|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie VIII
Jowita jest kosmitką, to wszystko wyjaśnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Tymko, brawo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Doroto przejrzałaś mnie! To ja: https://www.youtube.com/watch?v=tRMZ_5WYmCg
Rany, ale te wakacje zapychają. Ledwie lato się zaczęło, a tu już połowa sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Gotujący wegetariańsko, podzielcie się jakimiś prostymi przepisami z warzywami, które są teraz na straganach! Szukam inspiracji.
Ostatnio kiepsko toleruję potrawy zawierające mąkę. Jest to problematyczne zwłaszcza w kontekście śniadań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
Rawito, cukinia, cukinia, cukinia!!!
Moja ostatnio ulubiona wersja to z tofu i curry do makaronu. Pokrojone w kostke tofu i cukinię podsmażasz po kolei i doprawiasz: sól, pieprz, curry. Na koniec trochę słodkiej śmietanki i świeża bazylia. Ja ten sos mieszam z jakimś krótkim makaronem, I jest pyszny!! Tarta prowansalska z cukinia i pomidorami !! Pasztet z cukinii. Poza tym jakis ratatuj z kabaczkiem, cukinią ![]() Mam zamiar nawet zrobić kilka słoików na zimę z takim ratatujowym zestawem.
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
Rawito, u mnie królują:
zapiekanki - cukinię, marchew, ziemniaka ścieram na grubych oczkach, dodaję podsmażoną cebule z czosnkiem, wrzucam bełta z 2 jajek i trochę śmietanki jak mam, trochę ziół i zapiekam. Podobną robię z selera, pycha! wrapy - piekę pokrojone w plastry bakłażany, cukinię, paprykę, marchew. Ostudzone wrzucam w placek tortolli, dodaję fety lub mozarelli, kapary, jalapeno i zawijam. W ogóle te pieczone warzywa z fetą albo serem bałkańskim z lidla to mega smak jest. Nie trzeba ich wrzucać w tortille, można pałaszować jak sałatkę. fasolka szparagowa ugotowana al dente, skropiona oliwą, octem i cukrem!, posypana koperkiem zupa minestrone podawana z tartym parmezanem omlet królewski z owocami z tego przepisu https://www.facetikuchnia.com.pl/kai...z-truskawkami/ Już kiedyś polecałam ten blog, masa roślinnych inspiracji Na śniadanie jadam klasycznie, kanapki albo owsiankę, czasami tłusty jogurt z owocami. A może taki omlet, jeśli lubisz na słodko? można użyć mąki bezglutenowej Edytowane przez tymena Czas edycji: 2019-08-20 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Tymeno
![]() Zapiekanka wygląda świetnie! Zrobię dzisiaj na obiad. No właśnie, omlety u mnie królują tylko na słono. Zaczęłam do nich dawać mąkę owsianą, warzywa i ser. Fajny blog! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
Tymko, zrobię dzisiaj te zapiekankę
![]() Może tak dietetycznie dodam jeszcze trochę sera.
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
Tak, jasne, zapomniałam napisać, wrzuciłam tarty ser twardy. Dodaję co mam w lodówce. Czasem fetę, mozarelle itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z Berlina. Doszłam do wniosku, że chciałabym tu zamieszkać na stałe. Zawsze dobrze się czułam w Niemczech, ale Berlin odpowiada mi jeżeli chodzi o klimat miasta. Ma w sobie dużo z Londynu a jednocześnie lepsze warunki życia. Chyba na początek zacznę się starać o kolejne stypendium, im dłuższe tym lepsze.
Lubo jeśli czytasz, jak Ci się żyje w Niemczech? A to dzisiejszy łup ze stacjonarnego outletu zalando na Kreuzbergu. Vivienne Westwood za 1/10 ceny: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3010 |
Zakorzenienie
|
obłędna kiecka Rawito
![]() Trzymam kciuki za stypendium. Mój przyjaciel żyje w Berlinie od prawie 20 lat i bardzo sobie chwali. Uzupełnił tam wykształcenie, ma dobrą pracę, bogate życie rozrywkowe i przede wszystkim może być sobą, żyć jak chce, ubierać się jak chce i sypiać z kim chce. O! A pamiętacie Fiolkę Najdenowicz? porzuciła muzykę i wyemigrowała, pracuje w restauracji. Ostatnio odkryłam jej profil na instaramie i fb. Obecnie od pół roku siedzi w Hiszpanii i pomaga przy prowadzeniu agroturystki. Zajrzyjcie na jej profil, świetnie pisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Tymeno
![]() ![]() ![]() ![]() Przydałyby mi się jeszcze wygodne zamszowe kozaki. Proste, obcisłe, na kilkucentymetrowym obcasie. Edytowane przez rawita Czas edycji: 2019-08-23 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Kozacki płaszcz! jesienna deprecha na pewno Cię w nim nie dopadnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
Prawda, że kozacki?
![]() Widziałam dzisiaj przeuroczo ubranego chłopaka. Zwykła fryzura, koszulka, krótkie spodnie, skarpety i klasyczne adidasy. I do tego rajstopy kabaretki. Tak, chcę tu mieszkać! Nie dlatego, że w Polsce nie wolno mi wyglądać, sypiać z kim chcę i wyglądać jak chcę. Mnie wolno, ale chciałabym, żeby innym też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3014 |
Piers do przodu
|
Rawito super! Kocham Berlin, mam wiele sentymentu do tego miasta
![]() ![]() Zakupy boskie ![]()
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3016 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Cześć, cześc! U mnie niebawem wakacje
![]() ![]()
![]() |
#3018 |
Zakorzenienie
|
Do kawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3019 |
Piers do przodu
|
Rawito swietnie mi sie czytalo
![]()
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
czolem
![]() Jowita jest kosmitką ![]() piękna, młoda, zdoln a, pracowita, bez granic... cieszę się i zazdroszczę bardzo i nie ogarniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 1 września. Oznacza to, że nadszedł czas na pieczone buraki i dynię. Dzisiaj carpaccio! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
jesli ja jestem mloda, a jestem przeciez
![]() to ogarniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3023 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
cześć ludzie, cześć kosmity!
widziałam najnowszy film Almodovara i tak mnie urzekłbył, że ojacie refleksyjny, czuły taki, mądry u mnie bez zmian generalnie, to już się chyba poddałam, już nie wierzę, że w Polsce może być normlanie i boli mnie wszystko, serce, głowa, dupa, całe moje sześcdziesiecioparokilowe wszystko p.s kosmito! masz zaâ☠â☠â☠istą kieckę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
Kampania Gucci z dedykacją dla Dorotki!
![]() Kupiłam właśnie trzy-myciową farbę do włosów w kolorze "pastelowy srebrny". Jeszcze nigdy nie barwiłam włosów ![]() Fryzurę mam taką jak zawsze, prosto obcięte, długość do bioder. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3027 |
Piers do przodu
|
Rawito jakbyś nie zrobiła daj fotę
![]() U mnie żeby nie było za kolorowo czuję się świetnie a wyniki krwi mówią, że mam jakiś niezidentyfikowany stan zapalny więc na razie z przeszczepu nici ![]() ![]()
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
Katty trzymam mocno kciuki za poprawę wyników i przeszczep
![]() Zrobiłam włosy po całości, ale efekt jest prawie żaden. Najjaśniejsze, słomkowe pasma włosów, schłodziły się prawie do białości, reszta jest równie złocista jak zawsze. Może i dobrze, bo obawiałam się efektu przysypania głowy popiołem, ale jestem trochę zawiedziona, bo jakiejś zmiany jednak oczekiwałam. Jutro kupię inne kolory. Mają pastelowy fiolet, zieleń, niebieski i róż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
Hej hoooooo! To jo!
![]() Rawito, jestem, jestem, teraz przeczytalam, ze pytalas, jak mi sie zyje w Niemczech. Swietnie. Tu jest moje miejsce na ziemi. Co prawda ja mieszkam w Bawarii i w malej miejscowosci, to jednak co innego niz np Monachium czy Berlin, ale generalnie kocham. Sa minusy, np nie chca gadac po polsku ![]() Niestety moze byc tak, ze niedlugo bede musiala wrocic do Polski i juz nad tym placze, nie chce. Gdybys miala jakies szczegolowe pytania czy w ogole jakbys chciala cos wiecej wiedziec, to pisz do mnie bez krepacji, tu albo na maila. No, koniec urlopu, wracamy do normalnego zycia. Te wakacje daly mi w kosc, okragle urodziny moje i Daniela i jedna wielka impreza, momentami goscilismy 15 osob w domu i to nie na jeden dzien ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3030 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Lubo
![]() ![]() Zbieram się do złożenia pierwszego wniosku stypendialnego. Na razie tylko na trzy miesiące. Łatwo nie będzie, muszę dogadać się z jedną z dwóch wypatrzonych przeze mnie szkół wyższych i zyskać duże poparcie. Na razie jestem tam nierozpoznawalna. Tymczasem w mojej pracy zmiany. Nowe stanowisko, być może własny zakład badawczy. Otwierają się kuszące perspektywy. Tak więc muszę sobie wszystko na spokojnie poukładać. Wszystkiego dobrego z okazji okrągłych urodzin dla Ciebie i Daniela! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.