|
|
#2431 | |
|
Czarna owca
|
Dot.: Rossmann cz. XXXIII
Cytat:
![]() Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Ja poki co tylko hairfood kupilam na spółkę
Wysłane z mojego HUAWEI MLA-L11 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że żele do mycia twarzy będą, a tu nie ma
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja przy każdej promocji pytam siostry i mamy czy coś chcą, aby na siłę nie dobierać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapasów też mam dużo, kilka czy już kilkanaście pudeł no ale ... Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żarcik Ja mam zapasy większości rzeczy. Jak mi się coś kończy, to wolę wyciągnąć os z szafki, niż kupować na szybko, bo potrzebuję już. A tak, kupuję to co chcę - wcześniej robię rekonesans co jest, jaki ma skald czy zawiera składniki, które moja skóra lubi i kupuję to taniej. Bo to, że w internetach coś jest taniej, to nie zawsze bardziej się opłaca. Koszty dostawy, albo odbijanie do darmowej wysyłki robią swoj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Czarna owca
|
Też lubię mieć zapasy, ale nie przesadne, bo potem gonią mnie terminy
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię mieć na zapasie 1 rzecz, żeby właśnie nie musieć kupować na sile, jak się skończy. Promocje w Rossku działały na mnie tak, że miałam pełne szuflady rzeczy, których potem nie chciałam używać, bo kupiłam je pod wpływem impulsu... Teraz już trzymam ten minimalny zapas (1 szt.) i jest ok
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2019-08-21 o 18:00 |
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja mam racjonalne zapasy. 1-2 sztuki max. Chyba, że chodzi o szampony, żele i balsamy do ciała. Tu często mam więcej, ale i zdecydowanie więcej tego zużywam.
Praktycznie w ogóle nie mam zapasów kolorówki (poza minisa i tuszów do rzęs - ale to i tak szybko schodzi) Perfum mam kilka flakonów, ale używam ich zamiennie, bo często mi się nudzą. Grunt, to racjonalne podejście. Jak we wszystkim z resztą. Kosmetyki staram się wybierać racjonalnie i uważnie. Nie kupuję juz na hurra! Bo takie fajne, polecane i wszyscy mają. Może dlatego jestem skutecznie zniechecona do soraya plante ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam skromne zapasy. Maseczki, odżywka i szampon. Dwa ostatnie po jednej sztuce zapasu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w jednym czasie (zamiennie oczywiście) używam więcej niż jedną rzecz, np. krem na noc jeden tłusty, jeden lekki, jeden wzbogacony w retinoidy czy witaminę C, więc i zapasy mam większe.
Mnie by się przydały zestawy miniaturek, np. ostatnio bardzo spodobała mi się matowa pomadka z Lovely, chętnie wypróbowałabym więcej kolorów, ale przecież tego wszystkiego nie zużyję, zestaw miniaturek byłby w sam raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasada ta nie dotyczy tylko szamponów i odżywek do włosów ![]() tego mogę mieć i po 5 sztuk z reguły różnych. Tu nie mam umiaru ![]() ![]() Perfumy wiadomo dwa, trzy flakony góra, nie mam aż tak dużo ulubionych zapachów. A coś co się dłużej używa to w połowie opakowania rozglądam się za promocją na spokojnie. Kiedyś miałam tego cała półkę aż sama zauważyłam że trochę to trzeba ograniczyć, i teraz w miarę mi się udaje. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dużo za dużo zapasów, a pudła po lodówce może ze dwa by się uzbierały razem z tym co używam.
I tak jest lepiej niż rok temu, gdy miesięcznie kupowałam ok 100 kosmetyków, teraz przeważnie zamykam się w ok 10, teraz będzie wyjątek. Kupuję tylko w promocjach, ale nie 10% czy 20% (chyba, że wiem, że dana marka nie robi większych promocji). -50%, -70% to coś dla mnie ![]() Ale nawet -50% w Rossmannie nie skusi mnie na droższą kolorówkę, bo w drogeriach internetowych bez promocji i tak jest taniej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2019-08-21 o 19:23 |
|
|
|
#2451 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła jesteś ![]() To ja wszystkiego mam może pół takiego pudła. Ale fakt, też staram się wynajdywać najlepsze okazje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
To ja jeśli chodzi o perfumy chyba biję was na głowę. Kiedyś liczyłam to miałam 54 butelki w użyciu. Plus z 10-15 zachomikowane limitki. Zawsze sobie powtarzam że chciała bym żyć chociaż tyle by to wszystko zużyć
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 100 miesięcznie??? Ile to kasy przecież nie zużyje tego się samemu, chyba że nie wiem, jesteś kosmetyczką ![]() Dla mnie to i 10 to dużo ![]() Cytat:
![]() Ja 10 sztuk bym miała problem kupić bo nie mam tyle ulubionych zapachów ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to odłożyłam 10.Moja siostra ma pół szafy perfum, same niszowe, o których nie miałam pojęcia że w ogóle istnieją + masę odlewek z wiażowych akcji. Ale za to innych kosmetyków prawie nie używa. Kiedyś kupiłam jej balsam, to chyba 2 lata używała a i tak nie zużyła. Do makijażu - puder, kredka czarna i tusz. Raz zaszalała i kupiła lakier i szminkę (na jakąś okazję) i mi dała bo nie użyła już później. Podobnie jest z moją mamą, ale ona do makijażu nic nie używa (co dostała tusz czy szminkę, to leżały po kilku uzyciach). Ciotka namówiła ją 2 lata temu na podkład i ma niewielki ubytek. Ja nadrabiam ![]() Cytat:
Tak, mam blog (już ponad 9 lat ale to leci) i Instagram, ale nie kupuję na ich "potrzeby" (taaaa... spotkałam się kiedyś ze zdaniami innych blogerek że kupują po to, żeby mieć co pokazać) - i tak o wielu kosmetykach nie piszę, bo nie mam kiedy (praca, mieszkanie, dwójka przedszkolaków). Dużo też dostaję.Co mi nie pasuje to daję mamie, siostrze, starszej siostrzenicy, siostrze męża, biorę do pracy, albo wystawiam na Allegro. Za dużo tego mam, żeby się męczyć z czymś, co mi się nie sprawdza (choć czasem tak się zdarza). No nie, nie jestem kosmetyczką. Z resztą jakbym była, to nie traktowałabym tych kosmetyków jako swoje i nie pisała tutaj ile mam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2019-08-21 o 21:19 |
|||
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja mam 3 perfumy, jedne typowo na zimę z Yves Rocher plus dwie mgiełki, które rzadko używam
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z perfum mam trzy sztuki Chloe Chloe, d&g l'impatrience (czy jakoś tak) i Versace bright crystal. Te d&g dwa dni temu znalazłam w szafie, zapomniałam że je mam ![]() Zresztą teraz mało używam, na wyjścia tylko a i to jak pamiętam, a że jestem na macierzyńskim to nie za wiele ich jest ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Perfum w sumie też mam trochę, pewnie około 10, ale lubię zmieniać zapachy i mam parę zarezerwowanych na szczególne okazje
np. na wieczorne wyjście, inne mam do pracy, inne na weekend "dla siebie", a inne na weekend "do ludzi" ![]() I przyznam się, że mam spore zapasy kolorowki mineralnej - podkłady, róże i parę cieni. Ale to pozostałości z szału na minerały, teraz już nie kupuje chyba, że coś się kończy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od grudnia kupuję znacznie mniej, jest postęp.
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Wystarczy, niestety takie promocje strasznie kuszą, ale za rok pewnie też będzie, a do tego czasu mam zapasy.

Za to odłożyłam 10.
ale to leci) i Instagram, ale nie kupuję na ich "potrzeby" (taaaa... spotkałam się kiedyś ze zdaniami innych blogerek że kupują po to, żeby mieć co pokazać) - i tak o wielu kosmetykach nie piszę, bo nie mam kiedy (praca, mieszkanie, dwójka przedszkolaków). Dużo też dostaję.
chyba, że coś się kończy.