Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-21, 22:02   #1801
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

gothika - a mówiłaś o tym pediatrze?
Co do smoczków i butelek, mój Szymon nie lubi tej butelki Canpol Lovi - krztusi się przy niej. Odpowiada mu tylko Dr Browns.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 22:10   #1802
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

mówiłam - ale mąż wtrącił że to dlatego że sika mi z piersi a ona na to żeby sobie ściagać trochę, i tyle było gadki na ten temat - leparze są byle jacy, nie ma co czasem się ich pytać po 10 razy, bo i tak nie powiedzą

ja sobie też to tłumaczę tak że ona jest taka ciekawska i tyle ma bodzców że nudzi ją ssanie po paru minutach
albo dlatego że zaczełam jeść mięso() - bo tak wypada -ok dwóch tyg. trwa to i to

moja się nie krztusi przy butli tylko jakby nie chce ssać albo mleko nie takie - ale w smaku pycha
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 23:16   #1803
Kjane
Zadomowienie

Witam
jestem po kontroli u GIN - wszystko zagojone na cacy a po cieciu śladu nie beidze - lekarz zdziwiony że tak szybko wszytsko się zagoiło
Pogratulował mi i powiedział ze będize czekał na mnie jak przyjde z drugą ciążą
Ciesze sie że jest dobrze - bałam się ze się może coś przyplącze...

Mam za sobą cieżki dzień - Synek cąły dzien markotny, nawet na sapcer nie wyszlismy bo jak mu zalożyłam czapeczke to użądził taki płacz że hej - bałam się wyjsc z nim - zanim zeszłąbym z 4 piętra pewnei rozkrzyczał by się jeszcze bardziej a kto wie czy by się uspokoił - dlatego pozostałam przy wystawieniu w foteliku na balkon
Czy wasze maluszki też mają takie gorsze dni? chca być cały czas przy was, być wtuleni, zasypiaja tylko na ręku???
Hubert miłą dzisiaj własnie taki dzień - zmęczony i nie wyspany zasnoł o 21 i teraz słodko spi AniołeczeK

Nutramigen zaakceptował ale wszystkie plamki jeszcze nie znikneły - moze za wczesnie bo w sumie od wtorku dostaje dopiero to mleko???
Mam nadzieję ze jutro będzie lepszy dzień - spokojniejszy dl amnie i dla niego, bo dzisiaj juz sie nawet popłakałam z nerw czy bezradności sama nie wiem- nie wiedziałam co robić i jak go uspokoić
oby piątek był radosnym dla nas dniem

Ubranka na 56 dawno w szafie , teraz pora na 62 i 68 - zauważyłyście jak bardzo ta rozmiarówka dla dzieci jest pomieszana - urbanko na 62 czasami jest za małe a bywa dobrze n a56 - paranoja...

dobrej nocki
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 07:23   #1804
malami112
Raczkowanie

GG do malami112 Send a message via Skype™ to malami112

Ubranek na 56 to ja w ogóle nie zakładałam :P
Mój mały nosi kilka na 68, większość na 74 i kilka nawet ma na 80
W ogóle wynika z pierwszej strony, że jest najcięższy z wszystkich dzieciaczków (ma już ponad 8 kg!) A najdłuższy jest Moni

malami112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 07:47   #1805
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

tak Malami tylko wez pod uwage ze roznia sie wiekiem wiec wiesz... no ale twoj maluszek od poczatku byl najwiekszy,dobrze go karmilas w ciazy
Stary 2008-08-22, 08:40   #1806
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

aha, zapomniałam - lekarka powiedziała że pewnie mam kryzys lakacyjny - jasne, trwający 2 tyg......

moja 56 nosiła dobry miesiąc, tera nosi 62 i zaraz wchodzi w 68
Stary 2008-08-22, 10:14   #1807
..Asia..
Wtajemniczenie

Monia
Stary 2008-08-22, 11:50   #1808
karolakep
Zadomowienie

83monia zdrowka zycze!

Mrowkasz fajna ta antykoncepcja

Asia jestem w szoku po tym co piszesz o chrzcie az mnie szlak trafia jak slysze ze ksiadz robi łaske ze ochrzci dziecko- przeciez to nie wina dziecka ze rodzice nie maja koscielnego co wies to inny ksiadz, inny czlowiek, inne podejscie do sprawy.U mnie ksiadz powiedzial ze dla niego to bez roznicy czy najpierw udzieli chrztu czy slubu.Nie rozumiem ksiezy, uwazam ze to kwestia ich dobrej woli a zachowanie Waszego proboszcza na pewno nie zacheca do kosciola.szkoda gadac....

gothika to normalne ze dziecko zasypia przy piersi- wydziela sie oksytocyna, nie ma wyjscia trzeba budzic by najadlo sie do syta - ja jak smyranie po buzi nie skutkuje biore ja pionowo jak do odbekniecia- przebudza sie i karmie dalej.A jesli nie je nie zasypiajac przy tym- hmm to nie wiem

Kjane co do romiarow ubranek to sie zgadzam- jeden 62 za maly, inny ok

Do karmiacych piersia- "tankujecie dzieci do pelna" przez sen wg zaklinaczki dzieci przed 23cia zeby przespaly noc? moja za cholere nie chce ssac przez sen, spi jak zabita
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 12:06   #1809
agulan82
Rozeznanie

karolakep moja też przez sen nie je, raz czy dwa próbowałam i dałam spokój, jak na żądanie to na żądanie. I tak budzi mi się tylko dwa razy w nocy, tzn. jak idzie spać około 21 to budzi się około 1 i później o 4 także nie jest źle ja tam jestem zadowolona

Mam do Was dziewczyny pytanie czy myjecie pępuszki Waszym Szkrabom, a jeśli tak to jak to robicie, tzn. chodzi mi o mycie w środku

Monia proszę o zmianę wagi i wzrostu mojego krasnalka; 5040 i 58cm
Stary 2008-08-22, 12:10   #1810
sybillla
Zakorzenienie

ja też próbowałam karmić przes sen po szkle kontaktowym ale niestety moja księżniczka ma cyca wtedy głeboko w poważaniu i nie chce musiałabym ją przebudzać a to bez sensu. My wstajemy 23-24 potem 2-3 i 5-6 czasem rzadziej wiec też nie narzekam...

właśnie dostałam jakiegoś plamienia wygląda jak początki okresu... wczoraj mnie mała wymęczyła i dużo roboty miałam i spacer długi myślicie ze to z przemęczenia? bo ja ciągle karmię piersią
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 12:49   #1811
83monia
Zakorzenienie

moje własciwie ciągle przez sen je bo od razu przysypia przy cycu czasem zdarza sie że je o 21 i nie spi do 23, je a i tak obudzi sie o 2-3 i potem o 4-5. chyba ma mały brzuszek. za nic całej nocy nie prześpi. gdzies wyczytałąm ze jesli dziecko przesypia 6h pod rząd to liczy sie to jako całą noc. wiec jak sie naje o 21 i obudzi o 3 to juz sie liczy jako nocka - szkoda ze dla mnie nie...

sybilla - to moze byc @

agulan - myję zwyczajnie wodą i mydełkiem. kiedys patyczkiem i spirytusem czasami ale na początku, po odpadnieciu kikuta. teraz normalnie jak cale cialo.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:14   #1812
pomponik84
Raczkowanie

Mój mały jak go wykąpie o 21 to tankuje do syta własnie...je około godziny. I jak go połoze tak o 22 z minutami to budzi sie po 6. Ja nie czytałam wczesniej zandych poradników. Mały sam tak je po kąpieli, jakby wiedział ze zbiza sie noc i trzeba wiecej zjesc
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:46   #1813
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

sybilla - jeszcze parę dni temu narzekałaś - to chyba to karmienie się juz zmieniło przez sen, nie?, ogólnie to szybko poszło

karolakep - ja nie mam nic do tego e ona zasypia, ju się prywyczaiłam, ale jak jje to niech je a nie zasypia jak zabita i po półgodzinie sobie przypomina żże jeszcze by jadła jak ja chcę ją do łóżeczka odkładać, ale chyba będę robiła tak jak ty mówisz z tym pionem - to powinno pomóc

ja tez mam problrm z myciem pępka

Zapodaje świeżynkę, oprócz ostatniego, ale to jej ulubiona pozycja, moja myslicielka........
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6906.JPG (62,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF6885.JPG (39,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00122.JPG (48,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-08-22, 13:57   #1814
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Gothika niunia śliczna,napatrzeć sie nie mogłamNie bój sie pępka krzywdy mu nie zrobisz bo ma juz zagojony.
Mój Oliwier bardzo ładnie od poczatku zasypia i spi bez jedzenia cała noc ,gorzej jest w dzień ,coś u babci słabo spi. Pozdrawiam serdecznie
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 17:09   #1815
83monia
Zakorzenienie

ale ja wam zazdroszczę że wasze maluchy tyle śpią... mój niby taki duży a je jak noemowlaczek - co chwilkę... może jak już będzie pokarmy stałe jadł to będzie łatwiej...

Stary 2008-08-22, 19:23   #1816
..Asia..
Wtajemniczenie

Moja jest kąpana o 19.00, potem zjada "kolację". O 23.00 daję jej na śpiku i tak śpi do około 6-7.00. Dzis obudziła się dopiero o 8.00, szok

Własnie się zastanawiam, czy jak tak długo śpi, to czy nie powinnam jej wybudzac na karmienie, bo w dzień, to ładnie je co 3 godziny...co wy na to?

Gothika prześliczna masz królewnę i fajny tatuaż na ręku, czy to Twoja ręka? Zastanawiałam się kiedys nad tatuażem, ale bałam sie bólu...

Edytowane przez ..Asia..
Czas edycji: 2008-08-22 o 19:52
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:47   #1817
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja sobie też to tłumaczę tak że ona jest taka ciekawska i tyle ma bodzców że nudzi ją ssanie po paru minutach
albo dlatego że zaczełam jeść mięso() - bo tak wypada -ok dwóch tyg. trwa to i to

moja się nie krztusi przy butli tylko jakby nie chce ssać albo mleko nie takie - ale w smaku pycha
Jak mój był mniejszy to też zasypial przy cycku i spał popóki go nie odłożyłam - jak tylko poczół że nie jest na rękach od razu się budził - może to i na Twoją malutką podziała

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

Mam do Was dziewczyny pytanie czy myjecie pępuszki Waszym Szkrabom, a jeśli tak to jak to robicie, tzn. chodzi mi o mycie w środku
No własnie ja ostatnio zaniedbłam i tam zagnieździły się jaieś paproszki - musze wilgotnym patyczkiem do uszu wyczyścić

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ja wam zazdroszczę że wasze maluchy tyle śpią... mój niby taki duży a je jak noemowlaczek - co chwilkę... może jak już będzie pokarmy stałe jadł to będzie łatwiej...
No właśnie Monia miałam Cię pytać kiedy planujesz wprowadzać coś poza cycem - bo Twój już niedługo 4 miesiące kończy.

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Moja jest kąpana o 19.00, potem zjada "kolację". O 23.00 daję jej na śpiku i tak śpi do około 6-7.00. Dzis obudziła się dopiero o 8.00, szok

Własnie się zastanawiam, czy jak tak długo śpi, to czy nie powinnam jej wybudzac na karmienie, bo w dzień, to ładnie je co 3 godziny...co wy na to?
Ja nie wybudzam, a mój śpi 9-10 godzin bez jedzenia, czyl usypia ok 20-21 a budzi się ok 6. Ładnie przybiera więc widac nie potrzebuje dodatkowego karmienia - ale ja dokarmiam sztucznym mlekiem więc to może mieć wpływ. Tylko od kilku dni coś z tym usypianiem mamy problem - tak pięknie sam usypiał, albo wystarczyło przytulic i już spał a teraz trzeba lulać, nosić a i tak płacze - nie wiem co mu się stało

No i jeszcze się pochwalę, że Szymon dziś pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki - zostawiłam go na chwilę w łóżeczku na brzuszku wracam a tu już na pleckach. Nie mogłam sobie darowć że tego nie widział więc dalam go jeszcze raz na brzuszek i on znowu się przekręcił a potem jeszcze raz. Ale jak chciałam go nagrać to już nie chciał
Poza tym już ładnie chwyta grzechotki - nawet dziś urwał myszkę z karuzeli jak na przewijaku lezał - tak mocno chwycił. Gryzaczka też już łapie i oczywiście próbuje do buzi sobie wepchnąć.
Stary 2008-08-22, 21:09   #1818
Caterin17
Zakorzenienie

Asia ja mam tatuaz na brzuchu kotka tak wyzej na zebrach nie zdeformowal sie w czasie ciazy, jest juz ze mna od 8 lat i nadal go lubie, a bol...nie bolalo bardzo troszke tylko, i bardziej po niz w trakcie.
Stary 2008-08-22, 21:27   #1819
Caterin17
Zakorzenienie

oto pare fotek mojego szczescia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usmiech dla mamy2.JPG (41,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg siedze sobie2.JPG (48,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w moich fajnych niebieskich spodenkach2.JPG (64,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg radosne plazowanie2.JPG (45,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-08-22, 22:03   #1820
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Braxa, Asia - wiem że sliczna, dzieki
Asia - tak, to ja, trochę bolało, zależy w jakim miejscu

ja dziś robię (tzn dziś i jutro) dżem z wiśni, tzn Teżet mi dziś trochę wydrylował, ja resztę jutro i do roboty - myślicie że takie gotowane wiśnie jako dżem mogę jeść?

Czy naprawdę żaden dzieciaczek nie miał u was potówek by powiedzieć mi czy one całkiem zeszły czy zostały takie prawie niewidoczne?????

Czasem nie wiem co robić z tym karmieniem - dziś wogóle nie chciała jeść nie po śpiącemu, tylko jak spała ją karmiłam, bo tak to przerywa po niecałych 5 min albo wogóle ryczy jak ją przystawiam, z czego to wynika....musze jakoś inaczej ją karmić, łyżeczką czy jak...pediatra mówiła że tylko nie butlą (choć ja nie uważam tak jak ona), jaja jak berety, a też nie chce mi się bawić w odciąganie co chwilę by jej podawać inaczej, egoistka jestem

zauważyłam że w ostatnich dwóch tygodniach Ramonka poczyniła duże postępy - więcej się śmieje, kiedy nudzi jej się to nie płacze odrazu tylko tak żałośnie woła - to jest urocze, juz tak nie rzuca rękoma, trafia sobie do buzi piąstką, nie drapie się

też tak macie ? - moja nie chce leżeć w pozycji klasycznej na rękach - tylko pionowo albo na brzuszku na przedramieniu - zaraz beczy jak tylko ją kładę normalnie,
Stary 2008-08-23, 09:44   #1821
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy naprawdę żaden dzieciaczek nie miał u was potówek by powiedzieć mi czy one całkiem zeszły czy zostały takie prawie niewidoczne?????

też tak macie ? - moja nie chce leżeć w pozycji klasycznej na rękach - tylko pionowo albo na brzuszku na przedramieniu - zaraz beczy jak tylko ją kładę normalnie,
u mnie potówki zniknęły całkowicie (miał na brzuszku). za to na rączkach i nóżkach krostki ma takie trochę szorstkie, jakby jkiś materiał go drażnił (pewnie za mocno wierzga)

mój też nie lubi normalnie leżeć, chyba że jest na maxa śpiący

a dziś mam pozytywne zdziwienie - moje kochanie obudzło sie o 00:30 i potem dopiero 5:00 i 9:00!! dla niego to duuuuzo. dla mnie też. i nie było płaczu a zaledwie gaworzenie i wierzganie. o 5 jak sie obudzil i do niego wstałam to przywitał mnie uśmiechem od ucha do ucha.

mój jeszcze się nie przekręca, ale za to próbuje. dzis juz w połowie sie przekrecil, ale pod gorkę, na pierzynę i go wróciło. od kilku dni łapie zabawki, nawet obiema rękami. a teraz gada brrrm, bum od chrzestnych dostał szczeniaczka-uczniaczka i cieszy sie jak cos nadusi i do niego gada

nowe pokarmy - ach kusi mnie, tym bardziej że dostałam bezpłatne próbki (marchewka z ryzem z hippa i marchewka z jabłkiem z nutrici, frutapura jabłkowa, jakies fajne herbatki, a z bobovity mam też kupon rabatowy na herbatki i słoiczki z rossmana). ale pediatra radziła, bym do 6 mies karmiła tylko piersią, bo moje dziecko niby alergikiem jest (sama nie wiem, skaza chyba tak szybko by nie minęła, po tygodniu jadalam nabaial a malemu nic do dzis nie jest). raz już dałam soczek jabłkowy bobofrut, nie wiem tylko czy akurat zły dzien byl (bo ilka dni marudny byl, wczoraj mu dopiero minęlo, moze to skok) czy jeszcze brzuszek nie trawi bo jakos plakal i wił sie. ale kupka normalna...

Stary 2008-08-23, 10:24   #1822
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Witam
Gothika moj nie miał potówek ,wiec nie pomoge.
Monia co to za szczeniaczek?bo musi byc to fajna zabawka
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 10:51   #1823
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dziś robię (tzn dziś i jutro) dżem z wiśni, tzn Teżet mi dziś trochę wydrylował, ja resztę jutro i do roboty - myślicie że takie gotowane wiśnie jako dżem mogę jeść?

Czasem nie wiem co robić z tym karmieniem - dziś wogóle nie chciała jeść nie po śpiącemu, tylko jak spała ją karmiłam, bo tak to przerywa po niecałych 5 min albo wogóle ryczy jak ją przystawiam, z czego to wynika....musze jakoś inaczej ją karmić, łyżeczką czy jak...pediatra mówiła że tylko nie butlą (choć ja nie uważam tak jak ona), jaja jak berety, a też nie chce mi się bawić w odciąganie co chwilę by jej podawać inaczej, egoistka jestem

zauważyłam że w ostatnich dwóch tygodniach Ramonka poczyniła duże postępy - więcej się śmieje, kiedy nudzi jej się to nie płacze odrazu tylko tak żałośnie woła - to jest urocze, juz tak nie rzuca rękoma, trafia sobie do buzi piąstką, nie drapie się

Gratuluje postępów Ramonki.
A co do karmienia to może wybierz się z małą do jakiejś poradni laktacyjnej - może cos Ci tam poradzą.
Szymon też woli być pionowo - na leżąco akceptuje jak chce spać.
Potówki zeszły całkowicie - może u Ciebie to nie są potówki tylko np alergia na coś. Szymowi po nowym płynie do kąpieli pojawiły się takie małe jasne krostki na całym ciele - ale teraz już nie ma. Może Ramonkę też coś uczula - spróbuj zmienić proszek, albo płyn do kąpieli. Gdzie ona ma te krostki?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mój jeszcze się nie przekręca, ale za to próbuje. dzis juz w połowie sie przekrecil, ale pod gorkę, na pierzynę i go wróciło. od kilku dni łapie zabawki, nawet obiema rękami. a teraz gada brrrm, bum od chrzestnych dostał szczeniaczka-uczniaczka i cieszy sie jak cos nadusi i do niego gada

nowe pokarmy - ach kusi mnie, tym bardziej że dostałam bezpłatne próbki (marchewka z ryzem z hippa i marchewka z jabłkiem z nutrici, frutapura jabłkowa, jakies fajne herbatki, a z bobovity mam też kupon rabatowy na herbatki i słoiczki z rossmana). ale pediatra radziła, bym do 6 mies karmiła tylko piersią, bo moje dziecko niby alergikiem jest (sama nie wiem, skaza chyba tak szybko by nie minęła, po tygodniu jadalam nabaial a malemu nic do dzis nie jest). raz już dałam soczek jabłkowy bobofrut, nie wiem tylko czy akurat zły dzien byl (bo ilka dni marudny byl, wczoraj mu dopiero minęlo, moze to skok) czy jeszcze brzuszek nie trawi bo jakos plakal i wił sie. ale kupka normalna...
My pewnie po 4 miesięcu będziemy wprowadzać nowości - ale on do tej pory pewnie bedzie już calkiem butelkowy. Pochwaliłam go że w nakładkach je prosto z cyca to znowu się zbuntował i nie chce Wczoraj nawet rano na śpiocha płakał przy cycu - co mu się pierwszy raz zdarzyło. Tak więc przeproisiłam się z laktatorem i dalej ściągam - jakoś nie mogę przeżyć tego że po tylu staraniach w końcu mam mleko a on nie chce pić

Co do umiejętności to on tak smiesznie pełza na brzuszku. Podpiera się kolankami i nóżkami i podnosi pupę do góry i się odpycha. Potrafi tak przejść całą długość łóżeczka - Wasze maluch też tak robią?
I jeszcze jedno w nocy położyłam go na boczku a on przekręcil sie na brzuszek i tak na 2 razy - oczywiście na śpiocha. On wlaśnie na brzuszku najbardziej lubi spać a ja się go boje tak kłaść na noc. Razo z kolei przewracał się z pleckow na boczek.
Jakoś strasznie dużo tych umiejętności w krótkim czasie zdobył - może to też jakiś skok i przez to ma problem ze spaniem w dzień

Monia - ja szczeniaczka sprezenowałam synkowi kupeli na 1 urodzinki - nie wiedziałam że takie maluszki jak nasze też będą się nim bawić
Za to dla Szymon zakupiłam taką zabawkę:
http://allegro.pl/item422833592_fish...ij_i_graj.html
ciekawe czy mu się spodoba
Stary 2008-08-23, 11:03   #1824
kmat
Rozeznanie

Hej dziewczyny, u nas juz po chrzcinach, goscie tydzien czasu zabwili wiec nie bylo mnie na wizazu. Chrzciny sie udaly tylko pogoda byla kiepska no ale nie mozna miec wszystkiego
Moj syn budzi sie po 2 3 razy w nocy i juz poamlu mam dosc karmienia piersia i zastanawiam sie nad przejsciem na butelke. Jestem zmeczona, niewyspana i do tego chcialabym troche wyluzowac, wypic winko piwko, zjesc cos dobrego i tak sie odprezyc. Czy ktoras z was palnuje rzucic piers dla wlasnej wygody? bo niestety u mnie tak to wyglada

Asia jak dobrze pamietam to jestes z Konina? Jezeli tak to idz do parafi sw Faustyny Kowalskiej na Chorzniu, bez problemu zaltwisz chrzest - proboszcz normalny i nie bedzie ci robil problemow
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 11:56   #1825
83monia
Zakorzenienie

tu jest ta zabawka http://www.krainazabawy.pl/fisherpri...22-pi-820.html

zabawki fisher price sa strasznie drogie... ale nazwy powalaja: np. garnuszek na klocuszek

Stary 2008-08-23, 12:32   #1826
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Sonia - moja oczywiście jeszcze tak nie robi jak twój z tym odpychaniem ale wiem że własnie to będzie jej pierwsze pełzanie bo już tak próbuje i nawet jak ją zostawić na brzuszku na dłuższy czas to się troszkę by przesuneła

sonia - może to przez ten skok właśnie masz problemy ze spaniem, tak samo ja tak myślę że ona miała skok i od tamtej pory nie chce jeść, zresztą juz nie wiem co myśleć

te krostki ona ma tylko na twarzyczce właśnie także wykluczam alergie na proszek, myślę że to coś innego ale nie wiem co

kmat - ja nie planuje chyba ale kusiło mnie raz, ciężko bywało, i nadal bywa szczególnie teraz kiedy nie chce jeść, ale mam nadzieję że wytrwam, ale nie wiem jak to będzie, bo to też meczące będzie jeżeli mam odciągać i podawać jej kieliszkiem, może nie dla mnie
Stary 2008-08-23, 16:10   #1827
..Asia..
Wtajemniczenie

kmat własnie się tam będe wybierać, wlaśnie tam ochrziłam pierwsze dziecko, moze teraz tez się uda ... Boję się jednak, ze teraz będzie potrzebne to zaświadczenie, czy zgoda, czy coś...wiesz od probozcza z mojej parafi.. Pójdę tam i się dowiem

Korci mnie zeby zrobić sobie tatuaż... zzególnie jak widzę, ze nie tylko ja mam takie pomysły...heh, na starośc człowiek głupieje (30)
Stary 2008-08-23, 16:11   #1828
mala_stopka
Zadomowienie

Gothika z tymi potówkami to nie pomoge, moja nie miała...
Kmat ja też juz miałam takie myśli zeby przestać karmić... tymbardziej ze Iga ma skaze i mam jeszcze bardziej ograniczoną dietke i muszę ściągać pokarm laktatorem, bo jaśnie królewna chce dużo i szybko, a ja niestety z dwóch odciągnięć mam dopiero jedną porcję dla niej, ale jakoś daję radę i szczerze przyzwyczaiłam się do takiego systemu... tylko czasami przystawiam małą do piersi, ale ona chwilkę pije a potem to zaczyna się wściekać i prężyć, bo wolno i mało leci....ale póki jestem w domku to nie rezygnuję ale moja mała przesypia nocki ( a ja raz wstaje na odciąganko).
Jeśli faktycznie Cię to męczy to moze lepiej przejść na butle? bo jak ty będziesz szczęśliwsza i bardziej wypoczęta to mały też a 3 miesiące karmienia to i tak dużo

Moja mała jeszcze nie wyciąga rączek, ale łapie i ładuje do buzi wszystko co znajdzie pod ręką....

Iga też woli pionowo, albo półsiedząco, bardzo lubi jak ją nosze tak na biodrze, tyłem do mnie (pierwsza fotka), dzięki tej pozycji ładnie sobie wyćwiczyła podnoszenie głowy, bo na brzuszku to Igusia niestety nie lubi leżeć i jak ją kłade to po 2 minutach w ryk...
A to kilka fotek Igusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5879.JPG (90,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5705.jpg (52,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5813.JPG (63,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5827.JPG (54,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5830.jpg (29,6 KB, 26 załadowań)
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 18:42   #1829
karolakep
Zadomowienie

gothika piekna niunia, najfajniejsza fotka z ta raczka hehe moja miala potowki na pupie i buzi i jak rozebralam malucha ginely calkiem po jakims czasie.A te krostki ktore byly czerwone a w chlodzie jasnialy do koloru skory w naszym przypadku okazly sie byc skaza łojotokowa, ktora juz wyleczylysmy kremikami.

Co do pokarmow stalych- to 4 miesiac to chyba za wczesnie chyba kolo pol roku?

Caterin17 Pogodny ten Twoj brzdac na fotkach moja trudno uchwycic jak sie usmiecha, jak zobaczy aparat to juz kaplica- powazna mina

mala stopka slodka dzidzia

Ja tez wrzucam fotki a co tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Plan.JPG (20,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg papa.JPG (23,9 KB, 18 załadowań)
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 18:54   #1830
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Co do pokarmow stalych- to 4 miesiac to chyba za wczesnie chyba kolo pol roku?
pół roku to najlepiej karmic piersia ale trzymajac sie takich wytycznych jak tu http://www.karmieniedzieci.pl/karmie...a_tabelka.html mozna by bylo juz cos wprowadzac. pierwsze soczki i sloiczki w sklepach zaczynaja sie od 4 mies. mowi sie ze od 4 mies mozna karmic dzieci karmione mlekiem sztucznym, pozniej te karmione naturalnie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości