|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Ja nie mam
moj tz sam sie pakuje i prosi mnie o rade co ma wziac zeby MI pasowalo na basen tez sie pakujemy razem Lata praktyki. Co do organizacji wakacji to lubie to robic i robie to bez wyrzutow. |
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja organizować też bardzo lubię ale taka obojętność i ignorancja strasznie mnie denerwują. Aaale mała sprzeczka i wczoraj już razem wybieralismy wyjazd
![]() Kolejne sprzeczki będą jak trzeba będzie zrobić pranie i poprasować ![]() Kupiłam sobie dzisiaj kostium kąpielowy więc nie ma odwrotu. Trzeba jechać w stronę słońca Pierwszy raz z B i ostatni na bardzo długo bo to nie są wakacje w moim stylu ale dla nas będzie to dobry reset a dla B mam nadzieję dużo zabawy. Za rok i dwa góry, może agroturystyka, może namioty ![]() A może nic bo fundusze pójdą na remont. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My w sobotę byliśmy na weselu w górach i wybawiliśmy się, Dejwo padł dopiero o 1 mimo prób nie chciał spać...także strach co bedzie dalej
![]() Cytat:
no ktoś musi być winny ah te tżtyCytat:
U nas też, ja pakuję siebie i Dejwa, a książę ojciec pakuje siebie ![]() Cytat:
chwal się gdzie wybywacie i kiedy? Cytat:
mój tż się ciągle ślimaczy. Ja niemal zawsze z Dejwem muszę na niego czekać na dole przed blokiem bo on a to a tamto musi zrobić. I wkurza mnie bo np. spieszymy się gdzieś a on...muszę jeszcze coś zabrać z garażu ...no wiec ja już po cichu przerwacam oczami (ale jak to zobaczy to kłótnia gotowa...tż nie nawidzi być pospieszany )raz czekam w aucie z D na tż i mówię do D...ale tata to ślimak powolny...kilka godziny później D znajduje ślimaka na ścieżce w lesie i pokazuje "tata"
|
||||
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017
- część VII
Hej. Dawno mnie nie było ale u nas ciągle coś się dzieje
Niedawno wróciliśmy do domu. Cały lipiec poza domem ![]() Hania od jakiegoś czasu pięknie mówi pełnymi zdaniami. Jeszcze niedawno ciężko było zrozumieć co chce powiedzieć a teraz ładne zdania składa.Uwielbia ostatnio grę memory mamy takie fajne karty dla dzieci. Świetnie jej idzie zapamiętywanie gdzie leżały karty. Chyba lepiej ode mnie ![]() U nas pielucha dalej do spania tylko,ale coraz częściej budzi się sucha. Wogóle taka duża się wydaje już ![]() Zmieniam dziewczynom łóżka. H. miała jeszcze ze szczebelkami,a D. z Ikei SNIGLAR. Zamówiłam im dwa narożniki rozkładane. Długo myślałam jakie łóżka kupić. Piętrowego nie chciałam bo bałabym się że któraś z góry spadnie. Są też takie łóżka wysuwane 2w1. Ale to znów jedna by na drugą w nocy wchodziła nie mamy w pokoju dużo miejsca więc myślę że takie sofy/ narożniki rozkładane to dobre rozwiązanie ![]() Wysłane z mojego Redmi 7 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2019-08-08 o 08:06 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jutro chrzciny. Mój brat u mnie od ponad tygodnia. Do tego w tym czasie moi rodzice już drugi raz. Ten od czwartku...
Przeżywam dzień świra każdego dnia... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
- część VII
Cytat:
![]() Powodzenia na chrzcinach Wysłane z mojego Redmi 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z wyjazdami jest tak samo i o ile z pakowaniem nie ma problemu to jak zorganizuje i ustale wyjazd o 10:00 to moge byc pewna, ze TZet będzie sie grzebal i wyjdziemy duzo pozniej. Wczoraj mieliśmy tylko 2 godziny obsuwy...
sQ powodzenia!!! Jutro konczy mi się urlop! Nie chcę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wróciłam z maluchami z wakacji, teraz tz wyśle samego z dziećmi
![]() sQ, wszystko się udało? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Imprezka chyba udana. Nie wiem nie byłam. Chrzest jakoś wyszedł... W szpitalu... Hela rano miała atak duszności i dlawienia. Jesteśmy w szpitalu. Wyszła póki co myko... Eh
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O rety. Zdrówka dla małej. Obyście szybko wyszli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka!!!! ![]() Wysłane z mojego Redmi 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
sQ i jak u Was?
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wychodzimy. Ma leki na 2 tygodnie
![]() Muszę macka przebadac w tym kierunku jakoś... (jakoś bo w krwi wychodzi późno, w wymazie może ale nie musi, a rtg jest dość inwazyjne...) Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
sQ i jak młoda? Diagnozowaliscie M?
U mnie remontowali balkony, ja nie mam, ale oba mieszkania po bokach mają. Jakiś czas temu jeden mówi, że okna mi pobrudzili jak chlapali z góry. Ja, że spoko, jak skończą to sobie umyje. Dziś widzę, że składają windy, jeden puka, czy posypać trutke na mrówki ja że nie, bo juz nie ma. To do widzenia, udanych wakacji i takie tam. Poszłam z dziećmi na plac zabaw. Po powrocie odkrylam umyte okna i czekoladki na parepecie z kartką: za uprzejmość i dobrą kawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas trochę trudności. Zmarł moj dziadek, miał 97 lat, ale mimo to przykro. Pogrzeb w poniedziałek, a Nina chora, katar, kaszel i temperatura Pewnie pojadę sama.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
. Dla mnie to ostatni weekend wakacji, od poniedziałku wracam do pracy, dzieci do żłobka i przedszkola. To był baaaardzo intensywny czas i trochę się cieszę na tę rutynę .Ze żłobkiem mamy mały problem, bo dzwoniła dyrektorka, ze nie zdążyli skończyć remontu, który trwa od początku lipca i w sierpniu muszą chodzić do innego. Jego grupa będzie miała salę tylko dla siebie, panie te same, dzieci też, tylko budynek inny. Mam nadzieję, ze obędzie się bez płaczu .Kolejne pytanie dyrektorki, czy chcę żeby poszedł do grupy starszej, czy chcę żeby został w grupie drugiej mieszanej. Tam są dzieci od 1,5 do 3,5. Podjęłam decyzję, żeby został w tej mieszanej, w swojej sali, ze swoimi paniami. Jestem zadowolona to nie będę zmieniała .W tym tygodniu sprzątam intensywnie cały dom, wrzuciłam kilka worków niepotrzebnych rzeczy, przebralam ubrania, zabawki, dokumenty, od razu mi jakoś lżej . Zrobiłam listę potrzebnych rzeczy do żłobka i przedszkola. Kapcie zamówione juz przyszły . Musiałam corci zamówić, bo stacjinarnie ciężko dostać rozmiar 30 z odkrytymi palcami, a na takich mi zależało.No i tyle rzeczy chciałam napisać i nie pamiętam . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
️. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
️, doczytałam że juz w domu. Mam nadzieję, ze Helenka juz ma się dobrze. Straszne przeżycia z tym chrztem i szpitalem ️. Ściskam mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
U nas Jasko nawija jak szalony. Teraz jest ten czas kiedy codziennie można zapisywać zeszyt z jego tekstami, posikac się można ze śmiechu .Za to pieluchy masakra. Dalej nic się nie zmieniło. Od 2 dni zakładam mu znów pieluchy, bo wcześniej robił 10 razy siku w majtki. Nie zawołał nigdy . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mało się odzywam bo w końcu jesteśmy na wakacjach. Pogoda super, Kaja grzeczna. No żyć nie umierać Aaaa jeszcze się tu nie chwaliłam.. Kaja będzie starszą siostrą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez minula Czas edycji: 2019-08-18 o 15:15 |
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super. Gratulacje kiedy masz termin ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasiek wstał dziś rano z katarem. Super, nie był chory przez jakieś pół roku, albo i dłużej i akurat jak jutro wracam do pracy to ma katar
. Mam nadzieję, ze się nic nie rozwinie.Dzieciaki spakowane. Ubranka na jutro naszykowane . Koniec laby .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
️ ️ ️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy też tak dużo wyrzucacie teraz ubranek? Wcześniej spokojnie pakowalam 80-90% w kartony, a teraz co chwilę coś brudnego totalnie, nie da się doprać i do wyrzucenia. Marysi zostało dosłownie kilka koszulek, teraz 2 pary legginsów ubrudzone. Z tego lata chyba nic mi nie zostanie na przyszły rok ani do spakowania. A jeszcze kupiłam śliczną sukienkę w dinozaury i nie chce chodzić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anolta powodzenia jutro, ja mam jeszcze 2 tyg, bo zlobek i pkole zamknięte.
Za tydzień wybieramy się na rejs promem ![]() Cytat:
Ja mam śliczna w słonie i też nie chcę nosić dziś tz próbował jej założyć spodnie w zieloną kratke, to uznała, że to brata.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie mi nic nie mówcie o fochach przy ubieraniu. Ja z córcia nie miałam takich problemów 🤣. On ceni sobie wygodę, nie może być kołnierzyka, czyli polówki odpadają, nie może być żadnych guziczków, tylko koszulki gładkie z bawełny, spodnie tylko dresowe, jeansy i inne zapomnij.
Czasami jak jakieś wyjście czy uroczystość to przekupię go czymś i łaskawie ubierze. Orientuje się juz nieco w swojej garderobie i mówi, ze chce koszulkę z literami, albo lodami, skarpetki z rekinem, zwariować można 🤣. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

moj tz sam sie pakuje i prosi mnie o rade co ma wziac zeby MI pasowalo 

ale dla nas będzie to dobry reset a dla B mam nadzieję dużo zabawy. Za rok i dwa góry, może agroturystyka, może namioty 
Widzę, że podobnie jak mój... Pojechaliśmy ostatnio na basen, jechaliśmy 70km, spakowałam właściwie naszą trójkę. Zawsze mamy przygotowane torby basenowe z klapkami, żelami itp. Mówię tż, że spakowałam mu już ręcznik. Dojechaliśmy i się okazało, że książę nie spakował sobie slipek. I pretensje do kogo? Do mnie, no bo albo go pakuje, albo sam się pakuje 
. Ja pakuję siebie, dzieciaki, zabawki, kosmetyki, leki, jedzenie, ładowarki, spray na komary i całą resztę, a mąż pakuje tylko siebie, tzn. swoje ubrania. Ja tak wolę, bo przynajmniej wiem, ze wszytsko mam
. Często wyjeżdżamy, więc mam juz wprawę
.
- część VII
a teraz ładne zdania składa.

zdrówka!!!! 

mało się odzywam bo w końcu jesteśmy na wakacjach. Pogoda super, Kaja grzeczna. No żyć nie umierać
. Mam nadzieję, ze się nic nie rozwinie.
dziś tz próbował jej założyć spodnie w zieloną kratke, to uznała, że to brata.