|
|
#4951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
to wezmę 20 sztuk, najwyżej tz dokupi ![]() Dziękuję za pomoc idę klikać dalejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja nie polecam jego Karchera , zostawia smugi
![]() ![]() za to polecam szmatke z Vileda fioletowa, ona po zmoczeniu jakby z Kauczku byla. Do tego woda z octem i szmatka do polerowania z Rossmann. Okno umyte szybciej i dokładniej niz tym dziadostwem ;/Maz nieraz sie tym bawi bo mamy duzo okien ale sam mowi ze szajs jak nic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4954 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Mojej koleżance to odpowiada, ja musze miec krystalicznie czyste więc odpada. Z resztą, lubie gadżety które za mnie moga zrobić cos lepiej a nie byle jak. Ani to szybciej ani dokladniej. 🥴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Poukladalam w te koszyki i no nie czuje tego, jakos mysle, że to sie bedzie wszystko rozwalac :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4956 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Dokładnie ten model.Screenshot_20191012-123905_Chrome.jpg
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
).Te myjkę parową polecili nam znajomi z dwuletnim dzieckiem, które posiłki najchętniej współdzieli z podłogą i potrafi przyozdobić okno serkiem kanapkowym. Mega wynalazek. Myję nią podłogi, okna, WC, wannę, kafelki, piekarnik, balkon (...). Wiadomo, że nie usunie w 5 minut starego kamienia z wanny, ale przynajmniej nie trzeba zasuwać z mopem i zmieniać wody w wiadrze. No i ogranicza się chemię. Minus to inwestycja paru stów na początek. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Nooo to mowimy o czymś zuplenie innym
![]() ![]() sie dogadalysmy , albo ja jakas nie dzisiejsza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
Ja mam chyba 4 saszetki tylko spakowane do szpitala i butelkę po wodzie z dziubkiem, żeby to rozrobić. Jak używałam lata temu przy jakichś infekcjach to rozpuszczałam w misce na zasadzie podmywania się tym. Ale dla mnie to jest coś zupełnie obojętnego w życiu. Na tamte problemy też średnio pomagało. Ciężko mi nawet opisać działanie musiała byś sobie przetestować jedną saszetkę. No ale wszędzie piszą, że warto mieć tak samo jak szare mydło a być może po porodzie faktycznie da to jakiś efekt. Swoją drogą kilka lat temu miałam taki problem z infekcjami, że aż moja samoocena podupadała. Wszystko przetestowałam a wiecie czym się to okazało.. Ogromnym uczuleniem na Laktacyd i Lacibios Femina Pregna, które co jest zabawne jest dla ciężarnych. Jakimś cudem trafiłam wtedy na płyn do higieny intymnej Ziaja i wszystko znikło. Od dobrych kilku lat nie miałam żadnego nawrotu, żadnej niekomfortowej sytuacji na dole i tylko jej używam. Teraz też do szpitala spakowałam ta sprawdzoną ziaje ale mimo wszystko położna radziła to szare mydło to kupiłam. Czy tantum rosa użyję to w ogóle zobaczę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Ee to lipa skoro ta myjka się nie nadaje. Miałam zamiar wykorzystać ją do lustra w szafie bo ciagle mam smugi i do umycia płytek w łazience
w parową nie będę inwestować ![]() Pochwale się pewnie na fb jeśli dziś się to uda dopiero wróciliśmy z zakupów i jestem padnięta po wczorajszym jeszcze nie doszłam do siebie, stanie w kolejkach mnie wykańcza. Ale kupiliśmy dobre bagietki z farszem w piekarni gruzińskiej ![]() ![]() Zjadłam też swojego drugiego loda w ciąży Pogoda super mimo wiatru, nasze pranie schnie. To jutro zacznę na całego pranie dziecięce, tylko pralkę przeczyszczę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-10-12 o 13:31 |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
A ja myślałam, że mam najgorzej z oknami bo mieszkam w śląskiem.
Pierwszym krokiem do szczęścia była wymiana okien na takie z ciemną ramą. Szyba to jest dla mnie pikuś, ale szorowanie ram mnie doprowadzało do spazmów. A tak to woda z płynem do mycia naczyń, potem przetrzeć czystą wodą jeszcze raz i na koniec ściereczką z mikrofibry. Tak samo myję też kafelki i lustra i nie wiem co to są smugi. Posegregowałam pranie, zaraz będę robić.
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Nie lubię tamtum rosa i teraz nie kupuję wcale. Jakos przyjemniej mi było umyciu się Lactacyd ( wiem że niektóre położne zabraniają po porodzie) i kilku psyknieciach Octaniseptem. Dwa razy byłam naciętą, pęknięta i szyta. Nie robicie zapasów na pewno, 10 saszetek moze wystarczyć.
A ja mniej więcej przygotowałam sobie rzeczy do szpitala, na razie nie pod kątem porodu, tylko pobytu w szpitalu. Ogarnelam garderobę i bieżące pranie. Póki co ciuszki będą uprane i uprasowane w pojemnikach plastikowych. W poniedziałek zaczynam prać. |
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Z tamtum rosa jest jak ze wszystkim jednej sie przyda drugiej wcale. Ja robiłam jedna saszetke na jedno polewanie. Jeeeeeny jaka to byla ulga. Jak bylam poszyta to czulam tam pieczenie, a polewajac tym bylo uczucie takiej ulgi jak oparzona rękę dajesz pod kran. Tak to moge porównać. Takie odswiezenie i ochlodzenie jakby
|
#4967 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Miałam tak samo i zmieniłam w układ jeden ciszek na drugi i najmniejsze rozmiary na gorze a największe na dole ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Tak samo mialam z Leo i tak samo zrobie teraz Ivi. Tzn na welurkowe rzeczy i swererkowe spoko bo sa grubsze , albo tetry fajnie wygladaja tak poukladane. Ale body nie chcialo mi sie ulozyc za cholere.
Za to zrobilam kompleciki body+spodenki razem i poukladalam tak, zobaczymy jak to sie sprawdzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja dzisiaj zrobiłam zakupy w rossmanie pod kątem torby do porodu, oczywiście poszłam bez listy i zapomniałam o podstawowych rzeczach jak szczoteczka do zębów czy pasta, za to kupiłam nakładki na wc
czuje się jak ograniczona umysłowo.Co można kupić w odwiedziny dla 16 miesięcznej dziewczynki ? jakieś pomysły ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4970 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Arya moze jakies klocki typu duplo sa od 1,5r. Ksiazeczki wszelkiej masci
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
To byly u nas hity. I bede zamawiac w listopadzie cala sterte roznych masci puzzli i książeczek dla Leosia. Wszystko mu sie ponudzilo juz. Screenshot_20191012-142934_Chrome.jpgScreenshot_20191012-142926_Chrome.jpg
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Cytat:
Dzięki, może faktycznie kupię jakieś puzzle Zawsze jak idę do tej koleżanki to mi się przypomina, że też bym miała już takiego malucha, jedynie miesiąc młodszego, bo miałyśmy taką różnice w terminach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Zapał męża zgasł ![]() ![]() skręcił tylko łóżeczko i to by było na tyle Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Wiem ,ze jeszcze kilka stron ale mozna juz sub.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271010Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Dzis w lidlu jest darmowa dostawa. Jakby ktoras jeszcze miala malo ubranek
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Ja dzis miałam rajd po sklepach z wózkami, w każdym polecali co innego
ześwierować idzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Pati skasowało mi cytowanie ale właśnie możesz mieć rację, że na takie poranione miejsce po porodzie to tantum rosa będzie fajnie działać. No każda sobie przetestuje sama
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4979 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Natchnęłyście mnie wczoraj do prania ubranek
. Właśnie przerzuciłam wszystkie kocyki już do suszarki i wstawiłam kolejną pralkę tym razem z tetrami i flanelami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

- część 3.

patrzę na Karchera i jest strasznie dużo modeli, każdy w innej cenie. Czy taka mi styknie ?

10 dalam kolezance i 10 zuzylam na jakies tam infekcje w miedzy czasie. Zostalo 10 na połóg. 10 oddala kolezanka i domowilam 10 wiec bede miala 30 łącznie. 
idę klikać dalej

w parową nie będę inwestować 
dopiero wróciliśmy z zakupów i jestem padnięta
po wczorajszym jeszcze nie doszłam do siebie, stanie w kolejkach mnie wykańcza. Ale kupiliśmy dobre bagietki z farszem w piekarni gruzińskiej 

czuje się jak ograniczona umysłowo.