|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
DZiewczyny dziekuję WAm z całego serca.A słyszałyście też o tym, zeby brwi i rzesy wypadały przy takiej jak u mnie małej niedoczynności??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w ostatniej linijce pięknego niemieckiego wiersza masz błąd, popraw sobie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak Paniom, ale mi pomógł preparat w ampułkach Vichy. Im dłuższe włosy mi rosną tym bardziej mi wypadają i był taki okres, że na szczotce po jednym "przeczesaniu" włosów zostawiałam całą szczotkę w swoich kłaczkach :P Wprawdzie nie jest co "cudowna" metoda, bo trzeba ją powtórzyć po pół roku/roku, bo znów zaczynają wypadać, ale naprawdę się opłaca. Może nie przybędzie od tego włosów ale przynajmniej przestają wypadać na dłuższy czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaakceptuj mój styl pisania lub zgłoś do moderatora. Nie obrażaj, nie oceniaj i nie pouczaj skoro sama nie chcesz być pouczana. ![]()
![]() |
#1625 |
Wtajemniczenie
|
Ważne:
Przy badaniach tarczycy koniecznie trzeba zbadac PRZECIWCIAŁA TARCZYCOWE.Czasem wynki są ok a z badań przeciwciał wychodzi tendencja do nadczynnosci lub niedoczynnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Raczkowanie
|
Ja mam zbadane przeiwciała i są bardzo wysokie a wyniki idą mi ku niedoczynności
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
A po drugie - nie tolerujemy lenistwa ![]() Maria i Velvet, proszę o zaprzestanie potyczek słownych. A na marginesie, Velvet, faktycznie mogłabyś nieco zmodyfikować ten mentorski ton wypowiedzi, bo faktycznie razi. Tą samą treść można przekazać również w inny sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Raczkowanie
|
To jest jedyne badanie które wyszło mi bardzo złe.Dlatego bałam się że mam łysiennie immunologiczne ale dermatolog zapewnia mnie że immunologiczne to tylko plackowate a takiego ponoć ie mam.Choć wypadają mi i brwi i rzęsy też.TAk bardzo się boje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Raczkowanie
|
Mam badania hormonalne przed sobą. Poczekam na nie...najpierw wizyta u ginekologa potem dopiero do endokrynologa, już mam dosc bo dwa dni temu bylam u ginekologa;/ ile badanie hormonalne kosztuje...?? Może ktoras z was wie...?
ale co najważniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do tych badan hormonalnych to mialam robione 4 lata temu i bylo wszytsko ok ![]() ale sie ciesze ze chociaz odrosna ![]() Edit: tak czytam was i widze, że najgorzej ze mna chyba nie jest...bo przy myciu nic mi nie wypada, przy czesaniu 2-4 włosy, ale i tak jest to irytujące, kiedys mi nic nie wypadalo |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | ||
Wtajemniczenie
|
Angi74,
Cytat:
![]() ![]() diana_an napisała, Cytat:
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
Zależy które - w Diagnostyce TSH 15zł, przeciwciała (aTPO) 35zł, estrogeny 25zł, a inne to nie wiem...
Cytat:
![]()
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
niestety nie ma takiej możliwości by nic nie wypadało. Włosy nie żyją wiecznie- mówi się, że dzienna norma to 100włosów chociaż wydaje mi się być ona nieco zawyżona. Tak czy siak- jeśli dziennie gubisz tak niewiele włosów to nie ma mowy o wypadaniu
![]()
#1634 |
Raczkowanie
|
witam biore tabletki antykoncepcyjne od 2 miesiecy i niedawno zauwazylam ze zaczely wypadac mi wlosy czy to ma jakis zwiazek z tabsami prosze o szybka odp z góry dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
A ja ostatnio zauważyłam że przy myciu rzeczywiste mi mniej wypada... Biore juz prawie 3m-ce tabletki na włosy,co miesiąc inne i chyba jest teraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
to w koncu ile włosów Ci wypada i kiedy skoro piszesz ze przy myciu nic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry...
![]() Czy jest tu jakaś ekspertka od męskiego łysienia? Tata, zadbany 50latek ![]() ![]() Zastanawiam się nad szamponem i lotionem Seboradin ( mam swój lotion, kupiłam go żeby przyśpieszył porost włosów). Czy Waszym zdaniem dla mężczyzny to nie będą zbyt delikatnie działające kosmetyki? Może szampon Dermeny? Albo Vichy dercos?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Obawiam się, że seboradin czy dermena nie poradzą sobie z łysieniem typu męskiego. Twój tata musi przede wszystkim stosować blokery DHT, czyli testosteronu, na który wrażliwe są mieszki włosówe Twojego taty. Powienie iść do dermatologa po jakieś wewnętzre blokery np. finasteryd, warto żeby pił zieloną herbaty (conajmniej ze 2 rzy dziennie), jadł siemię laniane, łykał korę śliwy afrykańskiej, pestki dyni, no i jak poweidziałam jakieś tabletki wew. od dermatologa. Bez blokerów nawet najlepsze stymulatory wzrostu nie poprawią stanu włosów, nic nie odrośnie, i nie przestanie lecieć, a nawet jak przestanie, to i tak bez blokerów odrost wypadnie. Prawdopodobnie Loxon będzie pomocny w leczeniu
![]() Zapraszam do lektury fiorm Łysienie.info. tutaj z łysieniem walczą głównie panowie.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Raczkowanie
|
Jak myślicie czy Casting (ten do 28 myć) jest dobry na takie podleczone z wypadania włosy? Jeszcze wypadają, ale mniej, jak na razie ratuje się szamponetkami Joanny, ale odrosty mam już dość mocno widoczne i chciałabym coś z tym zrobić, ale nie niszczyć włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze 2 tyg temu to mi garsciami wypadaly, wiec poprawa jest znaczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Przyczajenie
|
Od jakiś 3 tygodni wypadają mi włosy, zakupiłam więc kapsułki Radical. Dziś wybrałam się do dermatologa i zapisał mi Loxon 5% i Aplicort E ,wcierac we włosy naprzemiennie. Jeden dzień jedno, drugi- drugie. Czy któraś z was używała te preparaty z jakim skutkiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Skorzystaj z opcji przeszukania wątku, bez problemu odnajdziesz odpowiedzi i relacje osób, które miały do czynienia z tymi preparatami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Raczkowanie
|
mi pani w aptece poleciła szampon Pharmaceris H Wzmacniający do włosów osłabionych mam nadzieje że pomoże używałyście??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie lubię produkty Pharmaceris, kto wie - może kupię ten szampon, chociaż nie spodziewałabym się rewelacyjnego efektu ![]()
![]() |
#1649 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Zgadzam się z Velvet Acid Kitty, jeżeli to niedobory, to szampon na niewiele się zda. Najlepsze są witaminy wewnątrz np. Merz Special lub jakąś skrzypowitę + ampułki np. Radical (mój pewniak wśród ampułek) albo np. Seboradin. Może jakieś podcięcie?
Znalazłam fajne zestawy witamin B. Jedna dziewczyna z Lu pisała kiedyś, ze na wypadanie pomagało jej żelazo, cynk oraz spirulina. Tutaj są wit. B ze spiruliny, do tego fany, wypasiony komplkes witamin B, jest wśród nich nawet Inozytol, a to rzadkość jeśli chodzi o suplementy: http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...-tab500mg.html oraz: http://www.kulturystyka.sklep.pl/pro...x-150-tab.html
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Przyczajenie
|
Świetne suplementy znalazłaś, w zasadzie wszystkie składniki korzystnie wpływają na kondycję włosów. Ponieważ mam hashi unikam spiruliny ale w takich konfiguracjach moze nie zaszkodzi.
Ceny przystępne ...jak to czasem warto w sieci poszperać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.