|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
A te 10 kg to troszkę sporo, bo tyle ważyłam przy kompulsach 6 tys dziennie, a jestem drobna i niezbyt to wyglądało. Nie wchodziłam nawet w 36
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drziewczyny macie też problem z wypadającymi włosami?? i paznokciami że lepiej chodzić w rękawiczkach??
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Toffiee ja przy kilogramie od granicy wychudzenia podług BMI nosiłam koszulki 38 niezależnie od firmy, więc nie sugerujmy się metkami
|
|
#2104 |
|
Konto usunięte
|
Nie, jane, ze nie. Ale ja choruję na anoreksje, więc nie liczę, że będe chciała być bardzo koieta i sexi. Na razie stawiam sobie poprzeczkę na te minimum. A i każdy jest inny, a ja ważąc te 50 kg byłam zdaniem wszystkich `normalna`
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7lat zycia to kupa czasu. Chcesz stracic kolejne 7? A chodziłas moze kiedys do psychologa?
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma u nas ludzi specjalizujących na problem ED. Wszystko leczy się w psychiatrykach a z powodu studiów nie mam czasu przez 11miesięcy w roku na terapię.
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli mogłabym coś dodać... terapia zazwyczaj raz w tygodniu wypada więc jak ktoś ma problem z czasem to kicha ale np. wizyty u psychiatry są raz na 1 lub 1,5 miesiąca
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również poproszę o zdjęcia
daggerka@interia.pl |
|
|
|
#2110 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyślę zdjęcia jak będę miała "lepsze dni"- teraz jestem na etapie widzenia siebie jako jednej wielkiej kupy tłuszczu, więc nie chciałabym się chwalić po prostu tym jaka jestem gruba. A co do tego nie wchodzenia nawet w 36 to 36 to baaaaardzo mały rozmiar- szczególnie, że Ty jesteś wysoka o ile dobrze pamiętam.Cytat:
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to strasznie zmartwiło bo miałam zdrowe włosy i paznokcie a teraz to szkoda gadać
|
|
#2112 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nogi pamietam i nic mi sie nie pomyliło Przykro mi, ze zujesz się też źle.Cytat:
Tak, no ciarpliwośc, ale jeszcze te wszytkie odchyły jedzeniowoe i nagminnie jedzeniowe mnie dobijaja. ale cóż, nic mi innego nie pozostaje niż czekać. A włosy i paznokcie mam w dobrej formie |
||
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Bry.
![]() U mnie tak se.. Przyzwyczajam się powoli do faktu przytycia. Mam w sumie te 47kg, wlasc.tyle co wcześniej, ubrania robią się przyciasne, doktor wczoraj skomplementował mnie,że wreszcie dobrze wyglądam , tak więc postanowiłam etap tuczenia się zakończyć. Może z czystej próżności,aby nie marnować pieniędzy na ubrania w nowej rozmiarówki ,jak również dla spokoju ducha, nie chcę znów popadać w skrajności,diety,nadludzk i wysiłek,bo brzuch i uda się rozłażą, (Dostatecznie się otłuściły, choć w ubraniu/na zdjęciach jeszcze tego nie widać) a stąd blisko do powrotu anoreksji i całego syfu z nią związanego . Jeść staram się normalnie, w granicach zapotrzebowania-z pewnością 1800 , to co zechcę,czyli słodycze , jasne mączne przysmaki i takie tam. Ruch dostarczam pod postacią spacerów,sporadycznego tańca. Generalnie gdy wspomnę sobie,że jest coś takiego jak zasady zdrowego żywienia,ciarki mnie przechodzą. Nie umiem i nie chcę podporządkować sobie reszty młodości,życia porom posiłków, błonnikowi,białku,nnkt,tr eningom siłowym et.c et.c ![]() Jutro z kolei na cały dzień idę do rodziny,na takie spotkanie, będzie grill,ciasta,sałatki,aczk olwiek odmawiać sobie ich nie będę.Po kiego zresztą |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toffie ty szczęściaro! ja też już chce z powrotem zdrowe włosy
|
|
|
#2115 |
|
Gość
|
W niedzielę kochane napiszę. Teraz tylko pozdrawiam.
Aralko - wysłane Euphoriall - witam |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak...tylko psychiatryk nie jest w moim mieście a ze względu na tryb studiów mam zajęcia codziennie od 7rano do 13, ewentualnie 18 przez cały rok. Wracam do domu w piątek wieczorem, wyjeżdżam znowu w niedzielę popołudniu. Nawet gdybym prowadziła terapię w mieście w którym studiuję to by nie było kiedy chodzić na zajęcia, w dodatku tam bym się nawet leczyć nie chciała, bo nie mam zamiaru chodzić na terapię do kogoś kto w 90%prawdopodobnie by był moim wykładowcą czy egzaminatorem egzaminu z psychiatrii. Trochu skomplikowane...
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Toffiee ale masz niskie BMI
musisz przytyc pare kg jeszcze takze to chyba nie do konca od BMI zalezy. teraz mam okolo 20, bo nie wiem ile waze...Enex bedzie lepiej ja tez zawsze myslalam,ze szkoda mi czasu na lecznie,wizyty itp. ale tak naprawde napady zajmowaly mi wiecej czasu,niz to leczenie mozliwe,ze jak bede juz w Krk,to tam bede sie leczyc...nie wiem,zobacze co bedzie po tych tabletkach, do lekarza ide znowu na poczatku wrzesnia
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) Edytowane przez 88niezapominajka88 Czas edycji: 2008-08-22 o 19:22 Powód: poprawka |
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą nawet nie wiem jakby miała przebiegać terapia w leczeniu anoreksji? któraś chodzi? WeronikaWargulak również witam cieplutko
|
|
|
#2119 |
|
Gość
|
Ech, moniu to wiesz ile ja mam - 16
tyle że ja powinnam ważyć 64 kg ( ) a tyle nie chcę mieć na zadzie. Mi potrzeba 4, no może 5 ale nie 14 kg - chyba ktoś tam zgłupiał. Bo chyba tyle mi trzeba. Ja nie chcę ważyć 64 kg - nie, rozmiar 40 nie dla mnie (moja figura bardzo na tym ucierpi, a bardzo ją lubię). Enex - u mnie wynikło to z faktu, że chodzę do psychiatry i tak, i tak.... moja nieznana choroba musi być leczona (mam w sobie wstrząśnięte nie zmieszane, z resztą mam na twarzy maskę i ta gadulńska panna to nie ja..... dziś po niemiecku o tym mówiłam). Euphoriall - zwracaj się do mnie per Werka, tak jak każdy. |
|
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, staram się pogodzić z tymi nogami, ale jakoś trudno mi to przychodzi![]() poza tym świetny ten sprzęt, też bym taki chciała miec może kupię to sobie poskaczemy?:Pjoke życzę Ci udanego pobytu u rodziców, aha wątpliwa sprawa, żebyś doszła do 60kg z Ciebie taka kruszynka![]() Cytat:
kurcze zaskoczyłaś mnie tymi komplementami o cerze, nie spodziewałabym się tego jest mi bardzo miło z tego powodu, zdj przy murze? może z gór tam jakieś były, już nie wiem co wtedy wysyłałam![]() i wierzę na słowo, że będzie kolejne plus 3kg 3mam kciuki![]() Enex Słońce nie poddawaj się tylko spójrz optymistycznie na to wszystko, a kochana Ty to jesz od razu czy w odstępach czasu? to taki "rzut" na jedzenie czy pwolutku tak się to zbiera w ciągu dnia? uszka w górę i pomyśl, że jutro MUSI być lepiej
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#2121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiadomo od czego to zależy, ale włosy mam az za gęste i paznokcie tez juz mi ładnie stwardniały No, ale jednak to wszystko bym oddała za okres![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chce, wysle maila prywatna ![]() Cytat:
) to jedz sobie jeszcze przez tydzien 1700 kcal, a potem dodaj 100 kcal i po nastepnym tygodniu jak nie bedziesz tyla kolejne 100 kcal itd. az do zapotrzebowania
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Toffiee ale te 3 kg to ja ostatnio przytylam
a od najnizszej mojej wagi dzieli mnie ok 7 kg...no ale nie rozmawiajmy o wadze wazne jest to zebys przytyla
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Toffie mogę prosić o zdjecia? neska_gold@poczta.fm
|
|
#2126 |
|
Gość
|
Moniu, ale teraz nie chce
|
|
|
|
#2127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Żaden problem Werka
![]() Te wszystkie odpowiednie wagi, odpowiednie bmi to są tylko takie ogólne stwierdzenia które mają za zadanie chyba tylko męczyć innych. poza tym są bardzo względne. Ważne aby każdy czuł się w pełni sił, był zadowolony z siebie i swojego wyglądu i wagi. U jednej to więcej u drugiej mniej ważne by sobie nie szkodzić.
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda tylko,ze nie zawsze mozna miec to wszystko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Ręce i nogi masz jak patyczki- dobrze, że przytyłaś troszeczkę, choć myślę, że te 3 kg to jednak nadal stanowczo za mało. Masz delkiatną budowę ciała i nigdy nie będziesz gruba- możesz przytyć 10 kg i będziesz ślicznie i szczupło wyglądać.
A te 10 kg to troszkę sporo, bo tyle ważyłam przy kompulsach 6 tys dziennie, a jestem drobna i niezbyt to wyglądało. Nie wchodziłam nawet w 36

? Toffiee ja przy kilogramie od granicy wychudzenia podług BMI nosiłam koszulki 38 niezależnie od firmy, więc nie sugerujmy się metkami

Wyślę zdjęcia jak będę miała "lepsze dni"- teraz jestem na etapie widzenia siebie jako jednej wielkiej kupy tłuszczu, więc nie chciałabym się chwalić po prostu tym jaka jestem gruba. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

musisz przytyc pare kg jeszcze
ja tez zawsze myslalam,ze szkoda mi czasu na lecznie,wizyty itp. ale tak naprawde napady zajmowaly mi wiecej czasu,niz to leczenie