|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
https://www.google.com/search?q=mate...fIRzK3W0BkN9WM I bardzo fajny sie wydaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Ja kupiłam taki i tez myśle, ze się fajnie sprawdzi ![]() https://www.ceneo.pl/31258887 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Wypisują mnie dzisiaj !!!!! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wiem ze czesto pisza ludzie, ze w Ikea bublowe sa materace, owszem jak sie ogląda sama gąbkę za 99zl. A wiem ze te sa najpopularniejsze. Ja jestem bardzo zadowolona z niego. Leon ma 2,5 roku spi na nim od początku, wyglada jak nowy. Ale Tymon dostanie swoj i tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
widzę że osiągnęłam nowy poziom wrażliwości ciążowej, włączyłam sobie piosenke podsiadło z koncertu na narodowym i się wzruszyłam
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Jeju ale zimno. Muszę wyciągnąć czapkę i rękawiczki, bo zdrowo mnie przewiało
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Dziewczyny a ja czuje ze mi ciśnienie wariuje
normalnie czuje po sobie... nie moge z nerwow znalezc cisnieniomierza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Tylko niestety do łóżeczka, które już sobie upatrzylam, dołączają tylko piankowy materac:/ To chyba niebardzo prawda???? Dziewczyny, a dostałam od szwagierki większe łóżeczko po jej córce, ale to już będzie do drugiego pokoju, dzieciecego, jak młoda będzie starsza... jak uważacie, powinnam raczej kupić nowy materac dla dziecka prawda? Jak Wy byście zrobiły?? ARYA, kciuki za laser!! O której masz zabieg? I to na jedno oko chyba narazie?? |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
w weekend ma się poprawić pogoda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
|
|
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
Arya daj znać po jak się masz! Pati akcję z paliwem dopiero doczytałam brawo Ja miałam przed ciążą sytuację taką- mam samochód służbowy, stał zaparkowany na parkingu przy centrum handlowym, w którym to kadra kierownicza to moi klienci długoletni. Idę pod samochód, patrzę- no szlag, ktoś mi przywalił w nadkole porządnie. Oczywiście stres, najpierw telefon do kolesia od floty, pozniej z płaczem do tzta. No nic, pomyślałam- mają kamery, na pewno coś uchwycily. Zleciało się z 10 osób żeby ze mną nagrania przeglądać, wszyscy mnie żałowali, ale samochód za daleko od kamery stał, nic nie zobaczyliśmy. Pojechałam do domu. Ze 150 km miałam, całą drogę pochlipywałam, bo okres się zbliżał i emocje wziely górę. Przyjechałam pod dom- przyleciał tzt oglądać straty. Chodzi, ogląda- 2 minuty później mówi, że niesamowita rzecz się stała bo z 2 stron ktoś mi przywalił symetrycznie 🤣 okazało się, że zgłosiłam profilowania blachy jako szkodę parkingową.. Głupio mi do tej pory Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Ja kupuje pianka-lateks o taki https://krainamateracy.pl/materac-pi...tis-p-686.html Muszę dziś w końcu kliknąć łóżeczko i materac, bo się zbieram i zbieram. Materac do większego łóżeczka kupiłabym jednak nowy, ze względów higienicznych. Dzięki :roza. Tak na prawe oko tylko, bo w lewym niby wszystko ok. Teoretycznie o 12.30 ale jak to działa w tych szpitalach to kto wie, bo siedzi się i wywołują ![]() Cytat:
Słyszałam właśnie oby się sprawdziło.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Chyba nowy etap hormonów nam się udzielił. Wczoraj wracałam do domu od lekarza i w samochodzie zapuściłam sobie składankę piosenek z których mamy wybrać jedną na pierwszy taniec i się uryczałam tak, że musiałam zatrzymać samochód i się ogarnąć bo prowadzić nie mogłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
To bardzo przykre i nie chcę żeby to brzmiało jak wymądrzanie się, ale właśnie po to zapisałam się na SR (i fajnie, bo mam położną o dość nowoczesnych poglądach, bardzo pro kobiecą i przystającą do współczesnych standardów, tych na papierze, a jednocześnie jak się okazuje bardzo oderwaną od rzeczywistości) i czytam sporo we własnym zakresie, m.in. o prawach pacjenta, żeby wiedzieć i potrafić swój poród uczynić, jeśli nie udanym, to po prostu znośnym. Twardo stoję przy swoim, a mam zamiar też wyszkolić męża. I z każdej strony spotykam się z murem, że zobaczysz to tak nie wygląda, że guzik masz do gadania. I z taką bezradnością, której nie umiem pojąć, że widocznie tak ma być, że po co pisanie skarg, że najważniejsze że dziecko zdrowe. Jestem skołowana. Cytat:
Cytat:
Madd, owszem, dla każdego dziecka zaleca się kupić nowy materacyk. Ale czy ja wiem, czy ma sens się skupiać aż tak bardzo na materiale? Są różne materace i mają swoich zwolenników i przeciwników. Teraz jest hype na te lateksowo piankowe i one są chyba najdroższe, ale szczerze wątpię że sam materac piankowy jest jakimś strasznym wyborem. Ja nie wiem jeszcze co wybiorę.
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja przy wyborze materaca patrzylam zeby byl po prostu porzadny, dosc ciezki i nie zapadajacy się pod ciężarem dziecka. Samej pianki bym nie kupila. Na lateksowe byl szal jak rodzilam Leo, teraz czytam ze podobno uczulaja i cos tam cos
Maddd, tak tez bym kupila nowy materac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Do używanego łóżka jak najbardziej nowy materac. Ale jeśli kupujesz łóżeczko z materacem w zestawie to nawet jak jest z pianki to moim zdaniem może zostać. My osobiście kupiliśmy lateksowo piankowy, ale dla maluszka sama pianka wystarczy, a jak dziecko będzie cięższe to po prostu dokupisz jakiś lepszy i twardszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Rok temu zrobiłam pozytywny test ciążowy... I dziś mi ciężko bardzo
i mysle jakby to było, gdyby życie potoczylo się inaczej... Pewnie hormony ciążowe też robią swoje ![]() Tymczasem jutro wizyta u gina, Maciej coś dziś ospały, ciekawa jestem czy głowę na w dół i ile waży, bo ostatnio też był na 15 centylu. I co z tym moim urobiligenem w moczu, bo coś chyba z wątrobą jest nie tak. Madd, materac bym wymieniła na nowy. U nas w łóżeczku dziecięcym jest materac lateksowy Hevea, wszystkie moje dzieci z niego korzystały, ale żadne dużo nie było w łóżeczku, więc nie wymieniam. |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Nie mogę, leczenie na NFZ to jest chyba dla zdrowych
siedzi 15 osób, nic nie idzie do przodu. Pozazdrościć organizacji. Dobrze, że jedno krzesełko było wolne bo tak średnia wieku 80 plus i bym stała tyle czasu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- No i mądra ja nie pomyślałam o wzięciu kanapki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Dziewczyny jaką polecacie/macie koszulę do porodu? Rozpinaną? Ja kupilam sobie 3 takie na napy. Z tym ze ta do porodu jest na mnie ciut za duża i nie wiem czy musi byc rozpinan czy lepiej jakis tshirt? Wiem, ze potem dziecko kładą ma gole ciało, to co lepiej rozpiac guziki czy wziąć tshirt i podwinac?
|
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
nie ma tam żadnego bufetu żebyś mogła sobie coś kupić? Ja dostałam wczoraj skierowanie na to kolejne USG (ten mój gin jest fantastyczny, napisałam mu tylko smsa że jest taka potrzeba i wieczorem już miałam skierowanie, także nawet nie musiałam jeździć do niego na wizytę) tylko teraz weź znajdź termin na USG próbuje się dodzwonić do lux medu od wczoraj ale chyba jest strasznie dużo chorych osób bo jeszcze mi się nie udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
T-shirt do porodu to raczej mało komfortowy pomysł, bo nie masz nic pod spodem, więc kilka godzin paradujesz z goła pupa
ja rodziłam w dolce sonno na ramiączkach rozpinananej, za pierwszym razem też w rozpinanej jakiejś.Chwalę się moim przewijaniem, bo mi się podoba
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja mam ten , ale on jest kokos latex, myslalam ze pianka latex.
Pomyliłam sie. On jest bardzo ciężki i porządny Screenshot_20191008-123626_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Pati bo z tym ćwiczeniem i napinaniem się to prawda, ale jeżeli Ivi ma dodatkowo ciagle infenckje i skradająca się (niekoniecznie nawet krótka) szyjkę to już robi się prewencję na tym etapie. Choć wiadomo - pewnie nie wszędzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Ja do porodu mam koszule rozpinaną po całości. W sumie to kupiłam dwie w lumpku, jedną mniejszą drugą większą i zobaczę w jaką się zmieszczę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Co sie ze mna dzieje, sama nie wiem Od rana bucze. Właśnie sie poplakalam bo nie moge kupic body z falbankami i malenkimi kwiatuszkami ![]() ![]() ![]() ![]() Wezcie mnie ogarnijcie ![]() przeciez ja mojego Syna nie zamienie nawet na 2 dziewczynki juz, ani jednego ani drugiego ![]() ![]() 🤪🤪🤪🤪🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Biedro ale ladny przewijak gdzie go dorwałas?Arya mnie nic juz nie zaskoczy w Polskich szpitalach po tym jak z krwotokiem wew. zemdlalam na sorze i nikt do mnie nie podszedl! Mysleli ze udaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie się zastanawiam jaki materac dokupić do dostawki... na allegro w interesujących mnie rozmiarach jest tylko piankowy, a w sklepie z materacami widzę po 170zł... Dostawka ma wymiary materacyka 40x90, więc jest malutka i będzie nam służyła krótko i nie wiem czy na kilka miesięcy zainwestować 200zł na porządny materac czy może być ten tańszy z allegro.... szkoda, że nie moge go nigdzie zobaczyć stacjonarnie :/.
Tak z innej beczki to co Wam zostało jeszcze do kupienia? Boję się, że zapomniałam o czymś istotnym... kupujecie nawilżacze powietrza? |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Mi zostala dostawka, kojec, kokon. Prześcieradła na dostawkę i kojec. Organizer do wozka, chusta, niania z kamerą i skarpetki.
A dla mnie to ze dwie bluzki do karmienia, ze 2 pary leggów w większym rozmiarze zebym miala do szpitala po porodzie i to chyba tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Nawilzacz tez kupuje. Mialam Leo ale splesnial ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Pati,przewijak jest z allegro.
Miałam prac w październiku... I jeszcze nie zaczęłam... |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤯🤪 Ale musze sie strescic na pewno do konca miesiaca to ogarnąć. Dzis meza poprosze zeby zlozyl komode i moze cos juz wypiore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Jak sprawdzić czy potrzebuję nawilżacza powietrza? Jako dorosła osoba nigdy nie poczułam jego braku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

- część 3.

normalnie czuje po sobie... nie moge z nerwow znalezc cisnieniomierza 

oby się sprawdziło.

dlatego była mowa o pessarze bo u mojego go a było niby 2,5 cm. Ale dla mnie lepiej jak nie założą bo to podobno jeszcze bardzie infekcje sa z krążkiem.
No i podobno po sterydach jeszcze na obserwacje zostawiają 
siedzi 15 osób, nic nie idzie do przodu. Pozazdrościć organizacji. Dobrze, że jedno krzesełko było wolne bo tak średnia wieku 80 plus i bym stała tyle czasu 

nie ma tam żadnego bufetu żebyś mogła sobie coś kupić? Ja dostałam wczoraj skierowanie na to kolejne USG (ten mój gin jest fantastyczny, napisałam mu tylko smsa że jest taka potrzeba i wieczorem już miałam skierowanie, także nawet nie musiałam jeździć do niego na wizytę) tylko teraz weź znajdź termin na USG
próbuje się dodzwonić do lux medu od wczoraj ale chyba jest strasznie dużo chorych osób bo jeszcze mi się nie udało 
szkoda gadac. Jak dobrze ,ze mam te 4h dla siebie.... mogę sie zdeystansowac i odpocząć.
jeszcze mam 2 paczuszki domowych.