|
|
#4351 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Krówka, ale fajnie.
Gdzie to jest?Ja już się żegnam.. Mam nadzieję, że będę miała miejsce w pociągu i nie będę przez całą noc stać na korytarzu.
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Niemcy, gdzieś koło Hamburga.
Największy taki park rozrywki w Europie Ze znajomymi sobie jadę, od zawsze o tym marzyłam ![]() Udanego pobytu
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Krówka jak fajnie... Ja też chcę!
Na długo jedziecie?Em powodzenia
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa, co z Wami?
Wątek spadł aż na 3 stronę.Krówka super przypomniał mi się Disneyland we Francji
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też podniosę
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Krówka super, zazdroszczę Ci, muszę koniecznie kiedyś tam być
|
|
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
krówka udanej zabawy i nie zazdroszczę
Bo ja się dość wykaruzelowałam tydz temu : ![]() Wczoraj byłam na popcorn party. Mam go teraz pełno w pokoju Ale było BOSKO! Wytańczyłam się za wszystkie czasy. I poznałam fajnego kolesia... z okolic Oświęcimia ![]() W czw byłam w kato. Obejrzałyśmy to mieszkanie i pokój jaki miałby zostać nam przydzielony. Istna rudera... W starej kamienicy, pod która wstyd nam było nawet stać... Napisałam maila do mojej wychowawczyni... Z małymi aluzjami, tak jak chciałam... ![]() I dobrze mi z tym...
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Ywonula ;> jakie aluzje? Nie lubiłaś jej?
![]() A mieszkanie jeszcze znajdziecie, nie bój nic A teraz to jakieś studenckie mieszkanie, czy stancja była?Mój tata ostatnio był w Gliwicach i przy okazji zaniósł moje papiery do dziekanatu i okazało się, że na pewno dostanę stypendium i akademik ![]() A w ogóle rodzice się na mnie obrazili ;/ lol.
Choose life.' |
|
|
|
#4359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego sie obrazili? |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciła,, to był jeden cały dzień+ dwie noce w podróży.
Ale warto było, spełniłam swoje marzenie ![]() Jechałam największym roller coasterem na świecie, teraz nic mi nie straszne ![]() Chociaż jakbyście mnie tam widziały i słyszały Tam też było bajkowo . czułam sie jak Alicja w Krainie Czarów![]() A teraz ostatni tydzień pracy. Mam nadzieje, że wytrzymam, mimo, że sytuacja nadal nienormalna, a może nawet coraz bardziej nienormalna ![]() A tam, dam radę. Muszę!
|
|
#4361 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdroszczę wrażeń No pewnie że dasz radę dlaczego miałabyś nie dać
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Krówka dasz radę w pracy
Nie straciłaś głosu od krzyków?
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
krówka ja naprawde podziwiam
uhahana no przez ta akcje co mi zrobiła przy rozdaniu świadectw maturalnych.. ![]() I podłączam się do gratulacji (a właściwie o jakie styp chodzi dokładnie? ;>) i pytania o co się obrazili ![]() UŚ i biotech dostał dofinansowanie z kapitału ludzkiego. Ale otrzyma je tylko 20 najlepszych studentów ;P I też ostatni tydzień w pracy. Jutro ide na paznokcie i stanowczo ide sobie kupić coś ładnego . Ostatnio (w czw ) kupiłam sobie takie słodkie spinki z kokardkami z H&M
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Straciłam
Na pierwszych dwóch ekstremalnych kolejkach tak darłam mordę, ze potem nawet jak wjechałam na taka olbrzymia wieże i spadałam z niej prędkością 100km/h to mimo, ze nazywała się Scream, ja moje przerażenie byłam w stanie wyrazić jedynie miną![]() Uhahana, właśnie! Za co to stypendium? ![]() Też zdecydownie muszę kupic sobie coś ładnego!
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
No więc
![]() Ywonula w jakiś dziwny sposób udało mi się wykombinować socj. Fajna sprawa, bo nie będę w stu procentach zależna od rodziców. A obrazili się o to, że nie chciałam ich zawieźć na imprezę autem z prawie wyładowanym akumulatorem ;/ Już mnie rwie, jeszcze bym gdzieś w polu stanęła, bo to takie zadupie i co? I foch oczywiście, mama szczególnie, od razu gadki z stylu 'jeszcze będziesz coś chciała' itp. Nie rozumiem się z matką ;/ Dacie radę w pracach dziewczyny jak już tyle za Wami ![]() Krówka [o kurde za pierwszym razem napisałam 'Kraków' No i w sumie nie w tym roku, ale kiedyś też bym się chciała wybrać do czegoś tego typu. Uwielbiam rollercoastery, ale na razie bywałam tylko na tych mniejszych. Byłam wczoraj w centrach handlowych po dość długiej przerwie i przeraziłam się tym, że już są prawie same ciepłe rzeczy tam Ja nie chcę zimy ![]() Taka ciekawostka, "+" studiowania w 'gorszym' mieście: dziewczyna z mojej grupy wynajęła kawalerkę niedaleko wydziału za 700 zł ![]() EDIT: Co to jest kapitał ludzki?
Choose life.' |
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam tą akcje z wychowawczynią z końca roku, dobrze że do niej napisałaś.. Cytat:
nie wiem czemu w tym roku tak się pośpieszyłam. wydaje mi się że kapitał ludzki to wszystkie osiągnięcia człowieka. coś kojarzę z PP, ale pewna nie jestem. wczoraj byłam u koleżanki za miastem, przyjechałam przed chwilą, była jeszcze jedna kol. do której jadę jutro i stamtąd we trzy jedziemy 60 km do jeszcze innej znajomej, gdzie ma być reszta planowo stamtąd wracamy do mnie i kto może zostaje u mnie na 2-3 dni, a w piątek wieczorem jadę do Krakowa trochę sobie pojeżdżę PKSami w tym tygodniu
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
kapitał ludzki nie wiem co to ale oni dają te stypendia na kierunki zamawiane
![]() I wkurzyłam się... bo jak mam kase to nic ładnego nie ma w sklepach I też mnie to dobija że już płaszczyki jesienne są. A jakie drogie ![]() W kato kawalerki sa po 850-900 zł (oczywiście te najtańsze ) Uhahana a dużo miałaś papierkowej roboty z tym stypendium? ;> Bo ja juz opściągałam pare plików ze strony, i z tego co mi się wydaję bede musiała z tym do skarbówki lecieć... Może do Niji
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie zabawy z dokumentami jakoś strasznie nie było, trzeba tylko złożyć wniosek o wydanie zaświadczenia o zarobkach swoich i innych zarabiających członków rodziny z US, na to się czeka. Jak już to mamy, to trzeba obliczyć dochód na 1 osobę na miesiąc brutto, wypełnić ten wniosek, złożyć chyba z 10 podpisów i zanieść to do dziekanatu
Jeszcze muszę dosłać numer konta. Czasem chcą jeszcze ksero dowodu, albo jakiegoś dokumentu rodzeństwa, u mnie nie chcieli. No ale warto ![]() Layla fajnie masz, zazdroszczę U mnie mega nudy, żadnych zmian.
Choose life.' |
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ooo rollercoster, ja bym pewnie zemdlała jak to ja ale i tak uwielbiam, chociaż na takich mniejszych się pobać.W dajśmanie podobno są fajne saszki, muszę obadać. I na all uparzone. Jakoś w to lato mało ciuchów kupiłam sezonowych a raczej: sweterki, 'skórzaną' karmelową kurtkę itd. I mam chrapkę na jesiennych ciuchów, tylko na wypłatę czekać trzeba. ech... niedawno pożegnałam się z Tż. Jutro z rana jedzie do szkoly podoficerskiej. Chciałam go pożegnać z uśmiechem na buzi, ale nie wyszło. Ciężko będzie mi się przestawić na miesiąc osobno, gdy całe dnie były nasze.W pracy i poza. Dam radę.. Muszę teraz zorganizować sobie czas. Znalazłam mieszkanko pokój 1 osobowy w m. studenckim. luksusów nie ma, ale trochę go urządzę i będzie przytulnie Obym nie miała problemów ze współlokatorkami, chyba tego się najbardziej obawiam. Z tego co kobieta opowiadała, to potrafili rozmontować i wynieść lodówkę Teraz robiła jakieś castingi, kto się nada, ale i tak nie wiadomo jak to będzie.idę robić kolacyje, o ! ![]() ps. Dziewczyny polecacie jakiś internet bezprzewodowy? taki z wtyczka orange czy era?
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale opłacało sięWięcej jest tutaj: http://www.heide-park.pl/webcm/informacje_ogolne
|
|
|
#4371 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny, Em prosiła żeby Was pozdrowić.
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O miło , a wiesz jak tam u niej, wszystko jest ok?![]() A Fuksja u Ciebie ciągle jakieś zmiany, często masz coś o tym w podpisie .Ja sobie ostatnio trochę ubrań kupiłam, ale muszę jakąś kurkę/ płaszczyk jesienny znaleźć, a potem zimową i jeszcze buty zimowe, co jest dla mnie koszmarem, bo mi się praktycznie żadne buty nie podobają, chyba muszę zacząć ich wcześnie szukać. I będę potrzebować dużo cierpliwości
|
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUper, mogłabym mieć karnet roczny hehe ![]() Cytat:
![]() No i poproś Em o jakieś szczegóły nadające się do podania do wiadomości publicznej I przekaż, że tęsknimy ![]() Mnie to przeraża myśl o kupnie zimowej kurtki Nic mi się nie podoba, a jak już podoba, to jest za cienkie i bym w tym zamarzła, albo jak ubiorę to wyglądam jak balon. Ciężko mi się przestawić z letnich/jesiennych ubrań na zimowe.Dzięki Bogu z tym roku nie będę miała problemu z butami, ale i tak zawsze nadejście zimy to dla mnie ciężki szok. Niedawno skończyłam po raz 3 albo 4 oglądać The Holiday Mało to ambitne i w ogóle, ale kurczę, bardzo przyjemnie się ten film ogląda, relaks jak rzadko. Szkoda, że prawdziwe życie takie nie jest Jak nie widziałyście, to polecam, szczególnie przy załamaniach dobrego samopoczucia ![]() Milk gratuluję, bo z tego, co się orientuję, to nie jest łatwo znaleźć fajny, odpowiedni i JEDNOOSOBOWY pokój
Choose life.' |
||
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
dzię-ku-je-my
![]() KBM byłaś dokładnie tam gdzie ja kilka lat temu
|
#4375 | ||
|
|
Cytat:
![]() ale dobrze mi z tym. czuję, że idę w dobrym kierunku. Cytat:
![]() a co do pytań o Em, to wiem co u niej, ale nie jestem pewna czy mogę o tym pisać, więc lepiej będzie jak Em sama opowie wszystko po swoim powrocie.
|
||
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
fuksja wklej coś
Nietylko styl, ale wewnętrznie. Oby się udało Studia to będzie dobry czas.Co myslicie o takim mp3: http://www.neomix.pl/Odtwarzacz_MP3_...ZW_p10305.html Są inne kolory. Podoba mi się, że mało kabli bo nie lubię się plątać.I oddam mp4 Tż. Tylko nie jest trochę kiczowate? Nie do wszystkiego będzie pasować, ale można chyba schować pod koszulkę? no głównie to chodzi o muzykę w uszach i że kable nie są długie
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Ines no to przybij piątke
Będziemy szukać razem butów. A w daichmanie to ja mam te zeszło roczne buty i trzymałam je aż do teraz (w sumie to nadal) żeby je oddać na gwarancje i kupić coś nowego. np saszki ![]() Milk gratuluje pokoju ![]() I dziękuje za pozdrowienia i też pozdrawiam.
|
#4378 | |
|
|
Cytat:
wewnętrznie też się zmieniam. dawne sprawy, które kiedyś były priorytetami zeszły na dalszy plan, inne zajęły ich miejsce. wszystko się zmienia z biegiem czasu, ja też. i zgodzę się, że studia to idealny czas na takie zmiany. a ta mp3 jakoś mi się nie podoba ale jeżeli Tobie tak, to bierz.
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi ciśnienie skoczyło! Muszę się wygadac. Padło na Was, przepraszam
![]() Problem w tym, że kompletnie nie umiem dogadac się z matką. Wyszło to na wierzch ponownie, przed chwilą. Sytuacja jest taka, że rodzice chcą w przyszłym tygodniu wyjechac na urlop. Ja natomiast chcę zostac w domu. Na czas ich nieobecności chcą sprowadzic do naszego domu dziadka. I w tym momencie następuje konflikt. Ja bym chciała zostac sama. Miec chwilę spokoju. Tak, odważyłam się przedstawic moj punkt widzenia. Co się okazało? Nie zostanę sama bo... NIE. Ja się grzecznie pytałam [wielokrotnie] dlaczego, ale zasady logiki dla mojej matki to czarna magia. Nie chcę mi się tu przytaczac całej "rozmowy", bo jeszcze bardziej się denerwuję... Ale przegieła i to ostro. Spróbuję dogadac się z ojcem [córusia tatusia ]. Mam nadzieję, że uda mi się wynegocjowac kompromis i miec dom dla siebie chociaż przez półtora dnia...![]() Zapytacie dlaczego mi na tym tak bardzo zależy? Bo kogoś poznałam i chcę go zaprosic. Błahe? Możliwe. Ale dla mnie to wiele znaczy. Wybaczcie ten wywód Musiałam. I już mi lepiej
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Alatienka to widzę, że masz zupełnie tak, jak ja. O ile z tatą można się najczęściej bez problemu dogadać, to z matką jakoś nigdy nie umiałam wspólnego języka znaleźć. W ogóle zawsze dziwił mnie ten amerykański schemat w filmach typu mamusia+córusia, a nawet nie tylko w filmach, bo niektóre moje koleżanki rzeczywiście tak mają.
Wiem, jaka to bezsensowna sytuacja, kiedy żadne argumenty nie trafiają, u mnie to najczęściej w ogóle nie ma racji bytu jakaś konstruktywna rozmowa, tylko 'nie i koniec', choćbym na każdej płaszczyźnie to ja miała rację. Może pogadaj z tatą, no nie wiem, poczaruj, że przy dziadku będziesz się czuła skrępowana itp., może jeszcze to się da jakoś załatwić, masz tydzień czasu Trzymam kciuki ![]() I w ogóle pochwaliłabyś się 'tym kimś' a nie... ![]() EDIT: Fajny av ![]() Milk fajny ten odtwarzacz Szczególnie, kiedy się nie ma kieszeni. Tylko ja bym nie dała rady bez wyświetlacza. No i cena też całkiem ok.
Choose life.' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Gdzie to jest?

Wątek spadł aż na 3 stronę.
Ale było BOSKO! Wytańczyłam się za wszystkie czasy. I poznałam fajnego kolesia... z okolic Oświęcimia 

Ja nie chcę zimy 

]. Mam nadzieję, że uda mi się wynegocjowac kompromis i miec dom dla siebie chociaż przez półtora dnia...