|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe mamy 2019, cz. 8
Kurczenie mam zakladki "swiadeczeniobiorca" w PUE. A dodzwonić się nie idzie
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech będzie jak chcesz. Mąż się dostosujeJa Cię rozumiem. I mi nigdy po powrocie do pracy, domu nie brakowało Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wroce do pracy bo musze ale spokojnie do 2 lat bym zostala w malym. Chciaz jak widze jakie dzieci zlobkowe sa samodzielne iyd to az mi zal odbierac tego mlodemu. Wiec raczej pojdzie po roczku.
My juz po wizycie, bylismy kolo 1,5h. Wymacal mlodego, ponaciskal jakies miejsca na karku i powinno byc lepiej. Powiedzial ze tragedii z nim nie ma ale czuje ze jest spiety. Mamy go obsewowac. Tak sie mi dziecko zrelaksowalo ze pogugal do nas minute i usnal. Nie przeszkadzalo mu ze osteopata mu cos na karku robi i obraca glowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#724 |
|
Żona Gargamel
|
Jak teść był u nas to zaczął gadke "oh jak dobrze że ona w domu bo gdzie do tych żłobków, w domu najlepiej". Mówię że przecież pójdzie do żłobka bo jak inaczej a TŻ od razu mu odpalił czy będzie codziennie przyjeżdżał bawić. Temat natychmiast ucięty
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#725 |
|
Dostojna peema.
|
Stasio jest zapisany do żłobka prawie od urodzenia
pójdzie do niego czy ja pójdę na etat czy nie, bo nawet żeby pisać z domu potrzebuję mieć trochę wolnego czasu. Teraz robię to wieczorami ale piszę malo, to bardziej dorabianie sobie na kosmetyczkę czy fryzjera niż praca na serio... Ogólnie chcę iść na etat ale też się waham bo jak zacznie w żłobku chorować to kto będzie z nim siedział... Nie wiem. Wtedy lepiej żebym pracowała zdalnie. Ale czuję,że będę potrzebowała wyjść z domu po tym roku macierzyńskiego. Kocham malego na maxa ale chyba wiadomo jak frustrujące potrafi być siedzenie w domu z dzidziusiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż w sumie może on ma dalej tę granicę frustracji, bo po porodzie siedział ze mną 7 tygodni i nie miał dość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Elsabel Czas edycji: 2019-07-22 o 12:25 |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie ze zlobek to samo dobro? Ze dzieci samodzielne? Hm myskakam że właśnie odwrotnie. To moze i ja to rozważę?
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#729 |
|
Dostojna peema.
|
Ja nie uważam, że żłobek to samo dobro. Ogólnie uważam, że jeżeli mama jest w stanie skoncentrować się serio na rozwoju dziecka to lepiej żeby zostało w domu co najmniej dwa lata. Ale wiem, że nie każda kobieta musi być skłonna do tego, ja bym pewnie zwariowała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy prywatny lekarz może uzupełnić w książeczce ten "bilans" na 2 miesiąc? Dzis idziemy do pediatry prywatnie, bo nasza na urlopie. Może by mi od razu wpisał te pomiary (?)
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#732 |
|
Żona Gargamel
|
Nie wiem czy samo dobro ale nie mamy innej opcji, do pracy trzeba wrócić a opiekunka to za duży wydatek
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#735 |
|
Dostojna peema.
|
Dziewczyny, to nic złego, że nie lubi się siedzieć w domu z dzieckiem, serio. Ja to doskonale rozumiem. Jak już opanowałam trochę moje emocje to podeszłam do sprawy zadaniowo - muszę być ten rok z nim w domu i nic na to nie poradzę, po roku jak wrócę do pracy to ta odpowiedzialność rozłoży się na mnie i tż. Z czasem zaczęłam cieszyć się tym czasem z dzieckiem, tzn. codziennie powtarzam sobie, że te chwile już nie wrócą i jeszcze za tym zatęsknię, więc tulę, całuję, gugam. Tak, jestem zmęczona na koniec dnia i nie jest to najbardziej rozwijające zajęcie swiata, ale w sumie mam to na dzień dzisiejszy w czterech literach. Jeszcze w życiu będę miała czas na wszystko - na to żeby dużo pracować, robić podyplomówkę, wychodzić z mężem bez martwienia się o niemowlaka w domu. Na wszystko będzie czas, ale moje dziecko już nigdy nie będzie takie samo jak dzisiaj. Jedyne czego mi żal to tego etapu noworodka, że był taki zmarnowany. Generalnie rozumiem Wasze zmęczenie domową rutyną ale czas tak leci, że ani się obejrzycie a będziecie iść do pracy i widzieć swoje dziecko rano i wieczorem.
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę kupić przedłużki do body bo nie wyrobie z kupowaniem
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
a my spotkaliśmy się ze znajomymi i siedzieliśmy u nas na balkonie przy winkuWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
U mnie tak samo, totalne znudzenie siedzeniem w domu i tym, że każdy dzień wygląda praktycznie tak samo. Niestety w małych miastach nie ma takiej oferty jeśli chodzi o jakieś kluby dla mam z dziećmi i inne atrakcje, które mogłyby urozmaicić dzień. U nas w mieście jest tylko jeden taki klub, który działa tylko w sobotę i niedzielę i przyjmują rodziców z dziećmi od trzech lat. Dobrze, że chociaż teraz jest lato, to można wyjść z domu na spacer, chociaż u mnie wiąże się to z taszczeniem wózka po schodach na piętro w bloku (dlatego myślę o tym nosidle). Ja chciałam posłać dziecko do żłobka, mój mąż początkowo też, ale mu już nagadali bzdur jakie to dziecko biedne w żłobku. Zapewne teściowa, bo ona chce się zajmować synkiem, ale oczywiście na zasadzie, że my go wozimy do niej. Ja się na to nie chce zgodzić, bo jak już mam dziecko budzić przed 7, to równie dobrze może iść do żłobka. A moja teściowa jest jaka jest i wątpię żeby się chciała stosować do moich wytycznych np odnośnie jedzenia, więc będziemy szukać opiekunki. |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#739 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze możesz wpaść do mnie, jak posłuchasz jak mój śpiewa to z przyjemnością wrócisz do domu ![]() ![]() Walczę dzisiaj: godzina usypiania, 5 minut snu i tak w kółko, a ryki od rana oczywiście, bo tż pojechał, zeświruję ![]() ![]() Cytat:
Ja też nigdy nie chciałam być typową kurą domową, ale jakoś teraz mi to zbytnio nie przeszkadza. Przecież wiem, że to chwilowe. W końcu wrócę do pracy i się będę tam wkurzać i żałować, że wróciłam
|
||
|
|
|
#740 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87017456]Zawsze możesz wpaść do mnie, jak posłuchasz jak mój śpiewa to z przyjemnością wrócisz do domu ![]() ![]() Walczę dzisiaj: godzina usypiania, 5 minut snu i tak w kółko, a ryki od rana oczywiście, bo tż pojechał, zeświruję ![]() ![]() Ja też nigdy nie chciałam być typową kurą domową, ale jakoś teraz mi to zbytnio nie przeszkadza. Przecież wiem, że to chwilowe. W końcu wrócę do pracy i się będę tam wkurzać i żałować, że wróciłam [/QUOTE]O to to to - zgadzam się co do tej pracy ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mówiłyśmy ze Sq, że to wszystko minie?
To pisałyscie, że Was wkurza takie gadanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#742 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
ja ostatnio powiedziałam tż, że mi strasznie głupio z powodu tego, co wtedy czułam i mówiłam...no ale nie panowałam nad tym. grunt, że już panuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly możesz sobie tylko pogratulować, że ogarnęłaś
inaczej dalej byś tak trwała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#744 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
mi przeszło mniej więcej po 2 miesiącach a teraz juz w ogóle jest ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plus ja uważam że to mocni rozwijające. Umiejętności miękkie level Master! Cytat:
Cytat:
nie żebym źle yczyla Ale od razu mówię że nie ma co się nastawiac ![]() Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Ecea
No pewnie.zreszta,sama sobie tez mozesz wpisac, Katie My mieszkamy na wsi To dopiero atrakcje hehe Mlody ma druga drzemke ponad 2 h Na brzuchu Ze tez mi to wczesniej do glowy nie przyszlo,tylko.sie meczylam ze spiacym na mnie.dzieckiem
|
|
|
|
#748 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, może i tak będzie bo w ten weekend powiedziałam, że pierwszy u mnie jest grzeczny chłopiec a drugie to będzie niegrzeczna dziewczynka
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Zapomniałam dodać, że moje małżeństwo przechodzi naprawdę ciężkie chwile. Chcę już zapisać małą do pobliskiego żłobka. TŻ się oburzyl że żłobek to przechowalnia i on nie będzie oddawał dziecka obcym na pół dnia. I że przecież któreś z nas może pracować zdalnie
To chyba on, bo ja na pewno nie mam ochoty. Poza tym średnio sobie wyobrażam pracę i jednocześnie opiekę nad roczniakiem, którego wszędzie pełno i nie można spuścić z oka... Ale jak chce niech próbuje, szybko sam zacznie za żłobkiem biegać.
niech będzie jak chcesz. Mąż się dostosuje
pójdzie do niego czy ja pójdę na etat czy nie, bo nawet żeby pisać z domu potrzebuję mieć trochę wolnego czasu. Teraz robię to wieczorami ale piszę malo, to bardziej dorabianie sobie na kosmetyczkę czy fryzjera niż praca na serio... Ogólnie chcę iść na etat ale też się waham bo jak zacznie w żłobku chorować to kto będzie z nim siedział... Nie wiem. Wtedy lepiej żebym pracowała zdalnie. Ale czuję,że będę potrzebowała wyjść z domu po tym roku macierzyńskiego. Kocham malego na maxa ale chyba wiadomo jak frustrujące potrafi być siedzenie w domu z dzidziusiem. 

grunt, że już panuję