|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 15
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatni dzień urlopu. Zostanie mi po nim tylko tona prania. I piękne wspomnienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#604 | |
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87211550]U mnie z synem była bezproblemowa a i tak miałam schizę jakich mało...
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ehh, przykre. Czasem zazdrosze kobietom, które zachodzą w ciążę, mogą robić wszystko, bezproblemowe i nigdy nie doświadczyły niczego złego. Wtedy to jest dużo prostsze. W pierwszej też nic złego mnie nie dotyczyło a tu zonk ![]() Cytat:
Czy u was też tak piździ, że kark łamie? Czaicie to, że w godzinach wizyty porywy u mnie mają być do 100 km/h, mocno padać a ja będę jechać drogą przez las? Trochę oszukać przeznaczenie dziś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Angel jak się będzie skaracac to sobie poradzą. Założą szew i będzie dobrze. Nie martw się na zapas.
Wieje strasznie. My wracamy do siebie już to dodatkowo jeszcze ulewa jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#606 |
Zadomowienie
|
U nas też leje deszcz i okropnie wieje, a ja muszę jechać po córkę do przedszkola, pierwszy raz sama z synkiem bo mąż wyjechał. Uroczo...
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
...
|
U mnie też wieje i leje. Na szczęście udało mi się wrócić ze spaceru z psem jakieś 3 minuty przed tym jak zaczęło lać.
![]() Dzisiaj nadal jestem bez głosu, oczywiście na dzisiaj do lekarza się nie dało dostać, ale przy dobrych wiatrach pójdę jutro. W pracy powiedziałam, że jutro i pojutrze nie będzie mnie na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
U nas też raz leje a raz słońce
![]() Wyjść na dwór nie można bo zmoczy. Jeszcze mała walczy z drzemka od 14, oczyvtrze a spać nie chce, bawić się też nie, a ja jej nosić nie zamierzam ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87210622]Dlatego piszę, że w moim przypadku nie ma sensu zabawa hormonami, nawet ten cykl pokazał jak dobrze wszystko u mnie działa - owu 11dc, @ 25dc, po co tu cokolwiek zmieniać? Fakt, pierwsza ciąża była w 14cs, ale później 3mce przerwy i ciąża w 4cs, później 3mce przerwy i kolejna ciąża w 1 albo 2 cs, kolejna ciąża w 4cs, biochemiczna w 1cs. Także z zajściem nie mam problemu, rozciąga się to w czasie przez krótkie ciąże i wymuszone przez to "puste" cykle, ale zachodzę naturalnie bez problemu, więc szkoda mieszać w tym mechanizmie.
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Gryzelda pewnie pisane juz było ale nie kojarzę. Może spróbuj z jakimś dodatkowym progesteronem i może acard? Podobno to pomaga też w dobrym zagnieżdżenie zarodka. Ja też bez problemu zachodziłam w ciążę ale w żaden sposob nie można było jej utrzymać dopiero jak zaczęłam od owulacji brać luteine to zaskoczyło i jestem póki co w 12 tc. Nie wiem czy to pomogło czy przypadek ale może warto spróbować. U mnie jeszcze kwestia brania heparyny ale może acard by też jakoś pomógł Dodam jeszcze że problemu z progesteronem nie miałam, jak badalam w 7 dniu po owu to zawsze był wysoki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kasia1221 Czas edycji: 2019-09-30 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Do heparyny nie mam wskazań. Jesteś już po prenatalnych? Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też masakra. Miałam stracha przechodząc dzisiaj pod drzewami.
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Ultra rodzisz?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie wszystko już gotowe? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87212698]Acard mam na stałe włączony od starań o drugie dziecko. Przy dziewczynkach miałam tylko acard, przy biochemicznej progesteron od owu i nie udało się jej utrzymać, więc pewnie w czym innym był problem. A ogólnie progesteron mam zalecony przez gina od momentu pozytywnego testu i tak zamierzam zrobić jak teraz zajdę w ciążę.
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Do heparyny nie mam wskazań. Jesteś już po prenatalnych? Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]W środę idę ![]() No to póki co nie mam pomysłu co by tu Ci jeszcze poradzić, ale wiem co czujesz. Ja wiem ze jeśli teraz coś pójdzie nie tak to nie znajde w sobie już siły na kolejna szósta próbę dlatego bądź silna i nie poddawaj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() A Ty kiedy rodzisz? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zadomowienie
|
Hej, podczytuje was jakiś czas, sama mam ochotę zdecydować się na dziecko. Jednak nurtuje mnie kilka pytań. Macie zapewne doświadczenie w tym temacie. Mianowicie jakie badania w trakcie planowania ciąży należy zrobić? I czy decydujecie się na ginekologa prywatnie czy z NFZ? Wszytskie odpowiedzi i podpowiedzi mile widziane ☺️
#619 |
Zakorzenienie
|
Ultra dajesz , dajesz nie blokuj kolejki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#620 |
Zadomowienie
|
Ultra dziękuję że pytasz
![]() ![]() A jak u Ciebie? Wszystko gotowe? Imię wybrane? Jak się czujesz na totalnym wylocie? I czy pochwalisz się brzuchem? Ja wczoraj z okazji miesięcznicy synka dostałam od męża 3 róże i mówi "dziękuję kochanie za nasze dzieci", mamy dwoje więc jednego kwiatka wyszło że dostałam akonto 🤣🤣🤣🤣🤣 Kasia trzymam kciuki za prenatalne ![]() ![]() ![]() Stookrotka witaj ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
Tak to moje początki, dlatego też zapewne tak się przejmuje. Mam masę obaw i wątpliwości, najbardziej przejmuje się właśnie tym, że planujemy dlatego chciałam się jakoś szczególnie przygotować ☺️
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam tylko podstawowa morfologię, TSH bo nigdy nie robiłam, a mama ma problemy tarczycowe, i przegląd podwozia u gin ![]() A Wy na luzie podejdźcie na razie, bo tylko się nakręcisz i będzie trudniej. Co do gina to chodziłam głównie prywatnie, to znaczy ja traktowałam jako prowadząca i na niej się opierałam bardziej. Ale chodziłam też na NFZ do gin która pracowała w drugim szpitalu i w którym finalnie rodziłam. Ale do nie bardziej po skierowania na badania dzięki czemu trochę zaoszczędziłam kasy, ale trochę czasu to zajęło. Tylko że byłam na L4 więc miałam go dużo ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2019-09-30 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Oj gdybym ja to wiedziała kiedy rodze
![]() ![]() Parole w październiku zwolnią się aż 4 miejsca więc będzie luz dla nowych brzuszków. Trzymam kciuki abyś Ty wśród nich była ![]() Kasia powodzenia na badaniu, życzę Ci żeby wszystko było dobrze. Wtedy można odetchnąć z ulgą. Joj w 12 tc dzidziuś już nie jest ufoludkiem. To mega uczucie zobaczyć te rączki, nóżki, główkę - czekam na zdjęcie ![]() Marianna tęsknisz za brzuszkiem?? ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam masę badań przed rozpoczęciem właściwych starań i nie żałuję, bo oszczędziły mi nerwów w trakcie. Śmigaj do rodzinnego i mów, że chcesz się przygotować do ciąży, więc prosisz o przegląd generalny ![]() 1. ogólna morfologia 2. tsh 3. glukoza na czczo 4. przeciwciała na toksoplazmozę i różyczkę, niektórzy dorzucają cytomegalię 5. mocz 6. kontrola ginekologiczna + cytologia 7. dentysta -- tzn. miałam iść, ale poszłam już w ciąży z mdłościami, było średnio Jeżeli coś jest nie tak, badasz się dalej. Mi np. przypadkiem akurat schodziły jakieś złogi z nerek i miałam trochę za wysokie TSH, dzięki czemu od początku trafiłam pod opiekę endokrynologa. Przy okazji to są bardzo ogólne badania profilaktyczne/przesiewowe i warto je tak czy siak zrobić co parę lat, żeby znać swój ogólny stan zdrowia. Nie zdecydowałam się na gina z NFZ, bo 1) mam pakiet medyczny z pracy, 2) nienawidzę stania w kolejkach, 3) nie miałam żadnej historii poronień, trudnych ciąż, komplikacji ginekologicznych itd., żeby szukać prywatnie znanego specjalisty. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zadomowienie
|
Ultra śliczny brzuszek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
...
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą, dzieci z października są najlepsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A badania robiłam stosunkowo niedawno, raz wychodzą dobrze, raz słabo. Ginekolog dał zielone światło do starań więc nie panikuje. ![]() Edytowane przez cichazabka Czas edycji: 2019-09-30 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Dziękuję, czyli na te wszytskie badania typu morfologia, TSH, czyli generalnie z krwi może dać mi skierowanie lekarz rodzinny? Byłoby fajnie mam nadzieję że nie będzie robić problemów ☺️ wiecie jak to bywa z nimi...
#629 | |
...
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że dostanę zdjęcia bo w pierwszej ciąży wiem że nie miałam niestety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.