|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
dzien dobry z ranca....bo dla mnie to bardzo wczesnie
![]() powiem Wam ze te kolki to jakas plaga, najgorsze jest to ze nie ma na to złotego srodka i dzieciaczki tak się męczą. Dwudziest pierwszy wiek a nie potrafią ulzyc niemowlakom ![]() ![]() dzieki za linka do subsimplex i rzeczywiscie ma taki skład jak infacol. Ja ten infacol podawalam na samym początku, potem przeszlam na espumisan bo tak chwalilyscie, ktory ma i tak ten sam składnik, teraz esputican polecany przez pediatre. Po zadnym kolki calkowicie nie przeszly ale najlepiej byli po infacolu i zaraz jadę do apteki. W sumie taki sam sklad jak espumisan tyle ze podaje sie go duzo wiecej, bo do kazdego karmienia 0,5 ml a espumisanu tylko 1ml na dobe. Po nim mała sadzila kupska az milo, a po reszcie sie zapycha. Nie bede zamawiac jeszcze tego subsimplexu, moze infacol rzeczywiscie wystarczy, poza tym boje sie jakos na allegro lekarstwa dla dziecka kupowac
#2132 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
hello. jak dobrze z mężem w domu, można coś zrobić w spokoju
![]() mam problem w mordę. jak wiecie moje dziecko przez pierwsze 4 tyg. było permanentnym śpiochem, spała i spała, także przy jedzeniu. no i nauczyła się, że jak się spać idzie to wcześniej trzeba jeść. i teraz kiedy wybudza się w nocy przez powietrze - a u nas to główny problem, bo ją to męczy nawet po odbiciu - chce jeść by znów się wyciszyć i usnąć (bierzemy ją na ręce, chwilę potrzymamy, odbije się a ona się zdąży wybudzić). i tak wołać jeść może i co 20 min. jeśli coś jej sen przerwie, nawet jeśli dopiero co jadła, inaczej jest ryk i szukanie głową cycka - szarpie się przy ramieniu okropnie. oczywiście jak jeść dostanie to pociągnie cycka 3 min. i już może spać, testowałam butlę, również wypije coś tam i odpływa. jak temu zaradzić i ją oduczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Madziu, podaj jej zamiast mleka herbatke (koperek, albo ułatwiającą karmienie) Mojego tak właśnie oszukuje
![]() edit: u mnie jeszcze działa smoczek.. bo Piterek byleby cos possac
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej to mi żal że nie można jej smoczkiem uspokoić, nie polubi go już chyba. no ale tak czy siak dziś na wieczór przygotuję ją (herbatę) żeby w nocy była pod ręką, choć wątpię w sukces ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Jowiszku, mój mały ma dokładnie tak samo, musi ciągać cyca przed snem. A że tez mamy problemy z gazami, często się wybudza i od razu wyciąga główke do tyłu i w bok i wkłada piąstki do buzi. Daję mu cycka bo wyglada na maksymalnie głodnego a ten tylko pociągnie z 5 razy i oczka zamkniete. Tylko raz zasnął bez cycka, jak przypadkowo dopadł swojego kciuka. Ale mlaskał przy tym
![]() Tak więc Anisiu ja tez wypróbuje Twój sposób z herbatką koperkową. ![]() Juz drugi dzień nie jem nabiału, ale poprawy nie widzę. Nasz Skarb ciągle się tak pręży i stęka. Mężuś mówi że jutro bedzie widać. Niech mu będzie, poczekamy. Oby tylko była ta poprawa. Dziewczyny właściwie to skąd wiecie że w cycku którego ssie malec nie ma juz mleka? Wiem że to głupie ale ja naprawdę nie mam pojęcia. Bo jak się małemu wymknie pierś to ja ją sprawdzam bo własnie myślę że juz pustki i dlatego jej tak mocno nie ssie, a tu po ściśnięciu sutka dalej leci, czasem tylko jakby mniej. A może tzn że już trzeba dac drugiego cyca? Boje się tego nadmiaru laktozy i dlatego tak zwlekam z tym drugim cycem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kolki to wole nie wspominac...i to jego zanoszenie sie... ![]() tymkowi na czkawke pomaga cos cieplego, daje mu herbatke i zazwyczaj mija ![]()
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trafiłam na pediatrę, która ciut mnie nastarszyła - dziś myślę, że to że dziecko nie przybrało w ciągu raptem 4 dni po wyjściu ze szpitala to nie jest jakiś dramat od razu. poczytałam trochę, pogadałam z innym pediatrą i położną i wiem, że tak naprawdę to dziecko ma pierwsze 2 tygodnie by w ogóle wrócić do wagi urodzeniowej - i tak rzeczywiście się stało w naszym przypadku. potem walczyłam o laktację i starałam się mimo spania Igi ją przystawiać jak najczęściej i butlę podawałam bardzo sporadycznie. i mimo całego spania przy cycu, moich ryków co 2-3 dni, bo tylko spała i spała, to się okazało że po miesiącu życia była cięższa o kilogram ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() godz 10 do dla mnie srodek dnia ![]() A co do kolek to serdecznie wam współczuje...Ja teraz jedynie mecze sie z jej prezeniem...az bordowieje... co na to pomaga...Pytam mamusie które sobie z tym poradzily ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj pielegniarka po wejsciu do pokoju tez wspomniala cos o oczku...... i poza tym jak maly placze to lzy leja mu sie tylko jednego oczka..... zauwazylam to jakies 2 godziny temu przez co zwiekszam czestotliwosc masazy ![]() ![]() edit. zapomnialam dodac ze maly ma straszne gazy a nie placze.....z jednej strony super ale z drugiej martwie sie ze nigdy nie placze jak cos go boli......
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
ja dopiero dzisiaj zanotowalam u mojej malej łzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Piekło nie martw sie na zapas. ten sztuczny pokarm nie jest wcale złem wcielonym (choc zdarzają się fanatycy, ktorzy probuja takie wrażenie wywołać). Moze i statystycznie po sztucznym kolki sa czesciej ale to nie reguła. osobiscie znam dzieci, ktore mimo butli kolek nie mialy i na odwrót. Także nie traktuj jako porażki konieczności dokarmiania i nie bój się tego jak ognia.
Leonka, spróbuj wodę koprową. Pewnie efekt może być rózny, ale nam pomaga. PRzedwczoraj dałam małej mniej i wczoraj mi krzyczała przez bąki. Głupio się to podaje, bo na łyżecznce (ja pr obuje ze strzykawką), ale spróbować warto. Jest w aptece nazywa się Gripe water. Wczoraj moja mała uśmiechała się do króliczka, którego ma na ochraniaczu w łożczku. Rozczulił mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Jowiszku, własnie się martwię co będzie potem, ale mam ogromna nadzieję że, jak mówi Anisia, gust mu sie zmieni i sam zaprzestanie usypiania przy cycku. To jednorazowe zaśniecie z kciukiem tez daje mi nadzieję że jak Grześ będzie juz wiedział że te łapki i kciuki
![]() Próbowalismy go usypiac bez cyca, odkładalismy takiego ledwo patrzącego na oczki do łóżeczka, wtedy po chwili zaczynał płakać, wtedy my bralismy na ręce, jak sie uspokajał - odkładalismy. Ale przerwy w płaczu były coraz krótsze i wkońcu tak zaczął płakac ze sie zanosił, cały zbordowiał i nie łapał powietrza, a ja się okropnie zdenerwowałam. Taki sposób na odzwyczajanie od zasypiania przy cycu u nas odpada. Spróbujemy Anisiowego sposobu z herbatką, jak to nie pomoże to zostaje tylko nadzieja że mały sam porzuci ten nawyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Leonka własnie przy kolce dziecko sie pręzy, ja tez dopiero niedawno przeczytalam definicje kolki
![]() a do kolki doszło jakies uczulenie, mała ma obsypaną buzię i trochę na klatce. Nie wiem co to mogło spowodowac, nabiału nie jem ponad tydzien ale wczoraj skusiłam sie na bułkę z serem zółtym i masłem ![]() a to my ![]() ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-12-15 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i córcia również wymiata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
Kobitko jaka ty szczuplutka jestes
![]() ![]() ale ona jakos tak nie placze nadmiernie...hmm...chocia z sama nie wiem.W środe ide do lekarza to zapytam P.S. A co to za psiaczek ![]() ![]() Ja właśnie po kąpieli i wziełam się za malowanie paznokci... korzystam z okazji ze mala spi to moge cos zrobic przy sobie... I nawet wysprzatalam caly domek dzisiaj Dobrze ze dziadziu w domu to mi pomogl przy malej ![]() On ma na nia zbawienny wpływ..Wystarczy ze cos do niej powie a ta oczka jak 5 zł i usmiech od ucha do ucha...a ja sobie moge gadac a ona ma mnie gdzies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napisze tylko szybko,bo nie musze nadrobic zaleglosci w piewszej kolejnosci.
Od wczoraj mam Pampers 2 i niestety nie zdaja egzaminu, za kazdym razem kupa wylewa sie bokiem, rezultat- nie mam juz w co ubierac malego!!! Chcialam wrocic do jedynek, ale w sklepie byly tylko Huggisy, wiec kupilam jedynki i czekam na kupe...moze okaza sie dobre...dwojek boje sie na razie kupowac... ![]() Czy macie ju Huggis 2???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Rozeznanie
|
Kobietki jak sie pozbyc rozstępów ?????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kochana nie da się... mogą tylko zblendąć...
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
hejka
moj Miki taki marudny, ze nijak cos skrobnac na forum, wchodze tylko i sobie poczytuje jak siedzi przy cycu moj mlekopij ![]() widze ze temat pampek 2 szybko sie rozwinal, bo jak pytalam jakis czas temu to malo osob bylo w temacie, jak zakladac 2 zeby siki i kupka byla w srodku a nie na bodziakach ![]() ![]() mamy tez pieluszki Dada i sa ok, bo sa szerokie w kroku a to dobre na bioderka ![]() oraz happy bell maja taka niby siatke, ale juz nie takie otwory jak w pampkach 1 huggiesow uzywalam tylko 1 , ciekawe jakie sa te nastepne? Anisia, moj maly tez ssie tylko chwilke doslownie z 10-15 minut i tak co godzine by mogl tankowac, jest to juz troszke meczace, bo nic nie mozna z nim porobic, ostatnio mama mnie wspomagala, to moglam cos innego niz nianczenie mojego okruszka porobic ![]() usg bioder na NFZ raczej nierealne, w Lublinie tylko 20 osob dziennie przyjmowane, szok, pojde z malym prywatnie bo nie lubie takiego uzerania sie z kolejkami Miki dopiero teraz zaczyna sie troszke usmiechac, a i rano po jedzonku, spokojnie pol godzinki obserwuje miski paddingtony na karuzelce ![]() ![]() ps. my stosujemy infacol bo ma fajny-wygodny zakraplacz, a i termometr w pupce prawie non stop w uzyciu, baczki i kupka szybciej odchodza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
A my od przedwczoraj jestesmy na pampers progressi 2 i normalnie sa super, bo wlasnie z pampers 1 wylatywaly siuski ale mysle, ze po prostu juz nie trzymaly, a dwojka jest swietna iw szystko sie trzyma
![]() Jak ja uwielbiam taki dni jak dzisiejsze ![]() ![]() A co do rozstapow to ja stosje krem ale nie wierze, zeby mije zlikwidowal, choc na brzuchu sa male, ale na piersiach to tragedia po prsotu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
a jaki jest ten sposób na pierdzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
bo ja własnie taki chudzielec przed ciążą byłam
![]() ![]() ![]() ja chyba opanowalam pampersy 2 bo kupa od 2 dni nie wyciekla bokiem, sciskam mozniej, ciasniej, tylko nie podoba mi sie ze sie tak odciskają na nóżkach. Ja chce moje kochane huggisy a tu jeszcze 2 jumbo packi pampersow ![]()
#2158 | ||||
Zadomowienie
|
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
no podciaganie nozek do brzuszka i rozchylanie dziurki albo termometr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
ja sie dołanczam do tego pytania co to za sposób na odbijanie i pierdzenie??
Bo moze ja żle mała nosze do odbijania,zadko jej sie odbija. Marticia podziel sie swoja wiedza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.