|
|
#1201 | |
|
BAN stały
|
Dot.: seksualizacja młodzieży w mediach i reklamach
Cytat:
Narzędzia nie wykazały niczego, nigdy, nawet jeśli potem jednak banowałyście to konto. Jestem przekonana, że to narzędzie to wahadełko albo coś równie wiarygodnego. |
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Dlatego, jak słusznie zauważyłaś, POTEM JEDNAK banowałyśmy konto. W tym właśnie celu monitorujemy ten wątek- żeby uniknąć pomyłki i ewentualnego skrzywdzenia niewinnego użytkownika. Co nagle, to po diable, stewardeso. To nie jest prywatny folwark moderatorów, w którym sobie banujemy wedle woli, podejrzeń i upodobania. Dlatego wolimy się najpierw dwa razy upewnić, kilka razy poprosić o coś a dopiero później rozdawać kartki i bany. A teraz proszę powrócić do tematu wątku. Jeśli pragniesz kontynuować rozmowę na temat narzędzi moderatorskich- zapraszam na priv.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#1203 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
:brzydal :![]() ![]() Chyba komuś zależało żeby ten wątek został ukazany jak w najgorszym świetle ale ok będę pamiętać że takich tematów się tutaj nie zakłada bo nie są tolerowane. |
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Seksualizacja, czyli- ręce precz od naszych dzieci!
Oba wątki idą w tym samym kierunku- demoralizacji dzieci i młodzieży poprzez seksualizację. Dlatego je połączyłam (nie sugerując się niczyją opinią w sprawie "złego światła"). Gdyby tego typu wątki, które założyłaś nie były tu tolerowane to zapewne nie zaakceptowałabym go. Jednak nie stosujemy na wizażu cenzury, chyba, że watek jest ewidentnie spamerski lub trollowy.
W razie dalszych pytań i watpliwości- zapraszam na priv.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#1205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1206 |
|
BAN stały
|
Przypomniało mi się jak koleżanka mieszkająca w Usa raz w powiedziała że u nich to nastolatki są bardziej pruderyjne i wyzwolone od swoich Matek za czasów sexu w wielkim mieście.Zawsze jest rewolucja i kontrrewolucja i skrajności wprowadzają. dużo negatywnych cech.
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
To w koncu jakie? Zdecyduj sie, bo to dwa przeciwienstwa. Mnie sie wydaje, po tym, co czytalam, ze ludzie sa teraz bardziej pruderyjni, niz w takich latach 70. na przyklad. Przynajmniej na Zachodzie, w koncu w Polsce nie bylo rewolucji seksualnej.
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87191591]To w koncu jakie? Zdecyduj sie, bo to dwa przeciwienstwa. Mnie sie wydaje, po tym, co czytalam, ze ludzie sa teraz bardziej pruderyjni, niz w takich latach 70. na przyklad. Przynajmniej na Zachodzie, w koncu w Polsce nie bylo rewolucji seksualnej.[/QUOTE]
No o tym pisze takie moja koleżanka zdanie ma ale nie wiem czy to prawda.Ale ona to porównała do lat 90 gdzie postawa aktorek z seksu w wielkim mieście nie była obca.Teraz ten trend się odwraca ale nie mam na to badan bo za chwilę będzie mnie o nie prosił bazuje tylko na zdaniu człowieka, który tam mieszka aczkolwiek nie zdziwiłabym się jak by to była prawda. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1210 |
|
BAN stały
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;87191619]BEZpruderyjne. Ciężko traktować serio dyskusje z osobą, która nawet nie zna słów, których używa[/QUOTE]
Pruderyjne czyli bardziej wstydliwe w temacie seksu pokrótce.Nie wiem czego nie rozumiesz. |
|
|
|
|
#1211 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1212 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie niestety chyba właśnie na tym najbardziej zależało Tobie - za mało konkretów podałaś, żeby można było z nimi podyskutować, więc sobie wątek poszedł gdzie chciał.
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Jakoś nie widzę tej wiekszej bezpruderyjności wspólczesnej kultury. To lata 90. i wczesne 2000 kojarza mi sie z silnym uprzedmiotowieniem kobiet jako obiektu do pokazywania ładnej buźki, cycków i tyłka oraz odgrywania roli seksualnej nagrody dla meżczyzny. W ostatnich latach mamy raczej wręcz przeciwną tendencje do rezygnowania w Hollywood, reklamach itd. z modelowych aktorek na rzecz wiekszego zroznicowania i nie epatowania nagością dla samego szczucia cycem. Dostajemy też o wiele więcej bohaterek które nie kończą w łózku z przystojnym facetem i ogolnie mają wreszcie jakis ciekawy charakter i historię.
No chyba, że dla kogoś samym faktem demoralizacji jest np. tworzenie seriali ktore pokazuja powszechne kwestie spoleczne jak seks wśród nastolatków (co nie ma nic wspolnego z ich promowaniem, vide ostatni hit w postaci Euphorii) czy związki homoseksualne, ale w takim wypadku nawet nie chce mi sie dyskutować z osobą wysuwającą wybitnie durne tezy. Zaczynając od tego, że to nawet nie są produkcje dla dzieci. Edytowane przez Trzpiotka91 Czas edycji: 2019-09-23 o 15:17 |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1215 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Lubię czytać różne artykułu i opinie i często jest to poruszane i omawiane jako problem ale czy ta seksualizacja 20lat temu a teraz ma tendencję wzrostową czy spadkową trudno wnioskować na samych odczuciach indywidualnych. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- [QUOTE=elvegirl;87193950]No właśnie niestety chyba właśnie na tym najbardziej zależało Tobie - za mało konkretów podałaś, żeby można było z nimi podyskutować, więc sobie wątek poszedł gdzie chciał.Oczywiście zależy kto i w jakim celu t robi to nie jest bez znaczenie.Biorąc pod uwagę że chcemy się wpisać pewne wzorce i niektóre dziewczyny widząc że za takie zdjęcia dostana więcej polubień to to robią nie patrząc na z szerszej perspektywy ważne aby uważano że jest się seksi to podstawa.To na pewno jest w jakimś stopniu problem. Generalnie nie wiem jak rzeczywiście jest względem poprzednich lat ale jeśli nic by na rzeczy nie było to raczej by o tym nie mówiono bo poco z takiego założenia wychodzę. Już podawałam ten link ale podam jeszcze raz chociaż nikt nie musi się z nim zgadzać.https://dzieckokrzywdzone.fdds.pl/in...rticle/view/23 Jakich konkretów. Edytowane przez amor_latino Czas edycji: 2019-09-23 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=MohiJL0KolU
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Ale co mówiono, kto mówi? Bo to, że są środowiska ktore beda wiecznie krzyczec o upadku obyczajów czy straszyc ciemny lud inwazją rozwiazlosci seksualnej to akurat nic nowego i dzieje sie od zawsze.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie ten temat wygląda tak
Jak możecie nie widzieć że dzieci są seksualizowane gołymi cyckami, a Anka Rubik wrzuca gole foty na insta, dzieci coraz młodziej sie rozbieraja. Ktoś coś powiedział, ktoś cos zrobił, ale żadnych konkretów, żadnych badań naukowych, żadnych przecinkow ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Równie dobrze można powiedzieć że media bombardują młodzież alkoholem, bo wszędzie reklamy piwa i promocje. W sklepach piwo dostępne dla każdego, można nawet dotknąć! |
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87196283]Najlepsze jest to, że tak mówi o tych cyckach celebrytek, ale sama specjalnie wchodzi żeby je oglądać, bo ja np. Rubik nie widziałem i problem nie istnieje. Więc po raz kolejny - to jak korzystasz z mediów zależy od Ciebie.
Równie dobrze można powiedzieć że media bombardują młodzież alkoholem, bo wszędzie reklamy piwa i promocje. W sklepach piwo dostępne dla każdego, można nawet dotknąć![/QUOTE] Ja bym powiedziała wręcz, że patrząc na regulamin facebooka czy instagrama (ale i serwisów pokroju youtube) gdzie króluje spora pruderyjnośc i prewencyjne kasowanie gorszących treści jakos nie wierzę w to chamskie epatowanie cyckami przez Rubik i zakladam, że mamy do czynienia z kolejna wyolbrzymioną bajką mającą budować syndrom oblężonej twierdzy wśród konserwatystow. |
|
|
|
|
#1221 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To dlaczego nie bierzesz pod uwagę tego, co jest już na początku? "Błędem jest także traktowanie dzieci, a w szczególności nastolatków, jako biernych, łatwowiernych odbiorców przekazów medialnych. Młodzi ludzie potrafią bardzo krytycznie podchodzić do przekazywanych im treści i nie należy ignorować ich potencjału."
|
|
|
|
#1222 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ty natomiast możesz obrać stanowisko inne. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- [1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87196283]Najlepsze jest to, że tak mówi o tych cyckach celebrytek, ale sama specjalnie wchodzi żeby je oglądać, bo ja np. Rubik nie widziałem i problem nie istnieje. Więc po raz kolejny - to jak korzystasz z mediów zależy od Ciebie. Równie dobrze można powiedzieć że media bombardują młodzież alkoholem, bo wszędzie reklamy piwa i promocje. W sklepach piwo dostępne dla każdego, można nawet dotknąć![/QUOTE] No odnośnie alkoholu też można takie wrażenie jak najbardziej słuszna uwaga. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Czemu mam nie opierać swojego zdania na takich artykułach i dyskusjach i z jakiego powodu miały by one pokazywać zakłamany obraz.? Skąd wiesz że ludzie potrafią bardzo krytycznie do przekazywanych im treści? |
||
|
|
|
|
#1223 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zacytowałam po prostu zdanie z tekstu, do którego link podałaś.
|
|
|
#1224 |
|
BAN stały
|
No ale wiesz to jest bardzo słuszne zdanie nie należy generalizować i wszystkich wkładać do jednego worka.Nigdzie nie twierdze że wszyscy tak robią i tak.Moja zaprzyjaźniona pani psycholog też to podkreśla i niedawno w rozmowie zeszłyśmy na temat wyspy miłości gdzie tam jest fajnie pokazane jak dziewczyny podchodzą do siebie i tak naprawdę to co je jara najbardziej to to czy mają fajną pupę lub biust. Ogólnie często słyszę że potrzebna nam porządna edukacja a nie seksualizacja.
Jeśli chodzi o portale społecznościowe to an pewno wśród celebrytek i modelek to jest obecne ale wśród przeciętnych ludzi jak pisała Mijanu całkiem inaczej może sprawa wyglądać Edytowane przez amor_latino Czas edycji: 2019-09-24 o 14:01 |
|
|
|
|
#1225 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#1226 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1227 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o portale społecznościowe to nie jest tak że nagle zaczynają się rozbierać po prostu dawniej takiej możliwości nie było.Pewnie jakaś tam moda na pół nagą focie jest i ktoś kto przegląda to to może zauważyć ale czy jest z tą całą seksualizacją gorzej niż 20lat temu to bym nie powiedziała.
Reklama to inna sprawa, wszytko się robi aby była największa sprzedaż a że taki sposób działa no to nie dziwota że to istnieje. |
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1229 |
|
BAN stały
|
Nie zauważam tego ale nie twierdze też że nie masz racji.
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

:brzydal :