WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 21:32   #1621
diana_an
Raczkowanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

DZiewczyny dziekuję WAm z całego serca.A słyszałyście też o tym, zeby brwi i rzesy wypadały przy takiej jak u mnie małej niedoczynności??
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 21:32   #1622
aranika 32
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Diana, uważasz moje odpowiedzi za niegrzeczne, trudno, jednak niekompetentne nie są i dostałaś konkretne odpowiedzi na twoje pytania. Co do przyczyny wypadania włosów - raczej nikt tu jej nie "wymyśli".
Jak nie zechcesz to trudno, ale polecam ci forum hashimotek na gazecie:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776

Wątki dotyczące włosów:
http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=4&x=7

Osobiście jednak uważam, że rady i opinie lekarza są pierwszorzędne w stosunku do rad na forum od niepewnych/anonimowych osób, szczególnie jeśli chodzi o poważne choroby.

w ostatniej linijce pięknego niemieckiego wiersza masz błąd, popraw sobie .
aranika 32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 21:36   #1623
Silent Angel
Raczkowanie

Nie wiem jak Paniom, ale mi pomógł preparat w ampułkach Vichy. Im dłuższe włosy mi rosną tym bardziej mi wypadają i był taki okres, że na szczotce po jednym "przeczesaniu" włosów zostawiałam całą szczotkę w swoich kłaczkach :P Wprawdzie nie jest co "cudowna" metoda, bo trzeba ją powtórzyć po pół roku/roku, bo znów zaczynają wypadać, ale naprawdę się opłaca. Może nie przybędzie od tego włosów ale przynajmniej przestają wypadać na dłuższy czas
Silent Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 08:39   #1624
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Nie łap mnie za słówka, nie jestem jedyna osobą, którą razi twoje zachowanie. Do momentu jak Cię tu nie było, był spokój. Twoje wypoeidzi i pouczanie innych w dość niewyszukany sposób wprowadzja niemiła atmosferę do wątku.
Trzeba mieć naprawdę tupet, żeby coś takiego napisać. Jeśli nie podoba ci się ton moich wypowiedzi, to trudno, ale naprawdę niestosownym jest, żeby zwracać w ten sposób uwagę, szczególnie że jesteś jedyną, której przeszkadzają moje wypowiedzi- dlatego że się z tobą nie zgadzam. Nie wiem, może nie jesteś przyzwyczajona do tego, że ktoś może mieć odmienne zdanie lub nie operować dużą ilością "uśmieszków" i "całusków", ale to nie powód żeby od razu kazać się wynosić z wątku .

Zaakceptuj mój styl pisania lub zgłoś do moderatora. Nie obrażaj, nie oceniaj i nie pouczaj skoro sama nie chcesz być pouczana.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 11:07   #1625
Angi74
Wtajemniczenie

Ważne:
Przy badaniach tarczycy koniecznie trzeba zbadac PRZECIWCIAŁA TARCZYCOWE.Czasem wynki są ok a z badań przeciwciał wychodzi tendencja do nadczynnosci lub niedoczynnosci.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 12:38   #1626
diana_an
Raczkowanie

Ja mam zbadane przeiwciała i są bardzo wysokie a wyniki idą mi ku niedoczynności
Stary 2008-08-24, 12:39   #1627
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez PrzebitaGumka Pokaż wiadomość
Niedawno byłam u lekarza i on zelecił mi tabletki bez recepty Silica i maseczki na włosy z żółtka jajka, oleju rycynowego i soku z cytryny. Trzeba rozprowadzić na włosy i po 15 min. spłukać. I powtarzać przynajmniej 1 na tydzień. ;] Hmm... nie wiem czy mi to coś dało ale po pierwszym razie nie ma sie co spodziewać.

Nie wiem czy ktoś już o tym mówił ale jest tego dużo i niechce mi sie czytać. ;P
Pozdrawiam. ; ***
Przede wszystkim mamy skuteczne narzędzie zwane wyszukiwarką.
A po drugie - nie tolerujemy lenistwa dlatego argument "nie chce mi się" uważam za co najmniej niestosowny.

Maria i Velvet, proszę o zaprzestanie potyczek słownych.
A na marginesie, Velvet, faktycznie mogłabyś nieco zmodyfikować ten mentorski ton wypowiedzi, bo faktycznie razi. Tą samą treść można przekazać również w inny sposób.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 12:41   #1628
diana_an
Raczkowanie

To jest jedyne badanie które wyszło mi bardzo złe.Dlatego bałam się że mam łysiennie immunologiczne ale dermatolog zapewnia mnie że immunologiczne to tylko plackowate a takiego ponoć ie mam.Choć wypadają mi i brwi i rzęsy też.TAk bardzo się boje.
Stary 2008-08-24, 12:54   #1629
k0chana
Raczkowanie

Mam badania hormonalne przed sobą. Poczekam na nie...najpierw wizyta u ginekologa potem dopiero do endokrynologa, już mam dosc bo dwa dni temu bylam u ginekologa;/ ile badanie hormonalne kosztuje...?? Może ktoras z was wie...?

ale co najważniejsze dermatolog powiedziala ze mi odrosna włosy! powiedziala ze mam sie nie martwić, bo NAPEWNO je odzyskam teraz smaruje jakimis lekami juz od 2 tygodni dalej wypadaja ale juz mniej...

co do tych badan hormonalnych to mialam robione 4 lata temu i bylo wszytsko ok myslicie ze przez 4 lata moglo sie to na tyle zmienic zeby wlosy mi przez to wypadaly;/

ale sie ciesze ze chociaz odrosna

Edit: tak czytam was i widze, że najgorzej ze mna chyba nie jest...bo przy myciu nic mi nie wypada, przy czesaniu 2-4 włosy, ale i tak jest to irytujące, kiedys mi nic nie wypadalo
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 15:16   #1630
Maria221
Wtajemniczenie

Angi74,

Cytat:
Ważne:
Przy badaniach tarczycy koniecznie trzeba zbadac PRZECIWCIAŁA TARCZYCOWE.Czasem wynki są ok a z badań przeciwciał wychodzi tendencja do nadczynnosci lub niedoczynnosci.
To jest b. dobra informacja, u mnie chyba badano jedynie poziom TSH,T3 i T4, może gdyby i u mnie te przeciwciała zbadano wcześniej, to włosy szybciej przestały by lecieć, no ale i tak nie jest źle. Każda informacja jest potrzebna

diana_an napisała,

Cytat:
Choć wypadają mi i brwi i rzęsy też.Tak bardzo się boje.
Na forum Łysienie.info też byli różni ludzie, którym oprócz włosów leciały też rzęsy i brwi. Niestety nie wiem czy przy tarczycy lecą brwi/rzęsy, ja takiego problemu nie miałam.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 18:13   #1631
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Mam badania hormonalne przed sobą. Poczekam na nie...najpierw wizyta u ginekologa potem dopiero do endokrynologa, już mam dosc bo dwa dni temu bylam u ginekologa;/ ile badanie hormonalne kosztuje...?? Może ktoras z was wie...?

ale co najważniejsze dermatolog powiedziala ze mi odrosna włosy! powiedziala ze mam sie nie martwić, bo NAPEWNO je odzyskam teraz smaruje jakimis lekami juz od 2 tygodni dalej wypadaja ale juz mniej...

co do tych badan hormonalnych to mialam robione 4 lata temu i bylo wszytsko ok myslicie ze przez 4 lata moglo sie to na tyle zmienic zeby wlosy mi przez to wypadaly;/

ale sie ciesze ze chociaz odrosna

Edit: tak czytam was i widze, że najgorzej ze mna chyba nie jest...bo przy myciu nic mi nie wypada, przy czesaniu 2-4 włosy, ale i tak jest to irytujące, kiedys mi nic nie wypadalo
skoro przy myciu Ci nic nie wypada a przy czesaniu 2-4 to gdzie tu jest problem?
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 18:25   #1632
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
ile badanie hormonalne kosztuje...?? Może ktoras z was wie...?
Zależy które - w Diagnostyce TSH 15zł, przeciwciała (aTPO) 35zł, estrogeny 25zł, a inne to nie wiem...

Cytat:
Dziennie może wypadać ok. 100 włosów, więc jeśli nie przekraczasz tego limitu to nie masz problemu . Jeśli wypada max. 4 włosy, to serio masz silne. Czasem jest po prostu tak, że trochę więcej wypada na jesień i wiosnę.

Stary 2008-08-24, 19:04   #1633
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys mi nic nie wypadalo
niestety nie ma takiej możliwości by nic nie wypadało. Włosy nie żyją wiecznie- mówi się, że dzienna norma to 100włosów chociaż wydaje mi się być ona nieco zawyżona. Tak czy siak- jeśli dziennie gubisz tak niewiele włosów to nie ma mowy o wypadaniu
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 20:43   #1634
aniazio
Raczkowanie

GG do aniazio

witam biore tabletki antykoncepcyjne od 2 miesiecy i niedawno zauwazylam ze zaczely wypadac mi wlosy czy to ma jakis zwiazek z tabsami prosze o szybka odp z góry dziękuję
aniazio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 21:08   #1635
patrycja350
Zadomowienie

A ja ostatnio zauważyłam że przy myciu rzeczywiste mi mniej wypada... Biore juz prawie 3m-ce tabletki na włosy,co miesiąc inne i chyba jest teraz lepiej
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 21:55   #1636
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
skoro przy myciu Ci nic nie wypada a przy czesaniu 2-4 to gdzie tu jest problem?
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Zależy które - w Diagnostyce TSH 15zł, przeciwciała (aTPO) 35zł, estrogeny 25zł, a inne to nie wiem...

Dziennie może wypadać ok. 100 włosów, więc jeśli nie przekraczasz tego limitu to nie masz problemu . Jeśli wypada max. 4 włosy, to serio masz silne. Czasem jest po prostu tak, że trochę więcej wypada na jesień i wiosnę.
Skoro moja dermatolog się tak przejala tym problemem leczy go i odsyla mnie na badania to jest problem;/ moja matka jak mnie zobaczyla po dlugiej przerwie to sie przerazila i odrazu mnie wlasnie do lekarza zaprowadzila;/ stracilam polowe wlosow przez pol roku.

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
niestety nie ma takiej możliwości by nic nie wypadało. Włosy nie żyją wiecznie- mówi się, że dzienna norma to 100włosów chociaż wydaje mi się być ona nieco zawyżona. Tak czy siak- jeśli dziennie gubisz tak niewiele włosów to nie ma mowy o wypadaniu
tak wiem, ale moze wypadaly mi w czasie snu, w ciagu dnia...napewno ale ja to nazywam NIC w porownaniu z tym co teraz mam i tym co jeszcze niedawno mialam
Stary 2008-08-25, 07:57   #1637
gosiaczek6
Zakorzenienie

to w koncu ile włosów Ci wypada i kiedy skoro piszesz ze przy myciu nic?
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 11:09   #1638
Porcelainnn
Zadomowienie

Dzień dobry...

Czy jest tu jakaś ekspertka od męskiego łysienia? Tata, zadbany 50latek strasznie przejmuje się wypadaniem włosów. Chciałby utrzymać czuprynę w dobrym stanie i prosi żebym wybrała dla niego jakiś szampon/lotion, który zahamuje utratę włosów. Byłam w aptece, polecono mi Loxon, ale po tym co tu o nim czytałam ... dodatkowo słyszałam, że pierwsze przyśpiesza on wypadanie włosów, a tego efektu tata chciałby uniknąć.

Zastanawiam się nad szamponem i lotionem Seboradin ( mam swój lotion, kupiłam go żeby przyśpieszył porost włosów). Czy Waszym zdaniem dla mężczyzny to nie będą zbyt delikatnie działające kosmetyki? Może szampon Dermeny? Albo Vichy dercos?

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 11:40   #1639
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Obawiam się, że seboradin czy dermena nie poradzą sobie z łysieniem typu męskiego. Twój tata musi przede wszystkim stosować blokery DHT, czyli testosteronu, na który wrażliwe są mieszki włosówe Twojego taty. Powienie iść do dermatologa po jakieś wewnętzre blokery np. finasteryd, warto żeby pił zieloną herbaty (conajmniej ze 2 rzy dziennie), jadł siemię laniane, łykał korę śliwy afrykańskiej, pestki dyni, no i jak poweidziałam jakieś tabletki wew. od dermatologa. Bez blokerów nawet najlepsze stymulatory wzrostu nie poprawią stanu włosów, nic nie odrośnie, i nie przestanie lecieć, a nawet jak przestanie, to i tak bez blokerów odrost wypadnie. Prawdopodobnie Loxon będzie pomocny w leczeniu

Zapraszam do lektury fiorm Łysienie.info. tutaj z łysieniem walczą głównie panowie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 12:45   #1640
Elfryd
Raczkowanie

Jak myślicie czy Casting (ten do 28 myć) jest dobry na takie podleczone z wypadania włosy? Jeszcze wypadają, ale mniej, jak na razie ratuje się szamponetkami Joanny, ale odrosty mam już dość mocno widoczne i chciałabym coś z tym zrobić, ale nie niszczyć włosów.
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 12:47   #1641
La Canela
BAN stały

.

Edytowane przez La Canela
Czas edycji: 2009-03-15 o 17:20
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 13:54   #1642
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
to w koncu ile włosów Ci wypada i kiedy skoro piszesz ze przy myciu nic?
przy myciu nic, czasem jak przejde palcami po wlosach w cagu dnia to mi wypadaja..widze je na ubraniach, poduszce. ale moze jestem przewrazliwiona...i za bardzo zwracam na to uwage moze to normalne takie wypadanie.

a jeszcze 2 tyg temu to mi garsciami wypadaly, wiec poprawa jest znaczna po tych preparatach to nawet moich dwóch wyłysiałych plackow po bokach glowy nie widac ;] i wogole wlosy sa na calej glugosci zdrowsze, juz sie tak nie lamia i sa grubsze wy leczycie sie wogole u lekarza z tymi wlosami...??
Stary 2008-08-25, 13:56   #1643
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Czy jest tu jakaś ekspertka od męskiego łysienia? Tata, zadbany 50latek strasznie przejmuje się wypadaniem włosów. Chciałby utrzymać czuprynę w dobrym stanie i prosi żebym wybrała dla niego jakiś szampon/lotion, który zahamuje utratę włosów. Byłam w aptece, polecono mi Loxon, ale po tym co tu o nim czytałam ... dodatkowo słyszałam, że pierwsze przyśpiesza on wypadanie włosów, a tego efektu tata chciałby uniknąć.

Zastanawiam się nad szamponem i lotionem Seboradin ( mam swój lotion, kupiłam go żeby przyśpieszył porost włosów). Czy Waszym zdaniem dla mężczyzny to nie będą zbyt delikatnie działające kosmetyki? Może szampon Dermeny? Albo Vichy dercos?
do tego co napisała Maria dorzucę kofeinę stosowaną zewnętrznie- podobnież sprawdza się nieźle w przypadku łysienia u panów.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 14:36   #1644
Szocik5
Przyczajenie

Od jakiś 3 tygodni wypadają mi włosy, zakupiłam więc kapsułki Radical. Dziś wybrałam się do dermatologa i zapisał mi Loxon 5% i Aplicort E ,wcierac we włosy naprzemiennie. Jeden dzień jedno, drugi- drugie. Czy któraś z was używała te preparaty z jakim skutkiem?
Szocik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 14:52   #1645
La Canela
BAN stały

.

Edytowane przez La Canela
Czas edycji: 2009-03-15 o 17:25
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:08   #1646
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Szocik5 Pokaż wiadomość
Od jakiś 3 tygodni wypadają mi włosy, zakupiłam więc kapsułki Radical. Dziś wybrałam się do dermatologa i zapisał mi Loxon 5% i Aplicort E ,wcierac we włosy naprzemiennie. Jeden dzień jedno, drugi- drugie. Czy któraś z was używała te preparaty z jakim skutkiem?
Skorzystaj z opcji przeszukania wątku, bez problemu odnajdziesz odpowiedzi i relacje osób, które miały do czynienia z tymi preparatami.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 15:45   #1647
izzkak
Raczkowanie

mi pani w aptece poleciła szampon Pharmaceris H Wzmacniający do włosów osłabionych mam nadzieje że pomoże używałyście??
izzkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 18:18   #1648
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izzkak Pokaż wiadomość
mi pani w aptece poleciła szampon Pharmaceris H Wzmacniający do włosów osłabionych mam nadzieje że pomoże używałyście??
Zależy ile ci wypada i jaka jest przyczyna. Najlepiej najpierw to sprawdzić a potem dobrać kurację . Tak mi się wydaje... Jeśli to przez niedobór witamin, minerałów lub przez hormony to raczej sam szampon nie pomoże.
Ogólnie lubię produkty Pharmaceris, kto wie - może kupię ten szampon, chociaż nie spodziewałabym się rewelacyjnego efektu .

Stary 2008-08-25, 20:06   #1649
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Zgadzam się z Velvet Acid Kitty, jeżeli to niedobory, to szampon na niewiele się zda. Najlepsze są witaminy wewnątrz np. Merz Special lub jakąś skrzypowitę + ampułki np. Radical (mój pewniak wśród ampułek) albo np. Seboradin. Może jakieś podcięcie?

Znalazłam fajne zestawy witamin B. Jedna dziewczyna z Lu pisała kiedyś, ze na wypadanie pomagało jej żelazo, cynk oraz spirulina. Tutaj są wit. B ze spiruliny, do tego fany, wypasiony komplkes witamin B, jest wśród nich nawet Inozytol, a to rzadkość jeśli chodzi o suplementy:

http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...-tab500mg.html

oraz:

http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...x-150-tab.html
Stary 2008-08-25, 20:24   #1650
aranika 32
Przyczajenie

Świetne suplementy znalazłaś, w zasadzie wszystkie składniki korzystnie wpływają na kondycję włosów. Ponieważ mam hashi unikam spiruliny ale w takich konfiguracjach moze nie zaszkodzi.
Ceny przystępne ...jak to czasem warto w sieci poszperać
aranika 32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości