|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
No to niezła z ciebie nudziara ![]() ![]() ![]() Z tych pierwszych rozmiarów Pitul polowe ubranek ma w raczej dziewczęcych kolorach (no to nie moja wina, ze do połówkowego był dziewczynka ), wiec ktokolwiek teraz się nie urodzi, to fotkę będzie w czym zrobić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
No ja to rozumiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
A mi sie serio najbardziej podobaja tego typu ciuszki i mam takie wszystkie w sumie. Niebieskie mam jedne body i jeden kocyk
Screenshot_20191009-224722_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-10-09 o 22:55 |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Nilka no właśnie tez mi sie mega podobaja karmelkowe ciuszki , ale mam tyle tego po Leo ze nic juz nie dokupuje wiecej...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Mam 31 lat, 2 lata po ślubie. To moja pierwsza ciąża. Niestety dopadła mnie cukrzyca ciążowa
od czerwca jestem na diecie. W sierpniu musiałam wprowadzić insulinę.Wyprawkę mam w miarę ogarniętą. Najważniejsze rzeczy już są. Łóżeczko, komoda i regał dla małego czekają na złożenie. Czekamy jeszcze na fotelik, który mamy dostać od siostry. Lada chwila będzie zmieniała na większy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
O matko i córko...
|
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to będziemy miały ten sam TP ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałam że zaświadczenie od psychiatry jest jedynym, którego nie można podważyć na porodówce, ale nie wiem czy to prawda. Niedawno cb mi dziewczyna opowiadała że miała cesarkę na życzenie na legalu na Ujastku w Krk.
Ja też mam cesarkofobie ![]() Gin idzie na urlop na początku listopada. Mam wizyty co dwa tygodnie teraz, bo w moim przypadku to miesiąc to za długo. Przepływy sprawdzał i robil takie dokładniejsze usg, pytałam o USG 3 trymestru, to powiedział że nie ma potrzeby. Jest wszystko dobrze, Maciej przybrał ponad pół kg w trzy tygodnie, także nie jest złe. Acard mam odstawićw 34tc, z ciśnieniem ponad 140/90 jechać na ip. Przytylam już 21 kg... Pati, nie wyobrażam sobie takie pracy aktualnie. Ledwie podlogi w domu ogarniam, a mam ilifa do odkurzania. ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Muszę dokupić jeszcze coś 56 i ruszam z praniem wczoraj kupiłam zapas Bobini w Rossmanie na promocję.Bylam wczoraj z N w kinie na "Był sobie pies 2". Piękny film, plakalysmy obie, nie wiem ile N z tego zrozumiała, ale chyba warto czasem iść na jakiś film poruszający trudniejsze tematy, jak dla niespet pięciolatki. |
|
|
|
#4631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Pati też podziwiam. Ja mieszkanie 45m2 sprzątam na raty, a co dopiero taki sklep. Mam nadzieję że jednak szefowa Pati pójdzie po rozum do głowy. Maciej bardzo ładna waga to tylko mój na razie taka chudzinka nie wiem w kogo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Cytat:
Słyszałam, ale też w Warszawie bardzo często tego nie respektują szczególnie na Madalińskiego i zmuszają do SN. Ja z kolei mam fobię na poród SN, chyba bym się kwalifikowała do psychiatry po to zaświadczenie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja gdybym powiedziała że się nie boje SN to bym skłamała podchodzę do tego na tej zasadzie że tyle kobiet rodziło SN to i ja urodzę. Zapisałam się wczoraj ostatni raz przed porodem na paznokcie na 18 grudnia. Ciekawa jestem czy dotrwam czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mogę się zapytać czego się boisz w SN? Ja się trochę bałam nacinania i pekniecia, chyba najbardziej, ale jednak widzę, ze jest to do uniknięcia a jak coś to nie jest takie straszne. I w sumie bardziej zaczęłam się bać cc, ze tam bym nie miała kontroli i nie wiedziała co się dzieje albo ze się nie obudzę :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skad u Ciebie ta fobia? Tzn. czego sie tak najbardziej boisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Hej dziewczyny , cos mnie w pi*ce boli i nie moge chodzic
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie w tym szpitalu chodziło o to, że mają za dużo CC i jakaś kontrole z tego powodu. Boję się przenoszeni i że będę miała przez to zielone wody Że samo się nie zacznie i będą musieli wywoływać, przede wszystkim bólu, że mi pęknie lub natną krocze i źle zszyją, że poród będzie trwał długo i nie będzie postępu i i tak się skończy CC, że dziecko się zaklinuje i będzie niedotlenione. No generalnie wszystkiego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- No i co najważniejsze, że przez ten mój stres poród właśnie będzie źle przebiegał bo zastopuje akcje porodową ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Arya spróbuj podejść do tematu zadaniowo, przerób ten strach, poczytaj. I przede wszystkim nie sluchaj strasznych historii porodowych - po co się negatywnie nakręcac.
Ja przed 1 porodem bylam na maksa podekscytowana i nie moglam sie doczekac. Gdyby nie te cholerne kleszcze to moglabym powiedzieć ze mialam poród idealny. Od początku usmiech na buzi i po jeszcze większy banan jakies tam hormonki dzialaly chyba oxy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- No i bolalo oczywiście ale mysl , ze za kilka godzin poznam milosc swojego zycia byla mega! ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Mi to tak bardzo obojętne, jak urodzę, byleby szybko pozbyć się balastu i nie być już w ciąży. Ostatnio do moich zwyczajowych dolegliwości doszło sikanie co godzinę, i to takie fest, więc nie mam szans jakkolwiek się wyspać przed nastaniem godziny 4-5. Idź pan w ciul, każda noc to jakaś ruletka beznadziei
![]() I tak jestem skazana na szpital-tasmociag, więc nie nastawiam się na szał w żadnej dostępnej opcji, bo wszystkie mają równie ponure opinie. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Arya jakbym czytała o swoich objawach. Też się boję SN zwłaszcza że wszystkie kobiety w moim otoczeniu mialy problem żeby urodzić sn i kończyło się cc. Jak z nimi rozmawiam to mnie strasznie przekonują żebym rodziła cc. I nakrecaja strach przed sn
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Oo właśnie jeszcze tych kleszczy się boje i tego próżnociagu w plan porodu mam zamiar wpisać, że tego nie chce i mają mnie brać wtedy na CC. Ale czy np. będzie na to czas ![]() Mi czytanie o porodach nie pomaga bo to co dla innych jest super, że lekki wspaniały poród itd. to nam nie działa jeszcze gorzej i bardziej się boję Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Izzy nie rozumiem tego... :/ mnie tez straszyly.... ale moja siostra miala fajny poród, w sensie oczywiście bolesny, ale mi tak fajnie nagadala, ze to przeżycie magiczne, ze nie ma porownania z niczym innym itd... ze mi sie udzielilo
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
U mnie niby wszyscy dookoła SN i że super, lekko i szybko. Tylko ja już mam przekonanie, że u mnie będzie przenoszona i będzie długo i boleśnie. Nic mi nie jest w stanie zmienić poglądu no ale co urodzić trzeba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja ostatnio pogadalam z mamą na temat jej porodów i jakoś jestem spokojniejsza. Siostra to mnie straszyła, że rodziła 20h, pękła tak, że miała 27 szwów, ogólnie odlatywała itp. no ale ona pojechała rodzić na własne zawołanie, mały ułożony był z rączką do góry, a ona i tak nie zgodziła się na cesarkę "bo to nie jest prawdziwy poród".
Mama z kolei mówi, że u niej to był luzik. Ze mną to wstała rano, mówi do taty, że dzisiaj będziemy rodzić, tata pojechał do pracy powiedzieć, że go nie bedzie o 10 pojechali na porodówkę, a przed 12 ja się urodziłam. Bez nerwów, bez stresu i bez większego bólu. No i mama mówi, że dzieci mogła by rodzić byle by ich nie wychowywać, więc chyba jest to do przeżycia mam typowo jej geny, więc mam nadzieję, że poród przyjdzie mi tak samo łatwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Siostra znowu oba porody SN. Pierwszy poród miała mieć wywoływany bo po terminie. I pamiętam że byłam u niej w szpitalu cała sobotę i położne do niej mówią że jak nic się nie zacznie to w niedzielę o 8 podadzą jej oxy, skurcze zaczęły się u niej o północy a Mała się urodziła o 10:13. Drugi poród rano pojechała na ktg, lekarz kazał jej zostać w szpitalu, ale ze względu na córkę wróciła do domu, poszła z nią na spacer i o 21 jechali na porodówkę a Szymon urodził się jakoś po 1( nie pamiętam dokładnie ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-10-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Ale swoją drogą Ciebie nikt nie bedzie pytal o zdanie, bo to ratowanie zycia dziecka gdy jest już w kanal wstawione i sa parte jest za pozno na cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Mi sie wydaje ze wiekszosc kobiet nie zdaje sobie sprawy co to jest cc. Rozcinaja nie tylko skore ale macice! No kurde... kazda która to chwali i namawia powinna sie popukac w głowę bo jest bardzo duzo powiklan po szczególnie dla matki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Z tego co mówiła położna to muszą respektować plan porodu. Ja się oczywiście nie będę upierała jak będzie zagrożenie życia. Ale mieli takie przypadki i przez to dzieci są warzywami, a matki miały pretensje potem „że za mało je namawiali” ![]() Ciesze się, że mąż jednak zmienił zdanie i będzie przy porodzie więc liczę, że on będzie bardziej czuwał co i jak ![]() No i jedyna obawa jakiej nie mam, a z tego co wiem to wiele ma taki problem, że mąż nie dojedzie. Mój z pracy ma 5 max 10 minut do domu, więc na pewno będzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Izzy i właśnie z takimi osobami lepiej nie rozmawiać przed porodem. Serio! Nie żeby poród nie był ciężki a te historie nieprawdziwe, ale one tylko sztucznie napędzają twoje obawy. Takie opowieści „życzliwych” są zawsze przesadzone...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

- część 3.

), wiec ktokolwiek teraz się nie urodzi, to fotkę będzie w czym zrobić 

od czerwca jestem na diecie. W sierpniu musiałam wprowadzić insulinę.

to będziemy miały ten sam TP 
wczoraj kupiłam zapas Bobini w Rossmanie na promocję.

Że samo się nie zacznie i będą musieli wywoływać, przede wszystkim bólu, że mi pęknie lub natną krocze i źle zszyją, że poród będzie trwał długo i nie będzie postępu i i tak się skończy CC, że dziecko się zaklinuje i będzie niedotlenione. No generalnie wszystkiego 

w plan porodu mam zamiar wpisać, że tego nie chce i mają mnie brać wtedy na CC. Ale czy np. będzie na to czas 
mam typowo jej geny, więc mam nadzieję, że poród przyjdzie mi tak samo łatwo 

więc liczę, że on będzie bardziej czuwał co i jak