|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pytanie o żart partnera
Cytat:
Zrozum, że kot musi przywyknąć, tak samo jak ty, a na to potrzeba czasu. Gwałt jest chyba czymś mniej szkodliwym niż śmierć, więc nie wiem czemu uważasz, że to większy kaliber? Przepraszam, wiem czemu tak uważasz. Bo uważasz, że kot to jakiś pchlarz, którym trzeba rządzić, a siebie już masz za pełnoprawnego członka rodziny. Uważasz się za ważniejszą stąd twoje niezrozumienie tematu. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam duże poczucie humoru, często to tzw. czarny humor, ale jakby ktoś rzucił mi takim żarcikiem w kierunku mojego kota, to poważnie zastanowiłabym się, czy chcę z tą osobą mieć do czynienia... Jak można nawet lekko żartować z czegoś/kogos, co wiesz, że dla kogoś jest bardzo ważne i istotne? Widziałaś, że go to uraziło, Ty go przeprosiłaś, czy tylko oburzasz się, że jak on miał prawo tak powiedzieć? |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy ma jakieś granice żartu i rzeczy z których nie umie się śmiać. A żarty z czyjejś śmierci, to już glęboki czarny humor. Wypadałoby mieć wyczucie. |
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Poza tym on zna swoje koty lepiej od ciebie. Może jakby je wyrzucił do dopiero byłby sajgon, bo miauczałyby i obijały się o drzwi. Niektóre tak mają. Zwłaszcza jak zawsze mogły wejść do sypialni to byłoby im ciężko zrozumieć czemu nagle nie. Widocznie on stwierdził, że najlepiej to przeczekać. Przyzwyczają się, stracą zainteresowanie nową osobą to nie będą cię zaczepiać. Jak tobie to nie pasuje to nie musisz nocować u niego.
Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-08-14 o 17:31 |
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Ok. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Widzę, że ja vs. koty to przegrana wojna
Co do budzenia, to ono trwa już długo, z 2,3 tygodnie. Ktoś pytał jak mnie budzą. Wchodzą na mnie, często na mojej stronie łóżka się biją, a jeden podchodzi i mnie paca łapką, a to w rękę, a to w twarz... Mowa o TRZECH kotach. A ja potem muszę odsypiać za dnia. A co do żartu z burdelu, który tak jest broniony, to wyznam że w wieku 21 lat próbowano mnie zgwałcić i mój królewicz to wie... Osoba po takim doświadczeniu szczególnie reaguje na "żarty" z burdelu czy innej przemocy seksualnej.
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87081986]Poza tym on zna swoje koty lepiej od siebie. Może jakby je wyrzucił do dopiero byłby sajgon, bo miauczałyby i obijały się o drzwi. Niektóre tak mają. Zwłaszcza jak zawsze mogły wejść do sypialni to byłoby im ciężko zrozumieć czemu nagle nie. Widocznie on stwierdził, że najlepiej to przeczekać. Przyzwyczają się, stracą zainteresowanie nową osobą to nie będą cię zaczepiać. Jak tobie to nie pasuje to nie musisz nocować u niego.[/QUOTE]
Dokładnie. Autorka nie rozumie specyfiki zachowań kotów i pewnie nawet nie próbowała zrozumieć, tylko strzeliła fochem. U mnie zamknięcie kotom drzwi kończy się skakaniem na klamki i miauczeniem pod drzwiami. Koty nienawidzą zamkniętych pomieszczeń i ograniczania im terenu. Niestety z kotami nie jest tak łatwo, jak z psami. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
To jest normalne zachowanie kotów, nudzą się i chcą się bawić. EDIT: teraz rozumiem czemu cię przeprosił. Pewnie dlatego, że stwierdził, ze przegiął w tym kontekście sytuacyjnym. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obstawiam tez, ze ty kotow nie lubisz, i to nie tych konkretnie a ogolnie kotow. Dlatego ten glupi zart i taka zlosc. |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jego miejscu z cala pewnoscia bym za to nie przepraszala, oraz chyba balabym sie z Toba zostawic moje koty, po takim tekscie. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A żeby koty nie szalały po łóżku w nocy, to często wystarczy je wystarczająco wybawić przed spaniem. Ale to trzeba chcieć. |
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, a może koty wyczuwaja, że ich nie lubisz, że chciałabyś je wypedzic i dlatego tak się zachowują. To są naprawdę mądre stworzenia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wedlug mnie twoj chlopak bardzo dobrze ci odpowiedzial. |
|
|
|
|
#43 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
To był żart i mimo twoich przykrych doświadczeń(nie ty jedyna masz takie) takie dramy odstawiasz, że chłopaka aż żal. To nie chodzi nawet o traume, tylko ty zwyczajnie jesteś zazdrosna o koty. |
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87082035]Autorko, a może koty wyczuwaja, że ich nie lubisz, że chciałabyś je wypedzic i dlatego tak się zachowują. To są naprawdę mądre stworzenia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie aż tak mądre. Obstawiam, że po prostu są zestresowane obecnością nowej osoby i jej zapachami. Koty to rutyniarze. |
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze raz dzięki Wszystkim. Bardzo proszę już o nie odpowiadanie. Chciałam poznać zdanie ogółu i poznałam... Nie chcę już dłużej czytać jaką jestem diablicą nierozumiejącą trzech budzących mnie noc w noc kotów. Proszę o zamknięcie wątku.
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
A co zamierzasz w związku ze swoim kociarzem? Odpuszczasz sobie tę relację czy będziesz udawać, że koty ci nie przeszkadzają?
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87082064]A co zamierzasz w związku ze swoim kociarzem? Odpuszczasz sobie tę relację czy będziesz udawać, że koty ci nie przeszkadzają?[/QUOTE]
Szczerze? Chyba zakończę relację z kociarzem (są też inne powody). Widzę, że psiarze i kociarze to zupełnie inne wrażliwości i priorytety... Ja zostanę w świecie psów, a on niech śpi sam z 3 kotami. |
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
O matko. Jaka ty jesteś wpatrzona w siebie. Przecież tobie się nic nie da przetłumaczyć. Nie wiem po co był ten wątek. Bo liczyłaś na to, że wszyscy staną po twojej stronie? Może jednak warto się zastanowić skoro i twój facet i my piszemy ci to samo. Czy jednak wierzysz tylko w swoją rację i nieomylność?
|
|
|
|
#49 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
![]() Zresztą jak widać tobie i chomik w klatce by przeszkadzał
|
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli... zachowałaś się dokładnie tak samo jak on. Tylko że ty zaczęłaś, on ci uświadomił, jakim burakiem jesteś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
To już jakiś totalny absurd dla mnie, bo albo się popiera zwierzaki w domu albo nie, a nie jakieś sekty, pisarzy, kociarzy i kto wie jeszcze czego.
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze Ci powiedział na jego miejscu rozstalabym sie z toba po tym głupim tekście
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Ja na jego miejscu powiedzialabym ci ze skoro cie budza to nie musisz tu spac, i wystawila za drzwi. Coz, najwidoczniej jego koty sa dla niego wazniejsze niz 8 miesieczna znajomosc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#57 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie, jeśli dziecko mówi coś głupiego, to można mu jeszcze wytłumaczyć. Jak dorosły ma debilne teksty, to jedyna droga to powiedzenie mu równie cenionego tekstu, żeby zrozumiał. A Ty dalej nie rozumiesz, że go to mogło zaboleć. Jak dla mnie koty mogą nie istnieć (tak,nawet te urocze w necie mnie nie ruszają), ale chodzi o to, jak on się poczuł. I gdybyś nie poczuła tego samego, to byś nie zrozumiała. Ba, wciąż bagatelizujesz jego uczucia jednocześnie pisząc na forum, domagając się zrozumienia dla własnych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
I nie dla każdego gwałt jest lepszy od śmierci. Po prostu różnych ludzi różne rzeczy bolą i różne rzeczy wkurzają i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Jesteś zazdrosna o koty. I dobrze, nie każdy się nadaje do takiego związku. Ja też bym nie wytrzymała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Ja też często żartuję z dzieci (w odpowiednim gronie, ale nie powiem, jak dokładnie, bo to nie jest to grono), ale w życiu bym nie pozwoliła, żeby w mojej obecności dziecku coś się stało (i mam na to dowody empiryczne), a co dopiero fizycznie naprawdę jakieś skrzywdzić. Też nie przesadzajcie w drugą stronę. Autorka nie lubi kotów partnera, nie pasują do siebie i już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiscie ze nie pasuja do siebie dlatego lepiej zakończyc to teraz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

Co do żartu mojego faceta, on mówił to z wściekłością w oczach, a mój żart od początku był powiedziany w lekkim tonie. Sam nieraz żartuje ze swoich kotów. Moja frustracja wynikała z tego, ze od tygodnia jego koty budzą mnie 2, 3 razy w nocy. Nie jego, a własnie, MNIE. A on twierdzi, że muszę się przyzwyczaić.

Ale chomika chociaż łatwiej się pozbyć...