Seksualizacja, czyli- ręce precz od naszych dzieci! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-09-20, 23:43   #1141
amor_latino
BAN stały

Dot.: seksualizacja młodzieży w mediach i reklamach

[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;87188464]Jak 10 lat temu bylam w gimnazjum, to ponoc bylo to siedlisko calego zla, wszyscy grali w sloneczko i po 2. klasie juz wszyscy byli po inicjacji seksualnej.

Ja chyba bylam za brzydka, bo mnie nigdy nikt do sloneczka nie zaprosil

A w nagosci tez nie widze duzego problemu. Kazdy i tak ma to samo.[/QUOTE]

No widzisz nie zaprosili cię i ok. Ja nie mówie że wszyscy tak mają tylko pewien trend.

Za dużo się naczytałam artykułów plus moje doświadczenia aby sądzić inaczej ale wy macie takie prawo.

Generalnie jeśli ktoś taką oczywistość neguje to dla mnie albo nie korzysta z portali społecznościowych albo w ogóle słabo ogarnia świat go otaczający.

Na prawdę wszędzie się bębni i tym że mamy do czynienia z seksualizacją młodzieży i trudno tego nie dostrzec dlatego takie reakcje jak wasze dla mnie są komiczne.
amor_latino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-20, 23:47   #1142
tinkerver2
Zakorzenienie

[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;87188464]Jak 10 lat temu bylam w gimnazjum, to ponoc bylo to siedlisko calego zla, wszyscy grali w sloneczko i po 2. klasie juz wszyscy byli po inicjacji seksualnej.

Ja chyba bylam za brzydka, bo mnie nigdy nikt do sloneczka nie zaprosil

A w nagosci tez nie widze duzego problemu. Kazdy i tak ma to samo.[/QUOTE]O tak. Jak ja byłam w gimnazjum, to również słoneczko i te sprawy były niby 'na porządku dziennym ". A gówno prawda - ja się podniecalam z koleżankami, bo w ostatniej klasie pierwszy raz się całowałam.
A nagość w mediach akurat była zawsze - pomysl np. O Dodzie, mandarynie, Christina Aguilera, Britney, Pink, ówczesnej modzie (bluzki odkrywające pępek i spodnie biodrowki z których prawie wystawal wzgorek lonowy, do tego czasem wystające stringi. Albo spódniczki - uczennice, i zawiazana pod biustem koszula) . Przejrzyj chociażby stare bravo, mnóstwo dziewczyn się tak nosilo. To było w tv, w gazetach, teraz mamy internet, to jest w internecie.
Były gole dupy, do tego pomarańczowa opalenizna i kupa tapety.
Teraz po prostu są inne źródła. Screenshot_2019-09-20-23-43-38-561_com.android.chrome.jpgScreenshot_2019-09-20-23-41-41-878_com.android.chrome.jpgScreenshot_2019-09-20-23-40-47-934_com.android.chrome.jpgScreenshot_2019-09-20-23-45-36-730_com.android.chrome.jpgScreenshot_2019-09-20-23-46-24-296_com.android.chrome.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-20, 23:50   #1143
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amor_latino Pokaż wiadomość
Czyli twoim zdaniem niema problemu hehehhe
No może jest. Dlatego pytam o jakieś konkrety, bo najwyraźniej się uważasz za osobę zorientowaną w temacie.
Cytat:
Nie wiem w jakim życiu żyjesz ale chyba nie moim no ewentualnie chyba że to popierasz to ok.
No ewidentnie życia mamy osobne Odkrycie roku
Cytat:
Jeśli nie widzisz nagości obecnej w mediach i na portalach społecznościowych to albo na nich nie jesteś albo nie chcesz tego widzieć i tyle w temacie.
Używam fejsa i insta, które mają to do siebie, że oglądasz na nich co chcesz. Nie dziwota, że ludzie tam widzą co chcą. Jak mnie np. nie interesuje piłka nożna, to blokuję wszystkie treści z nią związane lub nie dodaję do obserwowanych. Analogicznie jak mnie nie interesuje kariera modelek, to nie śledzę takich wątków.
Co do ostatniego punktu, to ja ci mogę powiedzieć, że ty widzisz to co chcesz widzieć.
Cytat:
Na prawdę wszędzie się bębni i tym że mamy do czynienia z seksualizacją młodzieży i trudno tego nie dostrzec dlatego takie reakcje jak wasze dla mnie są komiczne.
Dla mnie komiczne jest, że taki obeznany specjalista nie potrafi podać ani jednego konkretu i uważa, że jak się o czymś bębni, to musi być prawda Wiesz, bębni się też o tym, że ziemia jest płaska i szczepionki powodują autyzm, a oba to bzdety. Dlatego ja cię pytam o jakieś argumenty, żeby było o czym rozmawiać. W tej chwili nie ma.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-20, 23:53   #1144
goldennight
BAN stały

Właśnie ten wątek pokazuje mi że bedzie ciężko coś zmienić skoro tak wiele osób nie widzi problemu.

Jestem konserwatystką ale umiarkowaną toleruje pewne rzeczy wychodzące poza mój schemat światopoglądowy ale na pewno widzę zagrożenie ze strony mediów i ich kreowania człowieka i osobowści.

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć że moja siostrzenica wpadła w wir instagramowe show gdzie się liczyło lajki nie osoba i charakter tylko wygląd na szczęście się skończyło dobrze.

Ludzie czy postrzeganie młodych swojego wartości przez przymat wyglądu nie jest tego pokłosiem??

Dla mnie jest.Bez wapienia.
goldennight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 00:01   #1145
amor_latino
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
O tak. Jak ja byłam w gimnazjum, to również słoneczko i te sprawy były niby 'na porządku dziennym ". A gówno prawda - ja się podniecalam z koleżankami, bo w ostatniej klasie pierwszy raz się całowałam.
A nagość w mediach akurat była zawsze - pomysl np. O Dodzie, mandarynie, Christina Aguilera, Britney, Pink, ówczesnej modzie (bluzki odkrywające pępek i spodnie biodrowki z których prawie wystawal wzgorek lonowy, do tego czasem wystające stringi. Albo spódniczki - uczennice, i zawiazana pod biustem koszula) . Przejrzyj chociażby stare bravo, mnóstwo dziewczyn się tak nosilo. To było w tv, w gazetach, teraz mamy internet, to jest w internecie.
Były gole dupy, do tego pomarańczowa opalenizna i kupa tapety.
Teraz po prostu są inne źródła. Załącznik 7691806Załącznik 7691807Załącznik 7691808Załącznik 7691809Załącznik 7691810

Ja nie twierdze ze te zjawisko było powszechne i zdaje sobie sprawę
że to trwa od lat dlatego ta moda na wszechobecną nagość w mediach mi się nie podoba i nie tylko mi.

Wydaje mi się że przesuwamy granice co raz dalej.

No i prawda że mnóstwo dziewczyn się tak nosiło z tym że czy to jest ok to jest pytanie?

Nagość na pklaży serio mnie nie razi ale jak widzę profil w necie z laską co ma w prawie co drugiej fotce pupę wystawioną do obiektywu to robi się dla mnie niesmacznie.

Może ktoś wyjaśnić dlaczego młode chłopaki swoja wartość równają z liczbą zaliczonych panienek a jeśli odmówi to nie raz jest beee.??

Edytowane przez amor_latino
Czas edycji: 2019-09-21 o 00:06
Stary 2019-09-21, 00:03   #1146
Konto usunięte

Cytat:
No i prawda że mnóstwo dziewczyn się tak nosiło z tym że czy to było dobre i ok to jest pytanie?
Jak się z tym dobrze czuły, to było dobre.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 00:12   #1147
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie twierdze ze te zjawisko było powszechne i zdaje sobie sprawę
że to trwa od lat dlatego ta moda na wszechobecną nagość w mediach mi się nie podoba i nie tylko mi.

Wydaje mi się że przesuwamy granice co raz dalej.

No i prawda że mnóstwo dziewczyn się tak nosiło z tym że czy to jest ok to jest pytanie?

Nagość na pklaży serio mnie nie razi ale jak widzę profil w necie z laską co ma w prawie co drugiej fotce pupę wystawioną do obiektywu to robi się dla mnie niesmacznie.
A dla mnie niesmaczne są zdjęcia brudnych dzieci. Takich uciapanych obiadem. Co w związku z tym? Ludzie wrzucają w neta co chcą, bo mają do tego prawo. Jeśli zdjęcia są zbyt wulgarne, to je zgłaszaj, wtedy insta czy fb je usunie.
Poza tym nie rozumiem co chcesz tym tematem osiągnąć (i gdzie te przecinki?). Czy w SM są gole dupy? Są. Zawsze były? Zawsze. Zgadzamy się.
Co możemy z tym zrobić? Nic. Nie możemy w wolnym kraju zabronić ludziom wrzucać golej dupy do neta.
Tak z inn beczki - laski z gołą dupa na insta ci przeszkadzają, ale akty już nie?

Stary 2019-09-21, 00:12   #1148
amor_latino
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87188487]No może jest. Dlatego pytam o jakieś konkrety, bo najwyraźniej się uważasz za osobę zorientowaną w temacie.
No ewidentnie życia mamy osobne Odkrycie roku
Używam fejsa i insta, które mają to do siebie, że oglądasz na nich co chcesz. Nie dziwota, że ludzie tam widzą co chcą. Jak mnie np. nie interesuje piłka nożna, to blokuję wszystkie treści z nią związane lub nie dodaję do obserwowanych. Analogicznie jak mnie nie interesuje kariera modelek, to nie śledzę takich wątków.
Co do ostatniego punktu, to ja ci mogę powiedzieć, że ty widzisz to co chcesz widzieć.
Dla mnie komiczne jest, że taki obeznany specjalista nie potrafi podać ani jednego konkretu i uważa, że jak się o czymś bębni, to musi być prawda Wiesz, bębni się też o tym, że ziemia jest płaska i szczepionki powodują autyzm, a oba to bzdety. Dlatego ja cię pytam o jakieś argumenty, żeby było o czym rozmawiać. W tej chwili nie ma.[/QUOTE]

Nie słyszałamn nigdy aby ziemia była płaska chyba że jakieś twórcy na podobieństwo yeti to głosili.

Cały czas mi udowadniasz że żyjesz w świecie oddalonym od mojego i tak na prawdę nie wiem dlaczego.No ale ok masz prawo mieć inne zdanie.
Stary 2019-09-21, 00:18   #1149
amor_latino
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87188495]Jak się z tym dobrze czuły, to było dobre.[/QUOTE]

Masz prawo do takiego zdania ja mam do innego no i tyle.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
A dla mnie niesmaczne są zdjęcia brudnych dzieci. Takich uciapanych obiadem. Co w związku z tym? Ludzie wrzucają w neta co chcą, bo mają do tego prawo. Jeśli zdjęcia są zbyt wulgarne, to je zgłaszaj, wtedy insta czy fb je usunie.
Poza tym nie rozumiem co chcesz tym tematem osiągnąć (i gdzie te przecinki?). Czy w SM są gole dupy? Są. Zawsze były? Zawsze. Zgadzamy się.
Co możemy z tym zrobić? Nic. Nie możemy w wolnym kraju zabronić ludziom wrzucać golej dupy do neta.
Tak z inn beczki - laski z gołą dupa na insta ci przeszkadzają, ale akty już nie?

Nic nie możemy z tym zrobić ja po prostu wyrażam swoje zdanie i tyle z ,którym albo zgadzasz się albo nie.Oczywiście nikomu nic nie zabronione ale krytykować mogę i nie czuję się z tym ufoludkiem.

Uważam po prostu że taka nagość w necie nie wpływa dobrze na społeczeństwo i nie tylko ja.

Idę spać jak coś jutro odpiszę.

Czas edycji: 2019-09-21 o 00:20
Stary 2019-09-21, 00:21   #1150
amor_latino
BAN stały

Cytat:

Czyli zgadzasz się że w necie jest za dużo gołych dup czy nie?
Stary 2019-09-21, 04:19   #1151
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Latino,
nie przeczę, że zjawisko, o którym piszesz występuje. No występuje.
Ale czy nie za bardzo je demonizujesz i wyolbrzymiasz?

Owszem, w internecie jest sporo zdjęć gołych doop, jak się wyraziłeś. Ale teraz może by się zastanowić kto te focie wrzuca do sieci w przeważającej liczbie. Gimnazjalistki? Gimnazjalistki są akurat w takim okresie rozwoju, że dopiero uczą się akceptować zmiany, które zachodzą w ich ciałach/wyglądzie i na ogół są zbyt krytyczne wobec swojego wyglądu. Na tyle, by nie wrzucać nagich fotek do sieci. Nie przeczę, że nie wrzucają. Przeczę jedynie powszechności tego zjawiska. Nie przeczę też, że "gra w słoneczko" występowała/występuje. Jednak z badań i ankiet wynika, że jest to raczej zjawisko marginalne, rozdmuchane i wyolbrzymione do granic absurdu przez określonych ideologów w mediach na potrzeby realizowanej przez nich polityki i "dobrych" zmian. Dlatego każdy incydent automatycznie staje się "biciem na alarm" w kwestii seksualizacji młodzieży w mediach.

A reklamy? Cóż, inna sprawa. Reklama ma trafić do konsumenta i skłonić go do nabycia określonego produktu. Kremy przeciwzmarszczkowe są z reguły reklamowane przez młode kobiety, które zmaszczek nie mają. "Zdrowy" sok pomarańczowy z zawartością cukru reklamuje uśmiechnięte dziecko o wyglądzie amorka. Słowem, język reklamy zawsze trafia w emocje i oczekiwania konsumenta. Nawet, jeśli te oczekiwania są wyolbrzymione lub nierealne. Język reklamy to supełnie osobna kategoria i wiek konsumenta nie ma dla tego języka ograniczeń, o ile nie zostanie uregulowany prawnie. Zwykle jednak balansuje na granicy tego prawa.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 07:50   #1152
amor_latino
BAN stały

Nie uważałem abym wyolbrzymiala,co do sloneczka pewnie jest ono rzadkością jak najbardziej.Piszac o nagpsci nie mam na mysli gimnazjalistki raczej.Nie wiem co taki sicjolog i inny ekspert mial by na celu w tym aby rozdmuchiwac taka sprawe.
Stary 2019-09-21, 07:52   #1153
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Czy tylko ja mam wrażenie, że amor_latino, goldennight, a wcześniej Matrix to to samo konto? Identyczny styl i poglądy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 07:55   #1154
amor_latino
BAN stały

O jaka ci dobra zmiane chodzi?Bo np tak Depko jest antypisowski do bulu jak zreszta większość tego typu ekspertów.
Stary 2019-09-21, 09:14   #1155
pijanamiloscia
BAN stały

Ameryki żadnej nie odkryłaś i też nie ma co się dziwić skoro nagość się najlepiej sprzedaje to ludzie tak robią i tyle.Więc idąc tym tokiem rozumowanie na reklamach są gołe babki bo to przyciąga konsumenta.

Sama Natalia Siwiec powiedziała że rozbierała się ponieważ w ten sposób będzie zauważona najszybciej.

Przyczyna takiego stanu jest bardziej skomplikowana i pewnie trzeba się cofnąć długo wstecz.
pijanamiloscia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 09:28   #1156
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zgadzasz się że w necie jest za dużo gołych dup czy nie?
Mam to gdzieś.

Stary 2019-09-21, 09:47   #1157
Monika828282
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87188495]Jak się z tym dobrze czuły, to było dobre.[/QUOTE]

Czyli jak ktoś się z czymś dobrze czuje to to jest dobre?
Monika828282 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 09:48   #1158
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
O jaka ci dobra zmiane chodzi?Bo np tak Depko jest antypisowski do bulu jak zreszta większość tego typu ekspertów.
Nie mam na myśli stricte żadnej partii politycznej. Raczej takich ludzi, którzy widzac parę kropel deszczu biją na alarm, że własnie rozpoczęła się ulewa i burza z piorunami. Czyli takich, którzy widząc pojedyncze przypadki upierają się, że jednak jakieś zjawisko jest powszechne.

Jeszcze jako studentka, wraz z innymi przeprowadzaliśmy i opraowywaliśmy wyniki ankiet przeprowadzonych w najstarszych klasach kilkunastu gdańskich gimnazjów. Niecałe 2% wrzucało do sieci jakieś swoje fotki o zabarwieniu erotycznym. Ankieta była anonimowa i chyba wiarygodna, skoro ponad 70% odpowiedziała twierdzaco na pytanie o świadomą masturbację. Żaden z badanych nie brał natomiast udziału w zabawie w słynne słoneczko.

Dlatego uważam, że zjawisko występuje, jednak nie jest ono aż tak powszechne, by budzić niepokój i wszczynać alarm, lub przypisywać temu zjawisku powszechność.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2019-09-21 o 09:49
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 09:53   #1159
amor_latino
BAN stały

Cytat:
Mam to gdzieś.

Generalnie mogłabym tak napisać że mam to gdzieś ale zwróć uwagę czy czasem na kobietą to nie szkodzi.Wiele się słyszy od feministek i różnych środowisk że kobieta to obiekt seksualny tylko i trzeba to zmienić no i tutaj jest klucz do tego.Ukazując taki obraz w mediach czy internecie na pewno się takiego stereotypu nie pozbywamy a już parodią jest gdzie laska krzyczy o prawa kobiet i takie tam a sama ma erotyczne fotki i podpisując że musimy być silne.Tymczasem strzela sobie samobója tylko o tym nie wie.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Eli tak uważa za pewne.
Stary 2019-09-21, 09:56   #1160
amor_latino
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie mam na myśli stricte żadnej partii politycznej. Raczej takich ludzi, którzy widzac parę kropel deszczu biją na alarm, że własnie rozpoczęła się ulewa i burza z piorunami. Czyli takich, którzy widząc pojedyncze przypadki upierają się, że jednak jakieś zjawisko jest powszechne.

Jeszcze jako studentka, wraz z innymi przeprowadzaliśmy i opraowywaliśmy wyniki ankiet przeprowadzonych w najstarszych klasach kilkunastu gdańskich gimnazjów. Niecałe 2% wrzucało do sieci jakieś swoje fotki o zabarwieniu erotycznym. Ankieta była anonimowa i chyba wiarygodna, skoro ponad 70% odpowiedziała twierdzaco na pytanie o świadomą masturbację. Żaden z badanych nie brał natomiast udziału w zabawie w słynne słoneczko.

Dlatego uważam, że zjawisko występuje, jednak nie jest ono aż tak powszechne, by budzić niepokój i wszczynać alarm, lub przypisywać temu zjawisku powszechność.
Należało by ustalić ile procent to dużo.Szanuje twoje zdanie ja jednak jestem bardziej sceptyczna no może z tym alarmem to rzeczywiście przesada ale o tym się mówi i jak dla mnie nie bez kozery.

Też kwestia jest że są i zwolennicy takiego stanu.

Czas edycji: 2019-09-21 o 09:58
Stary 2019-09-21, 10:19   #1161
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Czyli dokładnie to, co napisałam, a pisałam o ubiorze nastolatek, a nie żadnej zasadzie ogólnej.
Cytat:
Ukazując taki obraz w mediach czy internecie na pewno się takiego stereotypu nie pozbywamy a już parodią jest gdzie laska krzyczy o prawa kobiet i takie tam a sama ma erotyczne fotki i podpisując że musimy być silne.Tymczasem strzela sobie samobója tylko o tym nie wie.
W skład praw kobiet wchodzi także zarządzanie własnym ciałem, a więc i możliwość wstawiania erotycznych fotek do internetu.
Stary 2019-09-21, 10:58   #1162
amor_latino
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87188861]Czyli dokładnie to, co napisałam, a pisałam o ubiorze nastolatek, a nie żadnej zasadzie ogólnej.
W skład praw kobiet wchodzi także zarządzanie własnym ciałem, a więc i możliwość wstawiania erotycznych fotek do internetu.[/QUOTE]

No i super bo wolność jest czymś pięknym co nie znaczy że każde czyn który wynika z tego prawa jest w dłuższej perspektywie ok.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Wracając do tematu to można przeczytać ten wywiad:https://zwierciadlo.pl/seks/debata-caly-ten-seks-2

Plus bądź treściwy artykuł, który napisała Trojanowska.
https://dzieckokrzywdzone.fdds.pl/in...rticle/view/23

Ja się zgadzam z tymi ludźmi nikogo do tego zdania nie zmuszam.

Czas edycji: 2019-09-21 o 11:01
Stary 2019-09-21, 11:08   #1163
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

"Młodzi nie rozumieją, bo dla nich seks to po prostu pukanko. Zupełnie oddzielają go od uczuć i odpowiedzialności." Dalej nie chce mi się czytać, rzeczowy materiał.

Ah ta nagość w mediach, gdyby tylko kiedyś jej nie było... No była, tylko dostęp był gorszy w Polsce. Ale to nie tak, że nie było jej wcale.

Zresztą media nie mają tu kompletnie znaczenia, bo seks był w społeczeństwie powszechny już tysiące lat temu, to nie powstało dzisiaj przez Instagram
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 11:15   #1164
amor_latino
BAN stały

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87188942]"Młodzi nie rozumieją, bo dla nich seks to po prostu pukanko. Zupełnie oddzielają go od uczuć i odpowiedzialności." Dalej nie chce mi się czytać, rzeczowy materiał.

Ah ta nagość w mediach, gdyby tylko kiedyś jej nie było... No była, tylko dostęp był gorszy w Polsce. Ale to nie tak, że nie było jej wcale.

Zresztą media nie mają tu kompletnie znaczenia, bo seks był w społeczeństwie powszechny już tysiące lat temu, to nie powstało dzisiaj przez Instagram [/QUOTE]

No być może po prostu media i internet temu sprzyjają i nie sądzę aby media nie miały wpływu.Mają i to ogromny na różne sfery życia na politykę np to swoisty organ kreujący rzeczywistość nie koniecznie prawdziwą i dobra.Dziś media mają dużą władzę.

Gdzie napisałam że seksu nie było?Są i ludzie więc jest i seks w końcu się z niego biorą.

Czas edycji: 2019-09-21 o 11:16
Stary 2019-09-21, 11:58   #1165
a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b
Konto usunięte

Cytat:
No być może po prostu media i internet temu sprzyjają i nie sądzę aby media nie miały wpływu.Mają i to ogromny na różne sfery życia na politykę np to swoisty organ kreujący rzeczywistość nie koniecznie prawdziwą i dobra.Dziś media mają dużą władzę.

Gdzie napisałam że seksu nie było?Są i ludzie więc jest i seks w końcu się z niego biorą.
Nagość i intymność jest naturalnie piękna o ile jest podana we właściwy sposób. I to jest to o czym pisałam wcześniej, czyli traktowanie seksu jako tematu tabu. Usunięcie nagości z mediów byłoby głupie, nie wspominając już o wolności słowa. Zgodzę się z edukacją młodzieży, bo tutaj jest jeszcze duże pole do popisu. Ale nie myl pojęć media i social media. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka - reklamy, moda, instagram, facebook, gazety itd. Bo na IG wrzucają sobie zdjęcia ludzie nie ponoszący odpowiedzialności za treści. Bardzo dobrym przykładem jest Playboy, czy CKM - porównaj sobie co było publikowane w tych gazetach 10 lat temu a teraz.
a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 12:22   #1166
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie mogłabym tak napisać że mam to gdzieś ale zwróć uwagę czy czasem na kobietą to nie szkodzi.Wiele się słyszy od feministek i różnych środowisk że kobieta to obiekt seksualny tylko i trzeba to zmienić no i tutaj jest klucz do tego.Ukazując taki obraz w mediach czy internecie na pewno się takiego stereotypu nie pozbywamy a już parodią jest gdzie laska krzyczy o prawa kobiet i takie tam a sama ma erotyczne fotki i podpisując że musimy być silne.Tymczasem strzela sobie samobója tylko o tym nie wie.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Eli tak uważa za pewne.
Generalnie - feministką jestem i mam totalnie gdzieś co robią i jak wyglądają inne kobiety. Tak. Rozneglizowana kobieta jako reklama dachówek to słaba opcja. Tak samo jak Rozneglizowany mężczyzna w reklamie płynu do mycia podłóg.
A czy nie przeraża cię to, że media kreują kobiety jako te "domowe"? Np. W ilu reklamach widziałaś mężczyznę, który coś sprząta lub myje? W większości najwyżej próbuje, po czym przychodzi kobieta i robi to Za niego, bo on taki nieporadny. Albo nie przeraża cię, że dziewczynki od malenkosci są wciskane w rolę gospodyni domowej? Różowe żelazka, malutkie deski do prasowania, kuchnie. Dla chłopców raczej takich nie ma.

Stary 2019-09-21, 12:37   #1167
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;87189050] Bardzo dobrym przykładem jest Playboy, czy CKM - porównaj sobie co było publikowane w tych gazetach 10 lat temu a teraz.[/QUOTE]
Co? Nie jestem w temacie, a to w sumie ciekawe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 12:46   #1168
Konto usunięte

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87189110]Co? Nie jestem w temacie, a to w sumie ciekawe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Znajdź archiwalne numery jeśli Cię to interesuje. Ale znalezione pierwsze lepsze w necie okładki. Pani w okraku rok 2009, pani w satynce 2019

Edytowane przez a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b
Czas edycji: 2019-09-21 o 12:47
a9e9b14f0920806ea67464fa4f1a029ea354de7e_6212d6030631b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-21, 12:53   #1169
amor_latino
BAN stały

[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;87189050]Nagość i intymność jest naturalnie piękna o ile jest podana we właściwy sposób. I to jest to o czym pisałam wcześniej, czyli traktowanie seksu jako tematu tabu. Usunięcie nagości z mediów byłoby głupie, nie wspominając już o wolności słowa. Zgodzę się z edukacją młodzieży, bo tutaj jest jeszcze duże pole do popisu. Ale nie myl pojęć media i social media. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka - reklamy, moda, instagram, facebook, gazety itd. Bo na IG wrzucają sobie zdjęcia ludzie nie ponoszący odpowiedzialności za treści. Bardzo dobrym przykładem jest Playboy, czy CKM - porównaj sobie co było publikowane w tych gazetach 10 lat temu a teraz.[/QUOTE]

Nigdzie nie napisałam żeby usunąć ją całkowicie.Zgoda jest piękna zależy jeszcze od kontekstu.Playboy przestał istnieć właśnie dlatego że jest przepych nagości i porno w necie o czym mówił Meeler.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Generalnie - feministką jestem i mam totalnie gdzieś co robią i jak wyglądają inne kobiety. Tak. Rozneglizowana kobieta jako reklama dachówek to słaba opcja. Tak samo jak Rozneglizowany mężczyzna w reklamie płynu do mycia podłóg.
A czy nie przeraża cię to, że media kreują kobiety jako te "domowe"? Np. W ilu reklamach widziałaś mężczyznę, który coś sprząta lub myje? W większości najwyżej próbuje, po czym przychodzi kobieta i robi to Za niego, bo on taki nieporadny. Albo nie przeraża cię, że dziewczynki od malenkosci są wciskane w rolę gospodyni domowej? Różowe żelazka, malutkie deski do prasowania, kuchnie. Dla chłopców raczej takich nie ma.

Oczywiście że to następny problem ale tu mowa o czym innym i akurat to o czym piszesz się zmienia kobiety zaczynają być samodzielne zarabiające na siebie i decydujące co dla nich dobre.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;87189123]Znajdź archiwalne numery jeśli Cię to interesuje. Ale znalezione pierwsze lepsze w necie okładki. Pani w okraku rok 2009, pani w satynce 2019[/QUOTE]

Jaki z tego wniosek chcesz pokazać.?
Stary 2019-09-21, 12:54   #1170
Konto usunięte

Cytat:
Nigdzie nie napisałam żeby usunąć ją całkowicie.Zgoda jest piękna zależy jeszcze od kontekstu.Playboy przestał istnieć właśnie dlatego że jest przepych nagości i porno w necie o czym mówił Meeler.
A kto Ci powiedział, że przestał istnieć? xD

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
]
Jaki z tego wniosek chcesz pokazać.?
A jaki Ty wniosek jesteś w stanie z tego wyciągnąć?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości