![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 część 9
Hej..nadrabiam, jestem przy niedzieli
![]() Widziałam tem powrotu do pracy, ja ciągle prowadzę firmę, ale od grudnia będę musiała już wychodzić sama i cześciej z domu...Na szczęście moja mama przechodzi na emeryturę i zajmie się Karolem. ![]() Faiza jeśli myślisz tak szybko o ciąży po cc to przede wszystkim polecam wizytę u osteopaty i u ginekologów, żeby ocenili stan blizy. Piszę w liczbie mnogiej, bo jak dla mnie zawsze lepiej,żeby więcej lekarzy to oceniło. Różnie to bywa z tymi bliznami, różnie się goją i lepiej o tym pomyśleć przed ciążą.
#902 |
Zakorzenienie
|
I siedzę sobie w aucie a panienka śpi.. Fajnie
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- W ogóle Helka czasem z nami śpi. Tak samo starszy. Ze względu na niego dokładamy trzecia poduszkę między nasze. Na tej samej wysokości śpi Hela. Dziś rano się obudziła, gadała, zaczepiala mnie a ja jeszcze dosypialam.. W pewnym momencie uznałam że robi jakaś dziwna rzecz. Ja otwieram oczy a ta macha rękami jak szalona a głową pod poszewka.. ![]() Mamy poszewki typu 60x60 a poduszki prostokątne więc dużo nadmiaru. Ale zaginam pod spód i luz, mi nie przeszkadza... Laska sobie to włożyła do japy, a leżało nad nią i tak oto claa znalazła się pod poszewka... Mikrozawal! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#903 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jaki krem na zimę? Konieczny jest w ogóle krem? Robię zamówienie na Gemini i zamówiłabym przy okazji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#905 |
Żona Gargamel
|
Ja już pisałam że mam Nivea na każdą pogodę
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Wy mi powiedzcie jak to jest. Moje dziecko śpi na dworze. Szczeka pies, jeżdżą samochody i traktory. Warczą. Głośno. Dziecko śpi. Tylko weszłam do domu, szurnełam głośniej butami, otworzyłam szufladę. Obudzona.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Aż się boje krówkę rozpakować. Bo papierek szeleści. :coejest: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczaki, powiem Ci od siebie, że to bardzo ciężkie pytanie. Bo wiesz, jak ma się wymagające dziecko, to często odechciewa się już przy tym pierwszym, drugim. Ja z kolei trafiłam na łatwiejsze egzemplarze (lub są takie w moim odbiorze, a otoczenia niekoniecznie, ale to mój odbiór tu się liczy ![]() zauważyłam,że teraz jest naprawdę dużo rodzin 2+3, to chyba staje się nową normą, tak jak kiedyś 2+2... Natomiast wiem,że w mojej rodzinie czwarta ciąża zostałaby już źle odebrana. No chyba,że zamiast Karola miałaym Maryśkę, to wszyscy myśleliby,że liczymy na chłopca ![]() Odgrzałam trochę kotelty, no ale musiałam się wypowiedzieć;d
![]() |
#911 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;87216815]Wiem co czujesz, ja mam taki drugi już tydzień i codziennie poplakuje, tak mam dość. Ciągle sobie powtarza, że trzeba to przetrwać.[/QUOTE] Jesteś mega silna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj pierwszy dzień pracy, mama wzięła małą na spacer i wszystko się udało, bardzo grzeczna była podobno ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ostatnio wyczaiłam boskie auto -Dodge Grand Caravan (nazwa trochę hmm ![]() ![]() Cytat:
no popatrz, nadszedł też czas na torbę dla Ciebie. A słyszałaś o tych jednorazowych nocnikach z rosska? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() A czemu byłaby źle odebrana kolejna ciąża? A Twój mąż jest też chętny na kolejne dziecko tak jak Ty czy nie? My mamy postanowione, że drugie dziecko będzie na pewno i zaczniemy się o nie starać jak Stasio będzie miał ponad 2 latka, około 3 lata to dla nas wymarzona na ten moment różnica wieku. Nie mówimy też totalnie NIE dla trzeciej ciąży ale to sobie zostawiamy na kilka lat po 30tce, jeśli uznamy że jednak kogoś nam w rodzinie jeszcze brak. Zobaczymy jak się życie ułoży. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agadzie Czas edycji: 2019-10-02 o 12:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#921 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
Kiedyś jedna dziewczynka na korepetycjach powiedziała że jak pani na lekcji zapytała kto ma rodzeństwo to była w mniejszości. A w moim pokoleniu standardem była trójka dzieci, większość znajomych ma dwójkę rodzeństwa, ja też. Teraz dla większości trójka dzieci to jest wooow ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Ufff, mała zasnęła to przygotuję coś na wieczór. Oby pospała te 2 godziny jak przez ostatnie dni
![]() Ja praktycznie nie znam rodzin 2+3 w moim pokoleniu, jedni znajomi deklarują, że tyle planują, reszta dwójkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
To u mnie zupełnie inaczej. Ja mam trójkę, siostra ma trójkę, dwie siostry męża mają trójkę. Dwie bliskie znajome mają trójkę, o kuzynostwie moim i męża nie wspominając, bo tu mamy i trójki i czwórki i nawet jedna piątkę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Eceea Czas edycji: 2019-10-02 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A np. moja teściowa jak wiedziała,że chcemy trzecie dziecko to zawsze mówiła : nie róbcie tego! Zawsze mówiłam,że jedno to za mało, dwójka w sam raz, a troje to już za dużo. No ale teraz jakoś nie narzeka i wpatrzona w Karola ![]() Pomijając kwestie rodziny, to w nowym domu będą cztery sypialnie i mały gabinet na dole, to gdzie mialabym to czwarte dziecko ulokować? ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nawet jak chodzę do sklepu czy przychodni, a nawet na zajęcia maluszkowe to bardzo dużo osób ma trójkę lub czwórkę i to wcale nie jest patologia, normalne rodziny ![]()
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Ja mam koleżankę kilka lat starszą, która ma czwórkę rodzeństwa i teraz w dorosłym życiu bardzo to docenia, mają ze sobą świetny kontakt, mogą na siebie liczyć, jeżdżą razem na wakacje, ich dzieci również się bardzo lubią. Tylko pozazdrościć
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę troje. Znam różne rodziny, ale dwójka widzę że to norma. 3 to zazwyczaj wpadka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz mój przekazany brzuch się rodzi w lutym, kuzynka dla moich ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Sq zazdroszczę. Tż ma siostrę, ale ona ma dzieci 18, 11 i 8 więc to zupełnie inna kategoria wiekowa. Chociaż ta najstarsza to nosi Krzysia, a młodsi pilnują zawsze Bartka
![]() U mnie, ja jestem najstarsza, zanim bracia będą mieć rodziny to z 10 lat minie. Ale chrzestna Bartka coś przebąkuje, że za 3 lata machną dzieciaka. To akurat z moim 3 w tym samym wieku będą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.