc. Widac, ze go kocha, nie zrobilaby mu swiadomie nic zlego, ale ma glupie pomysly. |
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
Mamy sierpniowe 2019 cz.2
Odebraliśmy wózek i foteliki
![]() To teraz mamy już wszystko. Teraz czekamy na maluchy już bez stresu, ze czegoś nie zdążymy kupić ![]() I kupiłam sobie od razu torbę-organizer a tak właściwie to mąż mi kupił IMG_0985.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Wiedzminkaa Czas edycji: 2019-07-19 o 22:13 |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Duza dziewczynka juz. Moze potrzebuje wiecej czasu zeby sie przyzwyczaic bo o ile glupie pomysly w tym wieku to norna, o tyle 8 latka powinna zrozumiec jesli jej tlumaczysz ze ma np.w mleku nie babrac etc
Nie zazdroszcze, miejmy nadzieje to etap przejsciowy ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Wiedzminkaa fajna torba. Elegancka. Ja kupilam typowy diaper bag plecak.
martynka, nie zazdroszcze. To taki wiek, ze niby powinna juz rozumiec, ale jeszcze nie mozna ufac tak jak np nastolatkowi. Tajemnica kota sie rozwiazala. Jednak ma chory zab, a nie stres. Jutro ja wieziemy na oczyszczenie lub usuniecie, w zaleznosci co bedzie potrzebne. |
|
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Wiedzminkaa super torba, powiesz gdzie mąż kupił?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sklepie jak odbieraliśmy wózek ![]() To babyono diaper bag supreme ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Wiedzminkaa bardzo ładna i cena fajna
. Ja swoją do wózka zgubiłam i też muszę coś kupićMartynka ja też się zastanawiam jak to będzie z córką, moja ma 5 lat, więc napewno zazdrość się pojawi, boję się że przez przypadek może zrobić synkowi krzywdę ale z drugiej strony nie chce żeby się czuła odtracona przez nas. Zobaczymy jak to się poukłada wszystko. Dopiero synek ma 2500 to ile spadł po porodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

ha ha

nie ufam corce. Ostatnio wyrzucilam cale opakowanie mleka modyfikowanego, ktorego zaledwie 3 miarki uzylam. Tyle kasy poszlo w smietnik, bo corka postanowila pogrzebac miarka w mleku, gdzie kilkukrotnie powtarzalam, ze ma tego nie dotykac i tlumaczylam dlaczego. Oczywiscie rak wczesniej nie umyla a miarke wsadzila w proszek. Druga sytyacja- maly podkurczyl nozke do brzuszka i nogawka od spiochow spadla. Wyjrzalam z kuchni a mloda probowala mu ta nogawke poprawic. Powiedzialam, zeby zosrawila, za chwile patrze a ona znow probowala, bo myslala, ze nie patrze.