|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Hej
![]() Właśnie buszuje po Gemini i powoli sobie uzupełniam koszyk.. Powiedzcie mi, tego octeniseptu dużo schodzi? Nie wiem, czy wystarczy mi 50ml,czy może 250, albo litr? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Pati to bardzo dobry pomysł. Dla Leo to zawsze jakieś urozmaicenie dnia, wybawi się, pobędzie z innymi dzieciakami. Nie rozważaj tego w kategoriach 'a jeśli się coś stanie', bo analizując takie rzeczy przestałoby się wychodzić z domu
widzę po moich siostrzenicach, że przebywanie z innymi a nie tylko z domownikami lub nami pozwala im się bardziej otworzyć, są ciekawe świata i często poruszają tematy w domu, o których my byśmy w ogóle nie pomyśleli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Uch, ja nie sypiam jak człowiek od kwietnia i w sumie już zapomniałam, jak to jest. Do 3-4 rano męczą mnie poranne nudności ("poranne"), chociaż tu jest sukces, bo od 2 tygodni nieco zelżały -- mała fiknęła i leży tak jakby w poprzek, wcześniej wisiała do góry nogami i żołądek stanowczo protestował :P. Kiedy już zasnę, budzą mnie:
1. Zawartość żołądka w nosie, połowę 1 i cały 2 trymestr co noc mimo spania prawie na siedząco, to jest absolutnie najgorszy sposób pobudki ever i skutecznie obrzydza człowiekowi istnienie, 2. Skurcze/mrowienie w łydkach, a zwłaszcza w prawej, bo panienka uciska jakieś nerwy, 3. Bąble na rękach i stopach, mam czasem pokrzywkę, 4. Brzęczące szmaciury, które wleciały mi przez okno i oczywiście muszą mi siadać na głowie. Wtedy wstaję, zapalam światła i zaczynam polowanie. Niestety, w te wakacje była inwazja takich śmierdzących chrząszczy, które podkręcały mi statystyki pawia :| 5. Siku. Od początku ciąży wstaję po 3-4 razy. 6. Już minęło, ale do połowy sierpnia budziłam się z nieznanej przyczyny na godzinę, musiałam coś zjeść, pooglądać tv, wywietrzyć mieszkanie i dopiero wrócić do snu, 7. Galaktyczne wzdęcia śmierdzące siarką :/ nie sądziłam, że to fizycznie możliwe. Jak możecie się domyślić, przez te noce szczerze nie cierpię bycia w ciąży, a od pół roku mieszkam samotnie w salonie na kanapie, mając za towarzystwo 15 poduszek i wierną miseczkę. Urlop spędziliśmy na działce, bo nie nadawałam się na wyjazdy, skoro leżąc na płaskim wytrzymam jakieś 10 minut bez zgago-bełta. I wcale nie mam tak źle, za dnia czuję się super, mogę jeść wszystko i śmigać. Aż do wieczora. Oby do grudnia ![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
strasznie nie lubię jak mi potem takie rzeczy leżą i miejsce zajmują, a są w ogóle nie używane Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Pati pokonuj hormony i oddawaj Leo do "cioci", naprawdę mu się to przyda, to tylko 4h!! A o co chodzi z ta promocja w smyku? bo ja nic nie widze
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
MYCHA, pisałaś że polecasz aspirator katarek,a jak tak o nim czytam że używa się to w taki sposób, że trzeba PODŁĄCZYĆ FO ODKURZACZA??:O ale jak to?? O ja, nie spodziewałam się że tak się używa aspiratora!:O to nie jest jakieś niebezpieczne???:O
Dziewczyny,a są aspiratory, ktoryg nie trzeba używać razem z odkurzaczem?:/ nie wiem,może się nie znam i jestem zacofana, albo czegoś nie zrozumialam:/ |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#2470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Tak Katarek jest pod odkurzacz. Są też elektryczne lub takie gdzie wciągasz swoimi ustami (w sensie nie leci Ci nic do ust bo jest ta rureczka i zbiorniczek) dziewczyny pisały, że to Frida chyba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Maddd sa na baterie aspiratorki, popatrz na necie, sporo tego.
Dzieki za chlodne opinie i macie racje. Czas odciąć pepowine choc na 4h dziennie wcześniej byl z nianią ale to byla moja koleżanka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
ale nie przypatrywałam się tym wózkom i dla mnie wizualnie wyglądają podobnieco do tej promocji, to ja nawet nie wiedziałam wcześniej, że jest coś takiego jak smyk megastore bo u mnie blisko nie ma, to trzeba miec jakis kod czy tak normalnie w tym sklepie? i jakie tam są wózki?
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
dobra decyzja. Szalejecie z postami strasznie. Nie nadarzam Was czytać ![]() Seven czytając Twoje nocne zmagania juz nie będę marudzic że się niewysypiam ![]() Ja będę kupować ten aspirator Canpola. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Ja jestem ciekawa tego szału na Octenisept. Tego się naprawdę używa na pępek albo krocze?
Przecież to są żywe rany, to musi okropnie piec kiedy się ten Octenisept zaaplikuje. Nam położna zalecała Rivanol na krocze, ale tu też nie jestem przekonana.
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Octenisept nie piecze, to nie woda utleniona
haha.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja używam tylko jak Leon wyrznie na rowerze i odpadnie mu pol kolana czy palca ![]() do pępka nie uzywalam, do krocza tez nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#2479 | ||
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
Ale łączę się częściowo w bólu (siku, obrót, kręgosłup, skurcze łydek i zgaga), też gniję nocami na kanapie w salonie, tylko mam psa za towarzyszkę. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Kiedyś już pisałyście o podpaskach, ale nie mogę tego znaleźć... Jakie polecacie podpaski po porodzie?
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Moja teściowa ostatniego spawa ciążowego po 9 miesiącach nieustannych wymiotów puściła na wózku/leżance czy jak to się nazywa jak ją na porodówkę wieźli, więc zawsze może być gorzej:/
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Octanisept nie piecze, ale fajne odkaża i dobry do dzieciaków na otarcia Z tego ustnego aspiratora nie wpadają glutki do buzi, nie ma co się obawiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
to dla nas to chyba też się podkłady nazwya:https://www.blizejciebie.pl/podklady...RoCu1MQAvD_BwE a na łóżko podkłady hignieczne ![]() https://www.smyk.com/catalog/product...niczne-10-szt/ |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga melduję, że właśnie pakuję torbę do szpitala Tak już serio serio i poważnie. Narazie tylko wkładam nie prane rzeczy dla dziecka ale to wypiorę bliżej porodu a w razie coś wszystko będę miała gotowe i spakowane. Tylko dostałam jakiejś okropnej zadyszki i braku tchu i przerwa wjechała.Co do podkładów to ja mam 10 bella 10 Canpolu i zwykle podpaski te nocne. Podkłady na łóżko do szpitala wzięłam 3. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej jak się nie sprawdzi to kupię inny.Cytat:
Takie do majtek to te:https://allegro.pl/oferta/duze-podkl...szt-6909692167 a podkłady na łóżko to te 60x90 ![]() Dziewczyny doświadczone, czy takie jednorazowe ręczniczki mogą się przydać do szpitala ? https://allegro.pl/oferta/seni-care-...ala-6910300400 |
||
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

- część 3.

widzę po moich siostrzenicach, że przebywanie z innymi a nie tylko z domownikami lub nami pozwala im się bardziej otworzyć, są ciekawe świata i często poruszają tematy w domu, o których my byśmy w ogóle nie pomyśleli

a nastawiłam już drugą pralkę dzisiaj ciuszków, mam nadzieję, że to wyschnie na balkonie 
A ten używany fotelik moze opchnąć dalej?:P No ale nie znam cen, więc tak sobie dumam

wcześniej byl z nianią ale to byla moja koleżanka.
dobra decyzja. Szalejecie z postami strasznie. Nie nadarzam Was czytać 

Przecież to są żywe rany, to musi okropnie piec kiedy się ten Octenisept zaaplikuje. Nam położna zalecała Rivanol na krocze, ale tu też nie jestem przekonana.