|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
joł, noi kupiłam cud- od 20 lat szukam takiego peelingu, napisałam juz recenzję- Revuele- Peeling ze sluzem slimaka- nakładasz przecierasz 2 razy twarz i roluje się zbędny naskórek, trzeba tylko musnąć skórę, TO CUD
|
|
|
|
|
#4472 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w peelingach gommage to nie naskórek się roluje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie- moje odkrycie 20-lecia,
dzięki ![]() -a co się roluje? |
|
|
|
|
#4475 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Z tego co wiem to peeling dzięki swojemu niskiemu pH rozluźnia połączenia między komórkami naskórka i poprzez pocieranie peelingu usuwa się kosmetyk wraz z sebum i właśnie częścią naskórka, ale może powinnam się dokształcić
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rolujący się peeling ściera naskórek, ale to nie naskórek się roluje. Tzn. te "grudki" to nie jest złuszczona skóra, o to mi chodziło.
|
|
|
|
|
|
#4477 |
|
only smart shopping
|
Nikt się nie chwali lipcowymi dokonaniami
?Może ja rozpocznę: wyszło to, co na fotce + oddany szampon; przyszło: 1/2. Cien - krem do rąk, 3. Douglas - krem do rąk. To moje najskromniejsze zakupy od lutego 2018
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przygotowania do wyprowadzki trwają, więc odwyk idzie dobrze. Niestety kuszą mnie nowości z Tołpy i parę innych rzeczy, ale cóż, trzeba najpierw wydenkować to co się ma...
Lipiec: Wyszło: 12 1. Joanna Rzepa szampon do włosów 2. Rimmel podkład Lasting Finish Breatheable 3. Alterra Lotion do ciała z rokitnikiem 250 ml 4. Isana olejek do mycia ciała 200 ml 5. Yoskine Kirei Lifting, Weekendowy zabieg japoński 13 ml 6. Bielenda żel micelarny do mycia twarzy Fresh Juice 7. Calvin Klein Sheer Beauty 100 ml 8. Marion, Beauty Shot, Pielęgnacyjna maseczka złuszczająca `AHA`s are strong` 10 ml 9. Hugo Boss Ma Vie edt 30 ml 10. Petal Fresh szampon do włosów Tea Tree 11. Body Boom peeling do ciała 12. My Secret Star Dust Sypki cień do powiek 3 g Przyszło: 1. Olejek migdałowy do ciała 25 zł |
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie,że balsamy jak tylko wszystkie wykończę pójdą w odstawkę, oliwki są lepsze
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ten lipiec przeleciał nie wiadomo kiedy, no i nie przyłożyłam się do zużywania.
![]() Na minus: 3 sztuki Na plus: 16 sztuk (15 wygranych i 1 kupiona) Czyli szczęście w nieszczęściu, że wydałam tylko 10zł.
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
kiss- bardzo dużo wygrywasz, ja gram czasem na wizażu.przypomnisz swoje "miejscówki"? ciągle jestem w szoku,że aż tyle wygrywasz
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z peelingiem Sunew też tak jest
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Moje zużycia lipca:
I zakupy:
Nakładam sobie bana na kolorówkę...
Edytowane przez Katyoosza Czas edycji: 2019-08-06 o 09:24 |
|
|
|
|
#4485 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Nielatajacy2 Czas edycji: 2019-08-06 o 11:43 |
|
|
|
|
#4486 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Ten miesiąc był ciężki.
Przyznaję, że trochę rozluźniłam pasa i wleciało kilka nadprogramowych kg w postaci mydeł, dezodorantów, maseczek oraz kolorówki. Tak szczerze, to już nawet nie do końca pamiętam, co, gdzie i kiedy, a przede wszystkim JAK? No ale spróbujmy: Zaczęło się od wprzedaży i promocji w Sephorze. Skromnie sięgnęłam po jeden produkt, choć na oku miałam ich znacznie więcej, ale, próbowałam się opanować i nawet mi się to udało. Skończyło się na zakupie maseczki Origins Ginger Kombuchaza cenę ok. 5 dyszek. Okazja była. ![]() Potem dałam się ponieść sentymentom w drogerii internetowej Makeup, gdzie sięgnęłam po produkty do twarzy, ciała i rąk Pani Walewska oraz 4 dezodoranty Extase- jestem w trakcie używania jednego z nich- nie potrafiłam zdecydować się na zapach, haha. Dorzuciłam jeszcze 10 maseczek saszetkowych i w kapsułkach Marion oraz jedną potrzebną rzecz na cito- żel do mycia twarzy Fitomed (aktualnie w użyciu i bardzo sobie chwalę). Natomiast przez polecenie ziomeczki z wątku denkującego, zakupiłam za pośrednictwem Miśka wszystkie rodzaje kremowych, podwójnych maseczek Be Beauty (podzieliłam się z siostrą, także grzech mniejszy). I w zasadzie na tym miałam zaprzestać, aż do czasu kiedy wpadł mi w oczy post niezawodnej Hosenki o promocji w Rossmanie. Niestety na peeling 3 enzymy się nie załapałam, ale na pocieszenie kupiłam sobie szampon micelarny tej marki której nazwy nigdy nie pamiętam i jakieś drobne pierdólki które także mi z głowy wyleciały, ale wiem, że były. No i na koniec. Kolekcja Inglot JLo. Trzy pomadki, jeden błyszczyk i cień... i nie wiem czy na tym poprzestanę. Jestem bardzo zadowolona z tych produktów. Bardzo, bardzo. Nooo... poza tym co rusz jakieś nowości na rynku, masę produktów bio, roślinnych, wegańskich, naturalnych, co chwilę ktoś coś ciekawego wrzuca choćby na wizaż. Czasem się trzepnę w ucho, bo rola królika doświadczalnego mi nie odpowiada. I trzeźwieję. Do czasu...
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2019-08-06 o 12:38 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lipiec taki sobie był. Jedynymi zakupami był tosman. Ale nie zapisywalam nawet.
Mam nadzieję że w sierpniu wrócę do zapisywania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4488 |
|
|
Póki co połowa miesiąca a u mnie zakupów ZERO.
![]() A jak u Was?
"I zaczęło się... aż zwątpiłem, czy nie mylą mnie moje zmysły. Bo nic tak nie myli jak zmysły. Czy mogło to być prawdziwe? Ukryty za portierą, na bosaka, nie byłem pewny, czy widzę prawdę, czy dalszy ciąg ciemności - na bosaka czy można widzieć prawdę, na bosaka?"
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też zero zakupów, ale zużyć za to też niewiele.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na koncie 4 zakupy- farby do włosów kupione wczoraj.
W zasadzie mogłoby być na tyle zakupów ale czuje że coś wpadnie na promocji w Rossmannie za parę dni ...
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie miesiąc znowu fatalny, przyszło 26 nowych rzeczy Najpierw zamówienie w Ross, potem na ezebrze a na końcu dobiła mnie promka w Sephorze... |
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Odżywki do włosów, balsamy do ciała, odżywki do paznokci, maseczki. Nie wiem, czy coś jeszcze.
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bez zakupów jeszcze.
Rossman mnie nie kusi. Zrobiłam gruntowne porządki w kolorówce i znowu masa ubyła. To samo w kosmetykach pielęgnacyjnych.
|
|
#4495 |
|
|
Aż trudno w to uwierzyć, bo okazji i pokus nie brakowało, ale w tym miesiącu jestem czysta i niczego do domu nie przywlokłam ani sama, ani za pośrednictwem kuriera.
Zakupy= Zero ![]() Ale skoro już tu jestem to poniżej aktualizacja projektu 2019 Tutaj wytypowani. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4175 A tu poprzednie posty porównawcze. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4304 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4443 Dotychczasowi wykończeni Projekt 19 1. Smashbox, Trio do konturowania 2. Sephora, puder 3. Sephora, tusz 4. Clarins, olejek do ust 5. MUR, korektor 6. AA, podkład kolejni 7. Eveline, tusz do rzęs 8. Eveline, baza- odżywka do rzęs 9. Estee Lauder, mini mascara SK 10.Loreal, korektor TM 11. Benefit, Comlexcionista, paleta (pozostały minimalne ilości, ale uznaję za wykończoną, no nie bądźmy drobiazgowi, hehe) Zdjęcie 1,2,4- zdenkowani Zdjęcie 3- postęp w zużyciu palety MJ Lolita (minimalna różnica w porównaniu do poprzedniej relacji) Zdjęcie 5- postęp w zużyciu pomadki Mac Sunny Soul oraz korektora Maybelline (ruszyło do przodu!)
Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2019-08-29 o 10:30 |
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam przedwczoraj 3 lakiery hybrydowe. Starzeję się, bo polubiłam bordowy kolor
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie większość kosmetyków w pudłach, czeka na koniec remontu nowego mieszkania. Trochę się przeraziłam ile tego mam, mimo prowadzenia odwyku od 2012 roku. Muszę zaraz po przeprowadzce jeszcze bardziej się do tego przyłożyć.
O ilości ciuchów nie wspomnę
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam już dziś podsumowanie sierpnia:
Wyszło: 9 1. Miss Sporty puder matujący 2. Avene Post Acte krem 3. Tutti Frutti masło do ciała Brzoskiwnia i Mango 4. No 7 żel pod prysznic 5. Hean baza pod cienie do powiek 6. Ingrid paleta do konturowania 7. Nacomi olejek do mycia twarzy 8. John Frieda, Luxurious Volume, Odżywka dodająca włosom objętości 9. Sylveco tymiankowy żel do mycia twarzy Przyszło: 7 1. Bell Hipoalergiczna baza pod cienie 16,49 zł 2. TOŁPA DERMO FACE STREFA T Enzymatyczna maska z glinkami 40 ml, 28,69 zł 3. EQUILIBRA Extra aloesowy dermo żel multi-active 150 ml, 24,89 zł 4. EQUILIBRA CARBONE ATTIVO Szampon oczyszczający 250 ml, 17,39 zł 5. Tołpa Sebio żel z kwasami AHA + LHA 28,99 zł 6. Isana żel pod prysznic 4,49 zł 7. Tresemme odżywka do włosów Kokos Aloes 19,99 zł Wydane: 140,93 zł Mogło być lepiej, ale wszystko co kupiłam jest w użyciu. |
|
|
|
|
#4499 |
|
only smart shopping
|
Anulaqa, wielkie
za nieulegnięcie pokusom.
|
|
#4500 |
|
only smart shopping
|
I mój bilans:
wyszło to, co na fotce + 1 szt. oddana, przyszło: 1. Orientana Hydrokuracja, 2. Himalaya - szampon, 3. Rexona - deo, 4. Nude By Nature - baza pod makijaż, 5. Bi-es Chupa Chups - żel pod prysznic, 6. Tołpa Stimular - serum, 7. Tołpa Spa Detox - mus pod prysznic, 8. Tołpa - krem do rąk.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

?

Najpierw zamówienie w Ross, potem na ezebrze a na końcu dobiła mnie promka w Sephorze...
za nieulegnięcie pokusom.