![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Najstarsza to ja tu jestem
![]() ![]() Może niektórzy patrzą-ech stara baba. W przedszkolu niektóre mamy młodsze ode mnie ponad 10 lat-one do mnie "dzień dobry" a ja "cześć". Tak naprawdę to najwięcej zależy od tego kiedy się spotka Ojca dziecka. Ja mam za sobą wcześniejsze związki, poważne i mniej poważne i jak z perspektywy patrze to chwała Bogu, że nie zaszłam wcześniej w ciążę. Z Tż staraliśmy się od razu po ślubie (znaliśmy się 1,5 roku) i Martynka się urodziła 8,5 miesiąca później. Drugie dziecko chcieliśmy od razu, ale po cesarce musiałam rok czekać. Swoją drogą karmiłam do 1 urodzin, po skończeniu kp dostałam okres (pierwszy po ciąży!) i dwa tygodnie później już byłam w kolejnej ciąży ![]() Przed ślubem mówiliśmy o trójce, ale potem budowaliśmy się, praca, stresy, dwójka maluchów i Mąż nie chciał. Całe szczęście jak się wyprowadzilismy na swoje to i chęci Mu wróciły ![]() A w moim otoczeniu różnie, większość rodziła w okolicy 30 i na parce poprzestali-teraz już dzieciaki z najgorszego odchowane, mogą wyjechać gdzieś, itp. ....a nas znowu czeka przeprawa z mlekiem i pieluchami. Chwilowo mnie to przeraża, ale i cieszy-najważniejsze, żeby było zdrowe, a wiadomo że z wiekiem jest większy strach o choroby genetyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są kobiety w pełni zdrowe, które rodzą chore dzieci. Są chore, rodzące zdrowe. To loteria ![]() Późne rodzicielstwo ma swoje wady i zalety i tak samo wczesne. Zawsze można narzekać i zawsze można wychwalać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Kapewa
Moim zdaniem w rodzicielstwie ważniejsza jest stabilizacja i poczucie bezpieczeństwa niż wiek. Wtedy człowiek czuje , że przychodzi ten czas. Inaczej to wszystko odbiera bo ma ten spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kolejna kwestia, że to co dla jednego będzie stabilizacją, dla drugiego może być luksusem itd. ![]()
![]() |
#4446 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezu, brrr... wez przestan. Wczoraj siedze, czuje lekkie smyranie na rece, odwracam wzrok, a tam... pajak na moim nadgarstku. Taki czerwonawo-brazowy :strach:. Prawie mi serce stanelo! Bobas w brzuchu juz chyba myslal, ze koniec swiata nadszedl ![]() Cytat:
![]() Wczoraj duzo zrobiliscie, brawo ![]() Cytat:
![]() ![]() A zycie jest piekne! La vie est belle! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pomyslec, ze gdyby sie od razu udalo to bym byla mloda matka, no ale kto by pomyslal, ze bedziemy sie starac 6 lat ![]() ![]()
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o różnicę wieku to też jestem zdania, że nie ma reguły. Mam dwie siostry: rok i 11 lat młodszą. Z tą rok młodsza nigdy się nie mogłam dogadać i nigdy nie byłyśmy przyjaciółkami. Z tą 11 lat młodsza inna bajka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4448 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Każda z nas ma historię swojego cudu ![]() ![]() W porównaniu do wielu par nie staraliśmy się długo, bo tylko niecałe 2,5 roku, ale szybko mieliśmy diagnozę i wiedzieliśmy, że IVF to jedyne wyjście. Ale dawano nam tylko 10% szans, że się uda, więc maluszek to nasz mały wielki cudzik ![]() Cytat:
Nie dość, że stresy w życiu to jeszcze stresujące sny Cię nękają ![]() ![]() Cytat:
Za późno na trzecie? Młoda jeszcze jesteś przecież ![]() Cytat:
Pracowity dzień za Tobą ![]() Ustawianie mebli to zawsze jest wyzwanie, ja czasami wyliczyłam, że coś się zmieści, no a potem i tak się z jakiś powodów nie mieściło i plan brał w łeb ![]() Cytat:
No tak, nie mamy wpływu na to, kiedy spotkamy odpowiedniego kandydata na męża i ojca. Ja w wieku 26 lat odeszłam od byłego i też do dziś Bogu dziękuję, że nie zaliczyłam z nim wpadki! Mam najwspanialszego męża jakiego mogłam sobie wymarzyć i poczucie stabilizacji ![]() U mnie ostatnimi czasy zrobił się wysyp dzieciaczków, a większość dziewczyn w moim wieku lub zaraz przed lub po 30. Myślę, że wiele par czeka aż osiągnie jako taką stabilizację i wtedy dopiero decydują się na malucha. Albo po prostu walczą latami o malucha - bo przecież mało kto o takich problemach chce mówić, większość to ukrywa...
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
U mnie prawie wszyscy maja dwójkę, my chyba najpóźniej się decydujemy. Moja przyjaciółka też marzy o drugim,ale mąż kategorycznie nie chce, myślę że może trochę moja ciążę przeżywać.
O pająkach nic nie mówcie,mój kot znosi takie paskudztwa do domu :/ grunt że pająki czy inne owady w domu to od razu namierza i wyłapuje. Ostatnio konika polnego . Ale znosi też jaszczurki , któregoś dnia siedzimy na dole a coś spadło z piętra, jaszczurka która się bawiła :/ albo podnoszę w ogrodzie jakiś worek a pod nią zdechła jaszczura. Mysz kilka razy złapała, nie wpuszczałam jej do domu, czekałam aż mąż wróci bo się bałam że z tą muszą wleci. Brr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Rozeznanie
|
owocowy, wcześniej źle dodał mi się wpis do cytowania. Trzymam kciuki za pracę twojego męża! Trzeba ryzykować! Mój też teraz ma trudne decyzje przed sobą bo rezygnuje z jednej z prac, żeby bardziej poświęcić się drugiej. Myślimy, że w przyszłości się to opłaci a pracując od 7 do 20, potem czasami jeszcze biorąc nocny dyżur, tylko się zamęczy.
Przy okazji, czy któraś z Was pracuje z ZUSie albo kadrach i zna się na emeryturach? Miałabym pytanie na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Jaguś
Czy Twój mąż to pan doktor? 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ta perspektywa zimy na początku faktycznie przeraża... Cytat:
![]() Podziwiam odwagę i siłę na trzecie dziecko ![]() Cytat:
![]() W otoczeniu będziemy trzecią parą z drugim dzieckiem także też szału nie ma z tą wielodzietnością ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze cieszyć się chwilą obecną, tym że wszystko ok. I trzymać kciuki żeby nadal tak trwało ![]() Cytat:
![]() Nie powiem że informacje o dwóch kreskach przyjął w podskokach.. Ale teraz widzę że się cieszy ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2019-07-31 o 12:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zadomowienie
|
Ooooo matko
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
W kręgu naszych znajomych już większość ma przynajmniej dwoje dzieci, niektórzy nawet troje lub trzecie w drodze. Ostatnio jak spotkaliśmy się z okazji urodzin kilku kolegów to patrząc na towarzystwo - była podobna liczba dorosłych i dzieci
![]() A u nas w rodzinie wielka radość, bo okazało się, że męża bratowa też jest w ciąży, rodzi w marcu, ale ja już się bardzo cieszę na myśl, że młody będzie miał kuzyna lub kuzynkę praktycznie w swoim wieku ![]() Wczoraj było u mnie bobo TV, pani doktor potwierdziła, że "dorodny chłop", więc jednak nic nie odpadło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co z nimi zrobisz? ![]() ![]()
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Wszystko z dzieckiem ok, waży 700gr i mam uwiecznionego siusiaka, żeby nikt nie miał wątpliwości.
TSH mam 3,21 więc dostałam skierowanie do endokrynologa. Krzywa wyszła dobrze. Można wpisać mi kolejne bobo tv 21.08 a trzecie badanie prenatalne 11.09 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też chyba nast wizytę mam 21.08 muszę sprawdzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zrobiłam taka śpiąca, że chodzi za mną kawa, ale taka dobra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
W końcu siadłam na dupie, ale czuję że ten dzień wykorzystałam w 100% tzn czuje ze coś zrobiłam bo ostatnie dni to takie nic nie robienie. Czekam aż mi bułeczki drożdżowe z dżemem wyskocza z piekarnika i na męża
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z maluchem wszystko dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jedna z wyboru (a wzieli slub 8 lat temu), ale czy ona kiedykolwiek sie zdecyduje tez stoi pod znakiem zapytania. A reszta to albo przyznaje sie, ze sa problemy z zajsciem w ciaze, albo wymysla milion powodow (zmiana pracy, budowa domu, jeszcze nie teraz, najpierw kariera, teraz czas na podroze, itp). Nie wiem ile z nich naprawde jeszcze teraz nie chce, ale u przynajmniej dwoch par TZ i ja przypuszczamy jednak problemy z zajsciem, ale oficjalnie tego nie potwierdzili.
![]() |
#4464 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szalejesz dzisiaj z porządkami ![]() ![]() Cytat:
Szkoda ![]() ![]() Cytat:
Super, że z maluszkiem wszystko w porządku ![]() ![]()
![]() |
#4465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja juz po wizycie, szyja długa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje za wszystkie wizyty, duże maluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mowila ile mm ma szyjka czy tylko ze dluga?
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
Cały dzień jeżdżę za materacem dla starszej córki. Byłam w dwóch salonach i w obu odradzono mi lateks
![]() Nie wiem co teraz zrobić z materacem dla młodszej kokos/ lateks :/ chyba go sprzedam a poszukam czegoś z pianki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.