|
|
#1171 |
|
Żona Idealna :)
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 - cz. 9
Hejka
![]() Czas ostatnio jakby przyspieszył Mała co chwilę zaskakuje nas czymś nowym, nie mogę wyjść z podziwu jak szybko uczy się nowych rzeczy, moja Mała Dziewczynka za to zasypia ostatnio gorzej, tzn zasnąć zaśnie ale z 10 minut do pół godziny po odlozeniu do łóżeczka się budzi z płaczem ale reszta nocy jest zwykle ok.. Dziś o dziwo śpi u siebie już godzinę (odpukać), może to skok skoro tyle nowych umiejętności ostatnio pokazuje ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mój nie histeryzuje w ogóle, nie wiem co to histeria w jego wykonaniu. Cieszę się że nie poszedł w ślady siostry. Ta to się nadarla I tak jej zostało.Wczoraj mieliśmy szczepienie. Nawet nie zapłakal, pielęgniarka skończyła a ja: to już?? (Tz go trzymał a ja odwrocilam na chwilę wzrok). Za to wyraźnie bal się lekarza. Nie płakał ale oczy miał pelne strachu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-09-05 o 07:37 |
|
|
|
|
#1173 |
|
|
Dzień dobry
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- My dziś mieliśmy mieć szczepienie, ale mamy przełożone na za 2 tygodnie.. Rano myślałam, że ubije męża.. Mała pierwszy sen miała fajny 5 godzin u siebie, a potem co pół godziny do godziny pobudki i rano padła ok 6 to Ja mąż obudził bo krazyl z łazienki do sypialni pięćset razy jakby nie mógł wieczorem sobie rzeczy uszykowac, tak jak Mu mówię codziennie ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Corka mnie dzis zaskoczyla bo po karmieniu o 5:30 usnela ladnie i obudzilismy sie o 7:40, a na 8:40 mielismy wizyte u pediatry ale zdazylam ![]() Zrobilismy od razu bilans na 5-6 miesiecy, mloda wazy prawie 6,9 kg, w tempie przybierania 0,5 kg na miesiac na koniec 6 miesiaca idealnie podwoi wage urodzeniowa ![]() Mamy skierowanie do gastrologa, ciagle ulewa mocno i odgina sie na piersi I mielismy miec kolejne szczepienie 5w1 i pneumo za tydzien, ale pogadalam z lekarka i przelozymy je na poczatek pazdziernika, mloda skonczy 6 miesiecy i polaczymy to od razu z wzw, a po 2-3 tyg ostatnia dawka meningo b. No i wracam do mleka i nabialu, zadnej roznicy nie bylo jak odstawilam :/
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jestem okropna matka- spie w zatyczkach ale to jedyny sposob na spanie :/ jak sie budzi i marudzi to slysze, a przynajmniej nie slysze jej kazdego ruchu w lozeczku
|
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
To jesteśmy dwie okropne bo ja tak samo i to od urodzenia małego. Słyszę jak zaczyna kwękać i płakać ale tak jak mówisz, nie wybudza mnie każdy ruch
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piontka ![]() Mloda ostatnio na kocu polubila mega gryzaka swojej kolezanki, mowie spoko, kupie jej skoro lubi... i okazuje sie to gryzak tej firmy od jarmuzow i brokulow i sarenka ktora ma moze 5 cm dlugosci kosztuje 70 zl sorry dziecko, ale nie dostaniesz sarenki IMG_4765.jpg
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Meesha dziecku odmówisz?! 😂 stały tekst
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Konto usunięte
|
O fak. A myślałam, że to ja się szarpnęłam wczoraj, jak jej kupiłam zestaw 5 piłek sensorycznych za 45 zł
do których już BTW pies się przykolegował, bo wyglądają po prostu jak psie piszczałki
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
haha nie dosc ze w zatyczkach spi, to jeszcze dziecku zabawek nie kupuje nie poznaje jej ostatnio, dzis jadla o 23 (chyba bo ledwo co usnelam to juz musialam wstac i bylam z lekka nieprzytomna znow zaspalismy idziemy dzis na kontrole do ortopedy, oceni jej fizjoterapie i efekty ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87148771]O fak. A myślałam, że to ja się szarpnęłam wczoraj, jak jej kupiłam zestaw 5 piłek sensorycznych za 45 zł do których już BTW pies się przykolegował, bo wyglądają po prostu jak psie piszczałki [/QUOTE]pilki sa mega, moja ma zestaw 3 i zawsze na kocu kolezanki jej zabieraja
|
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87148771]O fak. A myślałam, że to ja się szarpnęłam wczoraj, jak jej kupiłam zestaw 5 piłek sensorycznych za 45 zł
do których już BTW pies się przykolegował, bo wyglądają po prostu jak psie piszczałki [/QUOTE]ja kupiłam po urodzeniu... 2 zamordowały psy, trzecia oddałam koleżance.... dla psa czwarta leży na dnie koszyka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas, moje dziecko spi juz godzine a ja robie wielkie NIC
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż szarpie jak dzik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja jak dorwie sarenke to nie chce oddac Ale nieeee, nie za 70 zl
|
|
|
|
#1186 |
|
Konto usunięte
|
Ja dałam małej silikonowy pędzelek do malowania ciasta białkiem i też jest szał
W ogóle to zasnęłam dziś przy karmieniu i nie wyjęłam małej cycka z buzi, dopiero po 2 w nocy ogarnęłam, że ona nadal ssie jaki mam wymemlany ten sutek, aż mnie piecze |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87149353]Ja dałam małej silikonowy pędzelek do malowania ciasta białkiem i też jest szał
W ogóle to zasnęłam dziś przy karmieniu i nie wyjęłam małej cycka z buzi, dopiero po 2 w nocy ogarnęłam, że ona nadal ssie jaki mam wymemlany ten sutek, aż mnie piecze Huuu ale se smoczek znalazla
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;87149353]Ja dałam małej silikonowy pędzelek do malowania ciasta białkiem i też jest szał
W ogóle to zasnęłam dziś przy karmieniu i nie wyjęłam małej cycka z buzi, dopiero po 2 w nocy ogarnęłam, że ona nadal ssie jaki mam wymemlany ten sutek, aż mnie piecze Pewnie była zadowolona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Ooo moja też tak może pół nocy memłać, a jak jej zabieram to w ryk! Smoczek jest fuj, za to cycki matki w porzo
![]() Dalam dzisiaj córce napic sie z b.boxa - wypila 10ml. Szok, myślałam, że nie zakuma, a ona od razu, cyk pyk i pije. Ile mozna dawac wody takim maluchom? |
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
E to moja by tak nie memłała, ona jak skończy to wypluwa i spadaj matka
|
|
|
|
#1191 |
|
Konto usunięte
|
Moja zazwyczaj wypluwa, ale dziś jej się ewidentnie zapomniało xD
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z was może opisać jak wyglądala u was kupa po brokule? Bo moja jadla 2 dni brokuła i dwa razy zrobiła taka z ciemnymi małymi kropeczkami, nie wiem czy to niestrawiony brokuł czy znowu jakaś krew czy co. Wydaje mi się że brokuł ale nie jestem pewna.
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja zrobiła taka sama po brokule Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
zapisalam sie do biblioteki, nie wiem czemu dopiero teraz
maja pelno ksiazeczek dla dzieci, a siedziba jest naprzeciwko piekarni w ktorej bywam 2x tydzien
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez owocelki Czas edycji: 2019-09-06 o 20:04 |
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 |
|
|
Dzień dobry
![]() Wkładka do wózka: must have czy tylko ładny dodatek, na który miło się patrzy? Jeśli jesteście za i/lub macie to która? Beztroska czy makaszka? ![]() Ola ma drzemke, leży na mnie niedawno otworzyła oczy, spojrzała na mnie, poglaskala po twarzy, uśmiechnęła się i zasnęła z powrotem ![]() ![]() rozczulilo mnie to ![]() Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tak u nas dziś deszczowo, że aż się odechciewa ![]() Asiu słodko ️ jeśli chodzi o wkładke to ja mam tylko te z wózka, myślę,że bardziej to taki bajer,ładny dodatek, choć z praktycznego punktu widzenia plus wkładki jaki widzę to łatwość wyprania,jednak tapicerkę gorzej wyczyścić.Zwlaszcza jak dzieci we wózkach jedzą/piją. Chociaż ja nie pozwalałam synkowi jeść ma spacerach, więc wózek mam po nim niezniszczony. Jak widzę wózki innych dzieci to mnie aż telepie w jakim są stanie.Walczę z odparzona szyją u małej, zaczęła się drapać w nocy,musi ze mną spać bo jej pilnuje. Nie wiem już czym to wyleczyć, pediatra się za bardzo nie przejął i stwierdził,że to co używam powinno pomóc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Mała co chwilę zaskakuje nas czymś nowym, nie mogę wyjść z podziwu jak szybko uczy się nowych rzeczy, moja Mała Dziewczynka
za to zasypia ostatnio gorzej, tzn zasnąć zaśnie ale z 10 minut do pół godziny po odlozeniu do łóżeczka się budzi z płaczem
ale reszta nocy jest zwykle ok.. Dziś o dziwo śpi u siebie już godzinę (odpukać), może to skok skoro tyle nowych umiejętności ostatnio pokazuje 

Mój nie histeryzuje w ogóle, nie wiem co to histeria w jego wykonaniu. Cieszę się że nie poszedł w ślady siostry. Ta to się nadarla 
jakby nie mógł wieczorem sobie rzeczy uszykowac, tak jak Mu mówię codziennie 
ale zdazylam 
ale to jedyny sposob na spanie :/ jak sie budzi i marudzi to slysze, a przynajmniej nie slysze jej kazdego ruchu w lozeczku 

do których już BTW pies się przykolegował, bo wyglądają po prostu jak psie piszczałki
znow zaspalismy 

chociaż szarpie jak dzik
jaki mam wymemlany ten sutek, aż mnie piecze 

Jeśli jesteście za i/lub macie to która? Beztroska czy makaszka?
niedawno otworzyła oczy, spojrzała na mnie, poglaskala po twarzy, uśmiechnęła się i zasnęła z powrotem 
️ jeśli chodzi o wkładke to ja mam tylko te z wózka, myślę,że bardziej to taki bajer,ładny dodatek, choć z praktycznego punktu widzenia plus wkładki jaki widzę to łatwość wyprania,jednak tapicerkę gorzej wyczyścić.Zwlaszcza jak dzieci we wózkach jedzą/piją. Chociaż ja nie pozwalałam synkowi jeść ma spacerach, więc wózek mam po nim niezniszczony. Jak widzę wózki innych dzieci to mnie aż telepie w jakim są stanie.