|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
Tylko jakiś czas temu były w promocji Cytat:
Fajnie Cię widzieć spowrotem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4562 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Cytat:
![]() Buszowalam dzisiaj po sklepach i jednak wszystko zamówię przez internet, drogo w tych sklepach kupiłam jedynie szczoteczkę do zębów, pastę i 3 pieluchy tetrowe z pepco, bo podobno są fajne czyste szaleństwo! Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cześć dziewczyny
. Dzisiaj rano dostałam sms, że moja paczka czeka na odbiór w paczkomacie, więc wzięłam psy na troszkę dłuższy poranny spacer i na miejscu się okazało że zamówiłam nie do tego paczkomatu co chciałam ![]() . Żeby poprawić sobie humor to poszłam na wały by pieseły się wylatały i wróciłam do domu po 3h... Myślałam że już nie uda mi się dojść... Obowiązkowo spacer musiałam odespać, a po paczkę podjadę z tż jak tylko wróci z pracy . Obudziłam się z wielką ochotą na kasze gryczaną z sosrm grzybowym i do tego ogórkiem kiszonym... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Mylukier ten Twoj pies jest boski
![]() ![]() ![]() a drugi niebiały to jaki? Tzn zakladam ,ze nie jest biały bo nie wiem haha. Duzo masz pracy z pielęgnacją? Mialam prac bobociuszki a zwykle prasowanie mi zalega. I juz musze dzis porasowac bo Leon ma ostatnia bluzke na dlugi i ostatnia na krótki 🤦☠♀️ reszta czeka w stercie 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to rzeczywiście niezbyt dobre wiadomości A ta anemia ci tak nagle wyszła, czy gin odpowiednio wcześniej nie zareagował na pogarszające się wyniki krwi? Bardzo nisko masz hemoglobinę? Czy jeszcze jakiś inny parametr wskazuje na anemię?
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Hej, wpadłam tylko powiedzie że wszystko ok na USG i mały waży już 1640 g (30+5)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Czy tylko moje dziecko jest takie ogromne? Dzis pewnie ze 2 kg ma jesli nadal rosnie w takim tempie 🤦☠♀️ nie , dobra, nie wkręcam sobie nic.
SMARFETKA ciesze sie ze wszystko ok Czekamy na resztę relacji dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde Laski ja myślałam, że na L4 to ja co miesiąc będę dostawać tyle samo kasy, a dzisiaj dostałam 50zł mniej niż osttanio
|
|
|
#4569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie tylko, moje też Też tak macie, że nie możecie zjeść tyle co wcześniej? Chyba wszystkie kiszki mam ostro ściśnięte, bo nie wchodzą mi zwyczajne porcje jak dotychczas. Do tego w ogóle mi się jeść nie chce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A no i o 1.10, w trakcie roku, nasz fantastyczny rząd wprowadził zmiany w stawce dochodowego i kosztach uzyskania przychodu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż ja na tych zwolnieniach się nie znam. Ja się dziś dowiedziałam że mają mi w piątek premie wypłacić. Mam nadzieję że to moje siedzenie się opłaci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
ja mam wrazenie ze jem coraz wiecej. Waga nie klamie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Zazdro Ola! Ja nie dosc ze nic nie dostane za czas ochronny to pewnie o premii moge zapomniec, a i nadal nie wiem co z moim urlopem 🥴🥴🥴
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Z tym Twoim urlopem to faktycznie kiepsko, pytanie czy Twoja szefowa w ogóle kogoś szukała na Twoje miejsce? Co do jedzenia to ja też mniej jem, zwłaszcza jeśli chodzi o obiad Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ona ma wywalone. Mają kasy jak lodu, a ciezko im zatrudnic kogos na moje miejsce z zewnątrz. Na ten czas co mnie nie będzie.... ja jestem sumienna i chodze do pracy, nie lecę w kulki a różnie jest jak to w ciąży.
Jak poszlam na zwolnienie wtedy po szpitalu moja zmienniczka miala dokladnie w tym czasie urlop. Myslisz ze kogos wziela za mnie ? Pracownicy musieli ogarniać sklep miedzy klientami. Śmiechu warte. No tak, bo komus spoza musialaby zaplacic ze 30€ na godzinę a mi placi polowe tego... nie rozumiem tego naprawdę. Miec tyle siania i oszczędzać na podstawach.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
a to Ty na urlop idziesz nie na zwolnienie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Niestety zazwyczaj tak jest, że jak ktoś ma kasy jak lodu to sępi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Co prawda ja pracuje w systemie "minijob" czyli max 40h w miesiącu. Nie odprowadzam podatku, ale jest to normalnie na umowe, legalnie. Jestem ubezpieczona u męża, wiec nie musze placic swojego ubezpieczenia itd. Ale nie naleza mi sie tez zadne profity. Zarabiam kiedy pracuje ,jak nie pracuje to nie zarabiam. Mam do wykorzystania jeszcze 2tyg urlopu, chcialam przed tym "Mutterschutz" to wykorzystać ale moja szefowa od maja jeszcze nie zdążyła nikogo przyjąć. Ręce mi opadają. Zanim zaszlam w ciaze mialam jeszcze jedna pracę, pracowalam u meza w firmie , ale musialam oplacac opiekunke, a ze pracowalam na pol etatu srednio mi to pasowalo, i postanowilam zostawić sobie tylko ten Minijob a stamtąd sie zwolnic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Bo opcji wypłaty kasy za urlop nie ma? Chociaż w sumie przy Twojej pracy fizycznej to pracowanie 2 tyg dłużej musi być mega ciężkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Ten urlop mi przejdzie na przyszły rok,tylko kiedy to wykorzystać? Jeśli szefowa zawsze kreci nosem na urlop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4581 | ||
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
) objechałam wszystkie sklepy w mieście i nigdzie nie było taniej niż allegro. Cytat:
![]() PS. Melduję, że moja panna waży już prawie 1800 g (32t2d) i zdecydowanie jak twierdzi lekarz to panna. A że miałam już 4 usg u 3 różnych doktorków, które to potwierdziły to jak urodze chłopca to śmiem twierdzić, że mi podmienili dzieci Nie mam za to pomiaru szyjki bo podobno już się jej nie bada na tym etapie. I to było moje ostatnie usg już do końca tak również twierdzi lekarz. Ale do bobasa nie ma zastrzeżeń na tym etapie. A no i leży główkowo co by się zgadzało bo czuję smyranie na dole ostatnio często ale nie byłam pewna czego to zasługa.A no i pisałyście i tej kości udowej wasze wymiary to moja ma 5,88. Czyli co? Modelką nie zostanie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
. Problematyczne jest "tylko" jego czesanie bo ani ja, ani ona tego nie lubimy... Odkąd jestem w ciąży to czesze ją tż bo ja nie mam na to siły i jakoś mniej cierpliwa jestem... ale chyba niedługo się zmobilizuje i troszkę poczesze bo niby tż jąo czesze, ale moim zdaniem bardziej głaszcze tą szczotką . A ten drugi pies to zwykły kundelek. Długi jest jak jamnik i ma tak samo krótkie łapki. Niedawno poszliśmy do schroniska by wyprowadzić jakiegoś psa na spacer i wróciliśmy z nim... nie wiem co nam odwaliło . Miał być bezproblemowy, taki "typowy piesek starszej pani" bo pani podupadła na zdrowiu, a rodzina oddała jej psa do schroniska. Piesek taki bezproblemowy w cale nie był, ale troszkę popracowaliśmy z behawiorystą i już jest o niebo lepiej i w sumie nie wiem jak wcześniej mogliśmy bez niej żyć... teraz ta nasza rodzinka to taka niekompletna by mi się bez niej wydawała... chociaż dalej jest charakternym jamniskiem-kundliskiem i co jakiś czas bada granice . No i najlepsze... 2 dni po adopcji psa dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Mam nadzieję że jakoś uda jej się jednak kogoś znaleźć i będziesz mogła sobie spokojnie iść na urlop Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Tak na szybko: Maciej waży 1600 (32+0) i na głowę na dole!!! 😍Poza tym wszystko ok
jest drobny, przewidywalna waga w okolicach terminu porodu to ok 3kg.
|
|
|
|
#4585 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
moja też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Bialasek <3 właśnie jak Pati pisała to miałam pytać, gdzie można oglądać twoje pieski ![]() U mnie dzisiaj w pracy koleżanka przyniosła małego bulika IMG_3106.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
. Oo bulisie to moja miłość, uwielbiam te ich jajowate pyski ![]() Gratuluję udanych wizyt!! Powiedzcie mi prosze jakie są oznaczenia kości udowej? Tak piszecie o wymiarach, a mi gin nigdy nie mówił... Sama sobie znajdę w dokumentacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
️Gratuluję udanych wizyt mnie też lekarz mówił, że szyjki nie będziemy badać długości tylko sprawdzać na samolocie czy się nie obniża. I też na samolocie mówił, że czuje główkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Jakie piekne
![]() ![]() ![]() ale Biały kradnie moje serce absolutnie....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

- część 3.

W każdym razie młoda ogólnie leży dupskiem do świata, więc jeśli się nie przekręci to i tak cesarka... 

kupiłam jedynie szczoteczkę do zębów, pastę i 3 pieluchy tetrowe z pepco, bo podobno są fajne
. Dzisiaj rano dostałam sms, że moja paczka czeka na odbiór w paczkomacie, więc wzięłam psy na troszkę dłuższy poranny spacer i na miejscu się okazało że zamówiłam nie do tego paczkomatu co chciałam 
haha. Duzo masz pracy z pielęgnacją?
🤦☠♀️ reszta czeka w stercie 🤦☠♀️
A ta anemia ci tak nagle wyszła, czy gin odpowiednio wcześniej nie zareagował na pogarszające się wyniki krwi? Bardzo nisko masz hemoglobinę? Czy jeszcze jakiś inny parametr wskazuje na anemię?

nie , dobra, nie wkręcam sobie nic. 

ja mam wrazenie ze jem coraz wiecej. Waga nie klamie 
a to Ty na urlop idziesz nie na zwolnienie?

. A ten drugi pies to zwykły kundelek. Długi jest jak jamnik i ma tak samo krótkie łapki. Niedawno poszliśmy do schroniska by wyprowadzić jakiegoś psa na spacer i wróciliśmy z nim... nie wiem co nam odwaliło
moja też