|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
No więc wpadłam na to forum i bardzo proszę o radę... Chciałabym kupić jakiś olejek (albo kilka
![]() Mam szorstkie włosy, zniszczone od prostownicy i farbowania, suche ze skłonnością do przetłuszczania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
Od dluzszego czasu uzywam i Jasminowego olejku i Amli i Vatiki, wymiennie dwa pierwsze, w koncowki wcieram Vatike.
Na Amle moge sobie pozwolic, gdyz mam ciemne wlosy, zastosowana u mojego Pana, ktory jest farbowanym dlugowlosym pseudo wiedzminem ( druga mlodosc czterdziestolatka ) spowodowala przygaszenie koloru i jakby szarosc. Efekty: Spektakularnych brak, choc wlosy sa miekkie, blyszczace, ladnie sie rozczesuja, no i ten zapach, dla mnie przyjemny, a jasmin wrecz fantastyczny ( utrzymuje sie do nastepnego mycia ) Liczylam, ze zyskaja na stabilnosci, beda ciezkawe, blyszczace. Nie sa. Ogolnie kondycyjnie nieco lepsze, ale to mozna osiagnac wieloma innymi, stosowanymi systematycznie srodkami. Rada. Jesli macie kogos mieszkajacego poza granicami Polski, radzilabym skorzystac z posrednictwa w zakupie, w kazdym sklepie prowadzonym przez Turkoa czy Pakistana, wybor tych specyfikow jest ogromny. W dodatku, w porownaniu z cenami proponowanymi na Allegro, sa tanie jak barszcz. Jesli macie mozliwosc, warto siegnac po ekstrat migdalowy lub maslo z orzechow pini. Bardzo przyjamne doznania. Mozna stosowac na cale cialo i na wlosy. Wchlania sie fantastycznie, no i paaaachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
Dzięki, ja jednak może kiedyś się skuszę, ale na razie muszę trochę przystopować z wydatkami na włosy, na razie mam Vatikę i Jivę i jestem zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
Rani moje wlosy tez sa z natury przetluszcajaco-suche
![]() takie dziwolągi ![]() gdyby nie te wszystkie specyfiki, to mialabym chyba siano zamiast wlosow ![]() co polecam? oczywiscie vatike. Chyba prawie kazda Wizazanka w tym watku poleci Tobie to samo ![]() no i oczywisice olejek ![]() jak dla mnie narazie numerem 1 jest rozowa jiva ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak troche z innej beczki bo juz nie raz zastanawialyscie sie czy aby nam slowiankom kosmetyki hinduskie pomoga bo oni maja grube czarne wlosy. Tez o tym myslalam. Wydaje mi sie, ze ekstrakty ziolowe czy wrecz sproszkowane ziola nie przebieraja, po prostu wzmacniaja kazde cebulki. Czesto przebywam w Stanach i mieszkam tu w dzielnicy gdzie jest mnostwo Indusow i Hindusow. Nie wszyscy oni maja piekne geste grube wlosy. Widac czesto, ze maja wcierki olejowe bo niesplukany olej sie swieci i wlosy u nasady przyklapniete. Wiele kobiet ma ciemne ale cieniutkie wlosy albo bardzo rzadkie. Moze to zalezy od tego kto po prostu dba o wlosy a kto nie bo nie wszystkich ich natura obdarzyla jednakowo szczodrze. W Indiach o wiele wczesniej niz u nas odkryto moc ziol i przypraw i to tez pewnie ma znaczenie bo wielu z nich ma dbalosc o cialo i wlosy ma wyssane niemalze z mlekiem matki. A to, ze wiekszosci maja przepiekne wlosy to tez inna sprawa. Ja jednak wole miec slabsze wlosy ale slowianskie rysy zachowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Zadomowienie
|
Paprak masz racje. to wszystko zalezy... Nie wszyscy sa tak samo obdarowani przez nature.
Ja to w sumie juz prawie wygladam jak Hidnuska ![]() brakuje mi tylko zapuszczonych wlosow.... ale cicho... to da sie zalatwic ![]() nie mam gestych wlosow, ale przynajmneij sa czarne ![]() pamietam jak poznalam Hindusow to mowili na mmie "Indian girl" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [quote=asionek31;8686013] pytam sie o Sesa olejek , poniewaz bardzo wypadaja mi wlosy i szukam ratunku wszedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasze wyobrażenie lśniących i gęstych włosów to najczęściej efekt oglądanych filmów Bollywood (przynajmniej u mnie) ![]() ![]() ![]() Natomiast zdecydowanie twierdzę, że różnimy się skórą i kremy do twarzy mogą być mniej skuteczne - myślicie że bardzo się mylę ??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
Maat oczywiscie! Przy produkcji filmow pracuje caly sztab profesjonalistow.
JA juz dawno zwatpilabym, ze wogole takie wlosy moga istniec(tzn ta jakosc) ale czasem, gdy widze na ulicy piekne, cudowne, mega, ekstra, odzywione, lsniace, gladkie, bez zadnych rozdwojonych koncowek wlosy, to zaraz dostaje jakiegos powera! i wierze, ze mozna osiagnac tak cudne wlosy bez photoshopa ![]() i wciaz do takiego efektu daze. edit. a ja tak sie napaliłam na ten olejek parachute... ze za szybko sie cieszylam. kilka dni temu dzwonili do mnie z helfy i powiedzieli, ze nie dostali do ![]() a nastepna dostawa za ok. 2 tyg. takze paczka opozniona ![]() ale czekam cierpliwie. Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2008-08-23 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Raczkowanie
|
Witam
Właśnie mam na włosach mieszanka olejową ![]() Raz na jakiś czas robie coś takiego i to raczej służy moim włosiętom. Dziewczyny mieszacie oleje ze sobą ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie kupilam. Dlaczego ?! Po moich niezbyt pozytywnych odczuciach
po spotkaniu z innymi gotowymi mieszankami olejowymi ( m.in. Vatika i Sesa)jeszcze sie zastanawiam. Ale znajac siebie - kupie i to w niedalekiej przyszlosci ![]() Szmpon : mam nieodparta ochote na ten polecany przez Ciebie migdalek. Ale koszty przesylki {za pobraniem} sa dosc duze i szkoda zamawiac tylko jedna rzecz. Poczekam, az moje ![]() ![]() Jeszcze troche poczytam Waszych postow i .... Obecnie jedzie {raczej : czolga sie} przesylka z : olejkiem kokosowym ze swiezego miazszu, zlotym olejkiem jojoba, olejkiem z awokado EKO, olejkiem ze slodkich migdalow. Typy podane mi przez jedna z Wizazanek. A co myslicie o tym . Ja ![]() www.biolander.com/index.php?main_page=produ ct_info&products_id=1570 brzozka - chyba moglas sie zorientowac, ze ja kaprysna i krytyczna jestem. ![]() olejek. Dla mnie idealny ! Jak moglas wyzej przeczytac - czekam teraz na kokosowy ze swiezego miazszu. Zobaczymy ... Dowiedzialam sie, ze niektore zwolenniczki farbowania wlosow henna naturalna, oprocz cytryny i herbaty dodaja troche polskiego WAX`a. Wtedy - podobno - duzo latwiej nakladac. ![]() tej metody w czyn. Podaje ta informacje, bo moze ktoras z Was bedzie zainteresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na upartego szukalam informacji czy na 200g henny wystarczy sok wycisniety z dwoch cytryn + woda, czy mam to ustrojstwo totalnie zakwasic. Odpowiedzi nie uzyskalam, wiec skoczylam do spozywczaka, dowycisnelam cytrynki i moja henna wlasnie sobie dojrzewa okryta ciepla koldra w szafie
![]() ![]() Staram sie nie wnikac zanadto w ten watek (na razie), bo mam zapas kosmetykow w szufladzie. Ale kusicie strasznie. Moje obawy odnosnie indyjskich kosmetykow dotycza tylko jednej rzeczy - zmywalnosci. Od jakiegos czasu myje wlosy sama odzywka i ta metoda bardzo mi sluzy. Skusicie mnie na cos, co bez problemow (w najgorszym wypadku z cocamidopropyl betaine) schodzi z wlosa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednej z Wizazanek - pedzi do mnie szamponik bez SLS-ow. Bede miala porownanie. Ze wzgledu na to, ze skalp mi sie przetluszcza, nie moge stosowac mycia odzywka. Indyjskie olejki (przynajnmnie te, ktore ja mialam) sa raczej lekkie. Zadna tam nafta czy rycyna. Henna - farbowalam juz pierwszy raz po kilkunastoletniej przerwie. Rozrobilam "swoim" starym sposobem : napar z herbaty i pol cytryny (nie mialam w domu czerwonego wina; efekt jeszcze lepszy). Nie zostawiam henny pare godzin na tzw. dojrzewanie. Nakladam natychmiast po rozrobieniu papaki. Zawsze mnie uczono, ze plyn do rozrabiania powinien byc cieply {nie goracy}. Farbowalam henna, ktora miala dac mi kolor brazowy, dzieki domieszce innych ziol. Producent powiedzial prawde : wyszedl ladny cieply braz i - jak do dzisiaj - po wielu myciach kolor nie zmienil sie. Zaluje, ze kupilam dosc duza ilosc henny u innego producenta, przeplacajac ... No coz, za grzech zachlannosci trzeba odpokutowac ! ![]() Tulipanna. - jak juz nalozysz henne na glowe, przed folja i np. czapka - okrec sobie glowe wokolo nasady wlosow wata - nie wiem jak to okeslic: taka z metra. I na to folia i czpka. Nic Ci nie wycieknie na szyje i ubranie. Wytrzyj zaraz uszy - bo zostana na pare dni plamy. Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2008-08-23 o 10:34 Powód: Zapominalska jestem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo cenne sa dla mnie informacje o hennie. Czytalam wlasnie, ze niektorzy nakladaja mieszanke od razu. Na pewno chodzi o temperature. Mam nadzieje, ze uda mi sie nie upaprac mieszkania ![]() Co do zachlannosci - wiem cos o tym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem jak wyjdzie Ci ta henna
![]() ![]()
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
maat - przy okazji {byc moze taka sie zdarzy} ukatrupie Cie -
![]() ![]() kusicielu ![]() Co prawda, dostalam juz przy urodzeniu tzw. wolna wole, ale... Kurde, "wole" to ja mam, tylko nie wiem, czy w dobrym kierunku ![]() Zajelam sie jako grzeczna dziewczynka pracami domowymi; czytaj: prasowanie smokingowych koszul mojego TZ. Przy tej czynnosci nie powinny przychodzic do glowy zadne bzdurne mysli. I co ?! Az mnie brzuch rozbolal ... I jakos tak sie samo kliknelo w tego migdalka i Bhringraja. ![]() z przydlugimy rekawkami zalozyc ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za porade ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sobote nalozylam henne ale gotowa w kremie wiec nie dodawalam zadnych specyfikow. Niestety zamiast kupic czarna skusilam sie na czekolade i mam cieply odcien zamiast chlodnego brazu. Przezyje bo i tak sie zmyje w koncu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Zadomowienie
|
Dzis przyszla moja amla (puder).
No i teraz dziewczynki mam ja rozrobic z woda tak? i ile trzymac na tych wlosach? edit ok ![]() ![]() Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2008-08-26 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Raczkowanie
|
Poradźcie mi jakiś olejek albo coś, na co warto zwrócić uwagę... Bo ja się na tym nie znam, a chciałabym zacząć używać tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
Czy próbowałyście tego?
![]() http://www.helfy.pl/ziola-wlosy-wzmocnienie-pielegnacja-ajurweda Bardzo mnie to zainteresowało ze względu na przyciemnienie włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
deborah bardzo ciekawe
![]() tez chcialabym przyciemnic kolor... mam caly czas naturalny(wlasciwie nigdy nie farbowalam) Ale od dłuzszego czasu wydaje sie byc jasniejszy juz nie sa kruczoczarne...ale jakies mocno brazowe/jasno czarne chce swoj dawny kolor ![]() wlasnie siedze z Amla na glowie. pisalyscie wczesniej, ze sie sypie. az za bardzo ![]() nie wiem co z tego wyjdzie. w dodatku mylam wlosy fructisem(innego nie bylo w domu). sehat sie skonczyl. czekam na przesylke, ktora cos nie moze do mnie trafic ![]() nie wiem czy te wszystkie silikony nie zahamuja wchlaniania tych dobroczynnych substancji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Zawsze gdy nakładam amlę na włosy to zabezpieczam takim specjalnym woreczkiem foliowym na to ręcznik ale i tak troszkę przecieka
![]() A robicie to na taką papkę czy raczej płynną ? Chyba kupię ten środek na przyciemnienie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
JA wczoraj rozrobiłam na taka papke.
nastepnym razem zrobie z woda i miodem. No dobra. teraz opisze efekt ![]() wlosy ... super! jest ich wyraznie wiecej, sa sztywne, puszyste, slicznie oczyszczone! Troszeczke wysuszylo je, ale nie da sie miec wszystkiego. ![]() ogolnie jestem bardzo zadowolona! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dziewczyny , czy macie jakis olejek , ktory zapobiega wrastajacym wloskom po depilacji?? bo uzywalam kiedys krokosza, ktory mial czynic cuda , ale zgodnie ze skladem niewiele zdzialal
![]() ![]() i jeszcze pytanie do meili - jakos tradycyjnie tak mi wychodzi , ze wciaz sie Ciebie o cos pytam :big green: w avatarze masz moje oczy tzn mam dokladnie taki sam ksztalt , ale inny kolor , wiesz moze jak wykonac taki makijaz, albo jaki pasuje na co dzien do takich oczu?? bo jesli sa Twoje to sliczne ![]() ![]() ps ponownie prosze nie wyrzucajcie mnie z watku za glupie pytania
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.