|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4
|
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Jakie cuda
Też czekam na bodziaki z kappahla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nigdy nie piłaś wody czy w ciąży Ci nie wchodzi? To co pijesz?
Może mi łatwo powiedzieć bo ja zawsze piłam dużo wody. Ale litr to kurde, pije moja 3.5 latka. Może inny rodzaj, te uzdrowiskowe maka specyficzne smaki. Gazowana , lekko gazowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
próbuję z cytryną, jest ciut lepiej.
|
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zostałam i urodziłam. Cytat:
![]() Te z kappahla są cudownej jakości pierwszy raz od nich kupowałam ubranka dla dziecka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko zielonej herbaty nie pij, moja dietetyczka kategorycznie zakazała .
To może różne wariacje, z wiśniami, pomarańcza, mięta. Albo chociaż kompoty ? My nie lubimy ale moja mama np na święta gotuje normalnie na mieszankach owoców, bez cukru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ja muszę przycisnąć z zakupami bo policzyłam co mam po córce co się nadaje i co kupiłam. I tak np na 56 mam jedno body z długim rękawem, dwa z krótkim, 3pak spodenek na 62,68zero spodni, pojedyncze sztuki body, ogólnie bieda z nędza. Trochę pajaców białych po córce, jeden sweterek (córka nie włożyła nawet i syn pewnie nie włoży bo dla mnie to kompletnie niepraktyczne), bodziakow z krótkim na 68 i tyle. No i czapka zimowa po córce bo miała kremowa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zaczynam akcje nawadnianie. Czego się nie robi z miłości do dziecka... W badaniach u endo mi o jeden punkt wyszedł za mały poziom potasu (135 a norma od 136) więc wybrałam wodę z najwyższą ilością k+
Zobaczymy na kolejnym usg czy picie małymi lyczkami coś daje. Mam nadzieję, że da. 20190814_203444.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu i chyba dzięki Likka znalazłam winowajcę. :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dwa tygodnie temu wpadłam na pomysł wyczyszczenia zapasów herbat, a były same zielone. To to co zostało. "wydudniłam" chyba 4 inne. Codziennie piłam po 3 butelki (0.5l) parzonej na zimno, zawsze zielonej, bo te były do odstrzału jako pierwsze. I o tym zapomniałam, bo wypijałam je "na raz" i parzyłam nową :/ 20190814_204427.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: Likka nie mam pojęcia dlaczego diabetolog odradza Ci zieloną herbatę. Zrobiłam szybki research i wszędzie trąbią o jej pozytywnym wpływie na glikemię i że zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy tupu II. Do tego nawet są jakieś badania, że zmniejsza ryzyko powikłań w cukrzycy ciążowej. Jedyne ryzyko to kofeina, jeżeli ktoś pije dużo, i zmniejszenie absorpcjii żelaza i kw.foliowego ale to tyczy się wszystkich ciężarnych. Tak że ciekawa jestem motywacji Twojego lekarza, jakieś nowe badania czy co Edytowane przez Jaguś Czas edycji: 2019-08-14 o 21:33 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja słyszałam, że zielona jest niewskazana w ciąży także z tego powodu, że może zaburzać wchłanianie kwasu foliowego, ale pewnie trzeba by tego wypić litry, żeby tak właśnie się stało.
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Jaguś
To nie diabetolog tylko dietetyk mi tak powiedział. Po pierwszej wizycie u diabetologa miałam dwugodzinną konsultacje z dietetyczka. Ona pamiętam zaznaczyła zero zielonej herbaty i kawy typu inka. Akurat ja jednego i drugiego nie pije,ale zapamiętałam to. Dlaczego? Tego już nie zapamiętałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zapalenia nerek zapamiętałam (ale czemu dopiero teraz mi się przypomniało, grrr), że nefrolog kazał pić ogromne ilości zielonej lub soku zurawinowego bo ma silne działanie oczyszczające :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z zielonej zrezygnowałam na czas ciąży bo też słyszałam że jest niewskazana. Ogólnie jak kubek herbaty na dzień wypije to jest święto, jakoś nie mam na nią ochoty teraz w ciąży za to woda wchodzi litrami. Najbardziej lubię Muszynianke lub Wysowianke ale najczęściej jest to woda z kranu filtrowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a między woda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja miałam wczoraj fatalny dzień nie wiem czy to zmęczenie czy zjedzenie sporej ilość słodkiego ale czułam się fatalnie cały dzień. Dziś jest już lepiej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dobrze że już się lepiej czujesz ![]() Dziewczyny z terminem na początek listopada czy macie wrażenie że wam skóry brakuje w niektórych miejscach na brzuchu? Ja wieczorem to mam taką piłkę że aż czuje dyskomfort, nie wiem czy to nie twardnienie brzucha czasami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to dokładnie to uczucie o którym piszesz od jakieś 4/5 dni :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Wydedukowałam sobie, że to dlatego ze maluch szybko rosnie i brzuch tez a skóra nie nadąża
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro będę na usg to jak nie zapomnę to zapytam Mam tyle włosów na brzuchu ze to jakiś dramat :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najtańsze nie są, ale jakość+cena w tym przypadku. Są serio delikatne i miękkie Dzień dobry
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przejrzałam ich ofertę i śliczne maja te rzeczy może w sobotę udałoby mi się zrobić inwentaryzacje tego co mam i obiektywnie stwierdzic czego brakuje.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#897 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Dzisiaj cukier 84, więc walka trwa. Oczywiście wczoraj odżywiałam się gorzej niż przedwczoraj. Więc skupiam się tylko na kolacji (nr 2). Sprawdzę jaki będzie wynik po surówce + skyrze + odrobinie ciemnego chleba. Kiedyś sam Skyr działał, ale przestał. Wczoraj był kalafior + skyr + chlebek :P
Jakie plany na dzisiaj? |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87083339]Dzień dobry! Dzisiaj cukier 84, więc walka trwa. Oczywiście wczoraj odżywiałam się gorzej niż przedwczoraj. Więc skupiam się tylko na kolacji (nr 2). Sprawdzę jaki będzie wynik po surówce + skyrze + odrobinie ciemnego chleba. Kiedyś sam Skyr działał, ale przestał. Wczoraj był kalafior + skyr + chlebek :P
Jakie plany na dzisiaj?[/QUOTE] My jedziemy do moich rodziców. Wiec nuuuda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#899 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Owocowy Koktajl, Taco - śledziłam wczoraj Wasze posty ale czasu nie miałam by skomentować. Faceci bywają marudni, niestety, nigdy nie zrozumieją naszego położenia, szczególnie teraz kiedy wszystko w nas szaleje.. te hormony potrafią być okropne! Oby tylko teraz a kiedy bobas pojawi się w domu było już w miarę spokojnie. Mam nadzieję że Wasi TŻci się ogarną i będą silnym wsparcie dla Was. Rozmowa jakby co najlepsza na wszystko ![]() Ja narzekać nie mogę bo mój absolutnie nie typ marudy, to aktywny człowiek, sportowiec amator ale rozsądny I podobnie jak Likka - nie mam taryfy ulgowej, generalnie nie rozkminiam i nie użalam się nad sobą, tę ciążę traktuję bardzo fizjologicznie. Czasem to nawet TŻ mnie opieprza że powinnam zwolnić a to że już dawno powinnam siedzieć na l4 to słyszę od co najmniej półtora miecha Ale ja z kolei nie potrafię usiąść.. Poza tym przy dziecku w domu to już trochę niemożliwe.Udanego dnia ![]() Cytat:
Wanda na ostatni USG była w 33percentylu także też nie za dużo w porównaniu do innych ciąż a Synek pamiętam cały czas pamiętam ok 90 był. Cytat:
Świetny pomysł z tym zabraniem Mamy na badania. Natchnęłaś mnie i może też spróbuję jakoś się z moją zgrać ![]() Cytat:
Druga w 28tc wydała na świat córeczkę niecały kg. Jest zdrowa i ma się świetnie - obecnie półtora roku skończone ![]() Ja staram się nie myśleć o przedwczesnym porodzie ale cieszę się na każdym skończony tc bo to większe prawdopodobieństwo na przeżycie dziecka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widocznie pijesz jednak za mało. Zacznij swoją akcję nawadnianie Na pewno wkrótce będzie poprawa, trzymam kciuki a Ty się nie zamartwiaj ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87083339]Dzień dobry! Dzisiaj cukier 84, więc walka trwa. Oczywiście wczoraj odżywiałam się gorzej niż przedwczoraj. Więc skupiam się tylko na kolacji (nr 2). Sprawdzę jaki będzie wynik po surówce + skyrze + odrobinie ciemnego chleba. Kiedyś sam Skyr działał, ale przestał. Wczoraj był kalafior + skyr + chlebek Jakie plany na dzisiaj?[/QUOTE]U nas też nuda, jesteśmy po śniadaniu pijemy kawkę. Później jakiś obiad i idziemy na kramarze bo u nas jakiś odpust jest i na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

na 62,68zero spodni, pojedyncze sztuki body, ogólnie bieda z nędza. Trochę pajaców białych po córce, jeden sweterek (córka nie włożyła nawet i syn pewnie nie włoży bo dla mnie to kompletnie niepraktyczne), bodziakow z krótkim na 68 i tyle. No i czapka zimowa po córce bo miała kremowa.

ja z zielonej zrezygnowałam na czas ciąży bo też słyszałam że jest niewskazana. Ogólnie jak kubek herbaty na dzień wypije to jest święto, jakoś nie mam na nią ochoty teraz w ciąży za to woda wchodzi litrami. Najbardziej lubię Muszynianke lub Wysowianke ale najczęściej jest to woda z kranu filtrowana
a między woda 

Ale ja z kolei nie potrafię usiąść.. Poza tym przy dziecku w domu to już trochę niemożliwe.
Jeszcze maluch się super aktywował i kopie po żołądku
Moich przepływów już nie badali tylko przepływy w pępowinie i mózgu dziecka, powiedzieli, że wszystko w porządku, kolejna wizyta na 10 października - chyba, że położna stwierdzi, że trzeba wcześniej. No i w 100% mały mężczyzna, bo dumnie pokazywał siusiaka, więc imię zostaje
Zresztą uważam, że mój mąż jest życiowo bardzo dobrze zorganizowany, więc nie przysparza mi na szczęście dodatkowych stresów
A co Twój mąż robi? My oboje jesteśmy farmaceutami więc też jesteśmy spokojni o pracę chociaż coraz bardziej jej nienawidzimy